Δεν ξέρω πιο είναι δικαιολογία και τι πραγματικότητα... αλλά είναι γεγονός ότι τα Canadair δεν πετάνε όταν η θερμοκρασία είναι >38οC.
Τα
Beriev δεν πετάνε όταν η θερμοκρασία είναι >42 οC
Δεν είχαμε σαραντάρια + για 11 συνεχόμενες ημέρες?
Δες αυτό:
https://www.in.gr/2021/08/08/greece...toikoi-den-evlepan-ta-pyrosvestika-aeroskafi/
Κανένα όπλο από μόνο του δεν κερδίζει τον πόλεμο. Χρειάζεται συνδυασμός πραγμάτων πολλά από τα οποία, από ότι φαίνεται δεν είμαστε έτοιμοι ή διατεθειμένοι (ακόμη και ως κοινωνία) να κάνουμε...
Η αγανάκτηση και ο θυμός όσο δικαιολογημένα να είναι, πέρα από την εκτόνωση συναισθημάτων δεν βοηθούν σε τίποτε απολύτως.
Οι Αμερικανοί και Καναδοί πυροσβέστες δεν πάνε στη φωτιά με υδροφόρες. Πάνε με φτυάρια, ηλεκτρικά πριόνια και φλόγιστρο. Σκοπός είναι να στερήσουν καύσιμη ύλη στη φωτιά. Εδώ η ελεγχόμενη από την πυροσβεστική καύση απαγορεύεται.
Δες αυτό:
και αυτό:
AgroPublic | «Ποιος βάζει τις πυρκαγιές?» | Ωραία, αφού μίλησαν όλοι οι «ειδικοί» ας συνοψίσουμε το τι δεν μάθαμε και να σας δώσω απλές απαντήσεις σε καίρια
agropublic.gr
Οι αντιπυρικές ζώνες... άλλη πονεμένη ιστορία....
Είδαμε την φωτιά να περνάει την εθνική που έχει 8 λωρίδες κυκλοφορίας. Οι αντιπυρικές ζώνες πρέπει να έχουν 100-200 μέτρα πλάτος.
Είμαστε διατεθειμένοι στα χωριά που είναι μέσα στα πεύκα να κάνουμε τέτοιες αντιπυρικές ζώνες τριγύρω για να προστατευτούν τα σπίτια? Ή θα αρχίσουν όλοι "το χωράφι μου, το κτήμα μου" κ.λπ.
Δεν πρέπει το χειμώνα, οι δήμοι σε συνεργασία με την δασική υπηρεσία και τους κατοίκους να καθαρίζουν τα δάση, τουλάχιστον στα τμήματα που είναι κοντά στους οικισμούς?
Εδώ δεν καθαρίζουν τα οικόπεδα τους και ενώ προβλέπεται νομοθετικά η υποχρέωση του κάθε ιδιοκτήτη... δεν θυμάμαι να άκουσα να πέφτει ένα πρόστιμο ποτέ...
Όσο δεν κάνουμε όλα όσα απαιτούνται αλλά επιμένουμε με μέρος αυτών, τόσο θα είμαστε στη δυσάρεστη θέση κάθε χρόνο να περνάμε το ίδιο δράμα.