QuickMuxIt - Ένα νέο utility για την μετατροπή .mkv σε BD/AVCHD

Σωστή η σκέψη σου... Μπορει να θελει το AVCHD Me ... 'Ομως η δομη του Blu-ray έχει ΗΔΗ γινει απο το Tsmuxer...

Και το θεμα ειναι να βρουμε εναν τρόπο που να παίζει σε ΟΛΑ τα standalone Blu-ray και όχι σε κάποια...:grandpa:

Η δομή που παράγει η διαδικασία δεν είναι συμβατή με το PS3! Έχει ακριβώς την ίδια μορφή (όπως θα περίμενε κανείς) που έχει οποιοδήποτε αρχείο που "περνά" μέσα από το tsmuxer με την επιλογή blu ray! Για να διαβαστεί χρειάζεται και το AVCHD Me που μετονομάζει για συμβατότητα με το Ps3 τα αρχεία που παράχθηκαν! Το Quickmuxit του φίλου μας νομίζω κάνει αυτόματα στο τέλος την μετονομασία! Και αυτό όμως δεν λειτούργησε σωστά για μένα.
Ακολούθησα ΑΚΡΙΒΩΣ την διαδικασία του Tutorial σε αρχείο που είχε ανάλυση 1280Χ544 και προφανώς έδωσα επιλογή για 720p στο BDedit!

Το αποτέλεσμα ήταν μια από τα ίδια (μεγάλη πράσινη μπάρα) και σε ανάλυση 576p !!!!!
Κάτι άλλο συμβαίνει πάντως γιατί η αλλαγή στην ανάλυση είναι περίεργη! Άσε που η διαδικασία με το hex editor μου κάνει με ξεφλούδισμα μήλου στην τσέπη σου με το ένα χέρι!!!
Μακάρι να λειτουργήσει!

Last edited:
Θα το τσεκάρω κι εγώ, αν όντως δουλεύει θα περαστεί άμεσα σε νέα έκδοση του QuickMuxIt. Αλλα εκ πρώτης όψεως πολύ απλό μου φαίνεται για να είναι αλήθεια :)

Έχω μια απορία που βέβαια δεν αφορά το QuickMuxit αλλά έχει τη σημασία της στην κουβέντα μας!
Αυτο που ισχυρίζεται ο εμπευστής της διαδικασίας είναι ,αν έχω καταλάβει καλά, πως το tsmuxer για κάποιο λόγο (?!?!) δεν εξαγάγει σωστά την (πλήρη) κάθετη ανάλυση του HD video (720/1080) με αποτέλεσμα να υπάρχει αυτή η έλλειψη στην δομή και ως εκ τούτου το Bluray player "συμπληρώνει" το υπόλοιπο της εικόνας με την διαβόητη πράσινη μπάρα.
Αυτό που δεν γνωρίζω είναι αν το φαινόμενο της πράσινης μπάρας (από τη δημιουργία Bluray δομής μέσω του tsmuxer) εμφανίζεται και σε άλλα bl player εκτός του PS3!!
Υπάρχει κάποιος φίλος που έχει δοκιμάσει να δημιουργήσει ΒL disk ή AVCHD disk από "κομμένo" matroska video σε κάποιο stand alone BL player (κατά προτίμηση όχι Sony)??? Έχει πράσινες μπάρες?

Λογικά θα έχει...

Δεν γίνεται να μην έχει...

πιστεύω πως αν υπήρχε τρόπος να παίξουν οι "κομμενες" αναλύσεις οι εταιρίες που βγάζουν τα δισκάκια θα τoν ειχαν ανακαλύψει πρώτες και θα είχαμε ακομα καλύτερης ποιότητας blu-ray...

και γιατί το λέω αυτό, όλα τα blu-ray και τα dvd(παλιοτερα) είχαν μαύρες μπάρες, αυτές οι μαύρες μπάρες είναι πληροφορία δλδ GigaBytes, αν δεν υπήρχαν οι μαύρες μπάρες ολα αυτα τα "χαμενα" GB θα πήγαιναν στην εικόνα και θα είχαμε καλύτερη ποιότητα...

Λογικά θα έχει...

Δεν γίνεται να μην έχει...

πιστεύω πως αν υπήρχε τρόπος να παίξουν οι "κομμενες" αναλύσεις οι εταιρίες που βγάζουν τα δισκάκια θα τoν ειχαν ανακαλύψει πρώτες και θα είχαμε ακομα καλύτερης ποιότητας blu-ray...

και γιατί το λέω αυτό, όλα τα blu-ray και τα dvd(παλιοτερα) είχαν μαύρες μπάρες, αυτές οι μαύρες μπάρες είναι πληροφορία δλδ GigaBytes, αν δεν υπήρχαν οι μαύρες μπάρες ολα αυτα τα "χαμενα" GB θα πήγαιναν στην εικόνα και θα είχαμε καλύτερη ποιότητα...

Με την λογική θα μπορούσες να έχεις δίκιο! Όμως το ξέρεις σίγουρα οτι εμφανίζεται?
Υπάρχει άραγε "μαύρη" μπάρα (πληροφορία) στα αυθεντικά bluray disk??
Εντάξει θα με ρωτήσεις ..και τι κάνουν οι rippers τότε όταν "κόβουν" τις μπάρες με αποτέλεσμα μικρότερα αρχεία χωρίς "άχρηστη" πληροφορία??
Θα σου απαντούσα πως καθόλου βέβαιος πως τελικά υπάρχει αυτή η "μαύρη" πληροφορία στο Bluray (στα DVD πιθανώς να έχεις δίκιο)! Η διαδικασία του ripping δεν γίνεται ακριβώς bit by bit! Στο DVD ripping ναι αλλά στο BLray ripping όχι!!!!
Με την ίδια λογική θα ήταν τουλάχιστον ανόητο οι εταιρίες να έχουν προσθέσει "μαύρη" πληροφορία!!!! Γιατί να "πετάξουν" στο καλάθι των αχρήστων bytes που θα χρησίμευαν σε κάτι άλλο μέσα σε ένα δίσκο!
Εν πάσει περιπτώσει δεν θα διαφωνίσουμε κιόλας, εξάλου η κουβέντα μας είναι άλλη και αφορά στην υπάρξη ή όχι της μαύρης μπάρας σε standalone BL players όταν αναπαράγουν AVCHD δομή χωρίς πλήρη οριζόντα ανάλυση, πράγμα που πιστεύω πως θα μας λύσει αρκετές απορίες και που μένει να απαντηθεί από κάποιον φίλο που το έχει δοκιμάσει!!!

Last edited:
Έχει δικιο ο φίλος Klekor μαλλον...

Εχω δοκιμασει "κομμενο" mkv σε μορφη AVCHD εκτος απο το PS3 και σε Panasonic BD-35 και σε Sony BDP-S350 ... Στο PS3 και στο BD-35 επαιζε με πρασσινη μπαρα και υποβαθμισμενη αναλυση (576p αντι για 720) ενώ στο S350 δεν ειχα ΚΑΘΟΛΟΥ εικονα.... Ακουγονταν μονο ο ήχος...:a0210:

Οι εταιριες παντως μπορει να εχουν βρει αλλο κολπο για να μην χανουν πολυτιμο χωρο απο τα δισκακια...

Ισως προσθετουν τις μαυρες μπαρες οχι με την μορφή συνεχους πληροφορίας μεσα στο βιντεο, αλλα με καποιον "κωδικα" στην αρχη και στο τελος της ταινιας που να δειχνει στο player οτι πρεπει να βαλει τις μαυρες μπαρες πανω-κατω... (κατι αντιστοιχο που κανουν και τα προγραμματα αναπαραγωγής mkv στο PC όπως ο kmplayer κλπ) ...:grandpa:

Ακομα ΔΕΝ εχει αποκρυπτογραφηθει πλήρως η δομη του Blu-ray για να δουμε με ποιο ακριβως τρόπο φτιάχνεται όπως σωστά είπε ο xamurabi και το riping δεν γινεται 1:1 όπως στα DVD αλλα με καποιο άλλο "εξυπνο" τρόπο...
Έτσι εξηγείται και το ότι τα Blu-ray rip που κυκλοφορουν σε γνωστά HD sites ΔΕΝ παιζουν όλα σε standalone players (ειδικα στο PS3) αν καποιος τα "καψει" σε δισκάκι BD-R χωρίς κάποιο patch πρώτα...:grandpa:

Last edited:
Τελικά η επιβεβαίωση της πράσινης μπάρας και αλλού εκτός του PS3 θα μπορούσε να είναι και ελπιδοφόρα! Υπάρχει ελπίδα λοιπόν να βρεθεί κάπου η πληροφορία των μαύρων πάνω - κάτω (ένα μαύρο backround ας πούμε με το video κεντραρισμένο σε υπέρθεση!)
Το λέω αυτό γιατί είχε διατυπωθεί παλιότερα η άποψη πως η πράσινη μπάρα ήταν περιορισμός μόνο του PS3 που ούτε λίγο ούτε πολύ επίτηδες η Sοny έβαλε για να μη μπορούμε να διαβάζουμε κομμένα video που έχουν μετατραπεί σε AVCHD ή bluray πράγμα που δεν μοιάζει να ευσταθεί!
Ας επλίζουμε λοιπόν στην γρήγορη αποκρυπτογράφηση της πλήρους δομής του Blu-ray! ή έστω σε έναν γρήγορο τρόπο πρόσθεσης μπαρών στο video!!!

Re: Απάντηση: QuickMuxIt - Ένα νέο utility για την μετατροπή .mkv σε BD/AVCHD

Σας ευχαριστώ και τους δύο για τη βοήθεια !

Να περιγράψω στα γρήγορα το λάθος και τη λύση για τυχών μελλοντικούς noobάδες σαν και την αφεντιά μου.
Είχα ένα mkv ονόματι PB και υπότιτλους με επίσης το ίδιο όνομα.
Τα πέταξα όλα στο πρόγραμμα και άφησα την επιλογή AVCHD ενεργοποιημένη. Οταν τέλειωσε το πρόγραμμα έβγαλε έναν φάκελο με όνομα PB ο οποίος περιείχε δύο φακέλους με όνομα BDMV και CERTIFICATE.
Τον φάκελο PB τον πέταξα στο φλασάκι και αντιμετώπισα το πρόβλημα που προανέφερα.
Η σωστή κίνηση είναι τον φάκελο PB (π.χ σε εμένα ΡΒ) που βγάζει να τον μετοναμάσουμε σε AVCHD και να τον πετάξουμε μέσα στο φλασάκι.
Αυτό ήταν, είμαστε έτοιμοι ! :2thumb22sup:

Καταρχας ευχαριστουμε για την εφαρμογη.:a0210: Ρε παιδια και εγω το ιδιο κανω σε dvd ομως και το ps3 το αναγνωριζει σαν data disc.:chinscratch:Τι κανω λαθος;;Μηπως φταιει που το dvd ειναι rw;;To μετονομαζω σε AVCHD και με το nero η το imageburn το καιω σαν udf 2.50.Στο pc κανονικα το αναγνωριζει σαν AVCHD γι αυτο μου κανει εντυπωση.Μηπως στο nero εκει που λεει ονομα ετικετας πρεπει να ξαναβαλω AVCHD και οχι το ονομα της ταινιας;:stupido3:

Καταρχας ευχαριστουμε για την εφαρμογη.:a0210: Ρε παιδια και εγω το ιδιο κανω σε dvd ομως και το ps3 το αναγνωριζει σαν data disc.:chinscratch:Τι κανω λαθος;;Μηπως φταιει που το dvd ειναι rw;;To μετονομαζω σε AVCHD και με το nero η το imageburn το καιω σαν udf 2.50.Στο pc κανονικα το αναγνωριζει σαν AVCHD γι αυτο μου κανει εντυπωση.Μηπως στο nero εκει που λεει ονομα ετικετας πρεπει να ξαναβαλω AVCHD και οχι το ονομα της ταινιας;:stupido3:

Τελικα βρηκα το λαθος επρεπε να ξετσεκαρω την επιλογη AVCHD structure.Oλα τελεια τωρα.:flipout:

Τελικα βρηκα το λαθος επρεπε να ξετσεκαρω την επιλογη AVCHD structure.Oλα τελεια τωρα.:flipout:

Create AVCHD structure : Renames certain files in the BD structure, in order to be played by the PS3 system,using an external hard drive or flash disk (no need for DVD burning)

Μα καλά, κανείς δεν το διαβάζει ? ;) ;)

Πολύ ωραίο, και ευχαριστούμε πολύ !!! :guitarist:
Μια απορία, γιατί δεν έχει ανέβει στο download και η έκδοση 1.3 ;

Version History :
v1.3 (06/01/2009) : Added support for DTS sound and user
selectable context menu.

Last edited:
Καλημέρα σε όλους.Παρακαλώ θέλω μια βοήθεια γιατί παιδεύομαι μια εβδομάδα με το TSMUXER και δεν μπορώ να βρω άκρη.Το πρόβλημά μου είναι ότι δεν μπορώ να έχω υπότιτλους στην ταινία.Τώρα βρήκα και αυτό το βοήθημα που προτείνετε και πάλι δεν μπορώ να κάνω δουλειά.Ολα τα βάζω κανονικά μου βγάζει πληροφορίες για την ταινία τον ήχο και τους υποτίτλους και μετά την επεξαιργασία έχω δυο φακέλους (BDMV KAI CERTIFICATE) ΌΠΟΥ ΜΌΝΟ ΣΤΟ BDMV/STREAM είναι ένα αρχείο 0001.mts.Τώρα για να δώ την ταινία πρέπει να μπω στους φακελους που προανέφερα και να κλικάρω το αρχείο αυτό θα δω την ταινία χωρίς υπότιτλολυς φυσικά .Ακριβώς το ίδιο γίνεται με το ps3.Συγχορέστε μου την αμάθεια αλλά αυτό το πρόγραμμα είναι πολύ εξυπηρετικό και δεν μπορώ να το χρησιμοποιήσω .Αν μπορεί κάποιος ας βοηθήσει

Να δώσω κι εγώ με τη σειρά μου συγχαρητήρια και να κάνω και τη "χαζή" μου ερώτηση :stupido3:
Μπορούμε με κάποιο τρόπο να mux-άρουμε 3-4 επεισόδια κάποιας σειράς (με υπότιτλους) και να τα περάσουμε σε ένα Stick? O μόνος τρόπος που θα μπορούσα να σκεφτώ (και ο οποίος δεν πιάνει) ήταν να τα mux-άρουμε ένα ένα, βγάζοντας 4 folders με τα αντίστοιχα υπο-folders(BDMV CERTIFICATE) μέσα, και στη συνέχεια να τα ρίξουμε όλα τα υπο-folders σε ένα AVCHD folder. Εκεί όμως παρουσιάζεται πρόβλημα γιατί στο STREAM τα αρχεία video θα έχουν όλα το ίδιο όνομα (00001.MTS) και όσες φορές δοκίμασα να τα κάνω rename σε "00002.ΜTS, 00003.MTS" κοκ, το PS3 διαβάζει μόνο το 00001 με υπότιτλους! Any ideas?

Σας ευχαριστώ και τους δύο για τη βοήθεια !
Ναι αυτό που είπατε έκανα και δεν κατάφερνα να κάνω σωστή αναπαραγωγή.
Να περιγράψω στα γρήγορα το λάθος και τη λύση για τυχών μελλοντικούς noobάδες σαν και την αφεντιά μου.
Είχα ένα mkv ονόματι PB και υπότιτλους με επίσης το ίδιο όνομα.
Τα πέταξα όλα στο πρόγραμμα και άφησα την επιλογή AVCHD ενεργοποιημένη. Οταν τέλειωσε το πρόγραμμα έβγαλε έναν φάκελο με όνομα PB ο οποίος περιείχε δύο φακέλους με όνομα BDMV και CERTIFICATE.
Τον φάκελο PB τον πέταξα στο φλασάκι και αντιμετώπισα το πρόβλημα που προανέφερα.
Η σωστή κίνηση είναι τον φάκελο PB (π.χ σε εμένα ΡΒ) που βγάζει να τον μετοναμάσουμε σε AVCHD και να τον πετάξουμε μέσα στο φλασάκι.
Αυτό ήταν, είμαστε έτοιμοι ! :2thumb22sup:

Εκανα ακριβως το ιδιο, διαλεξα diplay all, βρηκα μεσα τους φακελους BDMV και Certificate αλλα βιντεο δεν ειδα.

Τι κανω λαθος? Θα επρεπε να ανοιξει μονο του το βιντεο ή ψαχνω καποιο αρχειο?

Edit: τωρα το προσεξα. Το αρχειο ειναι 5,3GB. Λετε να μην παιζει λογο υποστηριξης μεχρι 4GB απο το PS3?

Last edited:
Δεν μπορω να κανω edit το προηγουμενο Post.

Τελικα βρηκα 2 αρχεια μεσα σε ενα φακελο. Προφανως τα χωρισε λογω μεγεθους. Το θεμα ειναι οτι δεν εχω ηχο, ουτε υποτιτλους.