Radiohead-In rainbows

Όταν υπάρχει μυαλό.......και @@!!

"1,2 εκατομμύρια αντίτυπα του άλμπουμ τους πούλησαν οι Radiohead που διέθεσαν τα τραγούδια δωρεάν μέσω διαδικτύου με εθελοντική πληρωμή.

Το «In Rainbows» κατάφερε σε μία μόνο εβδομάδα να «πουλήσει» 1,2 εκατομμύρια αντίτυπα φέρνοντας στα ταμεία του συγκροτήματος 10 εκατομμύρια δολάρια χωρίς τη διαμεσολάβηση δισκογραφικών, διαφήμισης ή άλλης προωθητικής ενέργειας.

Το συγκρότημα διέθεσε δωρεάν το άλμπουμ χωρίς κανένα περιορισμό και άφησε στην ευχέρεια των χρηστών του την πληρωμή. Κατά μέσο όρο ο κάθε χρήστης πλήρωσε 8 δολάρια οικιοθελώς για ολόκληρο το άλμπουμ.

Τα άλμπουμ που διατέθηκαν ξεπέρασαν σε αριθμό τις πωλήσεις και των 3 προηγούμενων άλμπουμ των Radiohead μαζί την πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας τους."

Συγγνώμη κιόλας αλλά δεν το βρήκα "πειραματικό" (δλδ κάτι aphex twin,
bjork, sonic youth, G.Y.B.E., και ένας σωρός άλλοι γνωστοί καλλιτέχνες
και συγκροτήματα τι είναι; φολκ ροκ:SFGSFGS5:;;; ).
Όσο για KidA/Amnesiac δεν τους έδωσα ποτέ το χρόνο για να τα ακούσω
προσεκτικά, αλλά από όσα θυμάμαι μάλλον ήταν πιο "πειραματικά".
Αν και η ουσία δεν είναι κατά πόσον είναι ή δεν είναι πειραματικά.
Καλό να ναι και ας είναι ότι θέλει να είναι.
Όσο για το εγχειρημά τους να προσθέσω πως δεν βγήκαν ζημιωμένοι....
Ούτε οι ίδιοι αλλά ούτε και το κοινό τους.
Για το αν μου αρέσει ή όχι πρέπει να το ακούσω 4-5 φορές ολόκληρο με την
ησυχία μου για να μπει στη λίστα των αγαπημένων μου δίσκων.
Και αυτό που έχω παρατηρήσει να ισχύει σχεδόν πάντα είναι πως οι περισσότεροι
αγαπημένοι μου δίσκοι δεν με εντυπωσίασαν στην αρχή.

Και γω δεν θεωρώ ότι πρόκειται για 'πειραματικό' άλπουμ, μάλλον στα μέην-στριμ τους (παντα σε επίπεδα Radiohead βέβαια) θα το τοποθετούσα.

Δημήτρη, μάλλον δεν επιχείρησες 'σοβαρή' ακρόαση. Υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερα διαμαντάκια στον δίσκο, ενώ και τα λοιπά είναι πολύ καλά.

Τον έχω ακούσει προσεκτικά 4 φορές.
Στα αρνητικά: την περισσότερη ώρα μουρμουράει ο Τομ και δεν καταλαβαίνω τι λέει. Σε μερικά τραγούδια βέβαια η άρθρωση είναι κανονική...
Ούτε μία κορύφωση, μια αλλαγή, κάτι τέλος πάντων. Αρκετά επίπεδος δηλαδή και δεν κατάφερε να με συγκινήσει.

Στα θετικά::chinscratch:.... Δύσκολα μου βάζω. Ναι, τρία τέσσερα τραγούδια είναι "καλά", αλλά δε φτάνουν για να με κάνουν να πω πως είναι δισκάρα, ούτε καν καλός δίσκος. Στην κανονική του έκδοση θα έχει και κάποια ακόμα κομμάτια. Οπότε αναμένουμε.

Μέχρι στιγμής μου είναι σχεδόν αδιάφορος. Ούτε κρύο, ούτε ζέστη. Ίσως να είναι και η πιο αδιάφορη δουλειά τους.

Re: Απάντηση: Radiohead-In rainbows

Συγγνώμη κιόλας αλλά δεν το βρήκα "πειραματικό" (δλδ κάτι aphex twin,
bjork, sonic youth, G.Y.B.E., και ένας σωρός άλλοι γνωστοί καλλιτέχνες
και συγκροτήματα τι είναι; φολκ ροκ:SFGSFGS5:;;; ).
Όσο για KidA/Amnesiac δεν τους έδωσα ποτέ το χρόνο για να τα ακούσω
προσεκτικά, αλλά από όσα θυμάμαι μάλλον ήταν πιο "πειραματικά".
.

Εχεις απολυτο δικιο.
Σε καμμια των περιπτωσεων δεν ειναι πειραματικο οπως τα προηγουμενα τους.

Καλουτσικος δισκος που αν ειχε αλλο ονομα στο εξωφυλλο ισως και να λεγαμε οτι ειναι πολυ καλο.
Απο δαυτους ομως εχουμε αλλες απαιτησεις!!!

Χτες έπαιζε ασταμάτητα όλο το βράδυ (με μια διακοπή για μια δόση από Calla).

Πιστεύω πως οι Radiohead πέτυχαν το σκοπό τους. Ποιός είναι ο σκοπός? Να τους συζητάνε οι πάντες. Όχι για καλό όμως τελικά...

Πέραν του αξεπέραστου Reckoner, έναν σπαραγμό που βγαίνει κάθε 15 χρόνια ηχογραφημένος, καμιά άλλη ουσία. Σπαρμένες ιδέες που μόνο για μερικά δευτερόλεπτα σου ξυπνάνε κάτι, ανολοκλήρωτα πράγματα δηλαδή. Δεν επιχειρούν πειράματα, να ξενίσουν με το ζόρι επιχειρούν.
Χώρια που "μεταλλίζουν" πια σαν αντίληψη. Όχι ότι την πέσαν στα χοντρά ριφς και τις "κούφιες", αλλά παρατηρώντας καλά διακρίνεις ότι πίσω από αυτό που πάνε να σερβίρουν για αλλόκοτο και πειραγμένο υπάρχει πάντα η ίδια αλλαγή συχγορδιών, τα ίδια ακριβώς τονίσματα, η ίδια μανιέρα.

Το σημαντικό που διακρίνω έχει να κάνει μόνο στην ηχογράφηση. Home made υλικά για μαζικές καταστάσεις, απίστευτη καθαρότητα, είναι ο μόνος λόγος να σκεφτείς ότι εδώ κάτι συμβαίνει.

Όμως δεν συμβαίνουν και πολλά. Αν τον δίσκο αυτό τον έγραφαν οι HuskyBusky Louloucations (όνομα της στιγμής) από το φημισμένο Χόλιγουντ, θα πέρναγε ξώφαλτσα.

Ελπίζω να μην δικαιωθώ.

Last edited:
Χτες έπαιζε ασταμάτητα όλο το βράδυ (με μια διακοπή για μια δόση από Calla).

Πιστεύω πως οι Radiohead πέτυχαν το σκοπό τους. Ποιός είναι ο σκοπός? Να τους συζητάνε οι πάντες. Όχι για καλό όμως τελικά...

Πέραν του αξεπέραστου Reckoner, έναν σπαραγμό που βγαίνει κάθε 15 χρόνια ηχογραφημένος, καμιά άλλη ουσία. Σπαρμένες ιδέες που μόνο για μερικά δευτερόλεπτα σου ξυπνάνε κάτι, ανολοκλήρωτα πράγματα δηλαδή. Δεν επιχειρούν πειράματα, να ξενίσουν με το ζόρι επιχειρούν.
Χώρια που "μεταλλίζουν" πια σαν αντίληψη. Όχι ότι την πέσαν στα χοντρά ριφς και τις "κούφιες", αλλά παρατηρώντας καλά διακρίνεις ότι πίσω από αυτό που πάνε να σερβίρουν για αλλόκοτο και πειραγμένο υπάρχει πάντα η ίδια αλλαγή συχγορδιών, τα ίδια ακριβώς τονίσματα, η ίδια μανιέρα.

Το σημαντικό που διακρίνω έχει να κάνει μόνο στην ηχογράφηση. Home made υλικά για μαζικές καταστάσεις, απίστευτη καθαρότητα, είναι ο μόνος λόγος να σκεφτείς ότι εδώ κάτι συμβαίνει.

Όμως δεν συμβαίνουν και πολλά. Αν τον δίσκο αυτό τον έγραφαν οι HuskyBusky Louloucations (όνομα της στιγμής) από το φημισμένο Χόλιγουντ, θα πέρναγε ξώφαλτσα.

Ελπίζω να μην δικαιωθώ.

+10000

. Δεν επιχειρούν πειράματα, να ξενίσουν με το ζόρι επιχειρούν.
.

Κωστα ειπες ολη την ουσια σε μια αραδα!!!!!:grinning-smiley-043

Δεν ειναι αυθορμητο ρε παιδι μου...το ζοριζουν το πραγμα και φαινεται

Ελπιζω η ιστορια να φερθει δικαια σε αυτο το αλμπουμ και να μην επικεντρωθει στο οτι ηταν το πρωτο απο μεγαλο ονομα που διανεμήθηκε με αυτον τον τροπο.

"Reckoner", "House of Cards", "Jigsaw Falling into Place", "15 Step", "Bodysnatchers", "Weird Fishes/Arpeggi" και αλλα, δεν ειναι τραγουδακια της σειρας.
Απο τα καλυτερα της χρονιας.

Απο οτι φαινεται αυτη τους η δουλεια χωριζει τον κοσμο σε 2
στρατοπαιδα,σε αυτους που τους αρεσει πολυ & σε αυτους που
δεν τους αρεσει μαλλον καθολου.
Εγω ειμαι με αυτους που τους αρεσει πολυ αυτη η νεα δουλεια
& το θεωρω ενα απο τα καλυτερα της χρονιας.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Radiohead-In rainbows

Απο οτι φαινεται αυτη τους η δουλεια χωριζει τον κοσμο σε 2
στρατοπαιδα,σε αυτους που τους αρεσει πολυ & σε αυτους που
δεν τους αρεσει μαλλον καθολου.
Εγω ειμαι με αυτους που τους αρεσει πολυ αυτη η νεα δουλεια
& το θεωρω ενα απο τα καλυτερα της χρονιας.

Ας αναμενουμε και την ολοκληρωμένη εκδοση του αλμπουμ.

As αναμενουμε,αλλα εμενα ετσι & αλλιως μου αρεσουν ηδη
8 στα 10 κοματια απο αυτα που ακουω οποτε δυσκολα θα
μου αλλαξει η γνωμη.

Το βρηκα τυχαια στο διαδυκτιο.Αν δεν κανω λαθος και ειναι καπου αλλου τοτε δεν ισχυει το παρακατω.!!!

Τα παιρνω ολα πισω ,μονο και μονο για ενα ταγουδι που υπαρχει στο δευτερο cd .

4 minute warning....
Περιμενω με αγωνια να το κυκλοφορησουν γαι να το αγορασω!!!!!

Και τωρα μπορειτε ανετα και χαλαρα να με λιθοβολισετε!!!!!

4 αστερια βαζει το Uncut στην download εκδοση του Ιn Rainbows.

Παρεμπιπτόντως, το τελευταιο τευχος του Uncut ειναι εκπληκτικο. Περιεχει μια φοβερη συνεντευξη του Neil Young και ενα CD με τραγουδια του Young εκτελεσμενα απο ονοματα οπως οι Sonic Youth, Dream Syndicate, Paul Weller, Cowboy Junkies κ.α. 7μιση ευρω. Παρτε το!

Το βρηκα τυχαια στο διαδυκτιο.Αν δεν κανω λαθος και ειναι καπου αλλου τοτε δεν ισχυει το παρακατω.!!!

Τα παιρνω ολα πισω ,μονο και μονο για ενα ταγουδι που υπαρχει στο δευτερο cd .

4 minute warning....
Περιμενω με αγωνια να το κυκλοφορησουν γαι να το αγορασω!!!!!

Και τωρα μπορειτε ανετα και χαλαρα να με λιθοβολισετε!!!!!

να το κάνουμε σαν το LIFE OF BRIAN...να έρθουν οι γυναίκες μας στον λιθοβολισμό που είναι ποιο αιμοβόρες....:cowboy:

Απαραιτητο θα ελεγα!!!!!
Για να μαθω να κραταω το στομα μου κλειστο....
αλλα εδω εσας δεν σας ..ντρεπομαι και λεω οτι μου κατεβει-bye-

Απάντηση: Re: Radiohead-In rainbows

Απαραιτητο θα ελεγα!!!!!
Για να μαθω να κραταω το στομα μου κλειστο....
αλλα εδω εσας δεν σας ..ντρεπομαι και λεω οτι μου κατεβει-bye-

Τί έγινε Μιχαλάκη και άλλαξες "στρατόπεδο" ??:smash::twoguns: