Raspberry Pi2/Pi3 για audio χρήση - AVClub audio player

Re: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

Έπαιξα την τελευταία ώρα και άλλα sacd.iso αρχεία όπως και dsd 128άρια, όλα απροβλημάτιστα ... φτου φτου !

Ακούω τώρα σε sacd.iso την 5η συμφωνία του Προκόφιεφ, όπως κάνω κάθε Μεγάλη Πέμπτη ... όλα μια χαρά !

Να συμβουλεύσω όσους φίλους ψάχνονται ότι όντως αξίζει να πάρει κανείς το πι2 και να απαλλάξει το κύριο πισι του / λαπτοπ, whatever, από την αναπαραγωγή μουσικής ... δεν ξέρω αν σε μένα έφταιγαν οι 1002 διεργασίες που έτρεχαν στο background των win7, αν συμμετείχε αρνητικά το τροφοδοτικό, τα φουρφούρια, ο φούμπαρ, το μάτιασμα ή άλλο τι, τέλος πάντων, αλλά με το ρασμπεράκι και τον mpd όλα φαίνονται πιο καθαρά και ήσυχα... και μιλάμε για μουσικές που ξέρω σαν τις τσέπες μου ...

Αν αναλογισθεί κανείς το αστείο κόστος και αν το πισι του είναι κάποιας ηλικίας και όχι χτισμένο για αναπαραγωγή μουσικής (αθόρυβα εξαρτήματα, τροφοδοτικά, προσεγμένες μακαρονο-καλωδιώσεις, κλπ. κλπ.) τότε έχουμε μια εξαιρετική -μονόδρομο- λύση ...

Με Mac mini έγινε καμία σύγκριση;
Αν κ εγώ θα πρέπει να πάω ένα ΔΑΚ της προκοπής κ να μην βλέπω εργαλεία που στην ουσία δεν χρειάζομαι μιας το Μ. μίνι μου είναι για μουσική μόνο...

Εσύ γιατί πετάγεσαι αμέσως μόλις διαβάσεις τη λέξη "Mac"? :)

Άντε, καιρός να το δοκιμάσεις και συ το Pi2..

Όχι μόνο θα το δοκίαμαζα, αλλά θα το αγόραζα κι' όλας χωρίς δεύτερη σκέψη... ΑΝ δεν είχα το mac.
Τώρα μου είναι πολύ περιττό.

δεν έκανα σύγκριση με μακ ... λαπ με win 7 έχω ... ωστόσο, υποθέτω ότι αν το μακ δεν είναι αποκλειστικά για μουσική και πάνω του κάνει κανείς 1002 πράγματα ταυτόχρονα, τότε και σε αυτή την περίπτωση θα έχει όφελος από το πι2 ...

επίσης, για τους φίλους που ακόμη ψάχνουν ντακ : σε λογικά χρήματα παίρνουν είτε pioneer u-05 είτε aune s-16 και καθάρισαν ...τόσο καιρό τα λέμε, τι άλλο περιμένετε ;

Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι φίλοι "παράξενοι" (ονόματα δε λέμε, από Τρύ... αρχίζει :) ) που ψάχνουν κάτι ουτοπικά πράγματα - κάτι "giant killers" λένε - και προτιμούν να μείνουν χωρίς dac...

ΒΤW, θέλω πολύ να ακούσω το Aune...!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

...στο χώρο μου.

παράξενε τύπε, να το κάνεις ... και να δοκιμάσεις και το pio ...

και μια φωτο, με το ρασμπερίνι στον τοίχο (χρειάσθηκε μόνον ένα uhu double strip ) ...

Attachments

• 20150409_170451.jpg
    20150409_170451.jpg
    81.7 KB · Views: 399
Απάντηση: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

Οντως δεν υπάρχει επιστροφή στο κλασσικό PC ή το Laptop. To RaspBerry Pi2 είναι μονόδρομος ως media player και ως ψηφιακό transport, αρκεί να σεταριστεί σωστά και να τροφοδοτηθεί από ένα ποιοτικό γραμμικό τροφοδοτικό.
Θα ήθελα βέβαια να ξεχάσω την εξυπηρέτηση της GRobotronics, αφού αναγκάστηκα να χαλάσω τη διάθεσή μου αυτές τις άγιες μέρες, Κρίμα, δέκα φορές να είχα ψωνίσει από άλλο μαγαζί, στην ανάγκη ακόμα και από το εξωτερικό.

Απάντηση: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

ε οταν σας τα λεγαμε για το σκουιζ τοσα χρονια,εσεις ξαναανακαλυπτετε τωρα το τροχο:earmuffs:

Μήπως πρέπει να παραθέσεις περισσότερες λεπτομέρειες να γνωρίζουν οι υπόλοιποι?

Κατά τα άλλα και εγώ είμαι με 1000% για ψηφιακό front end σε αποκλειστική χρήση audio.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το squeeze ήταν spdif συσκευή. Καμία σχέση...

Πάντα αναζητούσα / αναζητούσαμε σωστή αναπαραγωγή από συσκευή με έξοδο usb.

Βασικά αστειεύομαι. :)

Όμως το pi2 είναι πιο σύγχρονη σχεδίαση με σαφή προσανατολισμό και θα ήταν ενδιαφέρον μία δοκιμή ώστε να διαπιστωθεί το κατά πόσο καλύτερη είναι στην πράξη...