Raspberry Pi2/Pi3 για audio χρήση - AVClub audio player

Re: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

ναι ρε Σταύρο ... αλλά ρωτάς περίπου τα ίδια και μας μπερδεύεις ... μόλις σου απάντησα αλλού ... με το πι2, μόνον καλά έχω δει μέχρι στιγμής ...

..και εγώ απάντησα αλλού. :)

Σε asynchronous mode παιζουμε... :)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Υπάρχει τρόπος να ακούω και YouTube streams μέσα από το βασικό audio setup? Σπύρο?

dimdim, αρχικά θα έχω 3 δίσκους usb2 στις θύρες usb αλλά αυτοί θα είναι αυτοτροφοδοτούμενοι.

Στην τέταρτη θύρα θα έχω usb dac.

Το λέω αυτό γιατί προβλέπεται να μένει συνέχεια on!

Υπάρχει web interface για να το ελέγχω από άλλο pc/ laptop?

Ποιο USB DAC? Γιατί άλλο να τραβάει ρεύμα από την USB, άλλο να έχει δικιά του τροφοδοσία..

Σε κάθε περίπτωση πάντως με 1Α τροφοδοσία θα είσαι ΟΚ. Για πιο Hi End καταστάσεις, κάντα 2 τα αμπέρ.

Εννοείται ότι υπάρχει web interface για οτιδήποτε θέλεις. Αρκεί να το στήσεις.. :p

Τα του audio τα ελέγχεις από το web interface του audio κομματιού. Αν θέλεις να δώσεις και μια εντολή για το shut down, βάζεις ένα app στο κινητό σου και το κάνεις με ένα tap. Και σίγουρα υπάρχουν και άλλοι 1000 τρόποι να το κάνεις.

Το "όποιο" dac (υπό διερεύνηση - τα κάναμε μαντάρα με το daphile) θα είναι και αυτό αυτοτροφοδοτούμενο.

Αν είναι μέχρι 1Α η κατανάλωση είμαι "καλά" με θερμικές απώλειες. Παραπάνω θα έχω πρόβλημα αν μένει συνέχεια ανοικτό (το ex-daphile computer).

Οπότε παίζεται αν θα βάλω διακόπτη...

To OS το φορτώνετε σε microSD το οποίο τοποθετείται με ή χωρίς το adapter του?

Να σημειώσω ότι έχω θέμα με θερμικές απώλειες διότι ο Μ/Σς είναι ήδη υψηλού βολτάζ.

Το "όποιο" dac (υπό διερεύνηση - τα κάναμε μαντάρα με το daphile) θα είναι και αυτό αυτοτροφοδοτούμενο.

Αν είναι μέχρι 1Α η κατανάλωση είμαι "καλά" με θερμικές απώλειες. Παραπάνω θα έχω πρόβλημα αν μένει συνέχεια ανοικτό (το ex-daphile computer).

Οπότε παίζεται αν θα βάλω διακόπτη...

To OS το φορτώνετε σε microSD το οποίο τοποθετείται με ή χωρίς το adapter του?

Να σημειώσω ότι έχω θέμα με θερμικές απώλειες διότι ο Μ/Σς είναι ήδη υψηλού βολτάζ.

Σταύρο, αφού έχεις την τροφοδοσία του Κινέζου (Audiowind) έχεις δυνατότητα μέχρι τα 5Α στα 5,25V.

Με τον μετασχηματιστή που έχω (9V/50VA) δεν ζεσταίνονται καθόλου οι ψύκτρες του τροφοδοτικού.

Δεν χρειάζεσαι διακόπτη πρες ον πρες οφ, κάνεις απλά από το software shut down και σβήνεις τον διακόπτη από πίσω στο IEC.

Πάντως συμβουλή μου είναι να βάλεις την μουσική σου σε NAS ωστε να μην έχεις καμιά ανάγκη η προβληματισμό επειδή το USB interface του DAC θα είναι στο ίδιο bus με τους δίσκους σου.

Αυτό είναι και η πιο "hiendάδικη" λύση.

Σταυρο, οσα ρωτάς εχουν ήδη απαντηθεί στο νημα. Παρτο απο την αρχή και θα βρεις πολλές πληροφοριες.

Χρήστο, δυστυχώς στο exDC (στο εξής σημαίνει ex-Daphile Computer) δεν είχα on/off στο IEC διότι έκανα shut down από το web interface του daphile. Αν γίνει το ίδιο και με το RPi2 είμαι οκ.

Τώρα επειδή είχα mobo που τροφοδοτείτο από 12 V (και εσωτερικό σκληρό που τροφοδοτείτο από ξεχωριστό module στα 5 V), επέλεξα Μ/Σ 15 V αν θυμάμαι καλά.

Διατηρώντας τα ίδια modules και τον Μ/Σ, θα πρέπει η κατανάλωση να παραμείνει σε σχετικά χαμηλά επίπεδα ώστε να μην υπάρχουν μεγάλες απώλειες πάνω στις ψύκτρες των modules!

Όταν έρθει η ώρα για NAS θα σε καλέσω... :)

Σταυρο, οσα ρωτάς εχουν ήδη απαντηθεί στο νημα. Παρτο απο την αρχή και θα βρεις πολλές πληροφοριες.

ok ok (Joe Pesci mode)... :)

Καποια ΟS-web interfaces (Volumio, Rune, TCMODS) εχουν software shut down, καποια οχι (Archphile). Εγω χρησιμοποιώ το RasPi check, με κανα 2 εντολες (mpd restart, shutdown).

Χρήστο, δυστυχώς στο exDC (στο εξής σημαίνει ex-Daphile Computer) δεν είχα on/off στο IEC διότι έκανα shut down από το web interface του daphile. Αν γίνει το ίδιο και με το RPi2 είμαι οκ.

Τώρα επειδή είχα mobo που τροφοδοτείτο από 12 V (και εσωτερικό σκληρό που τροφοδοτείτο από ξεχωριστό module στα 5 V), επέλεξα Μ/Σ 15 V αν θυμάμαι καλά.

Διατηρώντας τα ίδια modules και τον Μ/Σ, θα πρέπει η κατανάλωση να παραμείνει σε σχετικά χαμηλά επίπεδα ώστε να μην υπάρχουν μεγάλες απώλειες πάνω στις ψύκτρες των modules!

Όταν έρθει η ώρα για NAS θα σε καλέσω... :)

Το RPi2 κάνει shutdown αλλά η πλακέτα εξακολουθεί να είναι powered.

Για να φορτώσει πάλι το λογισμικό θέλει να σβήσει το ρεύμα και να ξανα ανάψει.

Οπότε θες και έναν διακόπτη on/off κάπου δεν είναι και η συντέλεια βρε Σταύρο.

Με τον 15V μετασχηματιστή, θα έχεις ζεστές ψύκτρες αλλά όχι τίποτε σοβαρό.

(Αν και off topic εικάζω ότι δεν είχες σωστή τροφοδοσία στο pc με τον 15V μετασχηματιστή για να βγάλεις τα 12V, αλλά αυτό είναι συζήτηση μάλλον του άλλου νήματος)

Χωρίς διακόπτη κάνω shut down. Power up πως κάνω?
:)

Edit: Μαζί γράφαμε Χρήστο...

ΟΤ: Για κατανάλωση 1Α με αυτή την τάση έχω περίπου 55ο πάνω στις ψύκτρες. Δεν είναι και λίγο (εξ' ου και τα ανοίγματα στο καπάκι)...
Τέλος ΟΤ.

H γενικότερη σύσταση πάντως ειναι για 2Α

Εγώ στη θέση όλων σας θα έφτιαχνα την τροφοδοσία μου σε ένα καλό μικρό κουτί και το board θα το είχα σε ένα κουτί του σωρού.

Τα boards αναβαθμιζονται και αλλάζουν συνέχεια. Μπορεί σε επόμενο upgrade η usb να είναι στο πλάι κλπ.

To κουτί μου θα έχει τόσες τρύπες και ανοίγματα που θα είναι σίγουρα future-proof!
:)

...και χώρο άπλετο.

[/COLOR]Υπάρχει τρόπος να ακούω και YouTube streams μέσα από το βασικό audio setup? Σπύρο?

νομίζω ότι όχι και αυτό είναι ένα κάποιο μειονέκτημα ... επειδή όμως ακόμη μαθαίνω, ας απαντήσει και κάποιος εμπειρότερος ...

Αναφορικά με το archphile θα σας πω πολύ σύντομα.

Το RPi2 κάνει shutdown αλλά η πλακέτα εξακολουθεί να είναι powered.

Για να φορτώσει πάλι το λογισμικό θέλει να σβήσει το ρεύμα και να ξανα ανάψει.

Οπότε θες και έναν διακόπτη on/off κάπου δεν είναι και η συντέλεια βρε Σταύρο.

Με τον 15V μετασχηματιστή, θα έχεις ζεστές ψύκτρες αλλά όχι τίποτε σοβαρό.

(Αν και off topic εικάζω ότι δεν είχες σωστή τροφοδοσία στο pc με τον 15V μετασχηματιστή για να βγάλεις τα 12V, αλλά αυτό είναι συζήτηση μάλλον του άλλου νήματος)
Μπορείς να χρησημοποιησεις ένα διακόπτη μπουτον που να κάνει off την επαφή δηλαδή κλείνοντας από software θα έχεις ένδειξη ότι πάει ρεύμα στο μηχανάκι μέσω του Led και όταν θα θέλεις να δουλέψει resetαρεις στην ουσία την επαφή και bootάρει εκτός αν θες να τα κλείνεις όλα οπότε όπως προείπαν παραπάνω βάζεις γενικό διακόπτη.

Απάντηση: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

κι οταν όλα τα άλλα αποτύχουν, απλώς κατεβάσεις το ρεύμα από τον πίνακα περιμενεις 1 λεπτό και όταν θα έχουν σταματήσει οι φωνές, ανεβάζεις παλι το διακόπτη.

H γενικότερη σύσταση πάντως ειναι για 2Α

Έχω την εντύπωση ότι αυτή η γενική σύσταση έχει προκύψει επειδή ο πολύς κόσμος παίρνει τροφοδοτικά της πλάκας (Κινέζικα παλμοτροφοδοτικά των 3 ), τα οποία γράφουν πάνω 1Α αλλά ή δεν το δίνουν ή το δίνουν με τόσο ripple που καλύτερα να μην το έδιναν.

Το δικό μου RPi έπαιζε απροβλημάτιστα από τη USB του υπολογιστή μου, δηλαδή με 500mA max.

Τη στιγμή που μιλάμε για σοβαρό γραμμικό τροφοδοτικό, και 500mA να μπορεί να δώσει μια χαρά θα τα καταφέρει (για τη χρήση του Σταύρου). Τώρα, το overengineering ουδείς το μίσησε (στο audio).

νομίζω ότι όχι και αυτό είναι ένα κάποιο μειονέκτημα ... επειδή όμως ακόμη μαθαίνω, ας απαντήσει και κάποιος εμπειρότερος ...

Δοκιμάζω τώρα στο Archphile ακρόαση από youtube με απόλυτη επιτυχία. Θέλει τα εξής:

1. Ενεργοποιημένο ffmpeg στο mpd.conf
2. Ενεργοποιημένο upnp/dlna
3. Bubbleupnp εφαρμογή στο Anrdroid

Επιλέγουμε το Archphile ως renderer στο bubbleupnp, πάμε στην εφαρμογή youtube, βρίσκουμε ένα βίντεο, το κάνουμε share στο bubbleupnp και ακούγεται από το Archphile άμεσα.

Έχω στο νου μου και πιο άμεσο τρόπο. Θα τον δοκιμάσω και θα σας πω. Πάντως η χρηση upnp/dlna είναι μανούλα για κάτι τέτοια.