dimdim, αρχικά θα έχω 3 δίσκους usb2 στις θύρες usb αλλά αυτοί θα είναι αυτοτροφοδοτούμενοι.
Στην τέταρτη θύρα θα έχω usb dac.
Το λέω αυτό γιατί προβλέπεται να μένει συνέχεια on!
Υπάρχει web interface για να το ελέγχω από άλλο pc/ laptop?
Το "όποιο" dac (υπό διερεύνηση - τα κάναμε μαντάρα με το daphile) θα είναι και αυτό αυτοτροφοδοτούμενο.
Αν είναι μέχρι 1Α η κατανάλωση είμαι "καλά" με θερμικές απώλειες. Παραπάνω θα έχω πρόβλημα αν μένει συνέχεια ανοικτό (το ex-daphile computer).
Οπότε παίζεται αν θα βάλω διακόπτη...
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
To OS το φορτώνετε σε microSD το οποίο τοποθετείται με ή χωρίς το adapter του?
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Να σημειώσω ότι έχω θέμα με θερμικές απώλειες διότι ο Μ/Σς είναι ήδη υψηλού βολτάζ.
Σταυρο, οσα ρωτάς εχουν ήδη απαντηθεί στο νημα. Παρτο απο την αρχή και θα βρεις πολλές πληροφοριες.
Χρήστο, δυστυχώς στο exDC (στο εξής σημαίνει ex-Daphile Computer) δεν είχα on/off στο IEC διότι έκανα shut down από το web interface του daphile. Αν γίνει το ίδιο και με το RPi2 είμαι οκ.
Τώρα επειδή είχα mobo που τροφοδοτείτο από 12 V (και εσωτερικό σκληρό που τροφοδοτείτο από ξεχωριστό module στα 5 V), επέλεξα Μ/Σ 15 V αν θυμάμαι καλά.
Διατηρώντας τα ίδια modules και τον Μ/Σ, θα πρέπει η κατανάλωση να παραμείνει σε σχετικά χαμηλά επίπεδα ώστε να μην υπάρχουν μεγάλες απώλειες πάνω στις ψύκτρες των modules!
Όταν έρθει η ώρα για NAS θα σε καλέσω...![]()
[/COLOR]Υπάρχει τρόπος να ακούω και YouTube streams μέσα από το βασικό audio setup? Σπύρο?
Μπορείς να χρησημοποιησεις ένα διακόπτη μπουτον που να κάνει off την επαφή δηλαδή κλείνοντας από software θα έχεις ένδειξη ότι πάει ρεύμα στο μηχανάκι μέσω του Led και όταν θα θέλεις να δουλέψει resetαρεις στην ουσία την επαφή και bootάρει εκτός αν θες να τα κλείνεις όλα οπότε όπως προείπαν παραπάνω βάζεις γενικό διακόπτη.Το RPi2 κάνει shutdown αλλά η πλακέτα εξακολουθεί να είναι powered.
Για να φορτώσει πάλι το λογισμικό θέλει να σβήσει το ρεύμα και να ξανα ανάψει.
Οπότε θες και έναν διακόπτη on/off κάπου δεν είναι και η συντέλεια βρε Σταύρο.
Με τον 15V μετασχηματιστή, θα έχεις ζεστές ψύκτρες αλλά όχι τίποτε σοβαρό.
(Αν και off topic εικάζω ότι δεν είχες σωστή τροφοδοσία στο pc με τον 15V μετασχηματιστή για να βγάλεις τα 12V, αλλά αυτό είναι συζήτηση μάλλον του άλλου νήματος)
H γενικότερη σύσταση πάντως ειναι για 2Α
νομίζω ότι όχι και αυτό είναι ένα κάποιο μειονέκτημα ... επειδή όμως ακόμη μαθαίνω, ας απαντήσει και κάποιος εμπειρότερος ...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.