Raspberry Pi2/Pi3 για audio χρήση - AVClub audio player

Re: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

ISO δεν γίνεται να παίξεις αν δεν βάλεις το ανεπίσημο πακέτο (mpd-archphile-sacd) του MPD που έχω φτιάξει.

Επίσης, εφόσον το dac σου υποστηρίζει DoP, θα έπρεπε να παίζει out of the box dsf και dff, καθώς στο mpd.conf είναι ήδη ενεργοποιημένο το:

Code:
dsd_usb         "yes"

Last edited:
Απάντηση: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

Με το Moode 2.4 δοκίμασα, αν όχι όλες, τις περισσότερες δειγματοληψίες (σε 24bit κυρίως) υψηλής ανάλυσης και δεν παρατήρησα διακοπές ή κάτι άλλο περίεργο κατά την αναπαραγωγή της μουσικής.
Χρησιμοποιώ πλέον μονίμως το Mambo V3, σε διασύνδεση I2S.

Με i2s δεν πρόκειται να αντιμετωπίσεις αυτό που συζητάμε εδώ.

Άνοιξα ένα thread για το καινούργιο rassberry pi zero με 5 ευρώ αν δεν είναι σωστό εκεί που είναι ,παρακαλώ οι moderators να το σβήσουν και να το βάλουν εδώ.

Last edited:

Καλησπέρα.

Ψάχνοντας για λύση αντικατάστασης του laptop ως transport, έπεσα τυχαία στο παρόν θέμα και νομίζω βρήκα ό,τι χρειάζομαι.
Διάβασα αρκετές σελίδες αλλά κάπου έχω χαθεί, οπότε θα ήθελα λίγη βοήθεια.

1ον) Σχετικά με το setup που θέλω να έχω.
Επειδή δεν το έχω πολύ (ακόμα) με τα δίκτυα, αναρωτιόμουν: μπορώ να το χρησιμοποιώ χωρίς την ανάγκη λαπτοπ (εκτός ίσως απ' το αρχικό σετάρισμα) ή κινητού για το χειρισμό του;
Να συνδέσω δλδ ασύρματο keyboard και mouse, και από την HDMI να το συνδέσω σε TV για να βλέπω το interface.

2ον) Αναφορικά με το Hardware.
Με τα παρακάτω είμαι ΟΚ?

Αυτή την στιγμή το dac που έχω είναι μια Audiotrack Prodigy Cube. Γνωρίζετε περί συμβατότητας με pi2;

3ον) Περί software.
Διάβασα ότι υπάρχουν διάφορες εκδόσεις και media players κτλ. Ποιο λειτουργικό είναι το πιο εύχρηστο;

Ευχαριστώ.

Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

Καλησπέρα, εχω κ εγω την prodigy cube κ παιζει μια χαρα με τις δυο δημοφιλέστερες διανομές εδω μεσα (archphile, moode.

γενικα η καλύτερη λυςη ειναι το πι να παιζει χωρις οθονη κ να το ελέγχεις ασύρματα απο κινητο ή ταμπλέτ.

Παρε κ μια φωτο να δεις την φαση ;-)

ImageUploadedByTapatalk1450626123.745408.jpg

Καλησπέρα, εχω κ εγω την prodigy cube κ παιζει μια χαρα με τις δυο δημοφιλέστερες διανομές εδω μεσα (archphile, moode.

Σ' ευχαριστώ για την πληροφορία, μία ανησυχία λιγότερη!

γενικα η καλύτερη λυςη ειναι το πι να παιζει χωρις οθονη κ να το ελέγχεις ασύρματα απο κινητο ή ταμπλέτ.

Σε περίπτωση όμως που δεν θέλω να χρησιμοποιήσω κινητό ή τάμπλετ, γίνεται με πληκτρολόγιο και TV, σωστά;

Με πληκτρολόγιο και tv δε γίνεται με τις διαφορές μουσικές διανομές πάρα μόνο με το openelec από τα γνωστά για rpi.

Υπαρχει κάποιος που ξέρει αν υπαρχει τρόπος για άλλου είδους ψηφιακης εξόδου εκτος του USB ? πχ. adaptor usb ---> coaxial, optical.
Εχει δοκιμάσει κανεις το Pi-DAC+ Full-HD Audio Card για απλη audio χρήση όχι HI End.
Επειδή το thread είναι πολύ μεγάλο και περιπλοκο με τα θεματα που έχουν ανοιξει, μια ερώτηση σαν γενικό συμπέρασμα, για audio χρήση με USB η άλλη ψηφιακή έξοδο (άν γίνεται), Linux λειτουργικό σε SD, ταμπλέτα για διαχείριση, Kodi για ραδιόφωνο κλπ. αξίζει τον κόπο να το παλέψω.
Ευχαριστω εκ των προτέρων.

Υπαρχει κάποιος που ξέρει αν υπαρχει τρόπος για άλλου είδους ψηφιακης εξόδου εκτος του USB ? πχ. adaptor usb ---> coaxial, optical.
Εχει δοκιμάσει κανεις το Pi-DAC+ Full-HD Audio Card για απλη audio χρήση όχι HI End.
Επειδή το thread είναι πολύ μεγάλο και περιπλοκο με τα θεματα που έχουν ανοιξει, μια ερώτηση σαν γενικό συμπέρασμα, για audio χρήση με USB η άλλη ψηφιακή έξοδο (άν γίνεται), Linux λειτουργικό σε SD, ταμπλέτα για διαχείριση, Kodi για ραδιόφωνο κλπ. αξίζει τον κόπο να το παλέψω.

Επισης διαβάζω για αρχεια DSD αρχεια υψηλης ανάλυσης από την LL πως γίνονται αυτά με USB??

Επισης διαβάζω για αρχεια DSD αρχεια υψηλης ανάλυσης από την LL πως γίνονται αυτά με USB??

Εφόσον το dac σου το υποστηρίζει, γίνεται.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αυτή την εποχή τα περισσότερα DAC έχουν USB.
Πριν κάτι χρόνια ήταν της μόδας τα usb to coax γιατί είχαμε παλιά dac που μόνο τέτοιες συνδέσεις είχαν.

Full Audio Card, εάν εννοείς PCI/PCIe δεν έχει σύνδεση το Pi.

Γενικά εάν δεν έχεις άλλη βολική/καλύτερη πηγή , τότε ένα RPi είναι ανέξοδο και εύκολο :-)

Το DAC μερος του CD Player εχει μονο coaxial & optical (είναι καλό αλλα παλιο). Σε δευτερο DAC (πιο πρόσφατο) το USB είναι 16/44,1. Αρα αν θέλω να παίξω πιο ψηλά, που μπορούν οι άλλες είσοδοι, θέλω μετατροπέα, δυστυχώς.
Το PI-Dac + κλπ. είναι module του Rushpberry http://grobotronics.com/pi-dac-full-hd-audio-card.html.
Ευχαριστω για την ανατποκριση και τις πληροφορίες.

Μια ερώτηση. Έχω την EMU 0404 USB συνδεδεμένη επάνω στο pc. Μπορεί να συνεργαστεί με το Raspberry και να την έχω για μουσική ακρόαση;

Απάντηση: Re: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

Μια ερώτηση. Έχω την EMU 0404 USB συνδεδεμένη επάνω στο pc. Μπορεί να συνεργαστεί με το Raspberry και να την έχω για μουσική ακρόαση;

Σε όποια Linux διανομή έχω βάλει την 0204 πάντως δούλεψε αέρας.
Αυτό είναι ένας καλός δείκτης πως δεν θα έχεις θέμα.
Ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος αν δεν δοκιμάσεις όμως.

Θεωρητικά υποστηρίζεται. Πρακτικά βλέπω στο volumio ένα πρόβλημα οπότε μόνο μια δοκιμή θα σε πείσει:

https://volumio.org/forum/emu-0404-usb-only-supporting-khz-playback-t2845.html

Το DAC μερος του CD Player εχει μονο coaxial & optical (είναι καλό αλλα παλιο). Σε δευτερο DAC (πιο πρόσφατο) το USB είναι 16/44,1. Αρα αν θέλω να παίξω πιο ψηλά, που μπορούν οι άλλες είσοδοι, θέλω μετατροπέα, δυστυχώς.
Το PI-Dac + κλπ. είναι module του Rushpberry http://grobotronics.com/pi-dac-full-hd-audio-card.html.
Ευχαριστω για την ανατποκριση και τις πληροφορίες.

Για οπτική και ομοαξονική υπάρχει η παρακάτω λύση:

https://www.hifiberry.com/digiplus/

Βέβαια μπερδεύτηκα με το Dac του CD player σου. Λογικά μπορείς απλά να το παρακάμψεις και να παίξεις με άλλο dac στο CD και όχι το αντίθετο που θέλεις, εκτός και αν δεν έχω καταλάβει καλά τι εννοείς.

Θεωρητικά υποστηρίζεται. Πρακτικά βλέπω στο volumio ένα πρόβλημα οπότε μόνο μια δοκιμή θα σε πείσει:

https://volumio.org/forum/emu-0404-usb-only-supporting-khz-playback-t2845.html

Για οπτική και ομοαξονική υπάρχει η παρακάτω λύση:

https://www.hifiberry.com/digiplus/

Βέβαια μπερδεύτηκα με το Dac του CD player σου. Λογικά μπορείς απλά να το παρακάμψεις και να παίξεις με άλλο dac στο CD και όχι το αντίθετο που θέλεις, εκτός και αν δεν έχω καταλάβει καλά τι εννοείς.

Το CD player (Accuphase DP67) μπορει να παίξει είτε σαν Transport και έχει Digital Output για άλλο DAC (όπως λες) και επισης εχει Digital Ιnput για να χρησιμοποιηθεί αυτό σαν DAC. Ετσι παίζω σήμερα με Squeezebox Touch (Optical Spdif) & NAS Sinology 12T.
Δεν υπάρχει USB Digital Input.!
Ένα δεύτερο DAC ( Rega ) έχει USB αλλα cd quality 16/44.1. Παιζοντας με το Ruspberry θέλω και παραπάνω ανάλυση για το Rega και άλλες εισόδους (coaxial/optical) για το Accuphase.
Ευχαριστω για την βοήθεια.

Re: Απάντηση: Re: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

Σε όποια Linux διανομή έχω βάλει την 0204 πάντως δούλεψε αέρας.
Αυτό είναι ένας καλός δείκτης πως δεν θα έχεις θέμα.
Ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος αν δεν δοκιμάσεις όμως.

Δηλαδή απλά την καρφώνω επάνω του χωρίς να χρειαστεί να εγκαταστήσω κάποιους επιπλέον drivers...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

Δηλαδή απλά την καρφώνω επάνω του χωρίς να χρειαστεί να εγκαταστήσω κάποιους επιπλέον drivers...

Έτσι ακριβώς.