Raspberry Pi2/Pi3 για audio χρήση - AVClub audio player

Re: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

Σημερα παραγκειλα και γω ενα board για να παιξω !!!
Εχμ, επειδη δε τα διαβασα ολα, σε τοσες σελιδες, πειτε μου απλα κατι.. Ποια ειναι η καλυτερη λυςη για εξοδο coax απτο berry? πχ Η hifiberry DAC+ Pro; Και ποια θεωρειται μια τοπ λυση για dac ? παλι το ιδιο;

Κοιτα.. Αυτη την στιγμη ακουω με το mambo 1 ... Aπτο pc, μεσω usb απτην prodigy cube, στο mambo μεσω coax και καπακι ο προ... Λεω να παιξω λιγακι με το pi, ισως δοκιμαζοντας κατι διαφορετικο απτο μαμπο 1.. Aν τα berry dacs που βρισκω στο ebay με 20-30ε ειναι κατωτερα του μαμπο, τοτε απλα θελω λυση τυπου pi-digital out ωστε να πεσει στο μαμπο...

Μανα μου καλε, τι usb... Με μια πλακετα σα το hifiberry dac pro, δε γινεται ουσιαστικα dac?.. Ενα καρο εχει στο ebay...

Εγώ σου λέω ότι μπορεί να γίνει ένα ακριβό - με όλη τη σημασία της λέξης - usb transport και συ μου λες ότι θες να του καρφώσεις ένα φτηνοντάκ... :)

Βρε λολακα αυτο ρωταω λοιπον.. Usb transport σημαινει τι; Οτι χρειαζεται εξωτερικο dac η οτι υπαρχει λυση ενσωματωμενου dac! Με αυτα τα διαολια δε τα παω καλα μπρε..

Το μαμπο ειναι η i2s η coax - in.. Δεν του χω βαλει usb ακομη... Ηχο μια χαρα εχει.. Ελεγα μηπως δοκιμαζα κατι εστω ισαξιο η καλυτερο ΑΝ γινεται...

Αρα μου λες να μην κοιταξω τα διαφορα berrydacs που χαζολογαω.. Οκκκκ baby.... :-P

Αυτο που διαβαζα στην αρχη του νηματος οτι το pi δεν εχει καλο i2s? εχει φτιαχτει; Η δεν μας αφορα στο λεβελ που βρισκομαστε με ενα ντακ σα το μαμπο;

Για ποιοτικοτερη τροφοδοσια του pi, ενα lm338 με καλουλια υλικα φανταζομαι φτανει ε..

Απάντηση: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

To Mambo V.1 , εφόσον διαθέτει I2S input , μπορεί να συνδεθεί με το RΡι2.
Eπειδή το είχα κάποτε το Mambo V.1 πριν πάρω το V.3, και επειδή και τα δύο διαθετουν το δικό τους Master Clock (MC), θεωρώ ότι το V.1 συνδέεται εύκολα με το RPi2 .
Από την I2S παίζει πλέον πολύ καλά ειδικά με τις νέες εκδόσεις του kernel 4.4 . OpenElec Milhouse latest Unofficial Releases.

Αυτο που διαβαζα στην αρχη του νηματος οτι το pi δεν εχει καλο i2s? εχει φτιαχτει; Η δεν μας αφορα στο λεβελ που βρισκομαστε με ενα ντακ σα το μαμπο;

Έχει φτιαχτεί μόνο αν παίξεις μέσω I2S με μία DAC+ Pro, η οποία δίνει σωστό I2S. Αυτό βέβαια προϋποθέτει να βάλεις το RPi πολύ κοντά στο Mambo.

Αλλά μπορείς για αρχή να ξεκινήσεις με απ' ευθείας σύνδεση του RPi με το Mambo μέσω I2S.

Απάντηση: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

Sifis_Samos , ένας αντάπτορας USB to I2S & S/PDIF δεν κοστίζει πλέον ακριβά.
Δοκίμασε και τους δύο τρόπους σύνδεσης που προαναφέρθηκαν κι αν ακούσεις διαφορά στην αναλογική έξοδο του DAC τότε μόνο θα μπορείς να αποφασίσεις.
Δεν θέλω να σε επηρεάσω, γιατί το δικό μου setup είναι διαφορετικό. Παίζω και με XMOS USB σε ένα άλλο σύστημα.