Raspberry Pi2/Pi3 για audio χρήση - AVClub audio player

Re: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

Για ποιοτικοτερη τροφοδοσια του pi, ενα lm338 με καλουλια υλικα φανταζομαι φτανει ε..

Ευχαριστω παιδες...

Αυτο περι τροφοδοσιας του pi?

Απάντηση: Re: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

Για ποιοτικοτερη τροφοδοσια του pi, ενα lm338 με καλουλια υλικα φανταζομαι φτανει ε..

Φτάνει και περισσεύει. Η on-board ασφάλεια επάvω στο RPi2 είναι 2A.

Μην ξεπεράσεις τα 10volts DC στην είσοδο του LM338, το οποίο πρέπει φυσικά να τοποθετηθεί και σε ψύκτρα.

Απάντηση: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

Παιδιά έχω το εξής πρόβλημα:
όταν συνδέω το ρασμπερυ στο καλώδιο δικτύου που καταλήγει στο ρακ, τότε δεν μπορώ να το δω μέσω webui από άλλο υπολογιστή του σπιτιού. Στο ίδιο καλώδιο όταν συνδεθεί το λαπτοπ έχει κανονικά δίκτυο. Όταν το ρας συνδεθεί σε διαφορετικές θέσεις του τοπικού δικτύου (στην κουζίνα ή σε άλλο σημείο, κοντά στο ρούτερ) τότε το βλέπω. Στην κουζίνα μάλιστα που το βλέπω, είναι και πιο μακρύ καλώδιο από αυτό που καταλήγει στο ρακ του στερεοφωνικού και ίδιου τύπου ακριβώς.

Δοκίμασα και με roune και με volumio. Επίσης στο volumio, μέσω του webui έβαλα στατική ip την 192.168.2.200 και το έβλεπα κανονικά όταν το είχα τοποθετήσει δίπλα στον υπολογιστή μου με καλώδιο 5μετρο. Όταν το μετέφερα στο στερεοφωνικό, πάλι δεν το έβλεπα.

Τί γίνεται; Να φταίει το καλώδιο; Αλλά αφου στο ίδιο καλώδιο το λαπτοπ δεν έχει κανένα πρόβλημα. Εν τω μεταξύ το καλώδιο είναι μόνιμο και πολύ δύσκολο να αλλάξει. Αλλά με το ίδιου τύπου καλώδιο, στην κουζίνα, γιατί δουλεύει το δίκτυο στο ρας κανονικά;

Πείτε καμιά ιδέα γιατί θα παρανοήσω.

Φαντάζομαι αναφέρεσαι στη σύνδεση του εξωτερικού dac σου.

Δοκίμασε αν βλέπει δίκτυο με το dac ασύνδετο.

Οι 4 διεπαφές usb και η Ethernet βρίσκονται στον ίδιο δίαυλο...

Αν έχεις βάλει στο Raspberry τη στατική 192.168.2.200 με μάσκα 255.255.255.0, θα υπάρχει πρόβλημα εάν ο router και οι υπόλοιπες συσκευες δικτύου είναι σε διαφορετικό network , π.χ. 192.168.1.Χ με μάσκα 255.255.255.0 .
Από το PC ή από το κινητό κάνε ping στο raspberry (192.168.2.200) κι αν δεν απαντήσει τότε σίγουρα έχεις πρόβλημα με τη διευθυνσιοδότηση του τοπικού σου δικτύου.
Χρησιμοποίησε κάποια δωρεάν εφαρμογή για το κινητό σου που θα σου επιτρέπει να κάνεις ping

Υ.Γ Αν όντως είχε γίνει λάθος με τις διευθύνσεις IP, τοποθέτησε στο raspberry την IP 192.168.1.200 και φρόντισε να μην υπάρχει σε άλλη συσκευή η ίδια IP :HTEHETH63:

Το Rasp με τον router/switch θα πρέπει να είναι στο ίδιο net και mask 255.255.255.0

Last edited:

Όχι σκέτο το έχω μόνο με την ethernet

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Με τη στατική ip το βλέπω κανονικά από safari (osx).

Εννοούσα ότι το βλέπω από τις θέσεις που το έβλεπα και πριν, όχι όμως από την επίμαχη.

O router σου τι IP έχει ?

Αν το βλέπεις με ping, τότε το πρόβλημα δεν είναι καλωδιακό

Last edited by a moderator:

ιπ του ρουτερ: 192.168.2.1

δεν ξερω τι ειναι το πινγκ

αν το προβλημα ηταν καλωδιακο, τότε θα έπερνε το λαπτοπ δίκτυο από το ίδιο καλώδιο;

Εμένα παλαιότερα μου έχει τύχει να μην μπορώ να πάρω δίκτυο με ένα από τα boards μου, χρησιμοποιώντας patch cord με τερματισμένα 2 από τα 4 ζευγάρια (με δίκτυα 10/100 παίζει κανονικά στη θεωρία). Με το ίδιο patch cord έπαιζαν άλλες συσκευές στις οποίες έκανα δοκιμές.

Δυστυχώς έχει περάσει καιρός κι δε θυμάμαι με ποιο board είχα συνατήσει αυτό το περίεργο και επίσης έχω πετάξει και το συγκεκριμένο καλώδιο.

Αν και δε νομίζω να έχεις μεγάλη σχέση με αυτή την περίπτωση, δοκίμασε διαφορετικό patch cord στη θέση του rack.

ιπ του ρουτερ: 192.168.2.1

δεν ξερω τι ειναι το πινγκ

αν το προβλημα ηταν καλωδιακο, τότε θα έπερνε το λαπτοπ δίκτυο από το ίδιο καλώδιο;

Δεν είναι καλωδιακό .
Εχεις βάλεις την ίδια μάσκα στο RPi2 και στον router (255.255.255.0) ?

Εγώ έχω καταλάβει ότι στο σπίτι έχει ένα δικτυο.

Εάν ισχύει το παραπάνω και εφόσον σε όλες τις υπόλοιπες θέσεις χωρίς να αλλάξει ρυθμίσεις έχει δίκτυο, εγώ βλέπω καλωδιακό.

Τώρα το έχω δίπλα μου και δουλεύει κανονικά. Στο στέρεο συνεχίζω να μην το βλέπω.

Παρατήρησα κάτι που μου κάνει εντύπωση.

Το μοντεμ στη DHCP Client List το δείχνει με ip 192.168.2.2. Όταν τη γράφω στο safari δεν το βλέπω (σαν να μην υπάρχει η ip). Όταν γράφω στο browser τη στατική 192.168.2.200 που του έβαλα τότε το βλέπω.

Τώρα το έχω δίπλα μου και δουλεύει κανονικά. Στο στέρεο συνεχίζω να μην το βλέπω.

Παρατήρησα κάτι που μου κάνει εντύπωση.

Το μοντεμ στη DHCP Client List το δείχνει με ip 192.168.2.2. Όταν τη γράφω στο safari δεν το βλέπω (σαν να μην υπάρχει η ip). Όταν γράφω στο browser τη στατική 192.168.2.200 που του έβαλα τότε το βλέπω.

Τα έχεις κάνει κουλουβάχατα με τις διευθύνσεις IP. Κάνε ένα reboot το modem/router.

To router νομίζει ακόμα ότι το raspberry βρίσκεται στην IP 192.168.2.2 !!!!

Re: Απάντηση: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

Είπε ότι στην ίδια πρίζα με το ίδιο καλωδιο το PC δουλεύει κανονικά και έχει πρόσβαση στο δίκτυο

Και σε αυτό που έγραψα εγώ:

Εμένα παλαιότερα μου έχει τύχει να μην μπορώ να πάρω δίκτυο με ένα από τα boards μου, χρησιμοποιώντας patch cord με τερματισμένα 2 από τα 4 ζευγάρια (με δίκτυα 10/100 παίζει κανονικά στη θεωρία). Με το ίδιο patch cord έπαιζαν άλλες συσκευές στις οποίες έκανα δοκιμές.

Δυστυχώς έχει περάσει καιρός κι δε θυμάμαι με ποιο board είχα συνατήσει αυτό το περίεργο και επίσης έχω πετάξει και το συγκεκριμένο καλώδιο.

Αν και δε νομίζω να έχεις μεγάλη σχέση με αυτή την περίπτωση, δοκίμασε διαφορετικό patch cord στη θέση του rack.

το ίδιο ακριβώς γινόταν και τελικά ήταν καλωδιακό το θέμα.

Η αλήθεια είναι ότι ο φίλος μας μας έχει μπερδέψει λίγο με την περίπτωσή του.

Κωστή, βάλε το openelec να παίρνει δίκτυο με dhcp. Βάλτο σε μια θέση που παίζει κανονικά και τράβηξε ένα screenshot τις ρυθμίσεις (ip, gateway) που έχει πάρει. Βάλτο στην προβληματική θέση μετά επίσης με dhcp και πάρε και ένα δεύτερο screenshot. Σύγκρινε μετά τα 2 screenshots (ή τέλοσπάντων τις σημειώσεις σου). Το μόνο που θα πρέπει να έχει αλλάξει στην χειρότερη έίναι η ip του rpi. Όλα τα αλλα θα πρέπει να είναι ίδια.

Απάντηση: Re: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

Μόνο τα δύο από τα τέσσερα ζεύγη χρησιμοποιούνται στην σύνδεση Etheret 10/100, με το RPi2 ....
Κάποια καλώδια UTP είναι κροσαρισμένα (MDIX) και μόνο οι συσκευές που υποστηριζουν auto MDI / MDIX δουλεύουν με αυτά τα καλώδια. Το RPI2 δεν υποστηρίζει auto MDI/MDIX.
Υποθέτω ότι κάτι τέτοιο θα είχε συμβεί στη δική σου περίπτωση.

Εγώ με κροσαρισμένο καλωδιο MDIX συνδέω καμιά φορά το RPi2 με τον NAS / Samba Server, χωρίς να υπάρχει router/switch μεταξύ των δύο συσκευών.

Last edited:

Το patch cord μου δεν ήταν crossover αλλά όπως και να χει και για να μην ξεφεύγουμε από το πρόβλημα του Κωστή υπάρχουν οι εξής περιπτώσεις:

1. Έχει παραπάνω από 1 δίκτυα στο σπίτι, κάτι που δε φαίνεται από αυτά που λέει
2. Τo router του τα κάνει μαντάρα, κάτι που παραμένει πιθανό
3. Κάτι πάει λάθος με τις software δικτυακές του ρυθμίσεις, κάτι που παραμένει πιθανό
4. Κάτι πάει στραβά με την καλωδίωση του συγκεκριμένου σημείου, κάτι που επίσης είναι πιθανό.

Εγώ πρότεινα να δει τι δικτυακές ρυθμίσεις του δίνει ο dhcp του router τόσο στο "καλό" σημείο, όσο και στο "προβληματικό". Αυτό είναι μια καλή αρχή θεωρώ για τη διάγνωση του προβλήματος.