Re: Απάντηση: Raspberry Pi2/Pi3 για audio χρήση - AVClub audio player
Δε νομίζω να υπάρχει τέτοιο θέμα.. Από όσο ξέρω, κανένα από αυτά τα 5V τροφοδοτικά δεν είναι το ίδιο battery charger.
Δηλαδή τη δουλειά της διαχείρισης του ρεύματος που πηγαίνει στην μπαταρία την κάνει εξάρτημα μέσα στο κινητό/tablet/whatever και όχι το τροφοδοτικό.
Οπότε οι "φορτιστές" όντως μπορούν και δίνουν μεταβλητό ρεύμα (όντας σταθεροποιημένα τροφοδοτικά), αλλά αυτό έχει να κάνει με την "ζήτηση" από το κύκλωμα φόρτισης του κινητού / ταμπλέτας.
Νίκο, θέλουν μεγάλη προσοχή οι φορτιστές.
Δεν έχουν φτιαχτεί για σταθερή τροφοδοσία αλλά για μεταβαλλόμενη.
Για παράδειγμα οι σύγχρονοι φορτιστές κινητών δεν δίνουν τίποτα σταθερό και αναλόγως του φόρτου της μπαταρίας, ανεβοκατεβάζουν τα αμπέρ και μόλις φθάσει σε ένα όριο μηδενίζουν το ρεύμα.
Δεν ξέρω τι δυνατότητες έχει αυτό το μαραφέτι που πήρες, αλλά μην έχεις καθόλου σίγουρο ότι μπορεί να δώσει σταθερά τα 2,4Α.
Γενικά υπάρχουν δύο τάσεις, είτε δίνουν σταθερό ρεύμα και ανεβοκατεβάζουν την τάση ή δίνουν σταθερή τάση και ανεβοκατεβάζουν το ρεύμα.
Δε νομίζω να υπάρχει τέτοιο θέμα.. Από όσο ξέρω, κανένα από αυτά τα 5V τροφοδοτικά δεν είναι το ίδιο battery charger.
Δηλαδή τη δουλειά της διαχείρισης του ρεύματος που πηγαίνει στην μπαταρία την κάνει εξάρτημα μέσα στο κινητό/tablet/whatever και όχι το τροφοδοτικό.
Οπότε οι "φορτιστές" όντως μπορούν και δίνουν μεταβλητό ρεύμα (όντας σταθεροποιημένα τροφοδοτικά), αλλά αυτό έχει να κάνει με την "ζήτηση" από το κύκλωμα φόρτισης του κινητού / ταμπλέτας.