Raspberry Pi2/Pi3 για audio χρήση - AVClub audio player

Αυτά για το Β+:

Red PWR LED :

on if power OK
flashes (or goes out) if the power drops below about 4.63V

Green ACT LED :

steady on if no SD card during boot
irregular flashes for SD card access

Ethernet Socket Left LED (yellow) :

on 100-Mbps connection
off 10-Mbps connection

Ethernet Socket Right LED (green) :

on if link established
flashes for port activity
off if no link is established

Re: Απάντηση: Raspberry Pi2/Pi3 για audio χρήση - AVClub audio player

Αυτά για το Β+:

Red PWR LED :

on if power OK
flashes (or goes out) if the power drops below about 4.63V

Green ACT LED :

steady on if no SD card during boot
irregular flashes for SD card access

Ethernet Socket Left LED (yellow) :

on 100-Mbps connection
off 10-Mbps connection

Ethernet Socket Right LED (green) :

on if link established
flashes for port activity
off if no link is established
Άρα θα πρέπει το ένα να είναι σταθερά κόκκινο και το άλλο να αναβοσβήνει.. ναι;
Άρα το DIY τροφοδοτικό που δοκίμασα δεν λειτουργεί σωστά..

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Φρόντισε ώστε να μην υπάρχει voltage drop (πτώση τάσης) λόγω χρήσης καλώδιου (USB) υψηλής αντίστασης.
Πολλά USB καλώδια είναι ακατάλληλα στο να παρέχουν ικανή τροφοδοσία στο Raspberry Pi. Ωστόσο, τo καλώδιο που έχει το μαμάτο πακάκι για το raspberry Pi3 είναι ικανής διατομής !!!
Οταν η τάση που μετράς στην είσοδο τροφοδοσίας του RPi πέφτει στιγμιαία κάτω από τα 5Volts τότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι δημιουργείται κάποια αστάθεια. Το φαινόμενο της αστάθειας γίνεται ακόμα πιο έντονο με τη διανομή Openelec που καταναλώνει περισσότερο ρεύμα συγκριτικά με το moodes.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τα γραμμικά σταθεροποιημένα τροφοδοτικά που χρησιμοποιούν το ολοκληρωμένο LM338 (series voltage regulator, 5A max) θεωρώ ότι είναι απολύτως αποδεκτά για το 90% των περιπτώσεων.

Μια καλή περίπτωση γραμμικού τροφοδοτικού με το παραπάνω ολοκληρωμένο είναι η παρακάτω:

http://www.ebay.com/itm/5-Amps-Volt...890150?hash=item2ed61054e6:g:kz0AAOxyJhhR6Bbn
Δυστυχώς όλα τα παραπάνω δεν μπορώ να τα τσεκάρω ούτε και να φτιάξω κάτι γιατί δεν έχω ιδέα από DIY.

Με τις πιο πάνω αναρτήσεις μου όμως συμπεραίνω πως πρέπει οπωσδήποτε να βρω ένα καλό τροφοδοτικό για το rpi.

Μιχάλη δεν είναι απόλυτο,γιατί από έκδοση σε έκδοση αλλάζουν αυτά.
Είναι όμως ένας μπούσουλας...

Μιχάλη δεν είναι απόλυτο,γιατί από έκδοση σε έκδοση αλλάζουν αυτά.
Είναι όμως ένας μπούσουλας...
Ευχαριστώ πολύ Σωκράτη!
Τι εννοείς από έκδοση σε έκδοση;
Μιλάς για την έκδοση του board;

Ναι,το παραπάνω που ποστάρισα είναι από το 2 αν δεν κάνω λάθος,για το 3 δεν βρήκα τίποτα.

Στο RPI 2 όταν υπάρχει θέμα τροφοδοσίας αναβοσβήνει το κόκκινο led τόσο ενοχλητικά που δε γίνεται να μην το παρατηρήσει κάποιος.

Το δικό μου σύστημα λίγο ή πολύ το ξέρετε και μπορείτε να βγάλετε κάποια συμπεράσματα για το τι μπορεί να αναδείξει και τι όχι. Η δική μου εμπειρία είναι διατυπωμένη πολλές φορές και θα τη διατυπώσω ακόμα μια:

1. Με το RPI B+ και τροφοδοτικό που ψόφησε στη μία ώρα χρήσης, το ηχητικό αποτέλεσμα που είχα ήταν τραγικό. Έπαιζε λες και ήταν χαλασμένο ραδιόφωνο.

2. Κάνοντας δοκιμές με το RPI2 πέρασα πολλές ημέρες ηχητικής απογοήτευσης στο ξαφνικό. Ενώ όλα ήταν καλά από μια ημέρα και μετά διαπίστωσα ότι κάτι δε μου άρεσε καθόλου. Ευτυχώς για μένα, στις βραδυνές ακροάσεις μου κλείνω τα φώτα εντελώς και έτσι γρήγορα διαπίστωσα ότι ένα κόκκινο led έκανε σαν φως απο σειρήνα. Διάβασα τι σημαίνει αυτό, άλλαξα με άλλο πακάκι των 8 ευρώ και όλα ήρθαν στα ίσια τους.

3. Με το RPI B+ υπήρχε μεγάλη διαφορά στον ήχο σε σχέση με τα boards που είχα εκείνη την εποχή (Udoo Quad και Cubox-i4 pro). Τότε θυμάμαι ότι έγραφα στο volumio forum και μάλιστα είχα κάνει την άτυχη δήλωση ότι προτιμώ τον ήχο του RPI. Τώρα καταλαβαίνω γιατί το πίστευα αυτό. Το RPI είχε πιο έυκολο και λιγότερο λεπτομερή ήχο. Ήταν με λίγα λόγια πολύ πιο ευκολοάκουστο. Χρειάστηκα λιγότερο από μήνα για να καταλάβω ότι κάτι δεν πάει και πολύ καλά με αυτό και έκτοτε το αντικατέστησα μια και καλή με το Udoo Quad.

4. Στο RPI 2 έχω δώσει ελάχιστο χρόνο ακρόασης και δεν έχω κάνει και κάποιο σοβαρό συγκριτικό. Παρόλα αυτά κάθε φορά που το βάζω στο σύστημα για δοκιμή το ακούω μια χαρά και μάλιστα το ακούω συνήθως και με υποδεέστερα του aune s16 i2s hats.

Τέλος, αφού ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω δοκιμάσει ποτέ μου Jriver, Audirvana, ενώ έχω δοκιμάσει το foobar για 4 λεπτά και οπότε δεν μπορώ να έχω άποψη γι' αυτά, σας έχω γράψει και σε άλλα νήματα ότι από τον τρόπο που περιγράφετε τις αλλαγές που ακούτε σε ηχητικό επίπεδο σε κάθε αλλαγή έκδοσης (αυτό δεν ισχύει για το foobar αλλά κυρίως για το Jriver) και επίσης από όλες τις περιγραφές σας για το ότι το Jriver παίζει πιο γεμάτα, πιο ευχάριστα κλπ, δεν μπορώ παρά να συμπεράνω (αυθαίρετα ομολογώ) ότι υπάρχει η πιθανότητα "μαγειρέματος" του ηχητικού αποτελέσματος και όχι απλά στεγνό σερβίρισμά όπως κάνει ο MPD.

Θα σας πρότεινα ως πρώτο πείραμα να κάνετε μια σύγκριση με το foobar τουλάχιστον όσοι έχετε πρόσβαση σε windows μηχάνημα. Συνήθως όσοι προτιμούν το Jriver δεν έχουν να πουν και τα καλύτερα για το foobar οπότε, αν είναι εύκολο, αναφέρετέ μας κατά πόσο το RPI/MPD παίζει κοντά ή όχι με αυτό το κλασικό και αναγνωρισμένο από ένα ευρύ φάσμα μουσικόφιλων player.

Last edited:
Για εμάς που είμαστε ελαφρώς στόκοι και δεν καταλαβαίνουμε, υπάρχει καμία πρόταση με συγκεκριμένο dac και τροφοδοτικό και οτι άλλο χρειάζεται για να ακούμε μουσική από το rpi είτε από το openelec είτε απο κάποιο προγραμμα αναπαραγωγής μουσικής που δεν θα χρειάζεται να ανοίγουμε τηλεόραση για να δούμε τα MP3?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Για εμάς που είμαστε ελαφρώς στόκοι και δεν καταλαβαίνουμε, υπάρχει καμία πρόταση με συγκεκριμένο dac και τροφοδοτικό και οτι άλλο χρειάζεται για να ακούμε μουσική από το rpi είτε από το openelec είτε απο κάποιο προγραμμα αναπαραγωγής μουσικής που δεν θα χρειάζεται να ανοίγουμε τηλεόραση για να δούμε τα MP3?

Αν δεν έχεις καθόλου πηγή μήπως αυτό θα ήταν μία πολύ καλή all in one λύση;
http://www.collybia.com/product/mambo-media-player/

Έχω ήδη rpi b+.
Αυτό συνεργάζεται με το rpi B+?
Και θα μπορώ να έχω και openelec?

Δεν ξέρω φίλε μου..
Ίσως και ναι.. κάνε μία επικοινωνία με τον κατασκευαστή κ ρώτα!
Είναι Έλληνας κ μέλος του φόρουμ!

Σύμφωνα με τον πωλητή συνεργάζεται.
Έχει κυκλοφορήσει και ένα νεότερο - οικονομικότερο μοντέλο (δες στο λινκ που έδωσε ο domie)

Επίσης μπορείς να έχεις openelec, αλλά θα σου πρότεινα το moode ως dedicated audio player (επίσης είναι ευκολότερο και ελαφρύτερο)
Είναι επίσης headless, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεσαι μόνιτορ, παρά μόνο το κινητό σου και δίνει AP (access point) οπότε μπορείς να το ελέγχεις χωρίς να λειτουργεί wifi στο χώρο σου (φυσικά έχεις και τη δυνατότητα για wifi).

Aπό linear τροφοδοτικά δεν σκαμπάζω.
Μπορείς όμως να ξεκινήσεις με το κλασικό οικονομικό rpi official psu και στη πορεία, αν το θελήσεις, δίνεις παραγγελία σε κάποιο μάστορα να σου στήσει ένα linear.
(το mamboberry δεν χρειάζεται ξεχωριστό τροφοδοτικό, παίρνει από το rpi)

Σύμφωνα με τον πωλητή συνεργάζεται.
Έχει κυκλοφορήσει και ένα νεότερο - οικονομικότερο μοντέλο (δες στο λινκ που έδωσε ο domie)

Επίσης μπορείς να έχεις openelec, αλλά θα σου πρότεινα το moode ως dedicated audio player (επίσης είναι ευκολότερο και ελαφρύτερο)
Είναι επίσης headless, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεσαι μόνιτορ, παρά μόνο το κινητό σου και δίνει AP (access point) οπότε μπορείς να το ελέγχεις χωρίς να λειτουργεί wifi στο χώρο σου (φυσικά έχεις και τη δυνατότητα για wifi).

Aπό linear τροφοδοτικά δεν σκαμπάζω.
Μπορείς όμως να ξεκινήσεις με το κλασικό οικονομικό rpi official psu και στη πορεία, αν το θελήσεις, δίνεις παραγγελία σε κάποιο μάστορα να σου στήσει ένα linear.
(το mamboberry δεν χρειάζεται ξεχωριστό τροφοδοτικό, παίρνει από το rpi)

Νίκο μπορεί να τροφοδοτήσει και το ίδιο το DAC το rpi ..
https://www.youtube.com/shared?ci=JE_paaZB7Hs

Ναι Μιχάλη σίγουρα μπορεί να γίνει, δίνει 1Α, αλλά αναφερόμουν στο νεότερο και οικονομικότερο LS.
Δεν το έχω ψάξει αν μπορεί και αυτό να λειτουργήσει ως τροφοδοτικό.

edit.
ναι μπορεί τελικά! :grandpa:

Last edited:
Δεν κατάλαβα.
Ποιο πρεπει να αγορασω;
Το Mamboberry hifi dac ή το Mamboberry LS dac?
Επίσης δεν καταλαβα. Αυτά βγάζουν RCA ή Coaxial?
Τωρα έχω συνδέσει με hdmi την tv και απο εκεί με optical τον προενυσχιτη.
Εκτός του οτι θα μπορώ να παίζω μουσική χωρίς να έχω ανοικτή την tv θα έχω και καλύτερο ήχο ή όχι;

Δεν κατάλαβα.
Ποιο πρεπει να αγορασω;
Το Mamboberry hifi dac ή το Mamboberry LS dac?
Επίσης δεν καταλαβα. Αυτά βγάζουν RCA ή Coaxial?
Τωρα έχω συνδέσει με hdmi την tv και απο εκεί με optical τον προενυσχιτη.
Εκτός του οτι θα μπορώ να παίζω μουσική χωρίς να έχω ανοικτή την tv θα έχω και καλύτερο ήχο ή όχι;

Το LS είναι μία πιο φτηνή έκδοση του mamboberry.
Οποίο είναι μέσα στο budget σου.
Έχουν έξοδο RCA
Θεωρητικά θα έχεις πολύ καλύτερο ήχο!
Όπως κ να έχει μίλα πρώτα με τον κατασκευαστή για λεπτομέρειες.. θα χρειαστείς κ τροφοδοτικό για το DAC.

Δε θα χρειαστεί τροφοδοτικό για το dac, θα παίξει απευθειας από την τροφοδοσία του rpi.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk