Raspberry Pi2/Pi3 για audio χρήση - AVClub audio player

Ανεξαρτήτως τι παίζει με την i2s του rasp,δεν νομίζω να μπορει να υπαρξει κατι standard Μιχάλη μου.
Μεχρι τωρα εχω δει 2 διαφορετικά pinout σε διάφορα ντακ,οποτε...

οπότε θα πρέπει να ξέρει κανείς το layout του βύσματος της hdmi εισόδου του dac για να ξέρει αν μπορεί να ταιριάξει με κάποιο από τα υπάρχοντα hats;

Αυτό ακριβώς.
Και καποια απο αυτα ειναι προ ορισμένα να παίζουν με ομόσταυλα receivers οποτε είναι και λιγο τύχη.
Αν συνυπολογίσεις και πως το καλωδιο πρέπει να ειναι το ελάχιστο (κάτω απο 10 εκ. ) ειναι ακομα πιο δύσκολο.

Re: Απάντηση: Raspberry Pi2/Pi3 για audio χρήση - AVClub audio player

Αυτό ακριβώς.
Και καποια απο αυτα ειναι προ ορισμένα να παίζουν με ομόσταυλα receivers οποτε είναι και λιγο τύχη.
Αν συνυπολογίσεις και πως το καλωδιο πρέπει να ειναι το ελάχιστο (κάτω απο 10 εκ. ) ειναι ακομα πιο δύσκολο.

ναι οπωσδήποτε το μήκος πρέπει να είναι πολύ μικρό
δεν μπορεί να φτιαχτεί καλώδιο; εννοώ αν ξέρουμε το hdmi layout του DAC γίνεται να πάρουμε σήμα από τα pins του rpi και τα τερματίσουμε σε hdmi;
υπάρχουν κάποια λινκ από τα hats;
ευχαριστώ πολύ

Last edited:
Τα DACs που έχουν είσοδο σήματος I2S με βύσμα HDMI εκτός από μη-στάνταρ pinout χρησιμοποιούν και σηματοδοσία LVDS για να μεταφέρουν τα δεδομένα, οπότε δεν έχουν τους περιορισμούς απόστασης του σήματος I2S.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε καλώδιο HDMI.

Αλλά αυτές οι είσοδοι προϋποθέτουν ότι τις "ταΐζεις" με ποιοτικό σήμα I2S. Στην περίπτωση του RPi το I2S που δίνει είναι από τα χειρότερα που υπάρχουν, οπότε δεν μπορώ να φανταστώ γιατί να κάνει κανείς κάτι τέτοιο.

Εκτός αν μιλάμε για DAC με πολύ σοβαρό receiver, το οποίο θα έχει FIFO και reclocker ώστε να συνεφέρνει όσο γίνεται το I2S του RPi. Για ποιο DAC μιλάμε;

Σε κάθε περίπτωση, δεν έχει πάρει το μάτι μου κάποιο HAT το οποίο να έχει πάνω του κωδικοποιητή LVDS και να δίνει έξοδο μέσω HDMI.

Τα DACs που έχουν είσοδο σήματος I2S με βύσμα HDMI εκτός από μη-στάνταρ pinout χρησιμοποιούν και σηματοδοσία LVDS για να μεταφέρουν τα δεδομένα, οπότε δεν έχουν τους περιορισμούς απόστασης του σήματος I2S.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε καλώδιο HDMI.

Αλλά αυτές οι είσοδοι προϋποθέτουν ότι τις "ταΐζεις" με ποιοτικό σήμα I2S. Στην περίπτωση του RPi το I2S που δίνει είναι από τα χειρότερα που υπάρχουν, οπότε δεν μπορώ να φανταστώ γιατί να κάνει κανείς κάτι τέτοιο.

Εκτός αν μιλάμε για DAC με πολύ σοβαρό receiver, το οποίο θα έχει FIFO και reclocker ώστε να συνεφέρνει όσο γίνεται το I2S του RPi. Για ποιο DAC μιλάμε;

Σε κάθε περίπτωση, δεν έχει πάρει το μάτι μου κάποιο HAT το οποίο να έχει πάνω του κωδικοποιητή LVDS και να δίνει έξοδο μέσω HDMI.

μάλιστα κατάλαβα μάλλον το ξεχνάω λοιπόν.. να υποθέσω πως είναι καλύτερα να πάρω spdif σήμα από το rpi; ή και αυτό έχει θέματα;
όχι το dac δεν έχει τέτοια εξελιγμένα κόλπα προφανώς.. είναι το m2tech evo dac two plus
βέβαια τελικά μπορεί η κουβέντα να μην έχει και πολύ νόημα γιατί τελικά το rpi το είδε και ως usb (αρχικά δεν το έβλεπε για αυτό και οι ερωτήσεις)!
όπως και να έχει θα ήθελα να μπορώ να συνδέσω και το mac και το rasp στο DAC

ευχαριστώ πολύ!!

Οι υλοποιήσεις που κυκλοφορούν που δίνουν s/pdif με το WM8804 (π.χ. https://www.hifiberry.com/products/digiplus/ ) είναι αξιοπρεπείς. Σαν τελικό αποτέλεσμα (στην έξοδο του DAC) δεν θα πάρεις το καλύτερο δυνατό (που θα έπαιρνες με σύνδεση USB ή με κάποιο FIFO/Reclocker) αλλά θα είναι επιπέδου καλού s/pdif.

Από όσο βλέπω το zero και το Α+ έχουν τη μικρότερη κατανάλωση (~100mA idle)
Τα έχει βάλει κανείς σε χρήση με μπαταρία / ηλιακό συλλέκτη κ.ο.κ. ?

"I2S input in PS Audio standard"
αυτό είναι το hdmi layout του DAC να υποθέσω;
το αναφέρω συμπληρωματικά στα πιο πάνω.. δεν ξερω τι μπορεί να σημαίνει!

Οι υλοποιήσεις που κυκλοφορούν που δίνουν s/pdif με το WM8804 (π.χ. https://www.hifiberry.com/products/digiplus/ ) είναι αξιοπρεπείς. Σαν τελικό αποτέλεσμα (στην έξοδο του DAC) δεν θα πάρεις το καλύτερο δυνατό (που θα έπαιρνες με σύνδεση USB ή με κάποιο FIFO/Reclocker) αλλά θα είναι επιπέδου καλού s/pdif.
Μου δάνεισε ένας συνφορουμήτης ένα hifiberry Digi+ και δουλεύει μία χαρά...

Για βοηθήστε ρε παιδιά, έχω το Pi3 και το κουμπωνω πανω στο Aune S16, ο χειρισμός γινεται μέσω κινητου android με το moode.

Γιατί δεν μπορώ να παίξω αρχεία πάνω απο 192kHz αφού το dac μπορεί μέχρι και 384??

Που είναι το πρόβλημα στη αλυσίδα?😤

Πως το τσεκάρω αυτό?
Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι ενώ υπάρχουν αρχεία dsd στον εξωτερικό σκληρό δεν τα βλέπει καν. Σαν να μην υπάρχουν.

Έχω την εντύπωση ότι δεν το υποστηρίζει ο driver σωστά γι αυτό δεν παίζει πάνω από 192 και επίσης ότι αρχεία δεν μπορεί να τα αναπαράγει απλά δεν τα εμφανίζει. Σε αυτά τα συμπεράσματα εχω καταλήξει μετά απο την ίδια συμπτώματα με το δικό μου ντάκ. Βάζοντας ένα άλλο όλα δούλευαν ρολόι.