Raspberry Pi2/Pi3 για audio χρήση - AVClub audio player

Re: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

Διάβασε αν θες λίγο το τέλος του νήματος της υπογραφής μου. Συζητάμε για ακριβώς το hardware που έχεις (cmedia)!

Τασο, η μονη εγγυημένη λυση ειναι να δοκιμάσουμε το DAC-receiver σου με το Rasp μου. Εχω ετοιμα κανα 2-3 λειτουργικά οποτε θα δουμε αν παιζει σωστά με καποιο (ή και ολα). Μετα ειναι δικο σου θεμα αν θες να φτιαξεις ενα με βασικο εξοπλισμό (πχ 80 ευρω με το πακακι και το πλαστικο κουτακι) ή ενα πιο audiophile με 150 ευρω (γραμμικο, μετ/της, μεταλλικό κουτι)

Είναι πολύ σημαντικό αυτό που προανέφερε ο Τάσος. Η δυνατότητα να ελέγχεις την αναπαραγωγή και ταυτόχρονα να σερφάρεις στο διαδίκτυο από άλλο μηχάνημα, αφήνοντας την αναπαραγωγή αυτή καθ' αυτή σε ξεχωριστή αυτόνομη συσκευή!

Απάντηση: Re: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

Διάβασε αν θες λίγο το τέλος του νήματος της υπογραφής μου. Συζητάμε για ακριβώς το hardware που έχεις (cmedia)!

Πήγα εκεί που μου είπες αλλά δεν βλέπω κάτι σχετικό με cmedia.
Τι στο καλό γκαβός είμαι;
Μήπως λίγο περισσότερη βοήθεια;

Re: Απάντηση: Re: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

Παναγιώτη επειδή θέλω να απαλλαγώ από το λάπτοπ που χρησιμοποιώ,για ''σερβίρισμα'' μουσικής στο mambo V2 με usb interface το cm6331a,ψάχνομαι για κάποιο εύκολο και οικονομικό συνάμα τρόπο να βρώ κάποιο μηχανάκι που να κάνει καλά την δουλειά αυτή όπως π.χ το Rp-i2 που χρησιμοποιείς τώρα τελευταία.
Έχω δοκιμάσει στο παρελθόν linux με audacius-Jack,πολύ καλός ήχος,αλλά δεν συνεργάζεται καλά με το cm6331a σε συνδυασμό και με το παλιό λαπτοπ που χρησιμοποιώ,με αποτέλεσμα να έχω πολλά σφάλματα στην αναπαραγωγή του ήχου και pops.
Την ώρα που ακούω μουσική συνηθίζω να σερφάρω και στο διαδίκτυο οπότε εκει τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα.
Ψάχνομαι γενικώς και διαβάζω με πολύ ενδιαφέρον τις προσπάθειες σας.
Είδομεν.
Λογικά από ότι διαβάζω μπορείς να συνδέσεις το μαμπο χωρίς ιντερφεις μέσω i2s

Απάντηση: Re: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

Εγώ έψαχνα στο νήμα της υπογραφής σου και κατάλαβα αυτό :
Archphile - Yet Another Archlinux Based Audiophile Distribution For Raspberry Pi, Cubox-i and Udoo Quad: http://archphile.org - http://bit.ly/1nzWabA
γι' αυτό και δεν το βρήκα,ευχαριστώ πάντως.

Οι Ιταλοι ειναι ιδιαίτερος λαος, τους ξερω καλα, οποτε δεν μου κανει καθολου εντυπωση που τα εσπασαν. Γεγονος ειναι οτι ο Τιμ μου εχει δωσει και εμενα σημαδια σοβαρης αντιμετώπισης του θέματος και ανάμεσα στα 3 (Rune, Volumio, TCMods) τον προτιμώ.

Το ενα deal breaker ηταν οι πολλαπλοι σκληροι δισκοι, εχει λυθει και με TCMODS και με Archphile.

To άλλο deal breaker ειναι κάποια αρχεία οπως τα SACD.iso το ποποιο ειναι θεμα χρονου να λυθει.

Συμπέρασμα, με κουτι μεταλλικό, γραμμικο τροφοδοτικό, Raspberry Pi2 και 2 μνημες συνολο 150 ευρω μπορει να εχει κάποιος κορυφαία λυση για την ψηφιακή βιβλιοθήκη του. Αν καποιος εχει ηδη ενα mac mini, PC win η κατι αλλο μπορει να μείνει εκει που ειναι και να πειραματιστεί με αυτο που εχει και τα διαφορα προγραμματα. Αν θελει να απελευθερώσει ενα PC και ταυτόχρονα να παρει κορυφαίο ηχο ας κοιταξει προς Rpi2 μεριά.

δηλ. προς το παρόν δεν μπορούμε να παίξουμε sacd.iso ; ή εννοείς κάτι άλλο ;;;

δηλ. προς το παρόν δεν μπορούμε να παίξουμε sacd.iso ; ή εννοείς κάτι άλλο ;;;

Nαι, δεν υποστηρίζει ακόμη SACD iso ο MPD. Αυτό όμως θα γίνει σύντομα απ' ότι κατάλαβα από το forum του MPD.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Η επιλογή χειροκίνητης μετατροπής σε dsf (iso to dsd) δεν παίζει?

Σταύρο, αυτό θα δοκιμάσω εγώ σε λίγο!

https://code.google.com/p/sacd-ripper/

Re: Απάντηση: Re: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

Kiriak με μια μικρή επιφύλαξη, νομίζω ότι η διανομή σου χρησιμοποιεί αρκετά παλιό mpd και έκτοτε έχει ξαναγραφτει από το μηδέν ο κώδικας του.

Προς θεού δε λέω ότι δε θα παίζει καλά, αλλά ο mpd έχει εξελιχθεί αρκετά τον τελευταίο καιρό!

έχεις δίκιο, δεν το ήξερα, είμαι αρκετές εκδόσεις πίσω,
βέβαια κοιτώντας στα change logs, βλέπω ως επί το πλείστον βελτιώσεις όσον αφορά την database και πράματα όπως dsd, που μου είναι αδιάφορα,

από την άλλη ακόμη και στην υπόνοια ότι μια καινούρια έκδοση θα παίζει καλύτερα, θα πρέπει να το δω μόνος μου,

τι θα πρότεινες για τα παλιό eeepc 901; (η μουσική είναι σε NAS και αποκλειστικά 16/44)

Σε 701 έχω φτιάξει custom διανομή στα πρότυπα του Archphile αλλά δυστυχώς θέλει στήσιμο από το μηδέν. Δεν έχω ιδέα τι έτοιμο υπάρχει για τέτοια μηχανηματα. το AP Linux θα του πέσει βαρυ.

Σε 701 έχω φτιάξει custom διανομή στα πρότυπα του Archphile αλλά δυστυχώς θέλει στήσιμο από το μηδέν. Δεν έχω ιδέα τι έτοιμο υπάρχει για τέτοια μηχανηματα. το AP Linux θα του πέσει βαρυ.

ok θα το ψάξω,
το ap linux είναι βαρύ και για μένα :flipout:

θέλω κάτι που απλά να διαβάζει τη μουσική μέσω καλωδίου LAN από το NAS και έχει bitperfect έξοδο και επίσης χειρισμό από κινητό ή τάμπλετ

To Archphile παίζει DSD dsf, dff αλλα οχι .iso Δεν θα αργήσει πολυ και αυτο..

Eγώ δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με DSD και γενικά δε με βλέπω να το κάνω αναφορικά με τις ακροάσεις μου. Ασχολούμαι αποκλειστικά λόγω Archphile.

Κάνω μια έρευνα από χτες και όπως εχω γράψει και πριν, διάβασα ότι ετοιμάζουν υποστήριξη στον επίσημο mpd (δεν είναι σίγουρο βέβαια).

Σε αυτά που διάβασα, είδα θα ορίζεται στο mpd.conf ο αριθμός των threads του επεξεργαστή κλπ. Απ' όσο καταλαβαίνω είναι realtime conversion από iso στα επιθυμητά αρχεία ή κάτι τέτοιο. Αυτό σημαίνει φουλ ανάγκη για επεξεργαστική ισχύ. Το αν το rpi θα ανταπεξέλθει αυτό είναι κάτι που θα το δούμε στην πράξη.

Παρόλα αυτά, με προτροπή μέλους, χρησιμοποίησα το πρόγραμμα iso2dsd (στο backend τρέχει το πρόγραμμα που πόσταρα πριν) της sonore. Μέσα σε λίγα λεπτά είχα σπάσει το iso και άκουγα τα DSD στο σύστημά μου.

Ως αδαής λοιπόν, ρωτάω:

Όσοι ακούτε DSD και έχετε iso, υπάρχει κάποιος λόγος που δεν τα σπάτε σε αρχεία;

Δεν είναι πιο χρηστικό;

Μιχαλη, καποια εμπορικά streamer το κανουν αυτόματα (σπανε τα .iso σε dff, dsf). Αν καποιος εχει αρκετα (εγω οχι και τοσα αλλα ξερω κάποιους που εχουν πολλα) φαντάζομαι θα προτιμούσε να τα βρει ολα ετοιμα-αυτοματοποιημενα.

Ήδη μπορώ να σκεφτώ script που θα τα μετατρέψει όλα αυτόματα και ο χρήστης θα τα βρει σε ένα φάκελο μετά από ώρες. Φαντάζομαι θα μπορεί να γίνει και σε windows. Ας μη χαλάω άλλο το θέμα. Θα βρω τον τρόπο και θα ενημερώσω σε κατάλληλο νήμα.

Το πρόβλημα είναι ότι θα πρέπει να προβλεφθεί και κατάλληλος "ενδιάμεσος" χώρος αποθήκευσης. Αν τα αρχεία είναι πολλά.....

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

...η λύση είναι να σβήνει το iso που μετατράπηκε. Αν συμβεί όμως κάποιο "ατύχημα"?

Έκανα μια δοκιμή που αξίζει να αναφέρω. Προσθεσα μεσω του GMPC το περιεχόμενο 2 δισκων και ενος USB memory stick (15918 αρχεια μουσικής) στην playlist και η αναπαραγωγή ξεκίνησε σε 2 δευτερόλεπτα.......