ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΡΥΠΗΣ
AVClub Fanatic
Re: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player
μηπως το προβλημα ειναι η παρουσια δικτυου?
μηπως το προβλημα ειναι η παρουσια δικτυου?
Ο λόγος που δεν μπορεί να συμβεί είναι ότι καμία από αυτές τις διανομές δεν έχει γραφικό περιβάλλον. Μιλάμε για servers στημενους με λογική headless. Αν συνδέσεις οθόνη θα δεις ένα command prompt.ναι το διάβασα αλλά αδυνατώ να καταλάβω το λόγο που δεν μπορεί να συμβεί και ρώτησα εδώ τα παιδιά που ασχολούνται εκτενώς με το linux που εγώ έχω άγρια μεσάνυχτα , και ναι αντιλαμβάνομαι τα όποια πλεονεκτήματα του headless αλλά εμένα δεν μου κάνουν ,
Αν του δώσεις ip (δηλαδή απλά αν το συνδέσεις στο δίκτυο, είτε με dhcp είτε με στατική) μπορείς μόνο να το ελέγξεις από όλα τα υπόλοιπα μηχανήματα του δικτύου σου. Όχι απευθείας.
Για να το ελέγξεις απευθείας με keyboard και mouse, θα πρέπει να επέμβεις πολύ σε όλες τις γνωστές διανομές (Moode, Runeaudio, Volumio, Archphile κλπ), κάτι που δεν μπορείς να κάνεις. Μια άλλη λύση ειναι να βάλεις μια κλασική διανομή πχ Raspbian και να στήσεις τον MPD κάτι που θέλει αρκετή γνώση και εμπειρία. H πιο εύκολη λύση πάντως και με διαφορά είναι το Openelec γι αυτό που θες εσύ.
Γενικα το πρόβλημα που έχεις τις κλασσικές audio διανομές είναι ότι δεχν έχουν desktop. Η μόνη πρόσβαση που έχεις σε αυτές είναι σε γραμμή εντολών (κάτι σαν το DOS αν έχει τύχει ποτέ σου να δεις).
Δεν καταλαβα πως ακουτε μουσικη τελικα. Μεσω Kodi?
Oui monsieur...![]()
Αν αλλάζει ο ήχος όταν είναι συνδεδεμένο το καλώδιο HDMI στην τηλεόραση, τότε είτε υπάρχει πρόβλημα με τις γειώσεις και το τροφοδοτικό του συστήματος (RPi2), είτε υπάρχει προβλημα με τα ψηφιακά interfaces (κακή απομόνωση) όπου σε κάποιες περιπτώσεις αυτό έχει ως αποτέλεσμα τον υψηλότερο θόρυβο.
Με το "pause" ενεργοποιημένο και με τον ενισχυτή στο τέρμα, κανονκά θα πρέπει να ακούγετα ένας πολύ χαμηλός θόρυβος από τα ηχεία, με το αυτί πολύ κοντά στο ηχείο κι όταν επικρατεί απόλυτη ησυχία στο σπίτι. Σε μένα μετά από πολλές ενέργειες το σύστημα είναι σχεδόν νεκρό από θόρυβο.
Δεν πιστεύω ότι υπάρχει πιο ουδέτερο τρανσπορτ στον κόσμο από το RPi, απλώς για να στηθεί σωστά θέλει κι άλλα πράγματα .
Παίζει σημαντικό ρόλο και η τροφοδοσία του RPi2.
Δεν ξέρω αν μπορείς όπως είπε ο Μιχάλης μέσω raspbian (λειτουργικό κανονικό) να στήσεις ένα player π.χ. Deadbeef,audacious και jack και να παίζεις από εκεί σαν από πισι με foobar κτλ. Αλλά το θέμα είναι τι πόρους χρειάζεται το πράγμα να τα παίζει όλα καλά.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.