Raspberry Pi2/Pi3 για audio χρήση - AVClub audio player

Re: Απάντηση: Raspberry Pi2/Pi3 για audio χρήση - AVClub audio player

Πάρε ένα RPi, τα υπόλοιπα κατά 99% τα έχεις ήδη στο σπίτι.

Θέλεις ένα τροφοδοτικό, το οποίο θα είναι περισσευούμενος φορτιστής κινητού η ταμπλέτας (micro-USB με πάνω από 500mA).

Θέλεις μια κάρτα micro-SD, ότι να'ναι.

Θέλεις ένα καλώδιο ethernet ή έναν δίσκο USB. Καλύτερα με τη μία στα ethernet, IMHO.

Κουτιά και φλωριές δεν χρειάζεσαι για αρχή. Όλα χύμα στο γραφείο πάνω.

Σύνδεση με το DAC σου θα κάνεις μέσω USB - ελπίζω να έχεις κάποιο USB to I2S interface στο βουβάλι.

μάλιστα...
βρήκαμε το pi πήγαμε στο rpi τώρα... -bye-

δδ δώσε ένα λινκ...
ή αν θες να είσαι πολ/ορθ δώσε τγία...:drummer:

https://www.raspberrypi.org/blog/raspberry-pi-3-on-sale/

αυτό κάνει?
έτσι σκέτο το παίρνεις?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Για κουτί το γνωστό από τη Pizza Hut... :)

δεν βάζω κουτιά...πλέον

Pi2ModB1GB_-comp.jpeg

αυτό? (2άρι λέει είναι)

δεν υπάρχει κάποιος προβληματισμός?

2άρι 3άρι? Όλα ίδια είναι?

Re: Απάντηση: Raspberry Pi2/Pi3 για audio χρήση - AVClub audio player

μάλιστα...
βρήκαμε το pi πήγαμε στο rpi τώρα... -bye-

δδ δώσε ένα λινκ...
ή αν θες να είσαι πολ/ορθ δώσε τγία...:drummer:

Pi = RPi = Raspberry Pi = παπαράκι που σκοτώνει ως transport :p

Αν το θες ετοιμοπαράδοτο από Ελλάδα παίρνεις από εδώ: http://nettop.gr/index.php/raspberry-pi/kit-plaketes/raspberry-pi-3.html

Ναι, αγοράζεις σκέτη πλακέτα.

υποθέτω το 1GB ram είναι φιξ

οθόνη τι βάζουμε και πού?

Απάντηση: Re: Raspberry Pi2/Pi3 για audio χρήση - AVClub audio player

Τώρα μας τα χάλασες.

Είναι H-E-A-D-L-E-S-S... :)

Eίδες ρε Υπέρηχα που κολάμε... σώνει και καλά ακέφαλο το φρούτο!!! καμία ταπεινότητα πλέον οι νέοι!

(περίμενε το C2 λέμε!!!!!!)

Εγώ έχω 19 M χρώματα και άπειρο resolution στη δική μου οθόνη (του κινητού).

Χώρια ότι την έχω μπροστά μου και δε στραβώνομαι να τη δω... :)

Re: Απάντηση: Re: Raspberry Pi2/Pi3 για audio χρήση - AVClub audio player

Eίδες ρε Υπέρηχα που κολάμε... σώνει και καλά ακέφαλο το φρούτο!!! καμία ταπεινότητα πλέον οι νέοι!

(περίμενε το C2 λέμε!!!!!!)

εγώ είμαι αυτής της σχολής..

hancock_headF.jpg

το c2 τί είναι?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Raspberry Pi2/Pi3 για audio χρήση - AVClub audio player

εγώ είμαι αυτής της σχολής..

hancock_headF.jpg

το c2 τί είναι?

Άστε τα πι γενικώς και κοιτάτε το odroid c2 που παιζει μπαλα ο μπιγκ μαικ (tuxx)
http://avclub.gr/forum/showthread.p...-audio?p=1057612310&viewfull=1#post1057612310

... αλλά περίμενε καλύτερα τον Μιχάλη και τις δοκιμές του με το C2.

(κάνε τη χάρη στον εαυτό σου και περίμενε... το νήμα έχει benchmarks και είναι 3 σελίδες μόνο... θα τη λέμε και στον Τρύπη μετά,,, αυτό που το πας?)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Raspberry Pi2/Pi3 για audio χρήση - AVClub audio player

Πάρε ένα RPi, τα υπόλοιπα κατά 99% τα έχεις ήδη στο σπίτι.

Θέλεις ένα τροφοδοτικό, το οποίο θα είναι περισσευούμενος φορτιστής κινητού η ταμπλέτας (micro-USB με πάνω από 500mA).

Θέλεις μια κάρτα micro-SD, ότι να'ναι.

Θέλεις ένα καλώδιο ethernet ή έναν δίσκο USB. Καλύτερα με τη μία στα ethernet, IMHO.

Κουτιά και φλωριές δεν χρειάζεσαι για αρχή. Όλα χύμα στο γραφείο πάνω.

Σύνδεση με το DAC σου θα κάνεις μέσω USB - ελπίζω να έχεις κάποιο USB to I2S interface στο βουβάλι.

Για το τελευταίο σου λέω ότι δεν έχει γιατί τροφοδοτεί[όπως και εγώ] το βουβάλι μέσω i2s πού έβγαλε από το duet ,οπότε δεν χρειαζόταν μετατροπέας
Επομένως + 75 ευρώ στο λογαριασμό του υπέρηχα για αγορα usb to i2s.[αν έχει μ/σ και τροφοδοτικό για το usb to i2s ]
Τον βλέπω ήδη να τρέχει

Δεν είναι καθόλου δύσκολο Δημήτρη.

Το θέμα είναι αν θες να καταλήξεις σε κάτι δοκιμασμένο ή να το τραβήξεις στα όρια με τροφοδοσίες, NAS, οθόνες, κλπ.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Raspberry Pi2/Pi3 για audio χρήση - AVClub audio player

Για το τελευταίο σου λέω ότι δεν έχει γιατί τροφοδοτεί[όπως και εγώ] το βουβάλι μέσω i2s πού έβγαλε από το duet ,οπότε δεν χρειαζόταν μετατροπέας
Επομένως + 75 ευρώ στο λογαριασμό του υπέρηχα για αγορα usb to i2s.[αν έχει μ/σ και τροφοδοτικό για το usb to i2s ]
Τον βλέπω ήδη να τρέχει

είχα ένα αρχαίο και το χάρισα στον Τ.

αυτό φοβάμαι....

κάτι σε naim έχει?

Οθόνη δεν χρειάζεται και μεταξύ μας δεν υπάρχει και καμία πραγματικά καλή λύση για audio player (που να μην είναι overkill και bloated).

Για το αρχικό στήσιμο μπορείς να το συνδέσεις μέσω HDMI με κάποια οθόνη / τηλεόραση / whatever.

Για σύνδεση με το DAC μπορείς πάντα να ξεκινήσεις μέσω σκέτου I2S, αν έχεις διάθεση για πειραματισμό (και δεν σε πειράζει που δεν θα έχεις DSD). Ναι, το συγκεκριμένο I2S έχει αυξημένο (προς πολύ) jitter, αλλά είναι τζάμπα να το δοκιμάσεις και να αποκτήσεις άποψη για το πως παίζει. Μετά δοκιμάζεις και μέσω USB (π.χ. σε κάποιο γειτονικό Βουβάλι).

Οθόνη δεν χρειάζεται και μεταξύ μας δεν υπάρχει και καμία πραγματικά καλή λύση για audio player (που να μην είναι overkill και bloated).

Για το αρχικό στήσιμο μπορείς να το συνδέσεις μέσω HDMI με κάποια οθόνη / τηλεόραση / whatever.

Για σύνδεση με το DAC μπορείς πάντα να ξεκινήσεις μέσω σκέτου I2S, αν έχεις διάθεση για πειραματισμό (και δεν σε πειράζει που δεν θα έχεις DSD). Ναι, το συγκεκριμένο I2S έχει αυξημένο (προς πολύ) jitter, αλλά είναι τζάμπα να το δοκιμάσεις και να αποκτήσεις άποψη για το πως παίζει. Μετά δοκιμάζεις και μέσω USB (π.χ. σε κάποιο γειτονικό Βουβάλι).

έχει αυτό i2s πάνω του?