Raspberry Pi2/Pi3 για audio χρήση - AVClub audio player

33 είμαι και προς θεού δεν σου "την είπα".

Απλά στα χρόνια που ασχολούμαι με έχουν πλησιάσει άτομα που τελικά τα έχω βοηθήσει και μου είπαν ξερά στα μούτρα ότι δεν έχουν χρόνο ή δε θέλουν να ασχοληθούν ή βαριούνται κλπ. Κάτι τέτοιο εννοεί αυτόματα ότι εγώ τον έχω, κάτι όμως που δεν ισχύει. Μεράκι και χόμπυ είναι και γίνεται με θυσίες από θέμα χρόνου και κόστους.

Η κανονική απάντηση για κάποιον που δεν έχει χρόνο θα έπρεπε να είναι "αγόρασε ένα εμπορικό".

Τέλοσπάντων, ήθελα να κάνω μια νύξη με αφορμή το post σου και τίποτε απ' όλα αυτά δεν πηγαίνει προς τα σένα επειδή τόλμησες να κάνεις μια ερώτηση.

Χαρά μου να βοηθήσω σε ότι χρειαστείς.

Βρίσκω την ευκαιρία να γράψω κάτι που πάντα ήθελα. Δεν σε ξέρω προσωπικά και δεν ξέρω αν ποτέ θα σε γνωρίσω - μπορεί και ποτέ. Βλέπεις είμαι εδώ ένας απλός περιπατητής και θαυμάζω όλα αυτά τα όμορφα, γλυκά και υπέροχα που γνωρίζω εδώ μέσα από εσάς και πολλά από αυτά δεν θα τα πλησιάσω ποτέ (κυρίως λόγω οικονομικών δυσκολιών) . Ξέρω όμως ότι έχεις τον θαυμασμό μου, γιατί απλά δημιουργείς και μοιράζεσαι. Μέσα από την κούραση, το "φάγωμα" του ελεύθερου σου χρόνου φτιάχνεις πράγματα που συντροφεύουν και ίσως βοηθούν άλλους να ονειρεύονται καθώς απολαμβάνουν. Το εννοώ γιατί πολλές φορές δεν είναι μόνο το hardware-υλικό που μετράει αλλά και το softaware- πρόγραμμα "ψυχή" που απελευθερώνει το hardaware.
Δεν θα πω περισσότερα, να μην γίνομαι κουραστικός, απλά ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ για ότι δίνεις, να σου πω την αλήθεια ακόμα δεν έχω χρησιμοποιήσει τα προγράμματα-λειτουργικά σου αλλά ξέρω ότι η ποιότητα θα υπάρχει και πάντα θα υπάρχει!
:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

υγ. ο πιγκουίνος ήταν πιο γλυκός,ο αετός είναι λες και θα μας δείρεις!!:flipout:

Για να είμαι ειλικρινής εγώ δε θα έπαιρνα Raspberry αλλά πάμε παρακάτω :D

Το τριάρι πάρε αλλά είναι φρέσκο ακόμα και ίσως χρειαστείς λιγάκι χέριασμα.

Η δική μου διανομή από το feedback που έχω παίζει μια χαρά όπως είναι τώρα το Image για το 2 απλα χωρίς wireless και Bluetooth. Με μια αναβάθμιση 2-3 πακέτων ενεργοποιούνται και αυτά.

Δεν το πήρα και αύριο....
αλλά με προβληματίζει αυτό το "δεν θα έπαιρνα Raspberry"....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Raspberry Pi2/Pi3 για audio χρήση - AVClub audio player

ναι.
το κατάλαβα. Και προβληματίζομαι αν πρέπει να πάω και εγώ.

Εγώ αν ξεκινούσα τέτοια "περιπέτεια" όπως εσύ, δεν θα πήγαινα σε rpi2/3 αλλά στο νέο Odroid C2 που ήδη το υποστηρίζει και ο Μιχάλης.

Re: Απάντηση: Re: Raspberry Pi2/Pi3 για audio χρήση - AVClub audio player

Γιατί και ο Μιχάλης "πάει" προς τα εδώ πια : http://avclub.gr/forum/showthread.php/148112-Odroid-C2-για-audio
Αν κατάλαβα σωστά δλδ.
:a0210:

Ξεκίνησα την ενασχόλησή μου τον Γενάρη του 2014. Raspberry έχω χρησιμοποιήσει για audio μόνο το παλιό και αυτό μέχρι το Μάη του 2014 όπου αγόρασα το Udoo Quad. Το Νοέμβριο του 2015 αντικατέστησα το Quad με το Odroid C1+, χτες αντικατέστησα το C1+ με το C2 το οποίο ακόμα έχει κάποια προβληματάκια και δεν το προτείνω για αγορά σήμερα. Σε καμια βδομάδα μπορεί ν' αλλάξει αυτό :D

Σε απλά ελληνικά... ΜΕ ΝO RPI :drummer:

Y.γ. Πειράματα κάνω με όλα τα boards που έχω. Η πιο πάνω αναφορά ήταν στο τι κάθεται στο rack μου όταν δεν ασχολούμαι με τις επόμενες εκδόσεις του Archphile κλπ.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Βρίσκω την ευκαιρία να γράψω κάτι που πάντα ήθελα. Δεν σε ξέρω προσωπικά και δεν ξέρω αν ποτέ θα σε γνωρίσω - μπορεί και ποτέ. Βλέπεις είμαι εδώ ένας απλός περιπατητής και θαυμάζω όλα αυτά τα όμορφα, γλυκά και υπέροχα που γνωρίζω εδώ μέσα από εσάς και πολλά από αυτά δεν θα τα πλησιάσω ποτέ (κυρίως λόγω οικονομικών δυσκολιών) . Ξέρω όμως ότι έχεις τον θαυμασμό μου, γιατί απλά δημιουργείς και μοιράζεσαι. Μέσα από την κούραση, το "φάγωμα" του ελεύθερου σου χρόνου φτιάχνεις πράγματα που συντροφεύουν και ίσως βοηθούν άλλους να ονειρεύονται καθώς απολαμβάνουν. Το εννοώ γιατί πολλές φορές δεν είναι μόνο το hardware-υλικό που μετράει αλλά και το softaware- πρόγραμμα "ψυχή" που απελευθερώνει το hardaware.
Δεν θα πω περισσότερα, να μην γίνομαι κουραστικός, απλά ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ για ότι δίνεις, να σου πω την αλήθεια ακόμα δεν έχω χρησιμοποιήσει τα προγράμματα-λειτουργικά σου αλλά ξέρω ότι η ποιότητα θα υπάρχει και πάντα θα υπάρχει!

υγ. ο πιγκουίνος ήταν πιο γλυκός,ο αετός είναι λες και θα μας δείρεις!!:flipout:
Να σαι καλά!

Για αποφυγή παρεξηγησεων, δεν γράφω κάποιο software, απλά κονφιγκιουραρω!

η παραπάνω άποψη, πολύ σωστά διατυπωμένη θα έλεγα ότι εκφράζει παρα πολλά μέλη, και είναι συχνή η αναφορά στις προσπάθειες του Μιχάλη τουλάχιστον τα τελευταία 1-2 χρόνια στον σταθερό καφέ του Σαββάτου.
Συμφωνώ και επαυξάνω. :award:

Απλά ως άσχετος με το super integration και τα scaled down os τόσο καιρό ακούω και δεν τολμάω...

Δεν είναι κάτι δύσκολο, πραγματικά. Είτε πας σε Odroid είτε σε RPi, η διαδικασία θα είναι σχεδόν ίδια.

Κι εγώ θα προτιμούσα το Odroid, αλλά θέλει λίγο χρόνο ακόμα να ωριμάσει. Όπως είπε και ο tux, μπορεί να μιλάμε για ελάχιστες μέρες..

Από χθες το απόγευμα το νέο μου Raspberry Pi3 παίζει ασταμάτητα υλικό DSD (DSD to PCM on the fly) & DXD χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.
Η ταχύτητα της CPU είναι 1200 MHz ενώ πριν με το RPi2 ήταν 900MHz,, όπως εμφανίζεται στην οθόνη του OpenElec στο menu System information.

Παίζει τα πάντα , από μουσική υψηλής ανάλυσης έως και ταινίες full HD. Στις ταινίες φαίνεται η διαφορά .

off topic mode on

στο κομμάτι video ένα ενδιαφέρον υπάρχει αν τα πηγαίνει καλύτερα από το pi2 σε h265. και στο 2 remux με αποκωδικοποίηση dtsma και truehd atmos σε 7.1 pcm πηγαίνει νερό.

off topic mode off.

To SD card reader του RPi3 είναι τύπου push-pull που σημαίνει ότι σου σπάει τα νεύρα κατά την εξαγωγή.
Επίσης δεν κατάφερε να μπουτάρει με Archphile (latest revision) ούτε με Moodes 2.5. Kαι στις δύο περιπτώσεις το σύστημα παγώνει στην πρώτη οθόνη.
Με OpenElec latest Milhouse release όλα φαίνειται ότι λειτουργούν κανονικά , εικόνα και ήχος.
Υπάρχει προς το παρόν πρόβλημα με το onboard Wi-Fi. Δεν έχω καταφέρει να το κάνω να λειτουργήσει σωστά. Είναι πολύ αργό και κάνει σπασίματα η εικόνα. Αλλες φορές κανει reboot το RPi3 όταν αλλάζω τις παραμετρους του WiFi.

Ελπίζω να είνα θέμα διανομής λογισμικού κι όχι κάποιο προβλημα με το h/w , γιατί διαφορετικά την Τρίτη θα το πάω πίσω στο e-shop ....:damnyou:

Last edited:
Γιώργο, του 2 το SD reader slot είναι πάλι τύπου push & pull/lock.

Πολύ περίεργο αυτό με το WiFi.

Στο 2 έχω εξωτερικό της Edimax το οποίο είναι plug&play και 100% απροβλημάτιστο.

Καλό troubleshooting... :)

Σταύρο, στο RPi2 το SD reader είναι push-push.

Διαθετω το dongle D-Link DWL-G122, το οποίο που παίζει WiFi απροβλημάτιστα με το RPI2.
Για σήμερα τέλnς το troubleshooting
Καλή Σαρακοστή !

Last edited:
Εχω το rpi 3 απο την πρώτη μέρα, ψωνίζουμε πάντα απο UK,όντως το card reader το 2 είναι πολύ καλύτερο στο βάλε βγάλε , το θέμα που έχεις με το wifi μου φαίνεται περίεργο , το μόνο που είχα εγώ είναι οτι στο πρώτο μπουτ δεν το είδε μόλις έκανα τις αλλες ρυθμίσεις και έκανα restart όλα καλά !
Το έχεις σε θήκη ; μήπως ειναι μεταλική ;