Raspberry Pi2/Pi3 για audio χρήση - AVClub audio player

Μήπως θα ήταν καλύτερο να δοκιμάσεις κάποιον άλλο player, όπως το Archphile που είπε πριν ο Domiec65, ή το moode που χρησιμοποιώ εγώ; Είναι σίγουρα πιο ευκολο απο το να κάνεις βόλτες 2,5 τερα μουσική για να αλλάξεις φορμά σε ένα σκληρό δίσκο...

Καταρχην και παλι ευχαριστω για την βοηθεια Κωστα και ολους του φιλους
ενας λογος που πηρα το dac allo piano 2.1 ειναι τα dsp του και τα παιχνιδια με ενα η δυο γουφερ
κυριως οταν συνδεω στον ενισχυτη μου τα Leema Xero(αυτην την στιγμη ειναι συνδεμενος με τα Tannoy) που οι χαμηλες τους ειναι ανεπαρκεις (ενω σε ολο το υπολοιπο φασμα πετανε)
απ οτι καταλαβαινω οτι δεν θα παρω αυτες τις ρυθμισεις απο αλλα λειτουργικα πλην αυτων που την υποστηριζουν επισημα..
οποτε ηδη εχω ξεκινησει απο χτες την μεταφορα ,εχω φορμαρει σε fat32 και ειμαι στα μισα της επαναφορας στον σκληρο
η δεκατη του Μαλερ που ειναι σε μορφη iso και ειναι χωρητικοτητας 8giga δεν περναει στο φατ32 εξαιτιας της χωρητικοτητας
καποιο αξιοπιστο προγραμμα για μετατροπη απο iso σε flac?

Re: Απάντηση: Raspberry Pi2/Pi3 για audio χρήση - AVClub audio player

Το ακούσαμε τόσο με το τροφοδοτικό που είχε ετοιμάσει ο Σάββας ,όσο και με το γνωστό<γαλλάκι> που είχα πάρει για το squeeze .
Με το <γαλλάκι> έπαιξε ελαφρώς με πιό <γεματες> μεσαίες και περισσότερο όγκο .
Το <γαλάκι> έμεινε στο Σάββα για να κάνει περισσότερες ακροάσεις .
Αλλά ,ως συνήθως ,είμαστε άτακτα <παιδάκια> είχα πάρει μαζί μου το macbook pro 13 2012 και παίξαμε με audirvana [και πολύ λίγο με amarra] .
Kαι τα δύο τροφοδοτούσαν το <αυθεντικό> βουβάλι 9018 με το στάδιο εξόδου του pass μέσω usb to i2s του βούλγαρου .

Mac vs Linux;

Η δική μου εμπειρία με το Mac mini (late 2009 /8gb ram/ssd Samsung pro) με το τελευταίο Audirvana vs rpi 3B+ με Archphile είναι ότι το Mac παίζει πιο γεμάτα (αλλά και λίιιγο πιο δυνατά για κάποιο λόγο οπότε η σύγκριση δεν είναι 100% ακριβής, και εννοείται δεν μπαίνω στην διαδικασία να μετρήσω στάθμες κλπ κλπ) αλλά το Linux έχει σαφώς πιο "αγνό" (ποιος κατάλαβε κατάλαβε χεχ) ήχο. Με το ίδιο DAC εννοείται αλλά με USB/Mac και SPDIF (DigiOne)/rpi.
Ακούω 95% με Linux.

Re: Απάντηση: Raspberry Pi2/Pi3 για audio χρήση - AVClub audio player

Mόλις πρίν λίγο γύρισα από μια ακρόαση με κάτι που είνσι συγγενές με το ras ,δηλαδή το Tinker της asus .

https://www.asus.com/us/Single-Board-Computer/Tinker-Board/

Oσοι έχουν επιλέξει να ακολουθήσουν τέτοια προσέγγιση ,ας του ρίξουν μια ματιά .
Υπάρχει σε δύο εκδόσεις ,μία περίπου στη τιμή του ras και μια ακριβότερη .

με ποιο προγραμμα;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Raspberry Pi2/Pi3 για audio χρήση - AVClub audio player

Mac vs Linux;

Η δική μου εμπειρία με το Mac mini (late 2009 /8gb ram/ssd Samsung pro) με το τελευταίο Audirvana vs rpi 3B+ με Archphile είναι ότι το Mac παίζει πιο γεμάτα (αλλά και λίιιγο πιο δυνατά για κάποιο λόγο οπότε η σύγκριση δεν είναι 100% ακριβής, και εννοείται δεν μπαίνω στην διαδικασία να μετρήσω στάθμες κλπ κλπ) αλλά το Linux έχει σαφώς πιο "αγνό" (ποιος κατάλαβε κατάλαβε χεχ) ήχο. Με το ίδιο DAC εννοείται αλλά με USB/Mac και SPDIF (DigiOne)/rpi.
Ακούω 95% με Linux.

Στη δική μας περίπτωση και τα δύο στέλνανε σήμα στο jlsounds usb to i2s
Ο player ήταν volumio
Δοκιμάσαμε και το amarra και παραδόξως φάνηκε πιό <μαλακό> .

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Raspberry Pi2/Pi3 για audio χρήση - AVClub audio player

Στη δική μας περίπτωση και τα δύο στέλνανε σήμα στο jlsounds usb to i2s
Ο player ήταν volumio
Δοκιμάσαμε και το amarra και παραδόξως φάνηκε πιό <μαλακό> .
Το amarra ποτέ δεν μου "έκατσε" ... Σαν να τα ωραιοποιεί όλα με τον ίδιο τρόπο.
Είναι χρόνια που έχω να το χρησιμοποιήσω βέβαια. Άσε που είναι πάνβαρο για τον υπολογιστή .. ήταν τουλάχιστον!

Σε σχέση με το μακ/Α+;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Raspberry Pi2/Pi3 για audio χρήση - AVClub audi

Το amarra ποτέ δεν μου "έκατσε" ... Σαν να τα ωραιοποιεί όλα με τον ίδιο τρόπο.
Είναι χρόνια που έχω να το χρησιμοποιήσω βέβαια. Άσε που είναι πάνβαρο για τον υπολογιστή .. ήταν τουλάχιστον!

Σε σχέση με το μακ/Α+;

Στο τελευταίο ερώτημα σου ,ναι αναφερόμουν σε σχέση με το μακ /Αudirvana

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Raspberry Pi2/Pi3 για audio χρήση - AVClub

Στο τελευταίο ερώτημα σου ,ναι αναφερόμουν σε σχέση με το μακ /Αudirvana
Δεν κατάλαβα όμως ποιο προτιμήσατε στο τέλος... Mac/Α+ ή Linux;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Raspberry Pi2/Pi3 για audio χρήση

Δεν κατάλαβα όμως ποιο προτιμήσατε στο τέλος... Mac/Α+ ή Linux;

Νομίζω ότι είναι θέμα προτιμήσεων ,γιατί οι διαφορές ναι μεν υπήρχαν ,αλλά δεν ήταν τεράστιες ,τουλάχιστον στο βουβάλι 9018 .Πιθανόν σε άλλο dac να υπήρχαν διαφορετικά αποτελέσματα .Θα το δοκιμάσουμε και με το RME ,οπότε θα έχουμε συνέχεια ...

συγκριτικα παντως το rpi με moode ή volumio σε εμενα ακουμπησαν το roon με end point rpi+dietpi. To archphile που αρεσει σε πολλους ...εγω το βρηκα να μην εχει φυσικες φωνες και καπως ξερο σαν να λειπει κατι.

Ωστοσο το audirvana δεν το χω δοκιμασει διοτι πρεπει να το αγορασω και δεν μπηκα στην διαδικασια. Ειχα χρησιμοποιησει παλιοτερα την τριαλ και τωρα δεν μ αφηνει. Το foobar δεν μ αρεσει και το jriver τα στρογγυλευει καπως.

Τα συγκρινω για να δω τι θα κρατησω..... εχοντας και το 851n καταλαβαινω αλλου ειναι καλο το ενα αλλου το αλλο.

τωρα για το asus σε ξενο φορουμ λενε οτι παιζει καλυτερα απο το rpi με καλυτερες φωνες και λιγο παραπανω σωμα. Προσωπικα ειμαι αναμεσα σε volumio-851n-roon απο προγραμματα....και το audinirvana σαν εκδεχομενο.

παντως το rpi θα ειχε ενδιαφερον εαν στεκοταν διπλα σε μηχανηματα των 2000ε. Ωστοσο με καλες τροφοδοσιες σκεκεται διπλα σε μηχανηματα του 500ε πχ sotom αλλα χανει σε σημεια.

Μάλλον το δεύτερο.. έχει πολλά διαφορετικά περιφερειακά σε σχέση με τα παλιότερα. Αλλά μιλάμε κυρίως για drivers.

Anyway, παρήγγειλα ένα.. για να δούμε..
Αναμένουμε λοιπόν τις εντυπώσεις σου Δημήτρη!

Απάντηση: Re: Raspberry Pi2/Pi3 για audio χρήση - AVClub audio player

Μάλλον το δεύτερο.. έχει πολλά διαφορετικά περιφερειακά σε σχέση με τα παλιότερα. Αλλά μιλάμε κυρίως για drivers.

Anyway, παρήγγειλα ένα.. για να δούμε..

ποια εκδοση;
Δηλαδη ποση ραμ.

Συμβατοτητα με Καλι πιανο κλπ?

Με Kali δεν βλέπω γιατί να υπάρχει θέμα. Με Piano κτλ είναι θέμα των διανομών audio να το υποστηρίξουν. Προσωπικά θα ξεκινήσω με Raspbian που είναι ήδη διαθέσιμο (και στάνταρ δουλεύει..) και μετά θα περάσω σε Archphile, παίζοντας και μαθαίνοντας μέχρι να δουλέψει. :p