Rca plugs για diy audio interconnect

Χα, αυτες τις μαιμου τις εχω και εγω, και τις ειχα του πεταματου, για δες λοιπον...

Κι αυτές καλές φαίνονται..http://www.ebay.co.uk/itm/2-x-PRO-P...uting_CablesConnectors_RL&hash=item45fa57b271 ...και πολύ όμορφες...
Βέβαια προσωπικά μάλλον σε neutrik profi θα πήγαινα, απλά έχουν 2πλάσια τιμή...

Αυτα τα δοκιμασα και ειναι εξαιρετικα.Ανηκουν στην νεα "γενια" των Κινεζικων που αρχιζουν να δειχνουν πλεον που φτανουν οι Κινεζοι οταν θελουν.

Ενα ερωτηματικο διατηρω για τα neutrik και αφορα το "σπασιμο¨στην συνοχη του return που εξαρταται αποκλειστικα απο το ελατηριο που ελεγχει τον δακτυλιο του return.Σπασιμο στην συνοχη=συμβιβασμος στην επαφη=ψηλη αντισταση επαφης.

Το Κινεζικο στο λινκ που ανεβασες,πολυ καλυτερο απο τεχνικη αποψη.Και τα δυο μπρουντζινα,για μενα πολλα ++++++ για το Κινεζικο.

Εδώ μια αυθεντική WBT και η απομίμηση... η απομίμηση είναι για μένα καλύτερη... προπάντων διότι όσο κάνει ένα ζεύγος αυθεντικές παίρνεις 4 ζεύγη μαϊμού...

Uploaded with ImageShack.us

Για αυτην την απομιμηση μπορει καποιος να μου δωσει καποιον κωδικο και γιατι οχι και καποιο καταστημα που μπορω να τα προμηθευτω? (Αθηνα).

Τελος θα ηθελα να μαθω εαν ξερει κανεις που μπορω να βρω αυτην την επενδυση που βαζουν καποιοι κατασκευαστες στα interconnect τους η οποια μοιαζει με συρματοπλεγμα. Θελω να τα τοποθετησω σε χωρο αυτοκινητου.

Στον Φανό στην Σολωμού (Πολυτεχνείο) για τα βύσματα...

Το "συρματόπλεγμα" το έχει σε πολλά μεγέθη ένα μαγαζί ηλεκτρολογικού εξοπλισμού στην Πλ. Βάθης... δε θυμάμαι λεπτομέρειες, ας βοηθήσει όποιος θυμάται...

Φυσικά και στο e-bay...

Ξερετε πως το αποκαλουν αυτο το συρματοπλεγμα για να κανω την ψαχτικη μου?

Ευχαριστω.

Last edited:
Καμιά πρόταση για αντίστοιχης ποιότητας XLR?
Mέχρι στιγμής χρησιμοποιώ της neutrik

αν δεν κανω λαθος η neutrik τα ειχε εισαγει στην αγορα τα xlr

αν δεν κανω λαθος η neutrik τα ειχε εισαγει στην αγορα τα xlr

Πιθανοτατα.

Επισης ,σε καλες τιμες και εξ'ισου καλα XLR ειναι αυτα απο Deltron και switchcraft.

Πιο δυσκολοβρετα αλλα εξαιρετικα,τα Canon

Για να μην ανοίγω νέο θέμα έχω κατά νου το παρακάτω project . Θέλω να συνδέσω ένα ζεύγος m audio av 40 που πρόσφατα αγόρασα για ακρόαση στο desktop pc με μια εξωτερική κάρτα ήχου uca 202 . Έχω σκοπό να φτιάξω ένα σετ budget καλωδίων με προοπτική αν μείνω ευχαριστημένος να φτιάξω ακόμα ένα ίδιο ή και καλύτερο για το ηχοσύστημα του σπιτιού που φάινεται στην υπογραφή μου .H όποια βελτίωση στον ήχο , τόσο στο pc , όσο και σαλόνι , θα αποτιμηθεί σε σχέση με τα κλασσικά φτηνιάρικα interconnect που ήρθαν στην συσκευασία του cd player μου , HK HD 990 . Οι απαιτήσεις δεν είναι ιδιαίτερες μια και τα υποσυστήματα που θα διασυνδεθούν είναι level entry . Κοιτάζω τα παραπανω rca που έχουν παρατεθει στο θέμα και μερικά άλλα σαν αυτά :
http://www.ebay.co.uk/itm/Neutrik-N..._Audio_Cable_Terminations&hash=item257ac6e4b2
http://www.ebay.co.uk/itm/Zero3-Ser..._Audio_Cable_Terminations&hash=item2326bee4df
http://www.ebay.co.uk/itm/4-X-NAKAM...-SELLER-/300865662374?_trksid=p2047675.m1851&
Για τα av 40 οπτικά μου αρέσουν τα μαυρα nakamichi ( λόγω του ότι είναι κάπως πιο μαζεμμενα) ενώ για το μεγάλο ηχοσύστημα ίσως τα nakamichi τα μεταλλικά που αναφέρει ως hi end και καλά . Αρχικά θα ήθελα να μάθω να κάποιος έχει εμπειρία με κάποιο από τα παραπάνω βύσματα . Επιπλέον θα ήθελα μερικές προτάσεις είτε από καταστήματα Αθήνας , είτε ebay για καλώδιο ήχου με το μέτρο αντίστοιχης με τα βύσματα κατηγορίας και τιμής . Αν και έχω ρίξει καμπόσο διάβασμα , ομολογώ ότι δεν έχω καταλάβει ποια είναι τα χαρακτηρίστηκα ενός καλωδίου audio ειδικά στο θέμα της χαρακτηριστικής αντίστασης . 50 , 75 , 100 , 600 ohms ; Τα πιο πολλά δεν αναφέρουν . Τέλος το τεφλόν που χρησιμοποιούν πολλοί εξωτερικά πέρα από εφέ και προστασία εξυπηρετεί κάποιο άλλο σκοπό ? Για να έχουμε ένα budget δεν θα ήθελα για το pc σύστημα να ξεπεράσώ τα 20-30 και για του σαλονιού τα 50 - 60 . Για λόγους ευκολίας θα ήθελα να χρησιμοποίησω το ίσιο καλώδιο και απλά στο pc να μπούνε πιο οικονομικά βύσματα .
Ευχαριστώ και συγνώμη για την ανασκαφή .

Τα βύσματα που αναφέρεις πάνω κάτω στην ίδια κατηγορία είναι και την ίδια ευκολία σύνδεσης έχουν.
Στο κέντρο της Αθήνας θα βρεις εύκολα αντίστοιχα βύσματα λ.χ. στο Φανό , πιο ακριβά επώνυμα σε άλλα μαγαζιά.
δοκίμασε και στη γειτονία σου, αν και δε ξέρω να σου προτείνω κάποιον, πιθανά και στο Νάκα στη Ν. Σμύρνη αλλά δεν ξέρω τι θα έχουν διαθέσιμο.
Από καλώδια υπάρχουν πολλές συνταγές εδώ γύρω. Klotz / prolink στο Νάκα αν σε βολέψει, έχουν κουλούρα χύμα. Για mogami / belden / canare / etc. συνήθως παραγγελία από εξωτερικό.

Last edited by a moderator:
Βλέπω σε διάφορα φόρα πως αντί ομοαξόνικου χρησιμοποιούν για interconnect καλώδιο μικροφώνου με μπλεντάζ και 4 άγωγους . Επειδή εχω στην άκρη μια κουλούρα να κάθεται , το έχει δοκιμάσει κανείς ?

Δοκιμάζεις και βλέπεις... θωρακισμένο μικροφώνου που δοκίμασα εγώ και ψιλοεπώνυμο, μου βγήκε πολύ γλυκούτσικο με καθόλου υψηλές ακόμα και μετά από αρκετές μέρες.

Αυτό είναι ένα θέμα . Φαντάζομαι πως αυτό το καλώδιο είναι βέλτιστο για το φάσμα της φωνής ενώ για μουσική πάμε παραπάνω . Απλά δεν θέλω να ταλαιπώρησω τους κοννεκτορες που παράγγειλα κόλλα - ξεκόλλα
$(KGrHqN,!rEFBkcUmdhTBQphgEvnyg~~60_12.JPG

Γιαυτό πιο πάνω πρότεινα τους βιδωτούς... έχουν πολύ καλύτερη επαφή όταν γίνει πολύ καλό σφίξιμο... και επίσης αλλάζεις καλώδιο εύκολα...

Αυτό είναι ένα θέμα . Φαντάζομαι πως αυτό το καλώδιο είναι βέλτιστο για το φάσμα της φωνής ενώ για μουσική πάμε παραπάνω . Απλά δεν θέλω να ταλαιπώρησω τους κοννεκτορες που παράγγειλα κόλλα - ξεκόλλα
$(KGrHqN,!rEFBkcUmdhTBQphgEvnyg~~60_12.JPG

ναι κι εγώ έτσι πιστεύω, το μικρφωνικά κάνει μόνο για φωνές . Δοκίμασε καλύτερα FST που είνα γιa Line

Παιδιά αυτά τα έχει ο Τριδήμας στη Ν. Φιλαδέλφεια. Είναι μιά χαρα.