Ρε παιδια πολυ ξυλο και πετρα χτες !!

Απάντηση: Re: Ρε παιδια πολυ ξυλο και πετρα χτες !!

Για το πρώτο θα σου πω ότι ήμουν και είμαι φανατικά αντίθετος στην ηρωοποίηση ανθρώπων που βρέθηκαν απλά (συνειδητά ή μη) στη μέση του χαμού και απλά ατύχησαν αντίθετα με άλλους που απλά έτρεξαν γρηγορότερα...Ναι στη συμπαράσταση, όχι στην ηρωοποίηση. Στο κάτω-κάτω όλοι όσοι έχουν βρεθεί σε τέτοια θέση, ξέρουν τους κινδύνους σε περίπτωση που "σκοντάψουν" σε κάποια ζαρντινιέρα...

Τι εννοείς με αυτά ;

Το πρόβλημα φίλε μου είναι καθαρά η άποψη που έχει η κοινωνία για αυτό το θέμα. Εγώ δεν θα κρίνω την πρακτική αλλά θα θέσω ένα ερώτημα:
Σε πάρα πολλές ασιατικές χώρες, όταν οι φοιτητές κάνουν πορείες ή/και καταλήψεις, οργανώνονται κατά χιλιάδες με μολότοφ, ρόπαλα, κράνη και κάθε είδους εξοπλισμό δίνοντας πραγματικές μάχες με το Κράτος. Το αποκορύφωμα ήταν μια κατάληψη στην Κορέα (αν θυμάμαι καλά) όπου τελικά στρατιωτικά ελικόπτερα κατάφεραν να σπάσουν την κατάληψη και φυσικά υπήρξαν και θύματα. Νομίζεις ότι αυτοί που συμμετέχουν εκεί είναι χούλιγκανς, πρεζόνια, γνωστοί-άγνωστοι, κτλ? Όχι αγαπητέ. Είναι ο μέσος φοιτητής ο οποίος απλά αισθάνεται να απειλείται το μέλλον του και η δουλειά του, κινδυνεύει η ίδια του η επιβίωση.
Αν αυτό δεν είναι αρκετά ισχυρό κίνητρο ώστε να χρησιμοποιήσεις όποιο μέσο διαθέτεις για να αντιδράσεις, τότε ποιο είναι?

Φίλε μου έαν δεχτώ ότι αυτοί που τα κάψανε χθές
αλλά και τα σπάνε κάθε φορά είναι ο "μέσος φοιτητής"
τότε θλίβομαι ακόμα βαθύτερα.

Δεν ξέρω εάν είσαι φοιτητής, αλλά εάν είσαι μην ταυτίζεις
τους φοιτητές με αυτά τα τσογλάνια γιατί κάνεις τα πράγματα
χειρότερα και χάνεις πολλά από αυτά που δικαίως διεκδικείται.

Φίλε μου έαν δεχτώ ότι αυτοί που τα κάψανε χθές
αλλά και τα σπάνε κάθε φορά είναι ο "μέσος φοιτητής"
τότε θλίβομαι ακόμα βαθύτερα.

Δεν ξέρω εάν είσαι φοιτητής, αλλά εάν είσαι μην ταυτίζεις
τους φοιτητές με αυτά τα τσογλάνια γιατί κάνεις τα πράγματα
χειρότερα και χάνεις πολλά από αυτά που δικαίως διεκδικείται.

Έχεις κάθε δικαίωμα να θλίβεσαι και να διαφωνείς αλλά δεν απαντάς στην ερώτησή μου. Μήπως η ενδεδειγμένη αντίδραση είναι η ψήφος κάθε τέσσερα χρόνια?

Η προσωπική μου ιδιότητα εκτός του ότι δεν έχει σχέση με την κουβέντα, είναι και στο προφιλ μου.

Re: Απάντηση: Re: Ρε παιδια πολυ ξυλο και πετρα χτες !!

Τι εννοείς με αυτά ;

Εννοώ ότι όταν συμμετέχεις σε συγκρούσεις με το Κράτος υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να σε μπαγλαρώσουν. Όταν δε αυτό το κάνεις με ένα ιδεολογικό υπόβαθρο που δικαιολογεί αυτή σου τη στάση, το να ζητάς μετά δικηγόρους να σε στηρίξουν και επιεική μεταχείρηση από δικαστήρια, κτλ, είναι τουλάχιστον υποκρισία και ασυνέπεια με τα ίδια σου τα πιστεύω.
Επίσης το να σε προβάλλουν οι σύντροφοί σου ως ήρωα δεν σου προσθέτει αξία ούτε σε κάνει πιο συμπαθή στα μάτια του τυχαίου πολίτη.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ρε παιδια πολυ ξυλο και πετρα χτες !!

Εννοώ ότι όταν συμμετέχεις σε συγκρούσεις με το Κράτος υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να σε μπαγλαρώσουν. Όταν δε αυτό το κάνεις με ένα ιδεολογικό υπόβαθρο που δικαιολογεί αυτή σου τη στάση, το να ζητάς μετά δικηγόρους να σε στηρίξουν και επιεική μεταχείρηση από δικαστήρια, κτλ, είναι τουλάχιστον υποκρισία και ασυνέπεια με τα ίδια σου τα πιστεύω.
Επίσης το να σε προβάλλουν οι σύντροφοί σου ως ήρωα δεν σου προσθέτει αξία ούτε σε κάνει πιο συμπαθή στα μάτια του τυχαίου πολίτη.

Συγγνώμην εάν κατάλαβα καλά , η πρωτη αφίσσα αναφέρεται σε έναν εγκληματία του κοινού ποινικού δικαίου , συληφθέντα κατά την επιχείρηση ληστείας τραπέζης . Ποιό είναι το ιδεολογικό υπόβαθρο ;

Έχεις κάθε δικαίωμα να θλίβεσαι και να διαφωνείς αλλά δεν απαντάς στην ερώτησή μου. Μήπως η ενδεδειγμένη αντίδραση είναι η ψήφος κάθε τέσσερα χρόνια?

Η προσωπική μου ιδιότητα εκτός του ότι δεν έχει σχέση με την κουβέντα, είναι και στο προφιλ μου.

Όλα αυτά που ανέφερες είναι ένα ισχυρότατο κίνητρο
για να αντιδράσεις. Δεν διαφωνώ σε αυτό. Διαφωνώ σε αυτό
που γίνεται από αυτά τα τσογλάνια. Δεν θέλω να λέω τα ίδια και τα ίδια.
Από την άλλη πάλι ειλικρινά δεν ξέρω ποιος είναι ο τρόπος
που πραγματικά θα φέρει το σωστό αποτέλεσμα και αυτό γιατί
στην αντίπερα όχθη υπάρχουν 300 πολιτικοί/πιόνια ανίκανοι και
εξαιρετικά επικίνδυνοι.

Όσον αφορά για την ψήφο, για την ιστορία θα ήθελα
να σου πώ ότι εδώ και 2 χρόνια έχω αποφασίσει να
μην ξαναψηφίσω ποτέ. Μην με ρωτήσεις τους λόγους,
γιατί το θέμα σηκώνει τεράστια ανάλυση.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ρε παιδια πολυ ξυλο και πετρα χτες !!

Συγγνώμην εάν κατάλαβα καλά , η πρωτη αφίσσα αναφέρεται σε έναν εγκληματία του κοινού ποινικού δικαίου , συληφθέντα κατά την επιχείρηση ληστείας τραπέζης . Ποιό είναι το ιδεολογικό υπόβαθρο ;

ένοπλη απαλλοτρίωση καλείται πλέον συνάδελφε. Καλό είναι και αφού αποφοιτούμε από τη νομική να ενημερωνόμαστε πού και πού για τις τροποιήσεις του ΠΚ. Να εγώ ήδη τον ξεφυλίζω να δω μην άλλαξε και τίποτα άλλο.

:flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout:

Θα μπορούσαν βέβαια να τον πουν και άτοκο μακρόχρονο δανεισμό με διακριτική ευχέρεια επιστροφής ή μη των χρημάτων αλλά δεν θα χωρούσε στην αφίσα.

Έχουμε τρελαθεί σε αυτή τη χώρα τελικώς.

Όλα αυτά που ανέφερες είναι ένα ισχυρότατο κίνητρο
για να αντιδράσεις. Δεν διαφωνώ σε αυτό. Διαφωνώ σε αυτό
που γίνεται από αυτά τα τσογλάνια. Δεν θέλω να λέω τα ίδια και τα ίδια.
Από την άλλη πάλι ειλικρινά δεν ξέρω ποιος είναι ο τρόπος
που πραγματικά θα φέρει το σωστό αποτέλεσμα και αυτό γιατί
στην αντίπερα όχθη υπάρχουν 300 πολιτικοί/πιόνια ανίκανοι και
εξαιρετικά επικίνδυνοι.

Όσον αφορά για την ψήφο, για την ιστορία θα ήθελα
να σου πώ ότι εδώ και 2 χρόνια έχω αποφασίσει να
μην ξαναψηφίσω ποτέ. Μην με ρωτήσεις τους λόγους,
γιατί το θέμα σηκώνει τεράστια ανάλυση.

έπρεπε να βγουν οι 300 να αντιμετωπίσουν τον όχλο να γινόταν το Σύνταγμα Θερμοπύλες

:flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout:

...και Διηνέκης η Μαριέττα?

"-Κυρία Υπουργέ, οι διαδηλωτές και οι κουκουλοφόροι είναι μυριάδες, έχουν καλύψει τον ήλιο...
-Καλύτερα. Θα ψηφίσουμε το νομοσχέδιό μου στη σκιά..."

:flipout: :flipout:

"-Κυρία Υπουργέ, οι διαδηλωτές και οι κουκουλοφόροι είναι μυριάδες, έχουν καλύψει τον ήλιο...

Δεν έχουν ανάγκη τα νομοσχέδια από ''ήλιους''....

Είναι ''ηλίου φαεινώτερα''.....:singer: :singer: :singer:

:flipout::flipout::flipout::flipout::flipout:

Δώσε έχεις ρέντα σήμερα :flipout::flipout:

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ρε παιδια πολυ ξυλο και πετρα χτες !!

Λυπάμαι δεν μπορώ να σε βοηθήσω εδώ για δύο λόγους. Πρώτον δεν έχω μιλήσει με τον εν λόγω. Δεύτερον και να είχα μιλήσει προφανώς έχεις κατασταλάξει ήδη σε άποψη αν κρίνω από το post σου οπότε δεν θα είχε νόημα η οποιαδήποτε απάντηση.

Δεν παίζεσαι...:award: :FSGSFGS4: :grinning-smiley-043 :flipout:

:grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043

χαχαχααααααααααααα.....

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει προς τι ολη αυτή η αναστάτωση και ξεσηκωμός για την "ψήφιση της κατάργησης της δωρεάν παιδείας" γιατί μόλις πλήρωσα 300 ευρώ για το φροντηστήριο της κόρης μου στην πρώτη λυκείου. (300 Χ 9 = 2700 ευρώ το σχολικό έτος)
Από αυτό το έξοδο προσπαθούν να με γλυτώσουν όλοι αυτοί οι ξεσηκωμένοι???
Γιατί τελικά, αν η κόρη δεν τα "παίρνει τα γράμματα", θα την στείλουμε στο εξωτερικό να πάρει "το χαρτί"
Ξέρετε, 20% μπαίνει στα ΑΕΙ.
Ολοι οι υπόλοιποι, καταδικασμένοι, αμώρφωτοι!!!
Μήπως ο "χοντρός" δεν είναι και τόσο βλάκας τελικά.
Μπορεί "κρυφά" να προσπαθεί να ανεβάσει το κοινωνικό μας επίπεδο.
ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ το πτυχίο δεν εγγυήθηκε εργασία.
Εγγυήθηκε όμως ανεβασμένο κοινωνικό επίπεδο.
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΟΚΙΣΤΑΝ !!!!

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει προς τι ολη αυτή η αναστάτωση και ξεσηκωμός για την "ψήφιση της κατάργησης της δωρεάν παιδείας" γιατί μόλις πλήρωσα 300 ευρώ για το φροντηστήριο της κόρης μου στην πρώτη λυκείου. (300 Χ 9 = 2700 ευρώ το σχολικό έτος)
Από αυτό το έξοδο προσπαθούν να με γλυτώσουν όλοι αυτοί οι ξεσηκωμένοι???
Γιατί τελικά, αν η κόρη δεν τα "παίρνει τα γράμματα", θα την στείλουμε στο εξωτερικό να πάρει "το χαρτί"
Ξέρετε, 20% μπαίνει στα ΑΕΙ.
Ολοι οι υπόλοιποι, καταδικασμένοι, αμώρφωτοι!!!
Μήπως ο "χοντρός" δεν είναι και τόσο βλάκας τελικά.
Μπορεί "κρυφά" να προσπαθεί να ανεβάσει το κοινωνικό μας επίπεδο.
ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ το πτυχίο δεν εγγυήθηκε εργασία.
Εγγυήθηκε όμως ανεβασμένο κοινωνικό επίπεδο.
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΟΚΙΣΤΑΝ !!!!

Λες αυτο να θελει για τα παιδια μας ο Κωστας ;;;;;;;;

δηλ, ανεβασμενο κοινωνικο επιπεδο ;;; μακαρι ......

αλλα αν οοοολο ... αυτο το ξυλο .. που ριχνει η αστυνομια του Κωστα ειναι οντως για το καλο των παιδιων μας , τι να πω .......

:ADFADF1:

εγω αν κανω παιδι ΤΕΧΝΗ θα του μαθω !!!

πανεπιστημιο με τετοια χαλια δεν βλεπει ......
εγω να πληρωνω για να καθεται το παιδι μου 1 ΕΝΑ χρονο στους δρομους γιατι το θελει η Γιαννακου η ο Κωστας η ο καθε Γιωργακης δεεεεεεεεεν το θελω ...

γεμισε η χωρα ανεργους !!!!!!

ποια Παιδεια και ποια Γραμματα Κυριε Υπουργε μα...μω τα υπουργεια σας ;;;;

γεμισε η χωρα νεους που δεν ξερουν να ΑΛΛΑΞΟΥΝ μια ΛΑΜΠΑ στο Σπιτι τους !!!!!!!!!!!!!!!

γεμισε η χωρα με νεους μπρατσομενους απο το ΧΙΠ ΧΟΠ που σερνονται οταν πανε σε Δουλεια ..........

γεμισε η Χωρα με Νεους που μιλανε ξυλινη ***Βουλευτικη *** Γλωσσα οταν τους παιρνουν μια συνεντευξη !!!!!!

Γεμισε ο Τοπος Ευθραυστους Γιαλινους Επιστημονες χωρις τολμη και χωρις ΟΡΑΜΑ !!!!!!!!!

το μονο ΟΡΑΜΑ η αποκατασταση σε ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΛΗ θεση !!!!!!!!!!!!!!

ο Κωστας αυτο παει να αλλαξει ;;;;; με το ξυλο ;;;;;;;;;;;

χεχεχε.......... ναι .... καλα ....
μας τα παν και αυτοι ............:slapface: :slapface:

να συμπληρωσω ....

ΔΕΝ θα δεχομουν με τιποτα να μου σακατεψει το παιδι μου η αστυνομια του Κωστα η του Γιωργακη μονο και μονο γιατι ετσι θα γινει η πολυδιαφημιζομενη μεταρυθμιση .... για το καλο του !!!!

οχι !! η Αστυνομια ειναι εγκαθετη σε ολο αυτο το σκηνικο !!

παιζει το ρολο της !! να διαλισει καθε σηκωμενη φωνη και χερι ......

τα καταφεραν εν μερει .. το φοιτητικο κινημα εχει διασπαστει !!
εχει προβοκατορες στο εσωτερικο του !!
εχει χασει τη συνοχη του !!

και φυσικα την συμπαθεια του Κοσμου( Κοινης γνωμης ) αφου εχουν φορτωθει τις Σπασμενες Βιτρινες και τα καμενα αυτοκινητα !!

ΠΟΙΟΙ τα κανουν ;;;;;;;;; μαααα ...φυσικα οι Φοιτητες !!!!!!! τους ΒΛΕΠΕΤΕ !!!!!! ειναι ταραχοποιοι !!
ΔΕΝ θελουν να Σπουδασουν !! Θελουν μονο να τα Σπανε !!!

αυτην την εικονα Θελανε για τους Φοιτητες και ΑΥΤΗΝ την εικονα καταφεραν να δωσουν στον Κοσμο ο Κωστας και η παρεα του ....
καθως και οι Αριστερες περιστερες που ευλογουν ( απ,ο ξω .. απ, οξω ) το ανεγκεφαλο αναρχικο χωρο ....