Real time analogue treatment

Απάντηση: Re: Απάντηση: Real time analogue treatment

Ωραία. Βρήκαμε τα υλικά.
Καπετάνιο αγόρασε ένα σετάκι να το αντιγράψουμε.

Στη μισή τιμή θα του τα δώσω... με 1ενάμιση χιλιάρικο καθάρισε...
Σοκ ετοίμασε μια δωδεκάκα! :grinning-smiley-043
δέχομαι και ανταλλαγές με μηχανήματα... καλώδια δεν με ενδιαφέρουν αυτήν την εποχή και η διαφορά πληρωτέα απο τον κάπτεν :flipout:

Το νήμα αρχίζει και μου θυμίζει ένα παλιότερο. Ελπίζω να μην έχει και την κατάληξη εκείνου.

Δεν πιστεύω να είναι το ίδιο (αν μου επιτρέπεις δεν θα κάτσω να διαβάσω 98 σελίδες για να βεβαιωθώ), εδώ θέλουμε να δούμε αν έχει νόημα να ασχοληθούμε με αυτού του είδους τα προϊόντα και αν και πόσο δύσκολο είναι να φτιάξουμε κάτι σαν κι αυτά, κάτι διαφορετικό βρε αδερφέ. Και φυσικά κάποια στιγμή (αν με το καλό φτιάξουμε κάτι και το δοκιμάσουμε, με ακροάσεις βεβαίως, και καταλήξουμε κάπου, ότι κι αν είναι αυτό) θα το βάλουμε στο ντουλάπι (ή στον τοίχο μου/σας, μαζί με τα άλλα που έχω) και θα βρούμε κάτι άλλο να ασχοληθούμε. Έτσι είναι η ζωή...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Real time analogue treatment

την ώρα που είναι στο καλούπι λιωμένο το χτυπάει με το σφυράκι?

Οχι όταν είναι λιωμένο.
Αφού πάρει την μορφή του μετά το καλούπι,το πυρώνουμε ανάλογα πόσο θέλουμε να το σκληρύνουμε.
Κανονικά η διαδικασία γίνεται σε φούρνο βέβαια,όχι με torch που λέει αυτός,άσε που όταν το μέταλλο είναι πυρωμένο και να το χτυπάς δεν ακούγεται κι αν ακούγεται,δεν έχει καμία σχέση με αυτό που θα ακουστεί αφού το βάψουμε στο λάδι και σκληρύνει...
Μα καλά,σε τι απευθύνονται;Στην Απω Ανατολή δεν βάφουν ατσάλια;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Real time analogue treatment

Οχι όταν είναι λιωμένο.
Αφού πάρει την μορφή του μετά το καλούπι,το πυρώνουμε ανάλογα πόσο θέλουμε να το σκληρύνουμε.
Κανονικά η διαδικασία γίνεται σε φούρνο βέβαια,όχι με torch που λέει αυτός,άσε που όταν το μέταλλο είναι πυρωμένο και να το χτυπάς δεν ακούγεται κι αν ακούγεται,δεν έχει καμία σχέση με αυτό που θα ακουστεί αφού το βάψουμε στο λάδι και σκληρύνει...
Μα καλά,σε τι απευθύνονται;Στην Απω Ανατολή δεν βάφουν ατσάλια;

Είδατε ο γνώστης;

Και φυσικά δεν απευθύνονται σε γνώστες αγαπητέ μου, αυτοί φτιάχνουν δικά τους μόνοι τους!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Real time analogue treatment

it is immediately quenched in an oil bath to halt the case- hardening process.

να υποθέσω snake oil βεβαίως βεβαίως...

Αν μαθαίναμε και την περιεκτικότητα σε άνθρακα,θα το πετυχαίναμε ακριβώς....
Παιδιά,δεν χρειάζεται να πω πως για τα μέλη του club,οι τιμές θα είναι φιλικές...
(Τώρα είδα πως έχουν τρία χιλιάρικα,λάθος δουλειά κάνω μάλλον...)
Να πω και το πιο απλό που σκέφτηκα;
Εγώ ο άσχετος προχθές με το τίποτα μου και μισή ώρα διάβασμα κατάφερα να πάρω μετρήσεις απ' τον χώρο μου.
Αλλού για αλλού μετρήσεις,σύμφωνοι αλλά στο νόημα μπήκα.
Αυτοι οι σούπερ-ντούπερ με τα μηχανήματα και την γνώση,δεν μπορούσαν να βάλουν τις μετρήσεις ενός χώρου πριν και μετά;
Πόσο πιο ύποπτο να είναι πια;

Παρακαλώ?

Φαντάζομαι ότι δεν είναι αναγκαστικός ο σχολιασμός κάθε θέματος από τον Γ.Δ., οπότε σχολίασα με καλή διάθεση το "Τι με αναγκάζετε και γράφω μεσημεριάτικα!". That's all.

Φαντάζομαι ότι δεν είναι αναγκαστικός ο σχολιασμός κάθε θέματος από τον Γ.Δ., οπότε σχολίασα με καλή διάθεση το "Τι με αναγκάζετε και γράφω μεσημεριάτικα!". That's all.

Μάιστα, μάιστα...

Αλλά τι θα σχολιάσει η ΓΔ και τα μέλη της ΔΟ που έχουν την ευθύνη του συντονισμού, δεν σηκώνει
ούτε προτροπές ούτε υποδείξεις....

Last edited:

Καλά δεν θα κάτσουμε να μετράμε σε analyzer για να πετύχουμε τη συχνότητα συντονισμού, όποιος θέλει τέτοια ακρίβεια ας δώσει τα χρήματα να τα αγοράσει!
...
Αν σου αρέσουν αυτά, μπορείς να υπολογίσεις για αρχή τι επίδραση μπορεί να έχει ένα μικρό συντονισμένο αντικείμενο στο χώρο. Συχνότητα ένταση κ.ο.κ.

Re: Απάντηση: Real time analogue treatment

Αν μαθαίναμε και την περιεκτικότητα σε άνθρακα,θα το πετυχαίναμε ακριβώς....
Παιδιά,δεν χρειάζεται να πω πως για τα μέλη του club,οι τιμές θα είναι φιλικές...
(Τώρα είδα πως έχουν τρία χιλιάρικα,λάθος δουλειά κάνω μάλλον...)
Να πω και το πιο απλό που σκέφτηκα;
Εγώ ο άσχετος προχθές με το τίποτα μου και μισή ώρα διάβασμα κατάφερα να πάρω μετρήσεις απ' τον χώρο μου.
Αλλού για αλλού μετρήσεις,σύμφωνοι αλλά στο νόημα μπήκα.
Αυτοι οι σούπερ-ντούπερ με τα μηχανήματα και την γνώση,δεν μπορούσαν να βάλουν τις μετρήσεις ενός χώρου πριν και μετά;
Πόσο πιο ύποπτο να είναι πια;

Για την περιεκτικότητα σε άνθρακα, μάλλον ζητάμε πολλά.

Για τη δουλειά, τι να σου πω; Σ' αυτή τη χώρα που ζούμε...

Για τις μετρήσεις, αρκετές φορές η ανάλυση στις μετρήσεις (και γι' αυτές είμαι γνώστης και λόγω αντικειμένου και λόγω σπουδών) δεν είναι αρκετή για να πιάσει τις διαφορές που ανιχνεύουμε με το αυτί (το αυτί μας είναι εξαιρετικά ευαίσθητο όργανο και με τη βοήθεια του εγκεφάλου μπορεί να αναλύσει πράγματα που δεν φαίνονται στις συμβατικές μετρήσεις), ή δεν είναι οι κατάλληλες για να μετρήσουν το φαινόμενο (π.χ. ποιά μέτρηση πρέπει να χρησιμοποιήσουμε για τη στερεοφωνική εικόνα) οπότε εύκολα κάποιος από τη βιομηχανία μπορεί να τις απορρίψει ως μέσο επιβεβαίωσης του αποτελέσματος. Εξ άλλου πόσες φορές κάποια εταιρία έχει δημοσιεύσει μετρήσεις που να πιστοποιούν τις βελτιώσεις που ισχυρίζονται ότι πέτυχαν στη v2 έκδοση του ενισχυτή ή ηχείου τους (και που ανεβάζει την τιμή με όχι ευκαταφρόνητο ποσό). Κι εσύ περιμένεις να δεις μετρήσεις για τα "καμπανάκια";

Last edited:

...
Αν σου αρέσουν αυτά, μπορείς να υπολογίσεις για αρχή τι επίδραση μπορεί να έχει ένα μικρό συντονισμένο αντικείμενο στο χώρο. Συχνότητα ένταση κ.ο.κ.

Γι' αυτό είπα ότι ήδη διαθέτω κάτι ανάλογο. Η επίδραση δυστυχώς από μένα είναι ακουστή, μετρήσημη όμως αμφιβάλω (ή παραδέχομαι ότι δεν ξέρω πως να τη μετρήσω).

Last edited:

Για την περιεκτικότητα σε άνθρακα, μάλλον ζητάμε πολλά.

Για τη δουλειά, τι να σου πω; Σ' αυτή τη χώρα που ζούμε...

Για τις μετρήσεις, αρκετές φορές η ανάλυση στις μετρήσεις (και γι' αυτές είμαι γνώστης και λόγω αντικειμένου και λόγω σπουδών) δεν είναι αρκετή για να πιάσει τις διαφορές που ανιχνεύουμε με το αυτί (το αυτί μας είναι εξαιρετικά ευαίσθητο όργανο και με τη βοήθεια του εγκεφάλου μπορεί να αναλύσει πράγματα που δεν φαίνονται στις συμβατικές μετρήσεις), ή δεν είναι οι κατάλληλες για να μετρήσουν το φαινόμενο (π.χ. ποιά μέτρηση πρέπει να χρησιμοποιήσουμε για τη στερεοφωνική εικόνα;) οπότε εύκολα κάποιος από τη βιομηχανία μπορεί να τις απορρίψει ως μέσο επιβεβαίωσης του αποτελέσματος. Εξ άλλου πόσες φορές κάποια εταιρία έχει δημοσιεύσει μετρήσεις που να πιστοποιούν τις βελτιώσεις που ισχυρίζονται ότι πέτυχαν στη v2 έκδοση του ενισχυτή ή ηχείου τους (και που ανεβάζει την τιμή με όχι ευκαταφρόνητο ποσό). Κι εσύ περιμένεις να δεις μετρήσεις για τα "καμπανάκια";

Δηλαδή να αρχίσουμε να δοκιμάζουμε τα πάντα, τασάκια, καμπανάκια, μπαρμπι,
Γιατί οι μετρήσεις δε λένε και πολλά.

Συγνώμη για τις κουκλες…Καταλαβαίνω τι θες να πεις, ότι οι μετρήσεις είναι δικό τους κεφάλαιο,
αλλά δεν είναι και παντελώς άσχετο κεφάλαιο, χρήσιμες είναι και οι μετρήσεις, και το δύσκολο είναι ως συνήθως να καταλάβεις τι μετράς.

Εδώ οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι παίρνουν και μετρήσεις. Ξέρεις είναι καλό όταν παρουσιάζεις κάτι που έχει σχέση με ήχο, να κάνεις μια αναφορά σε μετρήσεις, σχεδόν όλοι το κάνουν, αλλά τι μέτρησε ο ποιητής είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.

...

Γι' αυτό είπα ότι ήδη διαθέτω κάτι ανάλογο. Η επίδραση δυστυχώς από μένα είναι ακουστή, μετρήσημη όμως αμφιβάλω (ή παραδέχομαι ότι δεν ξέρω πως να τη μετρήσω).

Τι ανάλογο έχεις?
Διαπασών ?

http://httpmyphysics.blogspot.gr/2011/12/3_12.html

Πόσα τέτοια ποτηράκια χρειάζονται για να γίνουμε;:flipout:

Πόσα τέτοια ποτηράκια χρειάζονται για να γίνουμε;:flipout:

Καμιά δεκαριά αν δε σου κάνει κόπο και δε σε επιβαρύνω οικονομικά. Επίσης πρέπει να φτιάξουμε και μερικά από τα μεγαλύτερα ημισφαίρια και τα άλλα τσουμπλέκια. Είναι εφικτό;

Όχι αυτά, ετούτα:

http://www.francktchang.com/

Λάθος είχα γράψει το όνομα του τύπου σε προηγούμενη απάντηση.

Πολύ ακριβό σπορ αυτά τα κυπελάκια…

Πόσο είχαν αυτά?

Δε λέω αν πας σε άλλα σπίτια θα βρεις κάτι κυπελάρες – ΝΑ με το συμπάθιο - από πρωταθλήματα και αγώνες…
Που σίγουρα θα έχουν και αυτές επίδραση… όπως και διάφορα βάζα και άλλα αντικείμενα.

Τώρα πια κούπα ακούγετε καλύτερα ?

Εγώ θα ήθελα μια κούπα από το GP του Spa

ή Μονακό? Να την έχει παραδώσει και Βασιλιάς

Last edited:

Δηλαδή να αρχίσουμε να δοκιμάζουμε τα πάντα, τασάκια, καμπανάκια, μπαρμπι,
Γιατί οι μετρήσεις δε λένε και πολλά.

Συγνώμη για τις κουκλες…Καταλαβαίνω τι θες να πεις, ότι οι μετρήσεις είναι δικό τους κεφάλαιο,
αλλά δεν είναι και παντελώς άσχετο κεφάλαιο, χρήσιμες είναι και οι μετρήσεις, και το δύσκολο είναι ως συνήθως να καταλάβεις τι μετράς.

Εδώ οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι παίρνουν και μετρήσεις. Ξέρεις είναι καλό όταν παρουσιάζεις κάτι που έχει σχέση με ήχο, να κάνεις μια αναφορά σε μετρήσεις, σχεδόν όλοι το κάνουν, αλλά τι μέτρησε ο ποιητής είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.

Ναι μετράνε, αλλά μετράνε κάτι που τους βοηθά να επαναλάβουν την κατασκευή κι αυτό προκύπτει απ' τα λεγόμενά τους πάντα (γιατί μπορεί κι αυτοί να λένε ότι θέλουν, δεν μπορούμε να τους ελέγξουμε δυστυχώς) κι όχι κάτι που μας δίνει ένδειξη για το τι γίνεται μετά την τοποθέτησή τους στο χώρο.

Και ναι έχεις δίκιο, πάντα είναι χρήσιμες οι μετρήσεις αλλά μόνο όταν μετράμε το σωστό πράγμα. Και οι τρανζιστοράτοι ενισχυτές όταν πρωτοεμφανίστηκαν είχαν καλύτερες μετρήσεις THD από αυτούς με λυχνίες αλλά κατά γενική ομολογία ήταν μετριότατοι σε ποιότητα ήχου. Με άλλα λόγια ποιά μέτρηση είναι αυτή που μας λέει π.χ. αν ένας ενισχυτής έχει καλύτερα δυναμικά από ένα άλλο με απόλυτη σιγουριά; Ποιά είναι αυτή που μας λέει ότι έχει καλύτερο μπάσο από ένα άλλο; Κι αυτά είναι σκέψεις ενός τεχνοκράτη... (σε μένα αναφέρομαι φυσικά).

Τώρα αν σας προτρέπω να αρχίσετε να δοκιμάζετε διάφορα πράγματα για να δείτε τι επηρεάζει τον ήχο στο δωμάτιό σας και πόσο, αν έχεις χρόνο και κέφι κάντο, αν όχι μην το κάνεις. Απλά όπως αλλάζει ο ήχος όταν αλλάζουμε θέση στα έπιπλα και στα ηχεία μας έτσι αλλάζει ο ήχος (περισσότερο ή λιγότερο κι αν μας νοιάζει είναι προσωπικό θέμα του καθενός μας) και με τέτοια μαραφέτια (ή βάζα, ή καθρέπτες, ή τασάκια ή όπως σε μια περίπτωση που μου συνέβει πριν λίγο καιρό, αλλάζει η ποιότητα του χαμηλού στη θέση ακρόασής μου ανάλογα με το τι υπαρχει στο διπλανό δωμάτιο - δηλαδή άλλα κουτιά, ηχεία κλπ.). Δεν υπαρχει σίγουρη απάντηση σ' αυτά τα θέματα, όλα εξαρτώνται από τη διάθεσή μας να ασχοληθούμε, τίποτε άλλο.

Last edited:

Πολύ ακριβό σπορ αυτά τα κυπελάκια…

Πόσο είχαν αυτά?

Δυστυχώς αγαπητέ μου κανείς δεν μας υποσχέθηκε όταν ξεκινήσαμε την ενασχόληση με το άθλημα ότι θα είναι φθηνό... Όσο για την τιμή μη με ρωτάς έχουν περάσει χρόνια από τότε, και η ηλικία μου δεν βοηθά τη μνήμη.

Και τα κυπελάκια αυτά λειτουργούν μαζί με τα ξυλάκια που τα συνοδεύουν καθώς πιστεύω ότι τα ξυλάκια είναι αυτά που μαζεύουν την ενέργεια (λόγω μεγαλύτερου μεγέθους) και περνούν τους κραδασμούς στα κυπελάκια. Χμ, ξαφνικά μου ήρθε όρεξη για παγωτό, πρέπει να έχω κάτι κυπελάκια στο ψυγείο!...

Και μιλώντας για Μονακό, έρχεται την Κυριακή ο αγώνας...