Red Hot Chili Peppers στις 4-9-2012 @ ΟΑΚΑ

Re: Απάντηση: Red Hot Chili Peppers στις 4-9-2012 @ ΟΑΚΑ

Πήρα feedback. Kαλύτερα που δεν πήγα τελικά. Το κοινό (η πλειοψηφία τους) άσχετοι με το θέμα. Της μόδας στα γεράματα οι Αμερικάνοι. Το κλικ υπάρχει ακόμη μέσα στο αίμα του νεοέλληνα.
Καλύτερα στα πιτσιρίκια και στους απροσάρμοστους με 50 άτομα από κάτω.
Επαλήθευσαν τη θεωρία μου ,ακόμη και αυτό το σούπερ γκρουπ. Αν και δεν φταίνε αυτοί στο μεγαλύτερο ποσοστό.

Και όπως έγραψε σοφά κάπου αλλού ο Zed, πάρα πολλοί από τους χθεσινούς θεατές θα ξαναπάνε στο στάδιο να δουν ''20 χρόνια Φοίβος- 20 χρόνια επιτυχίες''. Zed, ιστορική φράση.

:worshippy:

Οσοι πανε prodigy ακουνε Κλωναριδη.
Και οσοι πηγαν red hot chili peppers ακουνε φοιβο. Οσοι δεν πηγαν ειναι γαμω τα παιδια και Zed approved.

jackie-chan-meme.jpg

Re: Απάντηση: Red Hot Chili Peppers στις 4-9-2012 @ ΟΑΚΑ

Τι red hot chili και κουραφεξαλα, ποιος ασχολειται με δαυτους, εδω ερχονται οι kreator μαζι με morbid angel και nile! :music-smiley-006:

Last edited:
ακούω διάφορα για τον ήχο. δεν μπορεί να θεωρηθεί το ΟΑΚΑ ως κακός χώρος για συναυλία και ότι επηρεάζει τον ήχο. στους Red Hot δεν ήμουν αλλά ήμουν στους AC/DC. και ο ήχος ήταν πάρα πολύ καλός

Re: Απάντηση: Re: Red Hot Chili Peppers στις 4-9-2012 @ ΟΑΚΑ

και μενα μου εκανε εντυπωση η διαρκεια
περιμενα καπου Μια ωρα και δεκα
συμφωνω με τον Δημητρη Μανωλακο

και τωρα τι εχουμε ?

μα τι αλλο Φοιβο !!!

.

Aυτός, κι αν δεν είναι στην δύση του!!!

συνήθως όλα τα συγκροτήματα έχουν τους ηχολήπτες τους.τώρα τι συμβαίνει και σε κάποιες ο ήχος είναι χάλια ή στρώνει στην πορεία μόνο κάποιοι πιο μυημένοι μπορούν να μας το πουν

Με τραβολογούσε η κόρη μου να πάω και γώ.Αλλά ρε παιδιά ήθελα να τούς έβλεπα εκεί στα 80s άντε και 90s.
Τι να τους κάνω τώρα;Kαι αυτούς και άλλους πολλούς που έρχονται τα τελευταία χρόνια.
Κακά τα ψέματα.Το rock ήταν από νέους για νέους.Και λέω ήταν γιατί έχει κάνει τον κύκλο του κι αυτό, όπως πριν από αυτό είχαν κάνει άλλα είδη μουσικής.
Ξέρω ότι πολλοί δεν θα συυμφωνήσετε αλλά καλώς η κακώς κάποια πράγματα πρέπει να τα παραδεχόμαστε.
Ημασταν τυχεροί που μεγαλώσαμε ακούγοντας τόση δημιουργία,τόση εμπνευση.
Σήμερα απλώς ακούστε τα ραδιόφωνα,κοιτάξτε τι ακούν τα παιδιά μας.Χαμηλής ποιότητος (ηχητικά και καλλιτεχνικά) πακεταρισμένη μουσική.
Και μη μου πείτε για τις εξαιρέσεις.Αυτές πάντα θα υπάρχουν για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Πολυ μετρια η συναυλία σε ολους τους τομείς. Ο ήχος μέτριος. Κατα τις 9 μπηκαν δε ξερω και εγω ποσες χιλιάδες τζαμπατζηδες. Το set list ηταν φτωχο. Οταν ερχεσαι σε μια χωρα για πρώτη φορά τοτε φροντιζεις να ανταμειψεις το κοινό με τραγούδια που αγαπησε και όχι τοσο απο το νεο δισκο. Για τζαμπε που την παρακολουθησα καλα ηταν. Ξεκολλα παντού ειδικα στα VIP τα οποια ενας Θεός ξερει αν εκτος του Californication γνωριζαν καποιο αλλο τραγουδι τους.

Αγαπημένο μας σπορ η ισοπέδωση..
Η διάρκεια ήταν οκ... Αυστηρά επαγγελματική η εμφάνιση των πιπεριών, που ούτως ή άλλως γυροφέρνουν τα 50. Και μια χαρά είναι από ενέργεια ως γκρουπ ακόμα. Το ποια κομμάτια δεν ακούστηκαν, πάλι, είναι μεγάλη συζήτηση, από τη στιγμή που μιλάμε για 30 χρόνια γκρουπ. Αφήστε που, κατά την γνώμη μου πάντα, δεν έχει καμία σημασία το set list, παρά μόνο η ενέργεια και αυτό που βγάζει το κάθε γκρουπ στην συναυλία. Το ποια κομμάτια παίχτηκαν ταιριάζει για συναυλίες τύπου Νταλάρα και Πάριου, που κάθε φορά είναι τα ίδια πράγματα και οι οπαδοί περιμένουν τα Παραπονεμένα λόγια πχ διακαώς...
Τα κοριτσάκια με τα σορτς δεν με χαλάσαν καθόλου, ούτε οι οπαδοί του Φοίβου. Αυτό ήταν παραπάνω από αναμενόμενο. Από τότε που το Under the bridge έπαιζε στο mtv ενενήντα φορές τη μέρα, το κοινό των peppers περιλαμβάνει σχεδόν τους πάντες. Άλλωστε και οι ντιριντάχτα σκυλάδες ψάχνουν πολλές φορές κανένα ροκ "άλλοθι" και οι peppers έχουν όλα τα φόντα να είναι αρεστοί, γιατί εκτός από όλα τα άλλα είναι και άκρως εμπορικοί.
Αυτό που πραγματικά με έκανε να παραδώσω πνεύμα, ήταν η αθλιότατη οργάνωση από πλευράς διοργανωτών, κάτι που όμως σχεδόν πάντα το ζούμε, όταν γίνεται κάποιο μεγάλο γεγονός εδώ.
Τέλος, πήγα συμβιβασμένος πως δεν θα βλέπω και πολλά πράγματα στο αχανές ΟΑΚΑ, ειδικά όταν ανήκω πλέον στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν μπορούν να πάνε 5 ώρες πριν να καβαντζώσουν θέση, ή να γίνουν παστοί. Αλλά, ρε γμτ, περίμενα τουλάχιστο να ακούω... Ο ήχος ήταν απογοητευτικός.
Εν τέλει, μια συναυλία, όχι όπως την περίμεναν κάμποσοι, έχοντάς την ίσως εξιδανικεύσει από την αναμονή τόσων χρόνων. Αλλά, τηρουμένων των συνθηκών, αρκετά ευχάριστη.

Αγαπημένο μας σπορ η ισοπέδωση..
Η διάρκεια ήταν οκ... Αυστηρά επαγγελματική η εμφάνιση των πιπεριών, που ούτως ή άλλως γυροφέρνουν τα 50. Και μια χαρά είναι από ενέργεια ως γκρουπ ακόμα. Το ποια κομμάτια δεν ακούστηκαν, πάλι, είναι μεγάλη συζήτηση, από τη στιγμή που μιλάμε για 30 χρόνια γκρουπ. Αφήστε που, κατά την γνώμη μου πάντα, δεν έχει καμία σημασία το set list, παρά μόνο η ενέργεια και αυτό που βγάζει το κάθε γκρουπ στην συναυλία. Το ποια κομμάτια παίχτηκαν ταιριάζει για συναυλίες τύπου Νταλάρα και Πάριου, που κάθε φορά είναι τα ίδια πράγματα και οι οπαδοί περιμένουν τα Παραπονεμένα λόγια πχ διακαώς...
Τα κοριτσάκια με τα σορτς δεν με χαλάσαν καθόλου, ούτε οι οπαδοί του Φοίβου. Αυτό ήταν παραπάνω από αναμενόμενο. Από τότε που το Under the bridge έπαιζε στο mtv ενενήντα φορές τη μέρα, το κοινό των peppers περιλαμβάνει σχεδόν τους πάντες. Άλλωστε και οι ντιριντάχτα σκυλάδες ψάχνουν πολλές φορές κανένα ροκ "άλλοθι" και οι peppers έχουν όλα τα φόντα να είναι αρεστοί, γιατί εκτός από όλα τα άλλα είναι και άκρως εμπορικοί.
Αυτό που πραγματικά με έκανε να παραδώσω πνεύμα, ήταν η αθλιότατη οργάνωση από πλευράς διοργανωτών, κάτι που όμως σχεδόν πάντα το ζούμε, όταν γίνεται κάποιο μεγάλο γεγονός εδώ.
Τέλος, πήγα συμβιβασμένος πως δεν θα βλέπω και πολλά πράγματα στο αχανές ΟΑΚΑ, ειδικά όταν ανήκω πλέον στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν μπορούν να πάνε 5 ώρες πριν να καβαντζώσουν θέση, ή να γίνουν παστοί. Αλλά, ρε γμτ, περίμενα τουλάχιστο να ακούω... Ο ήχος ήταν απογοητευτικός.
Εν τέλει, μια συναυλία, όχι όπως την περίμεναν κάμποσοι, έχοντάς την ίσως εξιδανικεύσει από την αναμονή τόσων χρόνων. Αλλά, τηρουμένων των συνθηκών, αρκετά ευχάριστη.

Ν αγιάσει το στόμα σου Μάριε. Πραγματικά, αυτά που έχουμε ακούσει απ την προηγούμενη εβδομάδα προσεγγίζουν τα όρια της ιεροσυλίας.

Όποιος είχε στο μυαλό του κάποια πράγματα για το τι πρόκειται να δει δεν απογοητεύτηκε καθόλου. Ελάχιστοι ήταν βέβαια αυτοί αλλά αυτά περι Φοίβου ηχούν στα αυτιά μου σαν το ''όσα δε φτάνει η αλεπού...''. Σωστό μεν, άσχετο δε.

Αυτό που πραγματικά μ ενδιαφέρει να μου πει κάποιος απ όλους αυτούς που παρευρέθησαν στο ΟΑΚΑ είναι από που βγάζει το συμπέρασμα ότι δεν είχαν ήχο οι Peppers. Το ρωτάω αυτό γιατί ήμουν κάτω από τον αριστερό πύργο ήχου και το μόνο παράπονο που είχα ήταν ότι η κιθάρα δεν ακουγόταν το πρώτο δεκάλεπτο. Όσο για τη φωνή, λίγο πολύ το περιμέναμε ότι ο Kiedis θα κινηθεί σε ρηχά νερα:ο άνθρωπος την 1 Νοέμβρη κλείνει τα 50. Ήμαρτον...

το ότι κλείνει τα 50 δεν είναι δικαιολογία για τη φωνή κάποιου καλλιτέχνη. υπάρχουν πολλοί σε μεγαλύτερη ηλικία που αποδίδουν το ίδιο καλά με παλιότερα. και τα τραγούδια των Peppers δεν είναι τόσο τρελά απαιτητικά για να τσιρίζει ή οτιδήποτε άλλο.

το ότι κλείνει τα 50 δεν είναι δικαιολογία για τη φωνή κάποιου καλλιτέχνη. υπάρχουν πολλοί σε μεγαλύτερη ηλικία που αποδίδουν το ίδιο καλά με παλιότερα. και τα τραγούδια των Peppers δεν είναι τόσο τρελά απαιτητικά για να τσιρίζει ή οτιδήποτε άλλο.

Δηλαδή πρέπει να είσαι Dickinson, Dio ή Anselmo για να έχεις απαιτητικά τραγούδια από άποψη φωνής? Δεν είναι μόνο οι κορώνες απαιτητικές. Το groove, το μέλι στη φωνή, η ''σπίθα'',η ταχύτητα και άλλα πολλά είναι εξίσου δύσκολότερο να τα κάνεις στα 50 απ ότι στα 40 πχ.

Και δεν είναι μόνο ή φωνή. Είναι και η σκηνική παρουσία. Αν δεις το dvd του Slane Castle, θα καταλάβεις γιατί παίζει ρόλο που είναι τόσο μεγάλος πλεον...