Redmi [Δοκιμές, Συγκριτικά, Updates]

Re: Redmi [Ειδήσεις, Δοκιμές, Νέα μοντέλα, Συγκριτικά]

Ευχαριστω πολυ. Σημερα πηρα και Miui 11 και ηδη ειδα αρκετες βελτιωσεις και αισθητικες και λειτουργικες.

Μπορει να το εχω μολις 2 ημερες αλλα ηδη δηλωνω ενθουσιασμενος. Δεν μιλαμε απλα για κινητο value for money αλλα για μια απολυτα ολοκληρωμενη προταση σε ολους τους τομεις.

Το μονο αρνητικο ισως ειναι το μεγεθος του (λογω οθονης 6.53"), ακομη και εμενα που ειμαι 1.88 με τεραστια χερια οριακα φτανω το πανω μερος της οθονης. Βεβαια ημουν προετοιμασμενος γι αυτο και σε καμια περιπτωση δεν θα αγοραζα οτιδηποτε κατω απο 6.4".

Απάντηση: Re: Redmi [Ειδήσεις, Δοκιμές, Νέα μοντέλα, Συγκριτικά]

Ευχαριστω πολυ. Σημερα πηρα και Miui 11 και ηδη ειδα αρκετες βελτιωσεις και αισθητικες και λειτουργικες.

Μπορει να το εχω μολις 2 ημερες αλλα ηδη δηλωνω ενθουσιασμενος. Δεν μιλαμε απλα για κινητο value for money αλλα για μια απολυτα ολοκληρωμενη προταση σε ολους τους τομεις.

Το μονο αρνητικο ισως ειναι το μεγεθος του (λογω οθονης 6.53"), ακομη και εμενα που ειμαι 1.88 με τεραστια χερια οριακα φτανω το πανω μερος της οθονης. Βεβαια ημουν προετοιμασμενος γι αυτο και σε καμια περιπτωση δεν θα αγοραζα οτιδηποτε κατω απο 6.4".
Και εγώ έχω το note 5 με τις 6 ιντσες και όλοι λένε ότι αν πας σε μεγάλη οθόνη δεν γυρνάς πίσω , αλλά εδώ και ένα χρόνο μόνο στα παιχνίδια στον καναπέ βολεύει . Για κάθε μέρα κουράζει. Έπιασα το iPhone pro και ένιωσα ότι η πιστωτικη μου ήθελε να επιβαρυνθεί με 1 χιλιάρικο . Μετά με χαστουκισα και το άφησα κάτω . Το ειδανικοτερο μέγεθος για τηλέφωνο . Αυτό και το μικρό Galaxy s10.

Όπως έγραψα και πιο πάνω δεν είναι άπλα κινητό value for money άλλα ολοκληρωμένο σε όλους τους τομείς χωρίς να υστερεί πουθενά και ειδικά με την αναβάθμιση σε MIUI 11 το πολύ κάλο έγινε ακόμη καλύτερο.
Αναλυτικά θετικά και αρνητικά:
+Ο πιο δυνατός επεξεργαστής της κατηγορίας με πολύ καλή GPU (επίπεδου σχεδόν ναυαρχίδας)
+Το GPS είναι αστραπιαίο , ακόμη και μέσα στο σπίτι μου βγάζει την θέση μου στο Google maps σε ένα δευτερόλεπτο
+Ποιοτικό με πολύ μικρά bezels , ελάχιστο notch και Gorilla Glass 5 εμπρός/πίσω
+Χορταστική σε μέγεθος οθόνη , άψογα χρώματα και υψηλή φωτεινότητα
+Μεγάλης χωρητικότητας μπαταρία που με μέτρια χρήση βγάζει δυο ημέρες , με βαριά χρήση βγάζει 1-1.5 ημέρα (11-12 ώρες SOT) , με το MIUI 11 έχει και επιλογές για battery saving πχ την νύχτα μπορείς να το βάζεις να απενεργοποιεί τις ειδοποιήσεις και το GPS οπότε παίρνεις επιπλέον ώρες λειτουργίας , με το fast charging σε μισή ώρα φορτίζει περίπου 35% , σε μία ώρα περίπου 70%
+Δυνατός ήχος με καλό μπάσο και από το ηχείο και με ακουστικά , ακούγεται καλά και σε εξωτερικούς χώρους με θόρυβο
+Πολύ καλές φωτογραφίες από την κύρια κάμερα 64 mp και από την selfie
+Πλήρες σε χαρακτηριστικά (4 κάμερες, ραδιόφωνο , IR Blaster ,fast charging , face recognition , usb c , 2 SIM +micro SD κτλ)

-Δεν υποστηρίζει θέματα το MIUI με χώρα Ελλάδα (πρέπει να βάλεις Ινδία)
-Κάποια ελάχιστα bugs στο MIUI 11 που θα διορθωθούν μελλοντικά
-Μέτριες φωτογραφίες από τις υπόλοιπες κάμερες (αυτό ισχύει σε όλα τα κινητά της κατηγορίας)

Γενικά είναι ένα κινητό με ελάχιστα αρνητικά που αξίζει το κάθε cent από την τιμή του. Ουσιαστικά παίζει χωρίς ανταγωνισμό γιατί είναι μακράν η πιο ολοκληρωμένη πρόταση της κατηγορίας.

Όποιος φλασάρει custom ROM αναλαμβάνει τα ανάλογα ρίσκα.

Στο xda developers είδα ότι υπάρχουν αναφορές για μπρικαρίσματα για όλα σχεδόν τα φετινά μοντέλα όπως το Mi9 , Mi9T , Mi9T Pro , Mi A3.

Από προχθές έχουμε και δεύτερο Note 8 Pro στην οικογένεια , άρεσε πολύ στην κόρη μου και της αγόρασα ένα σε Ocean Blue.

Στα άλλα νέα της ημέρας ο Mediatek G90T βραβευτηκε στην κατηγορία του απο το antutu:

Το 2019, είδαμε αρκετούς νέους επεξεργαστές από διάφορους κατασκευαστές όπως οι Qualcomm, MediaTek, Samsung και Huawei. Σχεδόν όλα τα chipsets που ανακοινώθηκαν φέτος πήγαν καλά. Μερικοί επεξεργαστές ξεχώρισαν για την απόδοσή τους, μερικοί για την ενεργειακή τους απόδοση και μερικοί για την τιμή τους. Το AnTuTu έδωσε βραβεία σε επτά SoCs σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες: ‛Ισχυρότερη απόδοση’, ‛Τεχνολογική Καινοτομία’ και ‛Οικονομικά αποδοτικοί’.

Οικονομικά αποδοτικοί: Huawei Kirin 810 , MediaTek Helio G90T

AnTuTu: βράβευσε τους καλύτερους επεξεργαστές για το 2019...https://gr.gizchina.com/2020/01/01/antutu-vraveyse-toys-kalyteroys-epexergastes-gia-to-2019/

Λίγο δύσκολο να είναι το 9 Pro με επεξεργαστή mediatek G70 όταν το 8 Pro έχει G90T.

Xiaomi Initiates The Developement of MIUI 12
Chinese phone maker Xiaomi today teased MIUI 12 - the next version of its custom Android skin and successor to MIUI 11.

The company didn't reveal anything about MIUI 12, other than sharing an image on Chinese social network Weibo with its logo.

MIUI 11 was announced last September and its global stable ROM began rolling out in October, so we expect the MIUI 12 to arrive during the same period.

MIUI 11 brought along system-wide dark mode, improved always-on display, and Mi Lan Pro system font. It also came with new animations, wallpapers and themes, and the company also announced Mi Go Travel suite to help you with booking tickets for different modes of travel.

What MIUI 12 will bring in and how big an upgrade it will be over its predecessor remains to be seen, but more information about it is likely to surface in the coming weeks or months

https://www.gsmarena.com/xiaomi_miui_12-news-40972.php