Resurrection-Mahler Symphony No 2

Εχω μια αδυναμία στην 2η, μια και ηταν η Συμφωνία με την οποία γνώρισα τον Mahler. Τελευταία ακούω την ερμηνεία του Walter με την Νεα Υορκη, σε μια ηχογράφηση μάλλον του 1958 με την ίδια ορχήστρα αλλά διαφορετική σοπράνο. Η αίσθηση της ισορροπίας που έχει ο Walter στα tempi, στα δυναμικά, γενικά σε όλη την ερμηνεία, ισως ξενίζουν λίγο στην αρχή. Εν τελει όμως, μάλλον έχουν περισσότερη "τροφη για σκέψη"... Ο Walter άλλωστε γνωριζε τον Mahler κι αυτο μάλλον δίνει ειδικό βάρος στην ερμηνεία του.

Attachments

• Picture34009.jpg
    Picture34009.jpg
    96 KB · Views: 38
Το βρήκες σε βινύλιο Σωτήρη; Αυτό ακριβώς έχω και 'γω. Το είχα αγοράσει μαθητής στη Β' Λυκείου.

Σπύρο δε γνώριζα την ηχογράφηση που παρουσιάζεις. Χαρά στο κουράγιο σου βρε που επιμένεις να αιμορραγείς στο mdt! :worshippy:

Το βρήκες σε βινύλιο Σωτήρη; Αυτό ακριβώς έχω και 'γω. Το είχα αγοράσει μαθητής στη Β' Λυκείου.

Σπύρο δε γνώριζα την ηχογράφηση που παρουσιάζεις. Χαρά στο κουράγιο σου βρε που επιμένεις να αιμορραγείς στο mdt! :worshippy:

Στηρίζω τήν προσπάθεια Μπράουν.:flipout::flipout::flipout:

Re: Απάντηση: Resurrection-Mahler Symphony No 2

Το βρήκες σε βινύλιο Σωτήρη; Αυτό ακριβώς έχω και 'γω.

...και ακούγεται πολύ καλά για τα χρόνια του Δαμιανέ!

Σπύρο, εχουμε τιποτα καλό από Britten; :flipout:....έτσι για στηριξη!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Resurrection-Mahler Symphony No 2

...και ακούγεται πολύ καλά για τα χρόνια του Δαμιανέ!

Σπύρο, εχουμε τιποτα καλό από Britten; :flipout:....έτσι για στηριξη!

War Requiem με Giullini.Απαιτητικό αλλά πολύ επίκαιρο.
Και τον εξαιρετικό δίσκο τών Richter-Britten για δύο πιάνα πού έχει παρουσιάσει ο Ντέμιαν σάν ´Μουσική τού Ελέους´.
Τέλος απο ΕΜΙ την Συμφωνία γιά cello και Ορχήστρα με Ροστροπόβιτς.
Μαζί με το κοντσέρτο γιά τσέλο Νο 1 τού Σοστακόβιτς.
Αυτά γιά τήν ...στηριξη.:flipout:

mahl2klem.jpg

Mιά μεγάλη μου παράλειψη είναι πού ουδεποτε αναφέρθηκα σε αυτήν εδώ την Ζωντανή ερμηνεία τού Klemperer μέ την Ορχήστρα τής Βαυαρικής Ραδιοφωνίας (καί Χορωδίας)μέ mezzo την Dame Janet Baker καί soprano τήν Heather Harper.
Η Συναυλία δόθηκε στο Μοναχο τό 1965...
Μέχρις τώρα θεωρούσα την απόλυτη ερμηνεία αυτή τού Klemperer στο studio μέ την Philarmonia..
Oμως έχοντας αποκτήσει τήν Ζωντανή Ηχογράφηση πρό εικοσαημέρου,οφείλω να πώ,πώς μού φαίνεται αδιανόητο πώς ο Klemperer κατόρθωσε να ερμηνεύσει ζωντανά τήν 2η Συμφωνία μέ τέτοια Μνημειώδη Ενταση στηριγμένος πάντα στην γρανιτένια δομή.
Πέρα απο την συναρπαστική ερμηνεία τής Baker στό Ulricht,μέ αυτή την Σκοτεινή και Ζεστή φωνή της,η αποτύπωση τής Ημέρας τής Κρίσης τραντάζει συθέμελα τά βάθη τής Ψυχής τού Ακροατή.
Ο Klemperer κατόρθωσε να φτάσει σέ δυσθεόρατα ερμηνευτικά ύψη τήν Ορχήστρα και την Χορωδία παρουσιάζοντας ένα τέτοιο φινάλε πού δέν έχει ξαναακουστεί σέ Δίσκο.
Πρόκειται ,γιά τα δικά μου δεδομένα,γιά μιά Μυθική Ερμηνεία,πού την κατατάσσει σάν Πρώτη τών Πρώτων.
Χρειάζεται αρκετή ώρα γιά να συνέλθει κανείς μετά απο αυτό το Αριστούργημα.

:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: Resurrection-Mahler Symphony No 2

Υπάρχει και μια άλλη ζωντανή Δεύτερη του Klemperer, με την Ορχήστρα Concertgebouw του Άμστερνταμ και σολίστες τις Ferrier και Jo Vincent. Την έχεις υπ όψιν σου?

Ναί ασφαλώς.
Προσωπικά την θεωρώ υποδεέστερη τών δύο άλλων.

..... φίλε την έχουμε 'μοιρασθεί' εδώ και κάποια χρόνια ... δυστυχώς δεν φθάνει την επίσημη στουντιακή του Όττο ούτε και την παραπάνω ζωντανή ... εγώ για κάποιο παράξενο λόγο, πάντως, έχω κολλήσει με τον Κιούμπελικ και την Βαυαρία ... το πρώτο μέρος του μου δίδει αυτή την αίσθηση του 'παιδί στο δάσος φοβάται μα ψάχνει' που πιστεύω ήθελε να περάσει ο Γκούσταβ....

ρε δικέ μου, ούτε ο Λούκυ Λουκ .... ποιά σκιά σου τώρα ... απαντάς γρηγορότερα και από σπιντ λάιτνιν να 'ούμε....

Για μένα ο Kubelik είναι εξαιρετικός στην 1η και στην 4η,πού θεωρώ τίς πιό ´ρομαντικές´τού Mahler.
Aλλά για την 2η όσο και εάν προσπάθησα επέστρεψα στον Klemperer..
Kαι μάλιστα όσο περνάει ο καιρός τόσο πιό πολύ φθίνει η συμπάθεια πού αρχικά έδειξα στον Rattle..
Τελικά έχω την εντύπωση πώς τέτοια πριμοδότηση απο Κριτικούς ,δέν έχει υπάρξει μεγαλύτερη από τότε πού ο Sir Simon ανέλαβε το Βερολίνο..
5 αστέρια στην 2η ,5 στην Τρίτη,5 στην 5η..
Sorry ,αλλά ούτε μέ σφαίρες...

ρε δικέ μου, ούτε ο Λούκυ Λουκ .... ποιά σκιά σου τώρα ... απαντάς γρηγορότερα και από σπιντ λάιτνιν να 'ούμε....

Επηρεάστηκα απο την live τού Klemperer και είμαι σε ψυχική ανάταση ναούμ.:flipout::flipout::flipout:

τα ξανάπαμε ... ο Ράττλ μόνο στην παλιά του γειτονιά .... στα Βερολίνα μόνο ντόλτσε βίτα... τουλάχιστον χεριάζει την Μαγδαληνή, οπότε τον συγχωρώ ...

τα ξανάπαμε ... ο Ράττλ μόνο στην παλιά του γειτονιά .... στα Βερολίνα μόνο ντόλτσε βίτα... τουλάχιστον χεριάζει την Μαγδαληνή, οπότε τον συγχωρώ ...

Δεν τοξερα αυτό μπρέ..:BDGBDGB53:
Αμ γι´αυτό μούγινε φίρμα η Μαγδαληνή μέ Τα Τραγούδια τού ´Χωριού´της..

αρχηγέ μου, είνσι τουλάχιστον 4 χρόνια παντρεμένοι ... σε κάποιο από τα ταξίδια μου στο Αμβούργο την είδα σε 'μεσογειακό' εστιατόριο.... είναι υπέροχη, λυγερή και, θεέ, τι χαμόγελο .... κουφάλα Σίμωνα .... παλιοκαρεκλά ....

αρχηγέ μου, είνσι τουλάχιστον 4 χρόνια παντρεμένοι ... σε κάποιο από τα ταξίδια μου στο Αμβούργο την είδα σε 'μεσογειακό' εστιατόριο.... είναι υπέροχη, λυγερή και, θεέ, τι χαμόγελο .... κουφάλα Σίμωνα .... παλιοκαρεκλά ....

Αμ γι´αυτό έχασε το Pathos o Σίμωνας...:flipout::flipout:
Πάνω απο 4 χρόνια παντρεμένος δέν γίνεται να διευθύνεις Mahler.:D:frown:

:flipout::flipout::flipout:

καληνύχτα... ακούω την 'σονάτα του Μιγά' τόση ώρα ... είμαι αρκούντως κομμάτια .... ας μην ανακαλώ και τον πωπό της Κόζενα ....