δεν εχω κανει παρουσιαση. απλα την ελυσα, πηρα εναν φορεα 4χ18650 και με ΧΟΝΔΡΑ καλωδια τον συνεδεσα με τις επαφες την μπαταριας. δεν ειναι σωστη μεθοδος γιαιτ κανονικα θελειε πλακετα ελεγχου.
σωστα και πολυ αναλυτικα το εχει κaνει η carmem απο το thelab.gr
γιατι τραβα σιγουρα πολλα αμπερ..δεν μπορω να μετρησω ποσα αλλα σιγουρα δεν ειναι 1-2.
Στα 8-10 εκατοστα καλωδιο που χρειαζεται η απωλεια ειναι σημαντικη
μπαταριες NCR18650PD που εχω απο στοκ, αγορασμενες και οι 4 μαζι (ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ). Δουελουν ΟΚ αλλα σε καποιο πιο δυνατο κατσαβιδι θα θελει κανεις μπαταριες υψηλςη εντασης (των 20-30αμπερ)
Δεν σας πρόλαβα. Υπάρχει κάποια πλακέτα BMS που να τις φορτίζει με τον παλιό απλό φορτιστή;
Καλησπέρα σε όλους,
έχω κάνει πρόσφατα μετατροπή το πράσινο Bosch PSR12.
3 μπαταρίες Sony US18650VTC4 συνδεδεμένες σε σειρά.
Οι μπαταρίες που αγόρασα είναι οι παρακάτω, τις αγόρασα με λαμάκια πονταρισμένα.
https://eu.nkon.nl/sony-us18650vtc4-flat-top.html
Το BMS είναι αυτό:
http://www.ebay.com/itm/331949478817
Η μετατροπή δουλεύει πάρα πολύ καλά και η πλακέτα έχει τις απαραίτητες προστασίες. Υπερέβαλα για να δω αν σκάσει και το έφτασα αρκετές φορές στα όριά του βιδώνοντας (ή καλύτερα προσπαθώντας να βιδώσω!) ξυλόβιδες 8*220 fisco σε πελεκητό ξύλο 12*12 και κολώνα ΔΕΗ σε μια κατασκευή υπόστεγου 15 Χ 6 μέτρα που ασχολούμαι τελευταία.
* Για την ιστορία επειδή δεν είχα παλμικό τα βίδωσα όλα με το Makita hr2470ft!
Δεν κράτησα φωτογραφίες της προκοπής από τη διαδικασία της μετατροπή
http://imgur.com/a/g2gjx
ανοιξε το pack των μπαταριων και μετρα ποσα στοιχεια εχει
Μάλλον δεν το μετέφερα σωστά αυτό με τη φόρτιση. Αν δεν κάνω λάθος το πλακετάκι το συγκεκριμένο τα αναλαμβάνει όλα, φόρτιση, προστασία υπερφόρτισης - εκφόρτισης - overcurrent και θερμοκρασίας. Όταν έγραψα μπαταρία εννοούσα όλη τη συστοιχία - pack. Δεν φορτιζω τα cells ξεχωριστά.δυσκολα....η δικια μου ειχε δωδεκα που βολευει...3 νικελιου για καθε 1 λιθιου. Τιαριαζουν ακριβως τα βολτ.
Η Καρμεν εκανε αντιστοιχη μετατροπη (10->3) αλλα δεν μου απαντησε αν ειχε απωλια ισχυος.
ολα παιζονται στην πραγαμτικη ταησ των μπαταριων ΥΠΟ ΦΟΡΤΙΟ. Λογικα οι λιθιου γονατιζουν λιγοτερο απο τις νικελιου και ισως αυτο να καλυπτει την απωλεια της 10ης μπαταριας.
QEDD
να ξερεις οτι η μεθοδος σου δεν ειναι πολυ καλη. οι λιθιου θελουν διαφορετικο αλγοριθμο φορτισης (constant Current/Constant Voltage)..εσυ απο οσο καταλαβα εφαρμοζεις μονο constant Current.
το bms ειναι μονο για προστασια, οχι για ελεγχο φορτισης.
λογικα υπερφορτιζονται οι μπαταριες σε βολταζ. στα 4.25 ειναι ασφαλες, αλλα ειναι καταστροφη για την ζωη της μπαταριας. (πχ λεηεται οτι 3 φορτισεις στα 4.25 βλαπτουν την χωρητικοτητα της μπαταριας σε λιγοτερο απο 50%)
πρεπει να παρεις ενα hobby charger
να γιατι εκανα οτι εκανα...γιατι τα εξοδα (και ο πονοκεφαλος) θα ητανε μεγαλυερα απο το κοστος του τρυπανιου... με τις μπαταριες να χρησιμοποιουνται και αλλου, ο κοπος ειναι ελαχιστος.
Συν οτι μπορω να παρακολουθω την κατασταση τους εμτα απο καθε κυκλο με τον φορτιστη/αναλυτη μου.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.