Returned from the dead...

Μετα απο περαιτερω εξεταση το ενα απο τα δυο ειχε κολλησει μεσα στο κελυφος του και δεν εβγαινε.
Μετα απο τριψιμο ελαφρα δουλευει κανονικα οπως και το εργαλειο!!!

Returned from the dead!!!

Αχαααααά. Πρόλαβα και σας την έφερα τελικά, όπως είπα και εχθές στο νηματάκι "τι παραλάβαμε σήμερα" όπου μου είχατε υποσχεθεί παραουσίαση του Black & Decker που με ανάλογα προσαρτήματα γίνεται δισκοπρίονο, τριβείο κτλ. Ψάχνοντας σε διάφορες αγγελείες στο car βρήκα μια αγγελία που μου κίνησε την περιέργεια: προσάρτημα της BOSCH που μετατρέπει το δράπανο σε τριβείο και σέγα. Ύστερα από τηλεφωνική με το κατάστημα που τα είχε ξεχασμένα στο ράφι (...στην Κρήτη ήταν) και με κόστος 30 ευρώ αποφάσισα να τα χτυπήσω και εχθές τα έλαβα στα χέρια μου. Highlight η vintage made in Germany συσκευασία. Περαιτέρω δεν λέω αφήνω τις εικόνες να μιλήσουν από μόνες τους, αν και το blast form the past είναι πιο αρμόζουσα έκφραση για την περίπτωση από το return from the dead.

Re: Απάντηση: Returned from the dead...

Αχαααααά. Πρόλαβα και σας την έφερα τελικά, όπως είπα και εχθές στο νηματάκι "τι παραλάβαμε σήμερα" όπου μου είχατε υποσχεθεί παραουσίαση του Black & Decker που με ανάλογα προσαρτήματα γίνεται δισκοπρίονο, τριβείο κτλ. Ψάχνοντας σε διάφορες αγγελείες στο car βρήκα μια αγγελία που μου κίνησε την περιέργεια: προσάρτημα της BOSCH που μετατρέπει το δράπανο σε τριβείο και σέγα. Ύστερα από τηλεφωνική με το κατάστημα που τα είχε ξεχασμένα στο ράφι (...στην Κρήτη ήταν) και με κόστος 30 ευρώ αποφάσισα να τα χτυπήσω και εχθές τα έλαβα στα χέρια μου. Highlight η vintage made in Germany συσκευασία. Περαιτέρω δεν λέω αφήνω τις εικόνες να μιλήσουν από μόνες τους, αν και το blast form the past είναι πιο αρμόζουσα έκφραση για την περίπτωση από το return from the dead.
"Μυρίζουν" West Germany!!!
Καλορίζικα!

Πολυ καλη αγορα!! Εξαιρετικα ενδιαφεροντα, εξυπνα και χρησιμα προσαρτηματα!! Τιμη χωμα..
Ειμαι περιεργος πως θα ανταποκριθουν στο δραπανο. Με τι bit γινεται η ενωση? Πες καμμια κουβεντα οταν τα δοκιμασεις.

Απάντηση: Re: Returned from the dead...

Ωραίο πράγμα!!!!
Μόνο που δε μας την έφερες....
Εμείς τα έχουμε από γεννησιμιου τους!
Χαχαχαχαχαχαχαχα

Με το "έφερα" που είπα εννοούσα πως σας πρόλαβα :fahne90:. Εννοείται πως θα αναμένω και την δική σας παρουσίαση, όπως μου έχετε πει (...και το έχω κρεμάσει "σκουλαρίκι" :flipout:)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πολυ καλη αγορα!! Εξαιρετικα ενδιαφεροντα, εξυπνα και χρησιμα προσαρτηματα!! Τιμη χωμα..
Ειμαι περιεργος πως θα ανταποκριθουν στο δραπανο. Με τι bit γινεται η ενωση? Πες καμμια κουβεντα οταν τα δοκιμασεις.

Με το παξιμάδι που φαίνεται στην τελευταία φωτογραφία αφαιρώντας το τσοκ του δραπάνου. Ιδιαίτερη χρήση τους δεν αναμένεται (έχω αρκετά τριβεία και σέγες) απλά τα πήρα σαν εξαρτήματα να υπάρχουν μιας και ποτέ δεν ξέρεις...

Πραγματικά vintage.
Καλορίζικα αν και δεν ξέρω κατά πόσο θα βολέψουν στον χειρισμό.

Δεν νομίζω να είναι πολύ εύχρηστα, μιας και τα δράπανα που ταιριάζουν επάνω δεν είναι σχηματικά όπως αυτά τότε (...πιο κόμπακτ), για τα οποία προορίζοταν για να κουμπώσουν επάνω.

Coming soon..................I hope.
Μολις βρουμε ακρη με τα γραναζια, γιατι οι εναπομειναντες συγγενεις στις ΗΠΑ δεν εχουν τοσο σχεση με pay-pal και αλλα τετοια σιχαμερα "ζωηφια".

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

το ρολοι ειναι αυτο:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Και μια και μιλαμε για ρολογια, ταυτοχρονα τρεχει και μια προσπαθεια επισκευης ενος ρολογιου απο παλια Cadillac, με αριθμους οπως τα πολυ παλια ταξιμετρα. Εδω θελει 3D scaner και εκτυπωτη για τα γραναζια που εχουν καταστραφει, καθως και μεγαλη προσοχη, καθως τα παλια τριβουν με το παραμικρο.
Οποτε το προβλημα ειναι να βρεθει ο καταληλος ανθρωπος, που θα το πραξει.

Χθες εδειξα το βλαμενο κοφτη μοκετας του lidl

upload gambar

Σημερα μου ηρθε η ιδεα και η ορεξη να τον επιδιορθωσω αν σενετρεχαν ορισμενες συνθηκες. Η πρωτη ηταν αν τα κομματια που ειχα αρκουσαν και το μονο που ελειπε ηταν το ελατηριο και η δευτερη να βρω τομκαταλληλο ελατηριο.

Αφου καταλαβα οτι ελειπε μονο το ελατηριο,μπηγα στη γιαφκα και αναζητησα αυτο που θα μου εκανε τη δουλεια.
Αφου το βρηκα, χρειαστηκε να το κοψω τοσο οσο χρειαζοταν, με το καταλληλο εργαλειο. Τοποθετηθηκε στη θεση του και ο κοφτης επανηλθε δριμυτερος.

photo hosting sites

Σχολια-παρατηρησεις.
Χαλαλι ο χρονος που εφαγα να ξεχωριζω κατα καιρους εξαρτηματα απο συσκευες που πηγαιναν για πεταμα.
Χωρις το κοφτη της knipex, δεν ξερω αν θα μπορουσα να το κοψω ευκολα το ελατηριο ( σιγα το παχος ρε, θα μου πειτε).
Διαπιστωσα την αναγκη υπαρξης κατσαβιδιων μικροηλεκτρονικης. Καλα που ειχα το σετ της proxxon με τις μυτες που βοηθησαν. Τορχ ν7 &ν8 χρειαστηκα. Το κατσαβιδι τις κιτρινης πλεον maco, ηταν( ? )εγινε ( ? ) στραβο σαν τη μυτη του γειτονα.

Επιπλεον εβαλα και λιγη κολλα σπειρωματων σε ολες τις βιδες για να εξασφαλισω οσο γινεται τη μακροζωια του κοφτη. Τωρα ελπιζω να μη το βρω καμια μερα σπασμενο στο συρταρι γιατι ετσι...
Ετσι ενοιωσα μια μικρη ικανοποιηση για την επιδιορθωση αυτη, γλυτωσα 6-7 ( χρησιμοποιοντας εργαλεια αξιας 100 μαλ^Β @):flipout: ) .
Σημασια εχει η ικανοποιηση που ενοιωσα και πως τα εργαλεια που εχω χρειαζονται ειτε για μικρη ειτε για μεγαλη δουλεια.

ΥΣ ακομη διαπιστωσα πως μου λειπει ενα ραδιοφωνακι, γρηγορο και συμμαζεμενο για κατι τετοιες στιγμες. Να πατας το κουμπι και να παιζει...κλαψουρικα τραγουδια της ξενιτιας απο το πειρατικο ραδιοσταθμο του καμπου.:operator:

Γεια στα χερια σου, οι επιδιορθωσεις ειναι το αγαπημενο μου αθλημα και μενα!

Ραδιο μπορεις να παρεις ενα δεκαβολτο bosch. Mια φορα πληρωνεις αλλα μετα θα ακους τσαμπα :))

Mου αρεσει η τριτη φωτο με το κοπιδι στην μεγγενη. Βγηκε πολυ πετυχημενη.

Γεια στα χερια σου, οι επιδιορθωσεις ειναι το αγαπημενο μου αθλημα και μενα!

Ραδιο μπορεις να παρεις ενα δεκαβολτο bosch. Mια φορα πληρωνεις αλλα μετα θα ακους τσαμπα :))

Mου αρεσει η τριτη φωτο με το κοπιδι στην μεγγενη. Βγηκε πολυ πετυχημενη.
Το εχω, αλλα το χρησιμοποιω εξω.

Ωραίος ο Νεκ ωραία η επισκευή, ωραίες και οι συνειδητοποιησεις που έκανε!!!
Ραδιόφωνακι από Lidl με ΑΑ φορητό και με δέκα ευρωπαικα νομίσματα του ενός.

Το εχω...

Θελω καποιο να ειναι του ρευματος ομως...

Βασικα στα λογια κου μεσα βαθεια κρυβεται η επιδιορθωση, τροποποιηση ενος παλιου τρανζιστορατου που εχω καθως και μερικα χυμα ηχεια.

Την άνοιξη πήγα να οργωσω τον κήπο με ένα σκαπτικό Honda f610 30 ετών. Μετά από ένα διάλειμμα πήγα να το βάλω μπροστά, αλλά δεν γυρνούσε καν η μηχανή. Το κοίταξα κ κατάλαβα ότι έμπλεξα. Φώναξα ένα ντόπιο μάστορα (ονόματα δε λέμε) Κ μου είπε αυτό που φοβόμουν. Κόλλησε. Λύση, καμία 150αρια επισκευή. Σκέφτηκα να πάρω νέο κινητήρα γύρω στα 400. Χθες βρήκα χρόνο Κ έβγαλα τον κινητήρα από το πλαίσιο. Τον άνοιξα με σκοπό να δω τη ζημιά Κ να το φτιάξω αν συμφέρει. Τελικά , θαύμα , ένα χαλίκι είχε σφηνώσει στο δυναμο Κ δεν γυρνούσε ο άξονας. Μετά από αυτό είπα να του κάνω μια μίνι ανά κατασκευή (ελατήρια, φλάντζες, μπουζί , λάδια, εξάτμιση κλπ) κόστος 100 ευρώ τα ανταλλακτικά. Θα παρουσιάσω αναλυτικά την επισκευή αφού ο κινητήρας αυτός είναι πολύ διαδεδομένος. Κ έχει κάποια κόλπα στο χρονισμο , στη ρύθμιση των βαλβιδων κλπ.

Στάλθηκε από το HTC One_M8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Την άνοιξη πήγα να οργωσω τον κήπο με ένα σκαπτικό Honda f610 30 ετών. Μετά από ένα διάλειμμα πήγα να το βάλω μπροστά, αλλά δεν γυρνούσε καν η μηχανή. Το κοίταξα κ κατάλαβα ότι έμπλεξα. Φώναξα ένα ντόπιο μάστορα (ονόματα δε λέμε) Κ μου είπε αυτό που φοβόμουν. Κόλλησε. Λύση, καμία 150αρια επισκευή. Σκέφτηκα να πάρω νέο κινητήρα γύρω στα 400. Χθες βρήκα χρόνο Κ έβγαλα τον κινητήρα από το πλαίσιο. Τον άνοιξα με σκοπό να δω τη ζημιά Κ να το φτιάξω αν συμφέρει. Τελικά , θαύμα , ένα χαλίκι είχε σφηνώσει στο δυναμο Κ δεν γυρνούσε ο άξονας. Μετά από αυτό είπα να του κάνω μια μίνι ανά κατασκευή (ελατήρια, φλάντζες, μπουζί , λάδια, εξάτμιση κλπ) κόστος 100 ευρώ τα ανταλλακτικά. Θα παρουσιάσω αναλυτικά την επισκευή αφού ο κινητήρας αυτός είναι πολύ διαδεδομένος. Κ έχει κάποια κόλπα στο χρονισμο , στη ρύθμιση των βαλβιδων κλπ.

Στάλθηκε από το HTC One_M8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Είπαμε D.I.Y μέχρι εκεί που δεν παίρνει. Η δουλεία του ερασιτέχνη ξεκινάει εκεί που σταματάει του επαγγελματία.

λευκό ξύδι

Σκουριασμένα τρυπάνια και bits μετά από 2 ημέρες μέσα σε λευκό ξύδι

Πριν
_DSC346301.jpg

Μετά
_DSC347002.jpg