Returned from the dead...

Re: Απάντηση: Re: Returned from the dead...

Από ηλεκτρόλυση δεν σκαμπάζω αλλά θα το ψάξω !

Από ότι έψαξα στο διαδίκτυο στις άκρες πέρνει κουλουριασμένα δέρμα !

Sent from my iPhone using Tapatalk

Παρα πολυ ωραιο σφυρακι, η μαλλον η ματσολα, μπορει να ειναι και 100 χρονων παλιο!
Του λειπουν τα ακρα οπως φαινεται. Αυτο επαιρνε ενθετα ακρα απο χαλκο η δερμα. Η Εγγλεζικη Thorβλεπω οτι ακομα παραγει διαφορα σφυρια και ανταλλακτικα αυτων.

Αστο σε ενα τενεκεδακι με πετρελαιο για δυο τρεις βδομαδες. Την ξυλινη λαβη να την κρατησεις και να την τριψεις.

Έχει μπει στο προγραμμα θα ανεβάσω φοτο γραφικό υλικό μόλις είναι έτοιμο !!!!! Ευχαριστώ !

Sent from my iPhone using Tapatalk

Δώσε πόνο και σκουριά... κοίτα τι βγάζουν τα δικά μου...

Τι εβαλες μες το κουβα? Ψαχνω μεγαλο δοχειο και ουτε πηγε το μυαλο μου εκει.
ποσσα αμπερ τραβαει ?

+++++++++++++++

Λοιπον σε δοχειο με νερο αναλογα των αντικειμενων που θα ξεσκουριασουμε βουταμε το μεταλλικο μας αντικειμενο. Εδω εχω ενα ματσο εργαλεια δεμενα με συρμα για να εχουν επαφη. Ζτην αλλη ακρη του δοχειου βαζουνε ενα γυμνο καθαρο σιδερο εγω αυτη τη στιγμη δοκιμαζω ενα κομμματι ανοξειδωτο.

02607158-CFCD-4475-A9C1-B0726F9E4235.jpg

Λοιπον στο νερο προσθετουμε κατινπου θα το κανει τοσο αγωγιμο οσο χρειαζεται για να γινει η δουλεια μας. Εγω προσθετω σοδα πλυσιματος, πλεον, μεχρι τωρα χρησιμοποιουσα σοδα μαγειρεματος αλλα ηταν χαμηλοτερων τατχυτητων, πχ εδω εχω αυτη τη στιγμη περιπου 7-8Α ενω με τη μαγειρεματος εφτανα τα 3-4Α μετα απο λιγες ωρες.

33C835A8-CEA2-48D4-83E2-4A34B2FCB979.jpg

C375E2F8-AF9B-4327-B570-3430CB0B8BB0.jpeg

Τελειωνοντας ακουμπαμε το αρνητικο ακρο της πηγης συνεχους τασης που διαθετουμε στο αντικειμενο που θα ξεσκουριασουμε και το θετικο στο μεταλλικο αντικειμενο που θα μαζεψει ολη τη σκουρια.

Σημαντικο να μην ακουμπανε τα κροκοδειλακια στη περιπτωση μου, μεσα στο νερο.
Ο χρονος που απαιτηται για να γινει η δουλεια μας, εξαρταται απο το μεγεθος της σκουριας αλλα και την επιφανεια συνολικη των μεταλλικων αντικειμενων και του μεταλλου θυματος της περιπτωσης.
Αυτα εν ολιγης χωρις τεχνικες, επιστημονικες αναλυσεις και λεπτομερειες.

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Returned from the dead...

Λοιπον σε δοχειο με νερο αναλογα των αντικειμενων που θα ξεσκουριασουμε βουταμε το μεταλλικο μας αντικειμενο. Εδω εχω ενα ματσο εργαλεια δεμενα με συρμα για να εχουν επαφη. Ζτην αλλη ακρη του δοχειου βαζουνε ενα γυμνο καθαρο σιδερο εγω αυτη τη στιγμη δοκιμαζω ενα κομμματι ανοξειδωτο.

Αυτα εν ολιγης χωρις τεχνικες, επιστημονικες αναλυσεις και λεπτομερειες.

Κάνεις και εσύ το συνηθισμένο λάθος, ποτέ μα ποτέ ανοξείδωτο.
Ο λόγος είναι ότι το χρώμιο που περιέχει το ανοξείδωτο μετατρέπεται σε 6σθενες μέσα στον ηλεκτρολύτη.
Το εξασθενές χρώμιο είναι άκρως τοξικό και έχει χαρακτηριστεί ως αποδεδειγμένο καρκινογόνο (και όχι μόνο).
Υπάρχει και ένα φιλμ επί του θέματος το ''Erin Brockovitch''

μακρια απο ανοξειδωτα
καλο ειναι να μην ακουμπανε τα μεταλλα στα τοιχωματα του κουβα
για καλυτερη αγωγιμοτητα, τα εργαλεια που θα καθαρισουν τα δενουμε μεταξυ τους με χαλκο (καλωδιου).
Το μεταλλο που θα βρωμισει (θετικο) δεν πρεπει να ειναι σκουριασμενο

Χαίρετε,
Ψάχνοντας βρήκα αυτό το μικρό "κλειδακι" κ σιγά σιγά αφού διαβάσω το παρόν νήμα να το φέρω σε λογαριασμό.

Γερμανικής κατασκευής 80mm κ περίπου 60 cm μήκους.

7d530f423ede762f9c5c80de0d556c54.jpg

6b9e5a0d7bbc2b9fd3f5bdefe0c6d14a.jpg

Οι φωτογραφίες δεν βοηθάνε.

Στάλθηκε από το GT-I8190 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πρέπει να το χρησιμοποιούσαν για πολύ βαρύ εργαλείο. Είχατε σχέσεις με αγροτικές δουλειές, σωλήνες γεωτρύπανα και τέτοια;

Ο πατέρας μου, μου είπε ότι ήταν από την παλιά πετρέλαιομηχανή της γεώτρησης (deutz).

Πολύ ψαρωτικό πάντως

Απάντηση: Re: Returned from the dead...

Ο πατέρας μου, μου είπε ότι ήταν από την παλιά πετρέλαιομηχανή της γεώτρησης (deutz).

Πολύ ψαρωτικό πάντως

Κλασσικά! Εμείς είχαμε μια Skoda.
Το τι μανιβελιά έχω ρίξει δεν λέγεται... Και ήμουν ακόμα στο δημοτικό.

Εμείς τωρα συνηθίσαμε στο κουμπί του πίνακα:-P

Η συγκεκριμένη γεώτρηση ανοιχτηκέ το 53-54. Μέχρι πέρυσι είχαμε κ μια Μαλκότση με μανιβέλα

Disston D-8, 26”
Ενα πριονι απο το παρελθον, made in usa, απο ατσαλι και ξυλο μηλιας! Εταιρια που εκλεισε πριν το 1955 οποτε παλιοτερο απο τοτε. Ποιος ξερει πως και ποτε ηρθε στα μερη μας.
Μετα το καθαρισμα εντυπωσιαστηκα απο το ξυλο της λαβης. Απο μηλια περασμενο με λινελαιο εχει ενα χρωμα πιο σκουρο και πιο γεματο απο την οξια! Δοκιμαστε το οσοι εχετε δυνατοτητα.
Παρολο τα τοσα χρονια, το ξυλο εκτος απο ενα σπασιμο ελαχιστη φθορα ειχε. Επισης κοβει πολυ καλυτερα απο καποια συγχρονα που εχω. Φανταστειτε ποσο καλα εκοβε ως καινουργιο.

Και δω η αλλαγη.
Στις βιδες ποτισε μαλλον σκουρια το ξυλο και λερωσε.
Επισης πανω στη λαμα εχει μια τυπογραφια με εκτος των αλλων ενα αποφθεγμα αλλα δεν μπορω να διακρινω τη γραφει, κριμα.

http://www.disstonianinstitute.com/ads.html

Ωραίος :grandpa:
Τη λάμα την ξεβίδωσες ή είναι σκουριασμένες οι βίδες;

Εχει λυθει ολο, ξεβιθωθηκαν ξεσκουριασαν και ξαναβιδωθηκαν.
Ηλεκτρολυση και τριψιμο η λαμα.
Ηλεκτρολυση, ξυδι και τριψιμο οι βιδες.

Αλλος ενας καβουρας συνηλθε. Ειχε βουτηξει στην ηλεκτρολυση, εφυγαν τα πολλα και σημερα γυαλιστικε.