Ρευμα ηρεμιας

Καλημερα,
Καταφερα και βρηκα σημερα 2 ζευγαρια 2SC/2SA, και μαλιστα TOSHIBA και μολις τελειωσα την μετατροπη.
Χρειαστηκε να αποσυναρμολογηθουν οι πλακεττες απο τις ψυκτρες, οπου και ανοιχτηκαν νεες τρυπες λιγο πιο πανω απο τις παλιες γιατι δεν χωραγαν τα νεα τρανζιστορ (πολυ τουβλα ρε παιδια):D
Η τρυπα εγινε αναμεσα στα πτερυγια της ψυκτρας, για να περαστει παξιμαδι στην βιδα που σφιγγει τα τρανζιστορ, με μεγαλουτσικη ροδελα στο κεφαλι της βιδας για μεγαλυτερη επιφανεια σφιξιματος.
Αλουμινενια μπαρα ειναι δυσκολο να μπει, για να σφιγγει ολα τα τρανζιστορ μαζι, αλλα θελω πρωτα να δω πως θα παει.
Θα ανεβασω φωτο αυριο.
Τωρα εχω καποιες ερωτησεις:
1) H αντισταση εκπομπου απο την στιγμη που χρησιμοποιειται 1+1 σε καθε καναλι, δεν πρεπει να γινει περισσοτερα watt, μιας και ολη η ισχυς περναει μεσα απο αυτην;
Ειναι σκοπιμο να διατηρησω την ιδια τιμη, (0,27R) η πρεπει/μπορει να αλλαξει λογω των νεων τρανζιστορ;
Η τιμη της πτωσης τασης που θα παιρνω πανω στην αντισταση εκπομπου, δεν θα πρεπει πλεον να ειναι Χ3 απο οτι ηταν;
Το νεο σχεδιο πλεον ειναι εδω:http://s607.photobucket.com/albums/tt157/crazycamber/POWER AMP/?action=view&current=SCHEMATIC2S.jpg

Οχι η τιμή της τάσης στην αντίσταση εκπομπού δεν πρέπει να είναι επί τρία, πρέπει να είναι όση ήταν πρίν. Το ρεύμα ηρεμίας τώρα πρέπει να γίνει δια 3 δηλαδή 33mA.

φιλε μπραβο παντως...πολυ ομορφη και τακτοποιημενη κατασκευη...και πολυ συμετρικη φαινεται! μπραβο!:a0210:
εχεις softsatrt Με ρελε?..

φιλε μπραβο παντως...πολυ ομορφη και τακτοποιημενη κατασκευη...και πολυ συμετρικη φαινεται! μπραβο!:a0210:
εχεις softsatrt Με ρελε?..

Σε ευχαριστω Σηφη για τα καλα σου λογια.
Ναι soft start με ρελε ειναι, παρόλο που δεν ειναι μεγαλης ισχυος καποιες φορες μου εριχνε την ασφαλεια,οποτε μεχρι να αξιωθω να τραβηξω αφιερωμενη γραμμη...

μπράβο πολύ ωραίο.
τωρα αρχισε σιγα σιγα να ανεβάζεις ρεύμα μεχρι η ψήκτρα να αποκτήσει μια θερμοκρασία που οριακά να πιάνεται άνετα μετα απο μια ωρα λειτουργίας. εαν τα πραγματα ειναι πολυ καλύτερα σε αυτα τα ρεύματα δοκίμασε να το φτασεις σε θερμοκρασία που να μπορείς να αφήσεις το χερι σου πανω μονο για 5 δευτερα και μετα να ΠΡΕΠΕΙ να το βγάλεις.
γενικά πως τον ακους τωρα?

Δεν ειμαι και απολυτα σιγουρος, αλλα νοιωθω οτι εφυγε η μαγεια που απεκτησε οταν αυξησα το ρευμα ηρεμιας με τα BD.
Αν εξαιρεσουμε αυτο, - που μπορει να θελει να δουλεψει καποιες ωρες για να δειξει - εχει καλυτερο ελεγχο, και σωμα.
Στην αρχη τον ακουσα στα 100mA, (παντως μου εκανε εντυπωση που το ρευμα του ηταν εξαιρετικα σταθερο) και ηταν λιγο χλιαρος, τωρα ειμαι στα 120mA, πιανεται ανετα παντως η ψυκτρα.
Θα κανω ομως αυτο που ειπες.
Υπαρχει καποιο οριο ασφαλειας που δεν πρεπει να ξεπερασω;
Αληθεια γατι οταν με φουλ αντισταση αρχικα στα τριμμερ(20κ), το δεξι καναλι μου ξεκινησε με 7,5mV ενω το αριστερο με 1?

Last edited:
υπάρχουν μεγαλες ανοχές. το κριτήριο ειναι να μπορεις να ακουμπήσεις την ψήκτρα για 5 δευτερα.

πολυυυυυυυυυυ χαμηλα.
μην το λες επι τρια γιατι δεν εχει νόημα. το συνολικό ρευμα μας ενδιέφερε και πριν και τωρα.