llion
Established Member
Μπορεί η ψύκτρα να είναι χλιαρή αλλά αν ανεβάσεις πολύ το ρεύμα δεν θα παίζεις τάξη Β αλλά ΑΒ. Αν βάλεις μεγάλη ψύκτρα ρυθμισε το ρεύμα σε μερικά Αμπέρ να παίζει τάξη Α.
Μπορεί η ψύκτρα να είναι χλιαρή αλλά αν ανεβάσεις πολύ το ρεύμα δεν θα παίζεις τάξη Β αλλά ΑΒ. Αν βάλεις μεγάλη ψύκτρα ρυθμισε το ρεύμα σε μερικά Αμπέρ να παίζει τάξη Α.
Δοκίμασε με περισσότερο ρεύμα ηρεμίας εφόσον η ψύκτρα είναι χλιαρή (στα πλαίσια που σου έγραψε ο kontr) και άστο να λειτουργήσει κάποιες ώρες για να έχεις και την προσαρμογή των νέων ημιαγωγών.
Πάντως η επαφή με το χέρι για περίπου 5" και μετά "ουάου" είναι γύρω στους 65-70°C (αναλόγως το πόσο "χοντρόπετσος" είσαι)
333,33 με το κοκαλο να τ'αφησω;
Οταν λες φιλε kontr οτι αν υπερβαλλεις στο ρευμα ηρεμιας, οτι ακουγεται λιγο "βαρυς"μηπως εννοεις, σαν να του λειπει αερας και ελλειψη λεπτομερειας;
Αυτη την στιγμη ειμαι στα 330 mA και παρατηρω οτι επανηλθε ο ρωμαλεος ηχος, γεματος επιβλητικος, αλλα με ελλειψη λεπτομερειας.
Τον πηγα μεχρι 370 mΑ, αλλα πηγαινε να πιασει το οριο του να μην αντεχω το χερι μου να το αφησω αρκετα, οποτε ειπα να μην τον ζορισω αλλο και τον πηγα στα 330.
Προς το παρον επειδη δεν βρηκα καποια εμφανη αιτια για την υπερθερμανση του αριστερου npn, εβαλα προς το παρον διπλη μικα, αρκετα καλυτερα τωρα, αλλα με βλεπω να βγαζω τις ψυκτρες και να τις πλανιαρω με ντουκοχαρτο 400/1000 να γυαλισουν μεχρι να γινουν καθρεφτης.
Το ειχα κανει σε μια "πετσικια" ψυκτρα απο cpu φιλου και κατεβηκε η θερμοκρασια πολυ.
οι ψήκτρες σου ειναι πολυ καλες. ειναι 16cm φάρδος ετσι? υψος?
περιμενα να μπορεις να ανεβάσεις γύρω στο 1Α χωρις κανενα πρόβλημα.
9 φορες πάνω αλλα δεν βαριέσε
Στα 100 mA ημουν πρωτα, στα 300 ειμαι τωρα (χονδρικα)
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.