Ρευμα ηρεμιας

Μπορεί η ψύκτρα να είναι χλιαρή αλλά αν ανεβάσεις πολύ το ρεύμα δεν θα παίζεις τάξη Β αλλά ΑΒ. Αν βάλεις μεγάλη ψύκτρα ρυθμισε το ρεύμα σε μερικά Αμπέρ να παίζει τάξη Α.

Δοκίμασε με περισσότερο ρεύμα ηρεμίας εφόσον η ψύκτρα είναι χλιαρή (στα πλαίσια που σου έγραψε ο kontr) και άστο να λειτουργήσει κάποιες ώρες για να έχεις και την προσαρμογή των νέων ημιαγωγών.

Πάντως η επαφή με το χέρι για περίπου 5" και μετά "ουάου" είναι γύρω στους 65-70°C (αναλόγως το πόσο "χοντρόπετσος" είσαι)

Δεν ρυθμίζουμε ανάλογα με το πόσο ζεστές είναι οι ψύκτρες, ρυθμίζουμε έτσι ώστε τα τρανζίστορ εξόδου μόλις που να βρίσκονται στη ενεργό περιοχή αυτό για τάξη Β.

Μπορεί η ψύκτρα να είναι χλιαρή αλλά αν ανεβάσεις πολύ το ρεύμα δεν θα παίζεις τάξη Β αλλά ΑΒ. Αν βάλεις μεγάλη ψύκτρα ρυθμισε το ρεύμα σε μερικά Αμπέρ να παίζει τάξη Α.

Αστειευόμουν φυσικά μην το κάνεις!

Δοκίμασε με περισσότερο ρεύμα ηρεμίας εφόσον η ψύκτρα είναι χλιαρή (στα πλαίσια που σου έγραψε ο kontr) και άστο να λειτουργήσει κάποιες ώρες για να έχεις και την προσαρμογή των νέων ημιαγωγών.

Πάντως η επαφή με το χέρι για περίπου 5" και μετά "ουάου" είναι γύρω στους 65-70°C (αναλόγως το πόσο "χοντρόπετσος" είσαι)
:flipout::flipout::flipout:

Γελάς, έ;
Άλλο το να πιάσει το δικό μου χέρι τη ψύκτρα στους 70°C και άλλο του οικοδόμου που "σιδερώνει" πλάκες! Αυτός θα μετράει και θα γελάει :flipout:

Oυπς!
Το npn του δεξιου καναλιου ζεσταινεται πολυ περισσοτερο απο την ψυκτρα και απο τα υπολοιπα.
Δεν μπορω να το ακουμπησω για πανω απο 2-3 sec.
Διακοπρω τροφοδοσια να δω γιατι

333,33 με το κοκαλο να τ'αφησω;:flipout:
Οταν λες φιλε kontr οτι αν υπερβαλλεις στο ρευμα ηρεμιας, μηπως εννοεις, σαν να του λειπει αερας και ελλειψη λεπτομερειας;
Αυτη την στιγμη ειμαι στα 330 mA και παρατηρω οτι επανηλθε ο ρωμαλεος ηχος, γεματος επιβλητικος, αλλα με ελλειψη λεπτομερειας.
Τον πηγα μεχρι 370 mΑ, αλλα πηγαινε να πιασει το οριο του να μην αντεχω το χερι μου να το αφησω αρκετα, οποτε ειπα να μην τον ζορισω αλλο και τον πηγα στα 330.
Προς το παρον επειδη δεν βρηκα καποια εμφανη αιτια για την υπερθερμανση του αριστερου npn, εβαλα προς το παρον διπλη μικα, αρκετα καλυτερα τωρα, αλλα με βλεπω να βγαζω τις ψυκτρες και να τις πλανιαρω με ντουκοχαρτο 400/1000 να γυαλισουν μεχρι να γινουν καθρεφτης.
Το ειχα κανει σε μια "πετσικια" ψυκτρα απο cpu φιλου και κατεβηκε η θερμοκρασια πολυ.

Διορθωνω γιατι κατι ξεχασα:
333,33 με το κοκαλο να τ'αφησω;:flipout:
Οταν λες φιλε kontr οτι αν υπερβαλλεις στο ρευμα ηρεμιας, οτι ακουγεται λιγο "βαρυς"μηπως εννοεις, σαν να του λειπει αερας και ελλειψη λεπτομερειας;
Αυτη την στιγμη ειμαι στα 330 mA και παρατηρω οτι επανηλθε ο ρωμαλεος ηχος, γεματος επιβλητικος, αλλα με ελλειψη λεπτομερειας.
Τον πηγα μεχρι 370 mΑ, αλλα πηγαινε να πιασει το οριο του να μην αντεχω το χερι μου να το αφησω αρκετα, οποτε ειπα να μην τον ζορισω αλλο και τον πηγα στα 330.
Προς το παρον επειδη δεν βρηκα καποια εμφανη αιτια για την υπερθερμανση του αριστερου npn, εβαλα προς το παρον διπλη μικα, αρκετα καλυτερα τωρα, αλλα με βλεπω να βγαζω τις ψυκτρες και να τις πλανιαρω με ντουκοχαρτο 400/1000 να γυαλισουν μεχρι να γινουν καθρεφτης.
Το ειχα κανει σε μια "πετσικια" ψυκτρα απο cpu φιλου και κατεβηκε η θερμοκρασια πολυ.

Λοιπον οσο τον ακουω πιο συστηματικα, Ο ΗΧΟΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΡΙΝ!
Τον τσιτωσα λιγο σε ενταση, και θα ελεγα οτι ειναι πολυ δυναμικοτερος ο ηχος του!
Οι μεσαιες του εγιναν πιο ογκωδεις χωρις να ειναι προβολικοτερες.
Το χαμηλο του... αχ αυτο το χαμηλο του πως περιγραφει!
Ψηλα νομιζω κατι πρεπει να αλλαξει, ας τον αφησω ομως να παιξει λιγο, ισως αυτο να αλλαξει με τις αλλαγες στο crossover που περιγραφω σε αλλο thread.

οχι τα ρευματα κατω απο ενα Α ειναι πολυ μικρα για να παρουσιάσει φαινόμενα συμπίεσης. άστο να στρώσει και μετα παίξε λιγο με τα ρεύματα. βρες οπωσδήποτε το προβλημα με το τρανζιστορ. η διπλή μικα δεν ειναι λύση. καλύτερες ειναι οι κλασικές μικες(οι διάφανες) με αρκετή πάστα.

οι ψήκτρες σου ειναι πολυ καλες. ειναι 16cm φάρδος ετσι? υψος?
περιμενα να μπορεις να ανεβάσεις γύρω στο 1Α χωρις κανενα πρόβλημα.

οι ψήκτρες σου ειναι πολυ καλες. ειναι 16cm φάρδος ετσι? υψος?
περιμενα να μπορεις να ανεβάσεις γύρω στο 1Α χωρις κανενα πρόβλημα.

Eιναι 16χ12,5cm, αλλα βαμενες μαυρες, οχι ανοδειομενες, γιατι τοτε δεν ειχα βρει.
Nα σου πω την αληθεια το φοβηθηκα λογω του οτι εψηνε το 5200.
Θελω να γυαλισω τις ψυκτρες να μην εχω την αμφιβολια, γιατι σαν να ειδα ενα σημαδακι πανω στην μικα και δεν ειμαι σιγουρος αν σημαινε κατι, και τοτε θα μπορεσω να πω με σιγουρια.
1Α;;;;;
Τοσο πολυ;
Κοιταξε, εγω ρυθμιζα και περιμενα να ανεβασει θερμοκρασια, γιατι δεν ηθελα να γινει καμια στραβη.
Γιαυτο σε ρωτησα για ενα δειγμα γραφης για το ρευμα για να δω που παιζουν τα πραγματα.
Ναι μεν συναρτησει θερμοκρασιας, αλλα μεχρι που;
Κι εγω νομιζα οτι επειδη ανεβηκα 3 φορες επανω, ειμαι ηδη υπερβολικα.

Πηρα παλι μια μετρηση, μετα απο 2 ωρες αναπαραγωγης, και πηγε στα 385.
Παρατηρησα ομως οτι τωρα "ψηνουν" ολα τα τρανζιστορ και οι ψυκτρες ειναι στο οριο του αν μπορεις να τις ακουμπησεις.
Αν μπει και το καπακι φοβαμαι οτι θα ανεβει και αλλο.
Μηπως δεν ειναι καλα να δουλευει σε τετοιες θερμοκρασιες;