Riddick

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    44
Re: Riddick (2013)

Εσυ δερβιση .... ακομα να κλειδωσεις στο SSID : Anaptyksi ..... ????

(αντε .... περιμενει κοσμακης στην ουρα .... :gossip: :bebored::gossip:)

Last edited:
Απάντηση: Riddick (2013)

Αφού δεν εκπέμπει ακόμα ο Αντώνης... Αφαιρώ κι εγώ 360 /μήνα από την ανάπτυξη (που θα λεγε κι ο Τζήμερος) μέσω ΟΑΕΔ...

Δε γίνεται να αμολύσουμε το Riddick σε καμία ολομέλεια, να δούνε τα raddickia ανάποδα;...

Καλή ήταν , ξεκίνησα καλά , μετά άρχισα να βαριέμαι , η εμφάνιση της Katee έδωσε ενδιαφέρον και χρώμα στην ταινία .

Εδεησα και εγω και για να δειξω ταυτοτητα μου αρεσε αρκετα το πρωτο Riddick αλλα η αποθεωση και η σταμπα του φαν ηρθε στο επικο δευτερο φιλμ.

Ξεροντας απο την αρχη οτι θα δω ταινια χαμηλου προυπολογισμου ειχα μικρες προσδοκιες εδικα συγκρινομενο με το δευτερο φιλμ που το επιπεδο παραγωγης ηταν εμφανες σε καθε καρε.

Η αρχη της ταινιας εμοιαζε αρκετα με της δευτερης. Κυνηγημενος σε εναν εχθρικο πλανητη αλλα εμφανως λιγοτερο δυνατος. Μονο που εξελιχθηκε ολη η ταινια πανω σε αυτο το μοτιβο βαζοντας μεσα και τους bounty hunters αλλα και τα κτηνη μεχρι το τελος.

πολυ καλοφτιαγμενη ταινια , την απολαυσα μεχρι το τελος βρισκοντας μερικες ατελειες κυριως ερμηνευτικες απο τους περιφερειακους χαρακτηρες αλλα μικρης σημασιας τελικα.

Στο τελος θα ηθελα λιγο διαφορετικη την επιστροφη του στους Necromongers και οχι να πραττει αλλα να ερχεται ως σκια και ως υποσχεση....

υγ

Η αληθεια ειναι οτι φτιαχτηκα με την Furya......αντε τωρα αναμονη μπας και ..

Last edited:
To καταλαβαμε, αφου το πρωτο 40αλεπτο ηταν σπονδη στην αυτου μεγαλειωτης Ντιζελ.

Oλη η ταινια θα ελεγα. Και δεν ειναι κακο αυτο. Ο ρολος του ειναι ενας μοναχικος καουμπου χαμενος στις επιλογες του.

Πολυ ωραια ηταν η μοναχικη του περιπλανηση.

Δε νομιζω οτι με απασχολει και πολυ, οπως δεν απασχολει και τον Ντιζελ για το κοινο προφανως....

Εγω το βρηκα συναρπαστικο παντως ενας ηθοποιος να τζογαρει τοσο πολυ πονταροντας στον εαυτο του και σε ενα low budget φιλμ.

Για την ιστορια η ταινια στοιχισε 35 MIL $ και εφερε στα ταμεια παγκοσμιως 98 MIL $.

Kαθολου ασχημα.

| Full size photo |
2vod.jpg

Last edited by a moderator:

Σεβαστες οι αποψεις Ναθ, απλα εμενα τα νουμερα και τα κερδη με αφηνουν λιγο αδιαφορο, μενω λιγο παραπανω σε αυτο που βλεπω.
Anyway, δεν νομιζω να πειραζει που δεν μου αρεσε :ernaehrung004:

Οχι ρε τι να πειραξει, τα φασολια πειραζουν και αυτα μονον το βραδυ :ernaehrung004:

Παντως εγω θα την ξαναβλεπα λιγο καιρο μετα. Με τις αδυναμιες της οκ αλλα θα την ξαναβλεπα.

Α Π Ο Γ Ο Η Τ Ε Υ Τ Ι Κ Η ταινία.. Μετα τα χρονικά του riddic ( μιας από τις καλύτερες ταινίες του είδους της εποχής εκείνης) αυτό εδώ ήταν μια πατάτα. Κρίμα..ελπίζω στη συνέχεια να έχει κάτι από εκείνη την ταινία...

Εμ, αυτο ειναι klamia ...
Στα Chronicles το ΠΑΡΑΚΑΝΑΝ με την επικοτητα.
Riddick ειναι το Pitch Black ... κατα την ταπεινη μου εκτιμηση.
ΟΧΙ το Chronicles. Τωρα, θα γινεται συνεχεια μαχη αναμεσα σ'αυτα τα δυο.
Ειναι ΠΟΛΥ ΑΤΥΧΟΙ οσοι γνωρισαν τα Riddick απο τα Chronicles.

Οπως θα εγραφαν και εις την βαρβαρικην ...
Τhis is ONE man's quest for freedom ... NOT his racial domination.

Αλλα που τετοια τυχη :icon15:

Last edited:

Διαφωνώ καθέτως. Το PB ήταν μια καταπληκτική ταινία με φοβερό σενάριο. Το Chronicles ήταν απλά έπος. Ο Κόναν του διαστήματος και με καλό σενάριο. Δεν υπάρχει η ταινία λέμε.
Το Riddick φαίνεται ότι το πήγαινε για τριλογία. Εάν βγούνε τελικά και τα 3 νομίζω ότι θα είναι καλύτερο. Σαν σκέτο όμως φάνηκε η άποψη του Diesel ότι πρέπει να δείξω ότι εγώ είμαι η ταινία, γιατί εγώ πουλάω και εγώ πληρώνω στο κάτω, κάτω.
Δεν είναι ούτε B movie, ούτε τραγική. Απλά κάτι δεν βγήκε.

Παρεμπιπτόντως αναρωτιέμαι, τι στα διάλια έχει το extended. Μάλλον θα κάτσω να το ξαναδώ μπας και μου κάτσει καλύτερα.

Last edited:

Τhis is ONE man's quest for freedom ... NOT his racial domination.

Αλλα που τετοια τυχη :icon15:

Γιατί είπε ποτε στο chronicles ότι ήθελε να γίνει Χαλίφης στη θέση του Χαλίφη? Aπλά του πάτησαν τον κάλο κυνηγώντας τον και παίρνοντας την Κύρα. Το ότι έγινε τσίφ μάρσαλ πως το λέν ήταν μάλλον τυχαίο όταν ο άλλος διάλεξε να πάει από τη μεριά του αντί από τη μεριά του Βάακο στην τελευταία μάχη.

Προσωπικά μου άρεσε περισσότερο το Chronicles γιατί έδωσε περισσότερο βάθος στην ιστορία. Το pitch black δεν ήταν σεναριακά κάτι καινούριο... τό χουμε δεί 1000 φορές το σενάριο με τον αφιλόξενο πλανήτη. Βέβαια οι φάσεις στο σκοτάδι ήταν όλα τα λεφτά και το έσωσαν από το να είναι τίγκα κλισέ.

Το είδα χτές το 3.
Δε με χάλασε. Ωραία πέρασαν 2 ώρες. Ήταν άλλη μια το pitch black βέβαια που όπως έιπα και πιο πάνω δεν είναι κάτι τρομερό σεναριακά, αλλά οκ. Τουλάχιστον έχουμε λογικότατη συνέχεια στην ιστορία των νέκρομόγκερς και γέφυρα για νέα πράματα με Βάακο τώρα.

Σαν σκέτο όμως φάνηκε η άποψη του Diesel ότι πρέπει να δείξω ότι εγώ είμαι η ταινία, γιατί εγώ πουλάω και εγώ πληρώνω στο κάτω, κάτω.
Δεν είναι ούτε B movie, ούτε τραγική. Απλά κάτι δεν βγήκε.

Αφου δεν ειχαν λεφτα για να κανουν επικ ταινια οπως τα Χρονικα ρε συ.

Τι να κανουν να βγουν στην Συγγρου ? Δεν θα τα εβγαζαν στον αιωνα τον απαντα.

Αυτα μπορεσαν και μαζεψαν αυτο γυρισαν. Και με μεγαλη δυσκολια απο οτι φανηκε στην συλλογη χρηματων.

Οι τυποι ειναι τοσο τρελλοι που αν ειχαν τα λεφτα για αλλη μια επικ ταινια θα τα εσκαγαν ειμαι βεβαιος.

Το δυσκολο εγχειρημα ειναι ο σκηνοθετης οχι ο Ντιζελ.

Μιλαμε για εναν κατα συνθηκη σκηνοθετη που σπανια εχει κανει ταινιες και γραφει επισης παραλληλα το σεναριο. Οπως ολοι ξερουμε απο την ζοφερη ελληνικη κινηματογραφικη πραγματικοτητα αυτο κανει τα πραγματα πολυ δυσκολα παντα.

καλουτσικο ηταν με μπολικη φαντασια κατι μεταξυ του πρωτου με το δευτερο,
εγω τουλαχιστον δεν περιμενα κατι περισσοτερο,
με τιποτε δεν ειχα την εκπληξη του P.B.οταν τοχα πρωτοδει στο σινεμα χωρις να ξερω ουτε τον ηθοποιο τοτε ουτε καν οτι ηταν scifi,
ειχα μπει στην ταινια στην τυχη:)
to extended νομιζω ειναι κανα λεπτο στο τελος που δινει πασα για επομενο επεισοδιο.
Αν θυμαμε καλα οταν τοχα δει cam δεν τοχε.

Προσωπικά μου άρεσε περισσότερο το Chronicles γιατί έδωσε περισσότερο βάθος στην ιστορία. Το pitch black δεν ήταν σεναριακά κάτι καινούριο ...
τό χουμε δεί 1000 φορές το σενάριο με τον αφιλόξενο πλανήτη.

Το Chronicles εκανε μεταθεση της συγκρουσης απο το ατομο στον πολιτισμο (η την κοσμοθεωρια).
ΔΕΝ επρεπε να το κανει αυτο !!!! Αλλη φιλοσοφια βγαζει το ενα και αλλη το αλλο.
ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΟΥΛΟΥΒΑΧΑΤΑ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΕ ΤΟ CHRONICLES.
Δεν θα πανε οι ιδιοι ανθρωποι και στο Pitch Black και στο Chronicles.

(Πηγαν .... αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα !)

Το Chronicles εκανε μεταθεση της συγκρουσης απο το ατομο στον πολιτισμο (η την κοσμοθεωρια).
ΔΕΝ επρεπε να το κανει αυτο !!!! Αλλη φιλοσοφια βγαζει το ενα και αλλη το αλλο.
ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΟΥΛΟΥΒΑΧΑΤΑ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΕ ΤΟ CHRONICLES.
Δεν θα πανε οι ιδιοι ανθρωποι και στο Pitch Black και στο Chronicles.

(Πηγαν .... αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα !)

Και όμως πιστεύω ότι κάνεις λάθος. Χωρίς να το εξισώνω σε καμία περίπτωση, οποιοσδήποτε φαν ή έστω γνώστης του σύμπαντος του Κόναν (στο στυλ του οποίου είναι βασισμένες οι ταινίες του Riddick) ξέρει ότι το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και εκεί. Ο Κόναν είναι από την ξακουστή φυλή των Κυμέριων (εδώ έχουμε τους Φούριανς) και υπάρχουν ιστορίες που είναι μόνος του στην ερημιά και πολεμάει ότι θέλεις, αλλά και ιστορίες που είναι ενάντια σε στρατούς (ακόμα και μάγων). Το chronicles ήταν η απόλυτη συνέχεια του PB. Το Riddick σαν τριλογία υπάρχει περίπτωση να είναι και αυτό στο τέλος αντάξια συνέχεια. Σαν μόνο του είναι ανούσιο.

Σωστος ο Ποντιος αλλα στην προκειμενη παραβλεπετε οτι αν ειχαν τα λεφτα δεν θα εκαναν ενα ακομα PB αλλα την Αυτοκρατορια αντεπιτιθεται.

Αναγκαστικα ξαναπηγαν πισω.