Riddick

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    44
Re: Riddick (2013)

Moλις εκατσα και ειδα το Enemy Mine. Ηθελα να θυμηθω γιατι το ειχα ξεχασει ... δεν θυμομουν τιποτα.
Και ΘΥΜΗΘΗΚΑ > γιατι ηταν μια διαστημικη σαπουνοπερα ! Ο ερμαφροδιτος εξωγηινος γενναει ενα νεογνο
που παραδιδει στον ορκισμενο εχθρο του, τον γηινο. Και αυτος περναει απο τα εφτα κυμματα για να το
παραδωσει πισω στην εξωγηινη κοινωνια του.

Φιλοσοφικα ερωτηματα = 0
Ειδικα εφε = 0.01 (... υπολογιζομενα με το επιπεδο των εφε του '85 ... και ΟΧΙ του '95 η '05)
Αισθητικη = 0.1 (κατι ματ πινακες ζωγραφικης με τρια φεγγαρια που νομιζες οτι θα σταξει η μπογια)
Ηθοποια = 0.001 (.... ηθελα να βαλω κατι στην κλιμακα planck .... αλλα, αντε !)

Ολα αυτα με αριστα το 10 !

Θυμηθηκα και κατι αλλο > ποσο απεγνωσμενος ημουν το 85 ωστε να βλεπω και τετοιες ταινιες.
Ιδιως αν ειναι να θυμηθω το The Thing του Carpenter (νομιζω το '82) που χωρις να εγκαταλεψει
κανεναν πλανητη εδωσε ΡΕΣΙΤΑΛ ο ανθρωπος. Σαρωσε και συνετριψε σκαφακια και στολες.
Μονο με το σασπενς που κρυβει ενα σεναριο οσμωμενο στις ανατροπες (λογω συλληψης).
Και δεν ηταν μονο αυτο, το They Live (παλι του ιδιου) ΚΛΑΣΙΚΟΤΑΤΗ μπιμουβια (λογω κοστους)
βαζει τα γυαλια σε αλλα καθαροαιμα διαστημικα (τυπου Buck Rogers, της εποχης).

Οκ, ειπαμε ... οτι το παλιο κρασι ειναι το καλυτερο .... αλλα ΟΧΙ καθε μποτιλια απο οποιοδηποτε αμπελι.
Μην ωραιοποιουμε το παρελθον επειδη το μελλον ειναι τοσο αναιμικο (και ειναι αναιμικο, δεν διαφωνω).
Οσο χαζα σεναρια και να βγαζει το παρον κινηματογραφικο συστημα εχει κατι ειδικα εφε ... που
ΣΕ ΚΑΘΙΖΟΥΝ ΚΑΤΩ. Το γνωριζω οτι τα ειδικα εφε δεν κανουν την οποια προσπαθεια επιτομη SciFi.
Αλλα, εσεις βρε παληκαροι το πηγατε στο αλλο ακρο > εφοσον ΟΛΑ στερουνται ευφανταστου σεναριου
ΖΗΤΩ το Enemy Mine.

Το Enemy Mine ειναι επιτομη ... ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΟΥ συμπαντος ... εντελωωωωωωως.
Συγνωμη, αλλα αυτο του αφαιρει παρα πολλους ποντους. Το κανει HuFi (HumanFiction).

(και δεν τα γραφω για να καλοπιασω τον Νικο ... δυο χρονια πριν την πρεμιερα του Επεισοδιου 7 ... :p)

Μολις αντιληφθηκα οτι ξαναγυρισαμε in topic .... οποιος θελει συνεχεια > σε pm -bye-

Last edited:
Re: Απάντηση: Riddick (2013)

Επιτομή, επαναλαμβάνω, είναι κάτι που συγκεντρώνει τα καλύτερα χαρακτηριστικά του είδους.

Ζητώ πραγματικά συγνώμη που επιμένω, αλλά είναι αδύνατον να κατανοήσω πως η συγκεκριμένη ταινία το κάνει αυτό.

Τεχνολογικά είναι σε χαμηλό επίπεδο, σαφώς υπάρχουν πολύ πολύ καλύτερες σε casting κτλ κτλ να μην επανέρχομαι. Πιο κατανοητός δεν πρόκειται να γίνω.
Δεκάδες που πετυχαίνουν και ως "επιτομές" νεότερες και παλιότερες. Δεν θα τις αναφέρω. Κάποιες απο αυτές αρνούμαι να τις βάλω καν σε σύγκριση.

(για το σενάριο το έγραψα απο την αρχή ότι είναι ενδιαφέρον)

Ξεκινας απο λανθασμενη αφετηρια . Συγκρινεις με τα δεδομενα της τωρινης εποχης.

Το scifi δεν χρειαζεται ναναι τεχνολογικα εμπνευσμενο και προχωρημενο.

Μιλαμε για 30 χρονια πριν.

ΟΡΙΣΤΕ ??? .....
Ναθ, κατι ηπιες σημερα ... δωσμου και μενα :p

(με ολο τον σεβασμο, φιλε μου ... δεν περιμενα να διαβασω κατι τετοιο απο σενα)

Last edited:
Απάντηση: Riddick (2013)

Λοιπόν μιας και πλατειάσαμε... ας πλατειάσομεν λίγο ακόμα... :grandpa:
και πριν το πολυαναμενόμενο αχταμπούχταλο επεισόδιο στον no name γαλαξία νούμερο 7 (σιγά μην την γλίτωνες επειδή συμπέσαμε στο enemy mine :ADFADF1:)
τα riddick για μένα είναι κλασικές μπιβουβιές high budget πιθανώς (δεν έχω ιδέα πόσο κόστισαν βέβαια και μου είναι και αδιάφορα βασικά).

Ούτε με Ντίζελ ούτε με Βενζίνα δε τα κάνεις κάτι καλύτερο. Άντε να κρατήσω κάποια πισινή απο το chronicles λόγω necromongers και γενικότερα κάποιας ουσίας στο πράγμα (αν θυμάμαι και καλά μιας και πέρασε καιρός). Προσωπικά αυτή θα την κατέτασα στη λίστα μου με τις cult scifi. Πιο πολύ εκεί μου ταιριάζει.

Μπορεί μάλιστα μετά 30-40 χρόνια να συμφωνήσουν και τα παιδιά μας σε αυτό :laugh:

:ernaehrung004:

Εγραψα πουθενα οτι το Dead Man Stalking ειναι Cult SciFi ?
Μπιμουβια ειναι !!!

OMΩΣ ... μπιμουβια ειναι και το Dredd (της DNA) ...
Το εχω απολαυσει 10-15 φορες μεσα σε ενα χρονο (που δεν εχω κανει για KANENA περγαμηνατo a-movie (sic!))

Ειδικα στο Dredd, αν προεκυπτε και καποιο ανεκπληρωτο ειδυλλιο αναμεσα στην Anderson και τον Tζοσεφ ...
Blade Runner style, Deckard-Rachael .... θα το προβιβαζα ανετα σε Cult SciFi B-movie .... ολα μαζι, ΝΑΙ !

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Riddick (2013)

Ξεκινας απο λανθασμενη αφετηρια . Συγκρινεις με τα δεδομενα της τωρινης εποχης.

Μιλαμε για 30 χρονια πριν.

Φιλαράκι σέβομαι την άποψή σου, είσαι πιο ψαγμένος και χρόνια στο κουρμπέτι, δεν σε αμφισβητώ (όπως είπα τα γούστα δεν αμφισβητούνται)

Στο "επιτομή" είσαι αντικειμενικά - πιο αντικειμενικά δε γίνεται... φάουλ.

Πάνε στη λίστα σου με τα scifi και δες τι έχει γυριστεί πριν το '85... και εξέτασε το απ' όποια πλευρά θέλεις.
Ηθοποιούς, σκηνοθέτες, γραφικά και εφέ, όραμα, φαντασία... ότι θες.
Ειλικρινά δεν θα μπω καν στη διαδικασία να σου θυμίσω, σίγουρα θα θυμηθείς μόνος σου και πιθανότατα περισσότερα.

Δεν ξέρω πότε πρωτοείδες το enemy αλλά σίγουρα ήσουν μέσα στη τρελή χαρά εκείνη την εποχή, δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς!

Μεχρι να ρθει ο Ναθ ...

Φοβαμαι οτι ο Σαντανα (ο κυνηγος με την ψευτοισπανικη προφορα) αφαιρει πολλους ποντους απο την ερμηνευτικη πλεξη.
ΔΕΝ δενει με κανεναν εκει μεσα. Βεβαια .... δεν παιζει Αμλετ, αλλα ακομα και για μπιμουβια ο Jordi Molla .... δεν
μπορει να μιλησει με το προσωπο και σιγουρα δεν μπορει να μιλησει με τσαμπουκα (σαν κλαμμενο @$~*.... απειλει).
Και η αρθρωση του αποκαλυπτει εναν δισταγμο. Απαραδεκτο !!!!

Οι υπολοιποι, απλα ειναι ανεκτοι στον ρολο τους (και μην εκληφθει ως μομφη, το εργακι θα το ξαναδω).
Η κυρια Galactica επρεπε να ντουεταρει τον Ντιζελ .... ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ κινηματογραφικο χρονο.
Και οχι ο πληγωμενος πατερας (Boss Johns) που βγαζει μια ανθρωπια που ΔΕΝ αρμοζει σε κυνηγο.
Πολυ ακαταλληλοτητα στο ταιριασμα ρολων και προσωπων. Δεν προσπερνιεται .... οχι ευκολα !

Τι γραφω τωρα .... (να περναει ο χρονος να κοιμηθω, παιδες ....)

Last edited:

Ο Κορμαν ειχε κανει πανω απο 100 ταινιες και οπως ειπε και ο ιδιος καποτε "σε καμμια δεν μπηκε μεσα".
Μεγιστος σκηνοθετης εφτιαχνε διαμαντια απο το τιποτα.
Ο Καρπεντερ ηταν απο τους πρωτους "αποστολους" του.Αυτος το πηγε ακομα μακρυτερα το πραγμα.
Εκτος απο παραγωγη και σκηνοθεσια,εγραφε και τα σεναρια αλλα και τη μουσικη...:worshippy:
Μεγαλες μορφες πραγματικα κυριως γιατι η αισθητικη περισσευε απο τα πατζακια τους.
Αν το εχεις αυτο οσο και μικρο μπατζετ να εχεις καλη ταινια θα φτιαξεις.
Αν δεν την εχεις θα σε λενε....Μαικλ Μπει...

Μαζί σου.
επί τη ευκαιρία ιδού το βιβλίο του Corman:

http://www.amazon.com/Made-Hundred-Movies-Hollywood-Never/dp/0306808749

Λοιπόν μιας και πλατειάσαμε... ας πλατειάσομεν λίγο ακόμα... :grandpa:
και πριν το πολυαναμενόμενο αχταμπούχταλο επεισόδιο στον no name γαλαξία νούμερο 7 (σιγά μην την γλίτωνες επειδή συμπέσαμε στο enemy mine :ADFADF1:)
τα riddick για μένα είναι κλασικές μπιβουβιές high budget πιθανώς (δεν έχω ιδέα πόσο κόστισαν βέβαια και μου είναι και αδιάφορα βασικά).

Ούτε με Ντίζελ ούτε με Βενζίνα δε τα κάνεις κάτι καλύτερο. Άντε να κρατήσω κάποια πισινή απο το chronicles λόγω necromongers και γενικότερα κάποιας ουσίας στο πράγμα (αν θυμάμαι και καλά μιας και πέρασε καιρός). Προσωπικά αυτή θα την κατέτασα στη λίστα μου με τις cult scifi. Πιο πολύ εκεί μου ταιριάζει.

Μπορεί μάλιστα μετά 30-40 χρόνια να συμφωνήσουν και τα παιδιά μας σε αυτό :laugh:

Ειπα και εγω οτι το πρωτο Pitch Βlack εινα οντως μπιμουβια.

Τα χρονικα ειναι μια απιστευτη ταινια βγαλμενη απο τα πιο τρελα μας ονειρα που μακαρι να ειχε συνεχεια στο επιπεδο εκεινο.....και φυσικα ουτε κατα διανοια δεν την λες μπιμουβια (ασχετε :p)

Ο εσχατος Ριντικ απο την αλλη ειναι μια μετρια παραγωγη (οικονομικα) που στοχο εχει να γινει καλτ πριν καν ξεκινησει αντιγραφοντας την αρχικη μπιμουβι ταινια που αρχισε το τρεχαντηρι σε ολα εκτος απο το....γυαλισμα .

Τα παιδια μας ασε θα μας αρχισουν στις φαπες αν τους λεμε για τις παλιαντζουρες αυτες :D

ΟΡΙΣΤΕ ??? .....
Ναθ, κατι ηπιες σημερα ... δωσμου και μενα :p

(με ολο τον σεβασμο, φιλε μου ... δεν περιμενα να διαβασω κατι τετοιο απο σενα)

Εχεις να διαβασεις πολλα ακομα :D Απαντω στις αιτιασεις του αποπανω μου ρε συ. Αφου ασχολειται με τα .....τεχνολογικα τι να τον κανω ? αυτο του απαντω. Λες και ο Dr Who δεν ειναι για γελια τεχνολογικα αλλα ειναι καραscifi θεικο....

Δεν ξέρω πότε πρωτοείδες το enemy αλλά σίγουρα ήσουν μέσα στη τρελή χαρά εκείνη την εποχή, δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς!

Πριν μια βδομαδα το ξαναδα κατα τυχη.

Μην σου πω οτι μου αρεσε πιο πολυ τωρα. Και δεν ειμαι στην τρελη χαρα πλεον :D

Τον στριμωξαμε ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ στην γωνια τωρα ... ψιλοεχουμε εγκαταλειψει το fair-play ... η μου φαινεται ?

Ενας ηταν αρκετος :p

Μεχρι να προσκυνησετε Herbert εχετε πολλα ψωμια για να με στριμωξετε :Banane0:

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Riddick (2013)

Έχε χάρη που φεύγω ταξίδι ρε...

Απο κοντά θα σε βάλω κάτω όμως, ετοιμάσου :ADFADF1:

Μένει να απαντήσεις στο " η επιτομή του sf" και να μου αριθμήσεις έργα που θεωρείς καλύτερα (αυτομάτως θα εκλάβω τα υπόλοιπα ως χειρότερα :p)

Tο θέμα της τεχνολογίας θα το αφήσω στον Μάνο να σε παιδέψει στο ενδιάμεσο...

Οσον αφορα το Enemy Mine ....

Δεν ειναι οτι ΔΕΝ υπαρχει τιποτα πρωτοτυπο και ευφανταστο στο σεναριο,
δεν ειναι οτι ο Κουειντ παιζει εναν εντελως παιδικο ρολο που δεν φτανει ουτε για PCgame σημερα,
δεν ειναι οτι τα εφε ειναι επιπεδου Forbidden Planet (τρεις δεκαετιες παλαιοτερο ... ΩΙΜΕ),
δεν ειναι οτι καθε SciFi που σεβεται τον εαυτο ωφειλει να κομιζει μια καινουργια ιδεα/αντιληψη/θεωρηση
του ιδιου και αυτου κοσμου (συμπαν) ....

.... ειναι οτι η ανθρωποκεντρικοτητα ερμηνειων, αποψεων, συμπεριφορων, συναισθηματων συντριβει
καθε προσπαθεια να "δεθει" ο SciFi fan με την ταινια. Ακομα και το 1985, το ιουρασικο 1985, ο fan
ειχε ουκ ολιγα μετρα και σταθμα για να πει .... "ΝΑΙ, αυτη ηταν πρωτοτυπη ιδεα, με συναρπασε".
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ. Το Enemy Mine, τι κομιζει ? Λανθανοντα πατρικα συναισθηματα σε ενα μουλικο ?
Συγνωμη για την εκφραση (γιατι κανενα παιδι δεν ειναι μουλικο) αλλα θελω να καταδειξω την ωμη
ανθρωποκεντρικοτητα. ΑΙΣΧΡΗ ανθρωποκεντρικοτητα ! Που ειναι η χαωδης διαφορα δυο πολιτισιμων-
κουλτουρων που αγνοουν η μια την αλλη απο την αρχη του χρονου ? Εντελως αυτονοητες αποριες !

Αλλα υπαρχει και κατι ακομα ... ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΟ.
Στο ζητημα του SciFi ειναι η σωστη αναλογια εφε, σεναριου, ηθοποιιας. Η σωστη ΜΙΞΗ.
Οχι μονο εφε (τεχνολογια) και τιποτα απο τα υπολοιπα δυο. Να δωσω δυο παραδειγματα :
Παρε την Οδυσσεια 2001 και αφαιρεσε την ευλαβικη προσηλωση στην επιστημονικη λεπτομερεια .... ΤΙ ΜΕΝΕΙ ?
Μονο το σεναριο (ο Μονολιθος και τι κανει) το οποιο, ναι μεν, ειναι κορυφαια συλληψη και ιδεα αλλα ΑΡΚΕΙ αυτο
για να γινει επιτομη του SciFi ?
Παμε στο Contact > αφαιρεσε το visualization του ταξιδιου μεσα απο την σκουληκοτρυπα (που ειναι διατρητο
επιστημονικα) .... τι μενει ? Το αγκομαχητο μιας Arroway να μπει στην καψουλα και να φτασει ... στο μυαλο της ?
Hardly a SciFi must-see !

Yπαρχουν πολλα ακομα παραδειγματα, οπου το σεναριο ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ, οσο πρωτοτυπο και να ειναι ....
ΔΕΝ θα ικανοποιησει χωρις την τεχνολογικη αρτιοτητα των εφε (και αληθοφανεια). ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΙΣΕΙ.
Θα κανει τον θεατη να μην προσθεσει την ταινια στην συλλογη του (υπερτατη αποδειξη οτι απετυχε !).

Δεν θα χαρακτηριζα το Dead Man Stakling ως ενα Cult SciFi movie. Υπερβολικος ο χαρακτηρισμος
και η καταταξη. Ως B-movie ομως .... θα ηταν απο τα πολυ καλα της χρονιας. Ισως και τριετιας.
Βεβαια εχει να παλεψει με Oblivion .... και δεν βλεπω να το κερδιζει (αν και ειναι εντελως διαφορετικου
concept και τα δυο). Oπως και να χει, ειναι ενα ΚΑΛΟ B-movie. Και μενει να δουμε ποσο καλα θα συνεχισει -bye-

Last edited:

Moλις εκατσα και ειδα το Enemy Mine. Ηθελα να θυμηθω γιατι το ειχα ξεχασει ... δεν θυμομουν τιποτα.
Και ΘΥΜΗΘΗΚΑ > γιατι ηταν μια διαστημικη σαπουνοπερα ! Ο ερμαφροδιτος εξωγηινος γενναει ενα νεογνο
που παραδιδει στον ορκισμενο εχθρο του, τον γηινο. Και αυτος περναει απο τα εφτα κυμματα για να το
παραδωσει πισω στην εξωγηινη κοινωνια του.

Φιλοσοφικα ερωτηματα = 0
Ειδικα εφε = 0.01 (... υπολογιζομενα με το επιπεδο των εφε του '85 ... και ΟΧΙ του '95 η '05)
Αισθητικη = 0.1 (κατι ματ πινακες ζωγραφικης με τρια φεγγαρια που νομιζες οτι θα σταξει η μπογια)
Ηθοποια = 0.001 (.... ηθελα να βαλω κατι στην κλιμακα planck .... αλλα, αντε !)

Ολα αυτα με αριστα το 10 !

Θυμηθηκα και κατι αλλο > ποσο απεγνωσμενος ημουν το 85 ωστε να βλεπω και τετοιες ταινιες.
Ιδιως αν ειναι να θυμηθω το The Thing του Carpenter (νομιζω το '82) που χωρις να εγκαταλεψει
κανεναν πλανητη εδωσε ΡΕΣΙΤΑΛ ο ανθρωπος. Σαρωσε και συνετριψε σκαφακια και στολες.
Μονο με το σασπενς που κρυβει ενα σεναριο οσμωμενο στις ανατροπες (λογω συλληψης).
Και δεν ηταν μονο αυτο, το They Live (παλι του ιδιου) ΚΛΑΣΙΚΟΤΑΤΗ μπιμουβια (λογω κοστους)
βαζει τα γυαλια σε αλλα καθαροαιμα διαστημικα (τυπου Buck Rogers, της εποχης).

Οκ, ειπαμε ... οτι το παλιο κρασι ειναι το καλυτερο .... αλλα ΟΧΙ καθε μποτιλια απο οποιοδηποτε αμπελι.
Μην ωραιοποιουμε το παρελθον επειδη το μελλον ειναι τοσο αναιμικο (και ειναι αναιμικο, δεν διαφωνω).
Οσο χαζα σεναρια και να βγαζει το παρον κινηματογραφικο συστημα εχει κατι ειδικα εφε ... που
ΣΕ ΚΑΘΙΖΟΥΝ ΚΑΤΩ. Το γνωριζω οτι τα ειδικα εφε δεν κανουν την οποια προσπαθεια επιτομη SciFi.
Αλλα, εσεις βρε παληκαροι το πηγατε στο αλλο ακρο > εφοσον ΟΛΑ στερουνται ευφανταστου σεναριου
ΖΗΤΩ το Enemy Mine.

Το Enemy Mine ειναι επιτομη ... ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΟΥ συμπαντος ... εντελωωωωωωως.
Συγνωμη, αλλα αυτο του αφαιρει παρα πολλους ποντους. Το κανει HuFi (HumanFiction).

(και δεν τα γραφω για να καλοπιασω τον Νικο ... δυο χρονια πριν την πρεμιερα του Επεισοδιου 7 ... :p)

Μολις αντιληφθηκα οτι ξαναγυρισαμε in topic .... οποιος θελει συνεχεια > σε pm -bye-

Ντάβιτsh, shhiiittttttt... :aetsch: