Rogue One: A Star Wars Story

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    82
Re: Rogue One: A Star Wars Story (2016)

Carrie Fisher Gave The Best Morning Show Interview You'll Ever See

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Έγραφα το παρακάτω σχόλιο, αλλά τί σημασία έχει...

Κι εμένα μου άρεσε πολύ το Rogue One. Μου άρεσε η παρουσία αποχρώσεων στο καλό και το κακό, δεν έχουμε τους απόλυτα "καλούς" επαναστάτες και τους "κακούς" αυτοκρατορικούς. Γίνονται και εγκλήματα για να επιτύχει η επανάσταση, τσαλακώνονται οι χαρακτήρες, δεν είναι όλα άσπρο ή μαύρο.

Η ιστορία δεν κυριαρχείται από την Δύναμη. Δεν απουσιάζει (έχουμε και τον Chirrut και τον Vader που μας δείχουν την παρουσία της) αλλά οι πρωταγωνιστές της ιστορίας είναι θνητοί. Και γι' αυτό μου αρέσει το τέλος. Γιατί δείχνει ότι η ελπίδα γεννιέται μέσα από τη θυσία. Και αυτό μέσα σε έναν κόσμο που όλα είναι πιθανά, ακόμη και τα αδύνατα (είναι ένας από τους λόγους που λατρεύω το Star Wars).

Ναι, δεν είχε μάχες με φωτόσπαθα που μας συναρπάζουν όλους, αλλά γι' αυτό είναι σημαντική. Διότι μας δείχνει ότι το σύμπαν του Star Wars μπορεί να είναι συναρπαστικό ακόμη και για τους κοινούς θνητούς.

Γιατί ρε γαμώτο, γιατί;

Last edited:

Οκ, μία χαρά μπορεις να τα πας σε τέτοιες ταινίες. Εγώ είμαι ακόμα σε μικρότερο level :)

sent from my mobile phone, i apologise for any spelling errors

Η Carrie ταυτιστηκε με γαλαξιακες πριγκιπισσες ... οσο καμια αλλη.
Οποια και αν αναλαβει τετοιο ρολο (αυριο μεθαυριο) το σημειο αναφορας θα ειναι .... η Leia.

Farewell princess .... you're now one with the Force !

2ee685bcfd521c6651f7cd720d0650ba.jpg

And back to Alderaan ! -bye-

Απάντηση: Re: Rogue One: A Star Wars Story (2016)

Λοιπον,
ειπα οτι θα περιμενω δεκα μερες (περασαν δωδεκα).
...
Τα πα .... ξαλαφρωσα καπως ..... (αλλα δεν τελειωσα ! :p)

Ωραία λοιπόν, εγώ ακόμα δεν έχω πάει για δεύτερη φορά όπως έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου, αλλά θα τολμήσω να σχολιάσω.
Αφενός μου άρεσε αρκετά η ανάλυσή σου και απόλαυσα την ανάγνωσή της.

Όμως θα αναφέρω τους λόγους που εμένα η συγκεκριμένη ταινία με χάλασε (όσο μπορεί να σε χαλάσει μια SW ταινία)
Είναι ακριβώς αυτό το ζήτημα του ρεαλισμού που αναφέρεις, το οποίο θεωρώ πως βρίσκεται μέσα μου ακόμα σε αντίφαση, αλλά και μερικά ακόμα σημεία.
Έτσι το μήνυμά μου δεν έρχεται σε αντιπαράθεση με το δικό σου, αλλά σαν αφορμή για ανάπτυξη συζήτησης.

Αρχικά να ξεκαθαρίσω πως είναι ιδιαίτερα του γούστου μου ταινίες με τέτοιου είδους ήρωες και κατάληξη.
Μου αρέσουν οι ήρωες να είναι τρωτοί (όπως στην πραγματικότητα) και γνωρίζουν αυτή τους την φύση.
Αυτό για μένα κάνει τα επιτεύγματά τους και την αυτοθυσία τους ακόμα σημαντικότερη.

Ωστόσο σε ολόκληρη την ταινία, οι ήρωες καταφέρνουν τα πάντα, δεν αποτυγχάνουν ποτέ και μπορεί ο καθένας μόνος του να τα βάλει με 2 στρατιές Stormtroopers τους οποίους θα ανατινάξει ακόμα και με δυναμιτάκι πασχαλιάτικο.
Αποκορύφωμα η τελική μάχη που δίνεται από 10 ανθρώπους όλους και όλους ενάντια σε ολόκληρη βάση. Μέχρι εκείνο το σημείο η ταινία θυμίζει λιγάκι The Expendables με τους ήρωες ουσιαστικά άτρωτους και ξαφνικά, πάνω που έχεις δημιουργήσει την εικόνα, έρχεται η ανατροπή, τη στιγμή μάλιστα που όλα δείχνουν πως έχουν θετική εξέλιξη.

Το δεύτερο θέμα που είχα όπως είπα με το πρώτο μου μήνυμα ήταν ο τρόπος που είχαν χειριστεί την εικόνα.
Η ταινία σε πολλά σημεία θύμιζε παλιές παραγωγές με τα σκάφη να είναι ξεκάθαρα μοντέλα, το κράνος του Vader ξεκάθαρα πλαστικό κτλ.
Αλλά αυτό οκ το ξεπέρασα ήδη.
Επιπλέον θα ήθελα και την Original μουσική, αλλά περί ορέξεως...

Ένα τρίτο θέμα που είχα είναι πως στο πρώτο μισό η εξέλιξη της ταινίας ήταν αργή και σε έκανε ως και να βαριέσαι. Έρχεται το δεύτερο μισό να σε ανεβάσει και πάλι, αλλά μέχρι τότε πραγματικά απορείς αν θα πάει έτσι μέχρι τέλους.

Το τελευταίο και σημαντικότερο που με χάλασε ήταν η φλυαρία του Vader.
Γιατί τελικά ο Vader είναι και ο αγαπημένος μου χαρακτήρας στο SW. Αυτόν περίμενα να δω.
Εμφανίζεται λιγότερο badass απ'ότι τον είχαμε συνηθίσει και δυστυχώς μέχρι και η φωνή του (που είναι Original) είναι πιο ανθρώπινη.
Πρέπει να έρθει η τελευταία σκηνή για να δείξει τα δόντια του και να ανέβει στα μάτια μας και πάλι.
Και τελικά αυτή είναι και η σκηνή που σώζει την ταινία, είναι η σκηνή που θα με κάνει να πάω να την δω ξανά.

Αυτά και από εμένα, συγνώμη αν κούρασα.
Χαιρετισμούς από την σχεδόν καλοκαιρινή Μάλτα...

Re: Απάντηση: Re: Rogue One: A Star Wars Story (2016)

Ουτε καν για μεγαλους πλεον...

Το συνειδητοποιησα περυσι που ειδα το 7

Anyway, μιας και βρισκομαι στην Αμερικη τωρα, λεω να το τιμησω σε μια Dolby αιθουσα

Εδω εισαι :)

Have fun!

Άσε τα Dolby στην άκρη και πήγαινε σε IMAX. Εκεί εκτός του ότι μιλάμε για εικόνα τελείως άλλου επιπέδου (σε ανάλυση, μέγεθος, ποιότητα, κόντραστ κλπ κλπ), έχεις εκ των πραγμάτων και αντίστοιχο Dolby Atmos (αφού αν δεν κάνω λάθος πλέον το IMAX 3D Audio είναι 9κάναλο. Άσε που τον έλεγχο, έκταση και ατάκα που έχω δει σε IMAX δεν το'χω δει πουθενά αλλού ως τώρα (συμπεριλαμβανομένων των παλιών THX αιθουσών). Βέβαια, όχι οποιδήποτε IMAX, αλλά από την 5ετή πλέον πείρα μου, μπορώ να σου πω ότι αν θες εξωπραγματική εικόνα και ήχο σε κινηματογράφο, η καλύτερη επιλογή σου είναι IMAX που να ανήκει σε κάποιου είδους Μουσείο (ή Science center).

Τα τρία καλύτερα IMAX που έχω δει στις ΗΠΑ ως τώρα ήταν:

1. Seattle Pacific Science Center
2. Indiana State Museum
3. Chicago Navy Pier

Το τελευταίο πρόσφατα πέρασε στα χέρια της AMC (που προτείνει και ο Τάκης), αλλά η εμπειρία μου σε άλλα IMAX της AMC δεν ήταν τόσο καλή.

Ανάλογα το που είσαι βέβαια, κοίτα κι εδώ.

Εγώ επιτέλους έκλεισα για αύριο σε 70mm προβολή (2D γιατί έτσι γουστάρω!!)

Last edited:

Θα πεσετε να με φατε, αλλα θα επιτρεψετε ελπιζω και μια αρνητικη αποψη στο συγκεκριμενο νημα.
δεν μου αρεσε.. βαρεθηκα... με κουρασε.. καπου στη μεση, ημουν ετοιμος να αποκοιμηθω.

Το γεγονος οτι δεν ασχοληθηκαν με jedi μου αρεσε παρα πολυ. Ηταν πραγματικα πολυ ωραια ιδεα να δειξουν μια πιο γηινη πλευρα του συγκεκριμενου κοσμου. Βρωμικες στολες, ακραιοι επαναστατες και γραφειοκρατες αυτοκρατορικοι ηταν ολα πραγματα που μου αρεσαν. Απο την αλλοι οι χαρακτηρες με αφησαν παγερα αδιαφορο και αυτο νομιζω ειναι το μεγαλυτερο ατοπημα (κατ' εμε) της ταινιας. Αν και λατρευω mads mikkelsen, riz ahmed και Ben Mendelsohn ακομα και οι δικοι τους χαρακτηρες μου φανηκαν αδιαφοροι. O donnie yen ειχε ενδιαφερον, αλλα η "εμμονη" με την force με κουρασε.

Στα θετικα να αναφερω την ωραια φωτογραφια, τις καταπληκτικες σκηνες μαχης στο εδαφος αλλα και επισης καλες μαχες στο διαστημα. Επισης μου αρεσε το "δεσιμο" με το a new hope, οπως επισης και το τελος με τον δαιμονα-darth vader.
H CG Leia με ξενερωσε απιστευτα. Δεν χρειαζοταν να την δειξουν. Τον Ταρκιν καταλαβαινω γιατι ηθελα να "παιζει", αλλα τη Λεια καλλιστα θα μπορουσαν να την ειχαν δειξει απλα απο πισω, χωρις να φαινεται ποτε το προσωπο της.

Το episode 7 μου αρεσε τελικα πολυ περισσοτερο. Σιγουρα οι ηθοποιοι ηταν πιο χαρισματικοι (τουλαχιστον οι πρωταγωνιστες) και με εκαναν να ενδιαφερθω πιο πολυ. Ισως να ηταν και η προσμονη για μια νεα ταινια star wars μετα απο τοσο καιρο. Ισως η συναισθηματικη φορτιση. Πραγματικα δεν ξερω. Οταν βγει το episode 8 θα μπορω να αντλησω πιο ασφαλη συμπερασματα σχετικα με το αν το 7 ηταν τοσο καλο ή αν απλα ηταν θεμα timing.

Άσε τα Dolby στην άκρη και πήγαινε σε IMAX. Εκεί εκτός του ότι μιλάμε για εικόνα τελείως άλλου επιπέδου (σε ανάλυση, μέγεθος, ποιότητα, κόντραστ κλπ κλπ), έχεις εκ των πραγμάτων και αντίστοιχο Dolby Atmos (αφού αν δεν κάνω λάθος πλέον το IMAX 3D Audio είναι 9κάναλο. Και όχι οποιδήποτε IMAX, αλλά από την 5ετή πλέον πείρα μου, μπορώ να σου πω ότι αν θες εξωπραγματική εικόνα σε κινηματογράφο, η καλύτερη επιλογή σου είναι IMAX που να ανήκει σε κάποιου είδους Μουσείο (ή Science center).

Τα τρία καλύτερα IMAX που έχω δει στις ΗΠΑ ως τώρα ήταν:

1. Seattle Pacific Science Center
2. Indiana State Museum
3. Chicago Navy Pier

Το τελευταίο πρόσφατα πέρασε στα χέρια της AMC (που προτείνει και ο Τάκης), αλλά η εμπειρία μου σε άλλα IMAX της AMC δεν ήταν τόσο καλή.

Ανάλογα το που είσαι βέβαια, κοίτα κι εδώ.

Εγώ επιτέλους έκλεισα για αύριο σε 70mm προβολή (2D γιατί έτσι γουστάρω!!)

Thx για τις πληροφορίες

Βασικά, λόγω κακής εμπειρίας πέρυσι στο Βερολίνο σε IMAX 3D, έλεγα να αποφύγω σίγουρα το 3D και ίσως και το IMAX

Όποτε έβλεπα σαν μόνες επιλογές, στο LA που είμαι, κάποιο Dolby Theater της AMC

Απο αυτά δλδ https://www.amctheatres.com/movies/...-27/amc-universal-citywalk-19-los-angeles/all ποιο θα πρότεινες;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το θέμα όμως είναι να το δει σε Dolby vision με HDR...

Γι αυτο ακριβώς έλεγα για Dolby Theater

(Αν και φίλος εδώ λέει οτι και ο Μαέστρο, οτι τα AMC δεν λένε και πολύ)

Βέβαια, πουθενά δεν βλέπω να λέει πχ για 4Κ

Thx για τις πληροφορίες

Βασικά, λόγω κακής εμπειρίας πέρυσι στο Βερολίνο σε IMAX 3D, έλεγα να αποφύγω σίγουρα το 3D και ίσως και το IMAX

Απο αυτά δλδ https://www.amctheatres.com/movies/...-27/amc-universal-citywalk-19-los-angeles/all ποιο θα πρότεινες;

Λολ, προχθές ήμουν LA και ήμουν έτοιμος να κλείσω είτε στο Citywalk είτε στο Chinese Theater, αλλά τελικά τα απέρριψα επειδή ήταν 3D, που μου είχε καταστρέψει το Force Awakens (παρόλο που ήταν εξαιρετικό σαν υλοποίηση και σε καλή αίθουσα, απλά 3D doesn't work for me).

Δεν έχω ίδια άποψη από LA δυστυχώς, πάντως είχα καταλήξει στα δύο παραπάνω από πολύ σύντομο googlάρισμα, τελείως στο πόδι. To Chinese Theater πάντως είναι και ψιλο-landmark, στη Hollywood Blvd, δίπλα στο Dolby Theater (επίσης landmark) οπότε ίσως ένα απ'τα δύο να αξίζει για την εμπειρία.

Last edited:

Λολ, προχθές ήμουν LA και ήμουν έτοιμος να κλείσω είτε στο Citywalk είτε στο Chinese Theater, αλλά τελικά τα απέρριψα επειδή ήταν 3D, που μου είχε καταστρέψει το Force Awakens (παρόλο που ήταν εξαιρετικό σαν υλοποίηση και σε καλή αίθουσα).

Δεν έχω ίδια άποψη από LA δυστυχώς, πάντως είχα καταλήξει στα δύο παραπάνω από πολύ σύντομο googlάρισμα, τελείως στο πόδι. To Chinese Theater πάντως είναι και ψιλο-landmark, στη Hollywood Blvd, δίπλα στο Dolby Theater (επίσης landmark) οπότε ίσως ένα απ'τα δύο να αξίζει για την εμπειρία.

Στο citywalk βλέπω οτι το έχει και σε IMAX 2D, κάνω λάθος;

Στο citywalk βλέπω οτι το έχει και σε IMAX 2D, κάνω λάθος;

Στο link σου φαίνεται πως το έχει σε 2D... στο google που συνήθως χρησιμοποιώ και κλικάρω στην ώρα για εισιτήρια έγραφε (και γράφει) μόνο 3D...

Στο link σου φαίνεται πως το έχει σε 2D... στο google που συνήθως χρησιμοποιώ και κλικάρω στην ώρα για εισιτήρια έγραφε (και γράφει) μόνο 3D...
Ναι, τωρα δεν το βγάζει γενικά!

Γίνονται και στην Αμερική αυτά; 😋

Εκτός αν αλλάζουν οι μέρες / ώρες προβολών κάθε Τρίτη;

Ωστόσο σε ολόκληρη την ταινία, οι ήρωες καταφέρνουν τα πάντα, δεν αποτυγχάνουν ποτέ και μπορεί ο καθένας μόνος του να τα βάλει με 2 στρατιές Stormtroopers τους οποίους θα ανατινάξει ακόμα και με δυναμιτάκι πασχαλιάτικο.
Αποκορύφωμα η τελική μάχη που δίνεται από 10 ανθρώπους όλους και όλους ενάντια σε ολόκληρη βάση. Μέχρι εκείνο το σημείο η ταινία θυμίζει λιγάκι The Expendables με τους ήρωες ουσιαστικά άτρωτους και ξαφνικά, πάνω που έχεις δημιουργήσει την εικόνα, έρχεται η ανατροπή, τη στιγμή μάλιστα που όλα δείχνουν πως έχουν θετική εξέλιξη.

Συμφωνω. Ακομα και οι ενισχυσεις που ξεφορτωνονται απο ενα U-Wing
στην μεση της συρραξης, απλα εκαναν τους 10 επαναστατες ..... 20.
Με 20 επαναστατες γονατιζεται ενα ολοκληρο συνταγμα αυτοκρατορικων
και 2 η 3 πανυψηλα walkers απλα δεν μπορουν να βρουν στοχο.
Κωμικοτραγικος ρεαλισμος ! :laugh:

Το δεύτερο θέμα που είχα όπως είπα με το πρώτο μου μήνυμα ήταν ο τρόπος που είχαν χειριστεί την εικόνα.
Η ταινία σε πολλά σημεία θύμιζε παλιές παραγωγές με τα σκάφη να είναι ξεκάθαρα μοντέλα,
το κράνος του Vader ξεκάθαρα πλαστικό κτλ. Αλλά αυτό οκ το ξεπέρασα ήδη.

Σε καποιους απο εμας, αυτη η αισθηση πλαστικαδουρας ... σημαδεψε τις παιδικες μας ηλικιες.
Τα σκαφη ισως να μην δειχναν τοσο CGI ... αλλα πιστευω οτι εγινε ο καλυτερος συγκερασμος
μεταξυ πλαστικου και CGI, για οσους βεβαια .... μπορεσαν να διακρινουν αυτες τις λεπτομερειες
(σιγουρα καποιοι λιγοι που εχουν δει χιλιαδες φορες την αρχικη τριλογια, αλλιως δεν καταλαβαινουν
για τι σκτ μιλαμε :laugh:)

Επιπλέον θα ήθελα και την original μουσική, αλλά περί ορέξεως...

Συμφωνω. Και εγω ηθελα τον ιδιοτυπο Βαγκνερισμο του Williams.

Ένα τρίτο θέμα που είχα είναι πως στο πρώτο μισό η εξέλιξη της ταινίας ήταν αργή και σε έκανε ως και να βαριέσαι. Έρχεται το δεύτερο μισό να σε ανεβάσει και πάλι, αλλά μέχρι τότε πραγματικά απορείς αν θα πάει έτσι μέχρι τέλους.

Σε ολες τις ταινιες Star Wars, η εξελιξη στο πρωτο μισο δεν ειναι καταιγιστικη (με εξαιρεση το 7) η δραση κρεμαει.
Ομως, μας εδειξαν τοσους πολλους κοσμους ..... τοσους πολλους. Τον πλανητη του Galen Erso, την φυλακη της
Jyn Erso, την ζωνη αστεροειδων που ο Cassian καθαριζει τον συνδεσμο του, την Jedha, το Death Star, τον Yavin 4
....... και αυτοι οι κοσμοι ειναι στο πρωτο μισο. Προσθεσε ποσους ακομα μεχρι το τελος (μην ξεχασεις τον Mustafar
με τον Σαουρον πυργο του Vader .... ). Η δραση μπορει να μην ειναι καταιγιστικη αλλα ... η εναλλαγη κοσμων ειναι !

Το τελευταίο και σημαντικότερο που με χάλασε ήταν η φλυαρία του Vader.
Γιατί τελικά ο Vader είναι και ο αγαπημένος μου χαρακτήρας στο SW. Αυτόν περίμενα να δω.
Εμφανίζεται λιγότερο badass απ'ότι τον είχαμε συνηθίσει και δυστυχώς μέχρι και η φωνή του (που είναι οriginal) είναι πιο ανθρώπινη.

Συμφωνω ... αλλα οχι oτι χαλαστηκα ανεπανορθωτα. Ο ελαχιστα πιο φλυαρος Vader δεν επαψε να ειναι ... σαρωτικος !
Μακαρι να αφαιρουσαν αυτην την κινηση με το χερι καθως ψιλοπνιγοταν ο Krennic. Και "εστρωναν" τα περισσοτερα.
Αλλα ... ΟΧΙ και disaster scene !

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Rogue One: A Star Wars Story (2016)

Thx για τις πληροφορίες

Γι αυτο ακριβώς έλεγα για Dolby Theater

(Αν και φίλος εδώ λέει οτι και ο Μαέστρο, οτι τα AMC δεν λένε και πολύ)

Βέβαια, πουθενά δεν βλέπω να λέει πχ για 4Κ

Τα Dolby vision είναι όλα 4K και με εξοπλισμό state of the art. Ούτε για αστείο να πας άλλου ΙΜΟ.

Για διαβασε: http://www.avsforum.com/dolby-cinema-locations/

Εδώ είσαι για LA: https://www.amctheatres.com/movie-theatres/los-angeles/amc-century-city-15