Rogue One: A Star Wars Story

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    82
Re: Rogue One: A Star Wars Story (2016)

Το δεύτερο θέμα που είχα όπως είπα με το πρώτο μου μήνυμα ήταν ο τρόπος που είχαν χειριστεί την εικόνα.
Η ταινία σε πολλά σημεία θύμιζε παλιές παραγωγές με τα σκάφη να είναι ξεκάθαρα μοντέλα, το κράνος του Vader ξεκάθαρα πλαστικό κτλ.
Αλλά αυτό οκ το ξεπέρασα ήδη.

Για μένα, που το επεισόδιο IV είναι το αγαπημένο μιας και αυτό με μύησε στο εν λόγω "σύμπαν", αυτό ήταν το δυνατό χαρτί της ταινίας: μέχρι στιγμής καμμία άλλη ταινία Star Wars δεν ήταν τόσο in sync με την ατμόσφαιρα του κόσμου του πρωτότυπου...

Επιπλέον θα ήθελα και την Original μουσική, αλλά περί ορέξεως...

Η μουσική με χάλασε κι εμένα...

Το τελευταίο και σημαντικότερο που με χάλασε ήταν η φλυαρία του Vader.
Γιατί τελικά ο Vader είναι και ο αγαπημένος μου χαρακτήρας στο SW. Αυτόν περίμενα να δω.
Εμφανίζεται λιγότερο badass απ'ότι τον είχαμε συνηθίσει και δυστυχώς μέχρι και η φωνή του (που είναι Original) είναι πιο ανθρώπινη.
Πρέπει να έρθει η τελευταία σκηνή για να δείξει τα δόντια του και να ανέβει στα μάτια μας και πάλι.
Και τελικά αυτή είναι και η σκηνή που σώζει την ταινία, είναι η σκηνή που θα με κάνει να πάω να την δω ξανά.

Αν δεν είχα δει το Rebels, μάλλον θα είχα χαλαστεί κι εγώ. Αλλά μετά από 2,5 σεζόν, δεν με ξενίζει πια και τόσο. Κοντεύει τα 86 πλέον ο Jones και η φωνή του δεν έχει το νεύρο που είχε πριν 40 χρόνια.

H CG Leia με ξενερωσε απιστευτα. Δεν χρειαζοταν να την δειξουν. Τον Ταρκιν καταλαβαινω γιατι ηθελα να "παιζει", αλλα τη Λεια καλλιστα θα μπορουσαν να την ειχαν δειξει απλα απο πισω, χωρις να φαινεται ποτε το προσωπο της.

Θα συμφωνήσω. Ειδικά το "χαμογελαστό για publicity shot πρόσωπο", ήταν παντελώς άκαιρο με το κλίμα της σκηνής και ό,τι επακολουθεί στο ΑΝΗ.

Το episode 7 μου αρεσε τελικα πολυ περισσοτερο. Σιγουρα οι ηθοποιοι ηταν πιο χαρισματικοι (τουλαχιστον οι πρωταγωνιστες) και με εκαναν να ενδιαφερθω πιο πολυ. Ισως να ηταν και η προσμονη για μια νεα ταινια star wars μετα απο τοσο καιρο. Ισως η συναισθηματικη φορτιση. Πραγματικα δεν ξερω. Οταν βγει το episode 8 θα μπορω να αντλησω πιο ασφαλη συμπερασματα σχετικα με το αν το 7 ηταν τοσο καλο ή αν απλα ηταν θεμα timing.

Εδώ θα διαφωνήσω. Για μένα το VII ήταν απογοήτευση: σαν να έβλεπα ένα στυλιζαρισμένο reimagining του ΑΝΗ με παντελώς βλακώδη κεντρικό σεναριακό κορμό. Περίμενα πολλά, ήδη από τα trailer άρχισα να ξενερώνω κι όταν διάβασα την υπόθεση, ούτε βιαζόμουν να το δω, ούτε χαλάστηκα από την καθυστέρηση λόγω Παπακαλιάτη... :p

Με το R1 απεναντίας, το περίμενα φόλα, άρχισα να το εκτιμώ απο τα trailers κι όταν διάβασα την υπόθεση, πήγα και το είδα στη μεταμεσονύχτια πρεμιέρα και το απόλαυσα δεόντως... :proud:

Το episode 7 μου αρεσε τελικα πολυ περισσοτερο. Σιγουρα οι ηθοποιοι ηταν πιο χαρισματικοι (τουλαχιστον οι πρωταγωνιστες) και με εκαναν να ενδιαφερθω πιο πολυ. Ισως να ηταν και η προσμονη για μια νεα ταινια star wars μετα απο τοσο καιρο. Ισως η συναισθηματικη φορτιση. Πραγματικα δεν ξερω. Οταν βγει το episode 8 θα μπορω να αντλησω πιο ασφαλη συμπερασματα σχετικα με το αν το 7 ηταν τοσο καλο ή αν απλα ηταν θεμα timing.

Ηταν η προσμονη τοσων ετων αλλα και η συνεχεια πανω σε κατι εντελως καινουργιο
που σε εκαναν τοσο ενθουσιωδη. Πιστευω οτι αν εβρισκαν καποιον μοχθηροτερο (σε φατσα)
απο τον Adam Driver ... θα ειχα την ιδια εντυπωση και εγω. Ομως, ο Kylo Ren ακαλυπτος ... δεν ....
Καποιοι, περιμενουν να τον δουν πισω απο μασκα .... για να αποφανθουν. Ναι αλλα ....
σε καθε επεισοδιο κρινουμε τωρινες παρουσιες και οχι μελλοντικες προοπτικες.

Τελευταίος και καταιδρωμένος το είδα χθες :captain: Οντως παίρνει τη θέση του δίπλα στην πρώτη χρονικά τριλογία και μας λυτρώνει μετα απο 16 χρόνια μπαρούφας.

Μεγαλύτερο ατού της όντως είναι το σύμπαν του αυθεντικού SW, απο κει και πέρα σίγουρα μικρές λεπτομέρειες θα μπορούσαν να είναι πιο κοντά στα "στερεότυπα" που έχουμε αναπτύξει για τους ήρωες αλλά μήπως τότε θα πήγαινε πιο κοντά στο The Force Awakens?

Δεν είχα πρόβλημα με τις ατάκες του lord Vader, άλλη η εικόνα που είχαμε βλέποντας τα 4-5-6 και άλλη μετά το τέλος του 6 και τα 1-2-3 που έχουμε δει την ανθρώπινη πλευρά του, τα παιδικά του χρόνια και την τελική του λύτρωση.

Για να μη βγώ απ το θέμα θα πω για το Episode 7, ότι το Episode 8 θα μας δείξει αν ήταν απλά μια αρπαχτή ή μια υπερβολικά κλισέ προσπάθεια να επαναφέρει το franchise στον δρόμο που έχασε το 1999

ΥΓ: Εμένα μου άρεσε η σκηνή με τη Leia, έχει ακριβώς την ίδια λάμψη που βγάζει στο ΑΝΗ όταν βάζει το μήνυμα στο R2D2 :2thumb22sup: Επιπλέον μέσα την μαυρίλα του φινάλε, αυτή είναι η ακτίδα ελπίδας.

Last edited:

To CGI χαρακτηρων (Tarkin, Leia) το βρηκα πολυ ικανοποιητικο.
Μπορει να μην ηταν απαυγασμα αληθοφανειας .... αλλα σιγουρα δεν ηταν απογοητευτικο.

Δεν σας ακουσα να λετε τιποτα για την φωνη του Tarkin !
Aρα ... να υποθεσω ... οτι τουλαχιστον δεν σας ξενισε.
Οτι (τουλαχιστον) εδεσε με την φωνη του παλιου Tarkin (Peter Cushing).

Σωστα ?

Του Τάρκιν ναι. Του Vader ΟΧΙ.
Αλλά στo CGI του Τάρκιν δεν μου άρεσε σε ένα σημείο που οι δημιουργοί τού έβαλαν έναν ψιλομοχθηρό μορφασμό που ποτέ ένας τόσος μεγάλος ηθοποιός δεν θα χρησιμοποιούσε... Απλά κακογουστιά και φθηνός εντυπωσιασμός. Τα κακά του CGI, φανταζομαι και πώς τολμάνε να ερμηνεύσουν μερικοί-μερικοί την προσωπικότητα ενός ηθοποιού ή ενός ρόλου..

Αλλά στo CGI του Τάρκιν δεν μου άρεσε σε ένα σημείο που οι δημιουργοί τού έβαλαν έναν ψιλομοχθηρό μορφασμό που ποτέ ένας τόσος μεγάλος ηθοποιός δεν θα χρησιμοποιούσε... Απλά κακογουστιά και φθηνός εντυπωσιασμός. Τα κακά του CGI, φανταζομαι και πώς τολμάνε να ερμηνεύσουν μερικοί-μερικοί την προσωπικότητα ενός ηθοποιού ή ενός ρόλου..

Θα συμφωνήσω. Θα έλεγα ότι περίπου τα 2/3 των πλάνων που εμφανίζεται ο Τάρκιν ήταν εξαιρετικά επιτυχημένα. Είναι και το άλλο 1/3 όμως όπου έβγαινε λίγο αφύσικο το αποτέλεσμα...

Απάντηση: Rogue One: A Star Wars Story (2016)

Δεν ξέρω τι λέτε, αλλά τον Ταρκιν τον βρήκα πολύ ψεύτικο και μάλιστα τον κατάλαβα αμέσως παρότι δεν ήξερα ότι θα παίξει cgi χαρακτήρας. Τα μάτια του ήταν άψυχα και είχε την φυσικότητα ενός χαρακτήρα από το Hugo. Η Leia πάλι ήταν καλύτερη αλλά ίσως βοήθησε πως την έδειξε ένα μόνο πλάνο.

Πόσο μου αρέσουν οι ζωγραφισμένες αφίσες στο Αθήναιον, στην Βασιλίσσης Σοφίας...

2016_12_28_18_55_58.jpg

Eκει τιμησα σημερα την δευτερη θεαση μου.

Ηχος μεν dobly digital αλλα ΔΥΝΑΤΑ να το φχαριστιεσαι οσο δεν παει και προβολη καλυτερη απο τα ODEON στην συγγρου.

Γενικως τεινει να γινει εδω και χρονια το καλυτερο ποιοτικο τεχνικα καταφυγιο για θεαση ταινιων εστω και με παλιοτερη τεχνολογια.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Η μουσική με χάλασε κι εμένα...

Δεν καταλαβαινω γιατι.

Φυσικα δεν ηταν καν παραλλαγη των γνωστων scores αλλα αλλη εντελως μουσικη απολυτα εναρμοσμενη με τον "αλλο" κοσμο που συνανταμε στην ταινια.

Μονο στο τελος στην επελαση του vader ακουμε το γνωστο κομματι και στο κλεισιμο της ταινιας που φυσιολογικα ενωνεται με το ANH και πρεπει να μπουμε και μουσικα στον κοσμο εκεινο.

Εμενα μου αρεσε παρα πολυ.... ειδικα στην Τζεντα......και κυριως γιατι δεν χρησιμοποιησε την "παραδοση" ουτε μουσικα ουτε στην εναρξη της ταινιας δηλωνοντας μας ξεκαθαρα οτι προκειται για κατι αλλο.

Σκηνοθετικη μαγκια για μενα η τολμη αυτη.

Οντως μαγκια (και πρωτοτυπια).
Και αν σκαμπαζω κατι απο soundtracks ... πολυ καλο score.

Ομως .... μετα απο 4 δεκαετιες .... η εξαρτηση ηρωϊνης (Williams)
μαλλον ειναι ουτοπια να πουμε οτι ξεπερνιεται απο τσιγαρακια.
ΟΣΟ καλο χαρμανι και αν ειναι (Michael Giacchino).

Για οσους δεν εχουν "εξαρτηθει" απο Williams ... κανενα προβλημα.
Ειλικρινα ... ΚΑΝΕΝΑ !

Last edited:

Ολιγον απιθανο.

Καθως διευθυνει το score παρακολουθει αν συγχρονιζεται με τις σκηνες ....

LSO1.jpg

Ειναι απο τους πρωτους που βλεπει την ταινια ..... (ακομα και τις deleted scenes !!!!!)

Ο Williams τα έχει δει περισσότερες φορές από ότι τα έχουμε δει όλοι οι Γουκάδες μαζί...

Αργησα, αλλα θα γραψω και εγω τις αραδες μου.

Η ταινια ηταν ΑΨΟΓΗ. ΑΨΟΓΗ !

Οτι ηθελε παντα ενας ενηλικας star wars fan 35+ ετων.
Μια ματια στον "ρεαλιστικο/πραγματικο" κοσμο του sw σύμπαντος .
Υπήρχε και εκπληκτική προσοχή σε λεπτομέρειες που αφορούσαν τον κόσμο του SW.

Η ιστορία πειστική , οπως και οι ερμηνείες ολων των πρωταγωνιστών.
Τα εφφέ ειναι μαλλον τα καλύτερα που εχουν εμφανιστεί σε ταινια. Ο Τάρκιν μου άρεσε πάρα πολύ και μου φαινεται παράξενο που σας φανηκε λιγοτερο πειστικός απο την Λία η οποία φαινόταν πιο cgi , ειδικα στο φινάλε που "σπαει" χαμογελάκι.

Το θεμα ομως για μένα ειναι άλλο.

Εφυγα απο την αιθουσα με την αίσθηση οτι το Rogue One δεν ηταν μέρος του SW Saga. Λιγα ηταν τα κομματια που με συνεδεαν σε αυτα που ηδη ηξερα (Vader aside) και αυτο μου αφηνε την εντυπωση οτι το Rogue One δεν επαιζε μπάλα στη πρώτη κατηγορία.
Δεν ξέρω πως αλλιώς να το εξηγησω. Σιγουρα πάντως φταίει και το γεγονός οτι η χροιά της ηταν πιο ενήλικη και πολεμική. Δεν βρήκα κανεναν πειστικό λογο για τον οποίο
ολοι επρεπε να πεθάνουν στο φινάλε, ειδικά οι δυο πρωταγωνιστές. Αν ζουσαν δεν θα σημαινε οτι θα επρεπε να υπάρχουν καπου και σε μελλοντικές ταινιες η στην prequel τριλογία.Εκαναν το καθήκον τους και end of story.
.Το κλίμα αυτο ειναι και ενας λόγος για τον οποίο δεν μου μοιαζει με space opera παραμύθι αλλα με space war movie. Ειναι σίγουρα η πρωτη SW ταινία στην οποία ενας πιτσιρικάς θα εχει "θεμα" να τη δει και αυτο με χαλάει. (οσο επική και να ηταν η σκηνή του διαδρόμου στο φινάλε για εμας τους παλιούς ,τοσο δυσκολη ειναι για τους μικρούς νεους fans. Αντε να πείσω τον 7 χρονο γιο της κολλητής μου που λατρέυει τα SW οτι δεν μπορει να την δει ακομα).

Της δίνω 10/10 σαν space action war film και 6.5/10 σαν SW film (για ενηλικες).
Στο Awakens δινω 7/10 σαν space film και 8.5/10 σαν SW film (για ολους, οπως πρεπει για μενα)

Δεν μπορω να το θεσω καλύτερα, ελπιζω να ειμαι κατανοητος.
Εφυγα ενθουσιασμένος πάντως και εξαιρετικά αισιόδοξος για το μελλον με τη Disney στο τιμόνι. Οχι επειδη στο μελλον ολα πχ τα spin offs θα εχουν ενηλικο υφος, αλλα επειδή η Disney δεν φοβάται να ρισκάρει ενω ταυτοχρονα δείχνει και να πετυχαίνει.

Ξεχασα κατι ισως σημαντικό...
Εχω την εντύπωση οτι
αυτος που ενημερώνει τον Vader οτι ερχεται ο Κρενικ είναι ο Snoke.
Δινω 50% πιθανότητες. Φοβερή ομοιότητα ...

Last edited:

Επιτέλους αξιώθηκα.

Μια και διάβασα κάποια παράπονα για εικόνα, να σημειώσω το εξής: Παρόλο που το είδα σε καλό IMAX, φως δε χόρτασα, ούτε κοντραστ, ούτε καν οξύτητα. Καταλήγω στο ότι όλο αυτό ήταν ΠΙΘΑΝΩΣ σκηνοθετική/φωτογραφική επιλογή, ώστε να έχει μια πιο σκοτεινή και λίγο βρώμικη/b-movie αίσθηση.

Αυτό το λέω διότι πριν την ταινία, είδαμε ως preview μια 5λεπτη σκηνή του Dunkirk (η νέα ταινία του Nolan), που κατά την συνήθη πρακτική του περιέχει κάποιες σκηνές γυρισμένες στο original IMAX format (1:1 aspect, wall to wall), και εκεί μας βγήκαν πραγματικά τα μάτια από φως, κόντραστ, λεπτομέρεια κλπ... O ίδιος προβολέας έπαιζε πριν και μετά, και μάλιστα πριν στο 1:1 πρόβαλε με φακό που έβγαζε σχεδόν διπλάσια επιφάνεια (διπλάσιο ύψος για το ίδιο μήκος), οπότε δε νομίζω να χάλασε αμέσως μετά το preview....

Για την ταινία τώρα:

Η διαφορά με το VII χαώδης, αυτή τη φορά το ευχαριστήθηκα χωρίς ψιλά γράμματα. Νέα ιστορία (που ναι μεν την ξέραμε, αλλά ποτέ δεν την είδαμε), σε αντίθεση με το remake που'δαμε πέρσι, νέοι χαρακτήρες (που, χμ.. , μάλλον δεν θα τους ξαναδούμε :D ), καλοφτιαγμένη δράση, πολλά κλεισίματα ματιού στους πωρωμένους, και γενικά, STAR WARS, καθαρόαιμο, απλά από άλλη οπτική, όπως σωστά ειπώθηκε παραπάνω.
Πολύ καλή οικονομία στο δράση/δράμα/χιούμορ, χορταστικές πολεμικές σκηνές, ο πιτσιρικάς σκηνοθέτης έκανε τη δουλειά του άψογα. Αν με χάλασε κάτι ήταν οι δύο "αναστημένοι" χαρακτήρες. ΟΚ, καταλαβαίνω ότι δεν είναι διαθέσιμοι οι ηθοποιοί (δυστυχώς από χθες και οι δυο), αλλά κάντο λίγο πιο διακριτκά, αν και το CGI δεν ήταν κακό, πάλι χάλαγε όλη τη μαγιά μιας καλής πρωτότυπης ταινίας. Προσωπικά θα προτιμούσα να έβαζαν άλλους ηθοποιους, και αυτοί που έπρεπε να καταλάβουν, θα καταλάβαιναν... :)

Ελπίζω να πάρουν κάποιοι μαθήματα μπας και δούμε κάνα καλό Episode VIII του χρόνου...

Γι αυτο ακριβώς έλεγα για Dolby Theater

(Αν και φίλος εδώ λέει οτι και ο Μαέστρο, οτι τα AMC δεν λένε και πολύ)

Βέβαια, πουθενά δεν βλέπω να λέει πχ για 4Κ

Για πες τελικά κανένα σχόλιο για την εικόνα, αν το είδες σε Dolby είμαι περίεργος αν είχε την ίδια μαυρίλα/σκοταδίλα/ψιλοθολούρα με το ΙΜΑΧ (!!)

Για πες τελικά κανένα σχόλιο για την εικόνα, αν το είδες σε Dolby είμαι περίεργος αν είχε την ίδια μαυρίλα/σκοταδίλα/ψιλοθολούρα με το ΙΜΑΧ (!!)

Εχω κλεισει για μεθαυριο στο Dobly AMC

Θα μεταφερω εντυπωσεις

:-)

Εφυγα απο την αιθουσα με την αίσθηση οτι το Rogue One δεν ηταν μέρος του SW Saga.

Γιατι απλουστατα εισαι παραμυθας, αγορι μου. -bye-
Μπορεις και βλεπεις με τα ματια ενος 10χρονου.

Και εγω προσπαθω .... αλλα ....
στην καλυτερη περιπτωση .... 16χρονου ! :laugh:

To οτι ειχε πιο σκληρες μαχες και αναμετρησεις απο τις αλλες μαχες δεν το διαφοροποιει απο ενα ακομα παραμυθι.

Δηλαδη στις μαχες των κλωνων δεν ειχαμε νεκρους ?

Και για να παω ακομα πιο παλια δεν ειχαμε νεκρα ewoks τα πλεον αγαπησιαρικα πλασματα για τους νεαρους θεατες στο ROJ ?

Απλα τα εχετε ξεχασει σιγα σιγα...

Η ταινια για μενα συνεχιζει και παραμυθαρα να ειναι οταν βλεπω τον wannabe jedi να κανει τα μαγικα του και ολους να πιστευουν στην Δυναμη και τον εξωπραγματικο της κοσμο αλλα και συγχρονη περιπετεια παλαιας κοπης με την αδρεναλινη στα ακρα.

Ειπαμε ελειπαν οι jedi μονον και ο skywalker ο νεωτερος.

Αλλωστε δεν ηταν παρα μονον μια λαμπρη παρενθεση στο μεγαλο παραμυθι 40 ετων. Μην τρελλαινεστε και το παιρνετε για το main event.

[/COLOR]Ξεχασα κατι ισως σημαντικό...
Εχω την εντύπωση οτι
αυτος που ενημερώνει τον Vader οτι ερχεται ο Κρενικ είναι ο Snoke.
Δινω 50% πιθανότητες. Φοβερή ομοιότητα ...

Mα το εχω γραψει απο την αρχη οτι αυτος μπηκε εκει εμβολιμος για καποιον λογο....

Αν δεν ειναι ο Snoke γιατι να μπει αυτος ενας πιθανοτατα dark user και οχι ενας ακομα αυτοκρατορικος φρουρος που ειναι και πιο μουρατος στην κοκκινη χλενη του ?

Εφυγα απο την αιθουσα με την αίσθηση οτι το Rogue One δεν ηταν μέρος του SW Saga. Λιγα ηταν τα κομματια που με συνεδεαν σε αυτα που ηδη ηξερα (Vader aside) και αυτο μου αφηνε την εντυπωση οτι το Rogue One δεν επαιζε μπάλα στη πρώτη κατηγορία.
Δεν ξέρω πως αλλιώς να το εξηγησω. Σιγουρα πάντως φταίει και το γεγονός οτι η χροιά της ηταν πιο ενήλικη και πολεμική. Δεν βρήκα κανεναν πειστικό λογο για τον οποίο
ολοι επρεπε να πεθάνουν στο φινάλε, ειδικά οι δυο πρωταγωνιστές. Αν ζουσαν δεν θα σημαινε οτι θα επρεπε να υπάρχουν καπου και σε μελλοντικές ταινιες η στην prequel τριλογία.Εκαναν το καθήκον τους και end of story.

Για τον περιστασιακό θεατή πιθανόν να ισχύει, για όποιον έχει δεί πάνω απο 3 φορές τα Episodes 4-5-6, ακόμα και αν είναι 15 χρονών είναι σαφές ότι το κλίμα τους αναπαρίσταται πολύ σωστότερα στο Rogue 1 απο ότι στο episode 7 όπου τα ατοπήματα είναι τραγικά.

Σχετικά με το φινάλε:
Φυσικά και πρέπει να πεθάνουν όλοι, στο ANH μαζέυουν ότι πιλότο έχουν διαθέσιμο και στο ROJ σχηματίζουν task force για την επιδρομή στον Εντορ, πως είναι δυνατόν να λείψουν οι ήρωες του Σκάριφ?

Παρεπιπτόντως, εμείς εδω βάζουμε spoiler και στη wikipedia εχει όλη την πλοκή :p