Το bokeh ηταν η "παγιδα" που τον αγορασα. Μου εχει δωσει πολυ ωραια πορτραιτα του μπεμπη μου ομως και δεν τον αλλαζω. Λιγη οξυτητα να ειχε στα ανοικτα διαφραγματα...Δεν μου άρεσε ποτέ. Κάτι όμως έπαθε ο κόσμος σαν μαζική υστερία και άρχισε να φωτογραφίζει λουλούδια προσπαθώντας να αναδείξει το στροβιλόδες bokeh μόνο για το...bokeh.
Πάντως δεν αμφισβητώ πως στα χέρια κάποιου θα μπορούσε να δώσει όμορφα πορτραίτα.
DSCF1886 by George Katsiotis, on FlickrΌτι κάπου γίνονται ανακλάσεις στα γυάλινα στοιχεία λόγω μη επιστρώσεων;
Αλήθεια χωρίς να θέλω να χαλάσω το νήμα, υπάρχουν με πολύ ελάχιστα περισσότερο κόστος γιαπωνέζικοι φακοί που δεν έχουν τα κουσούρια των ρώσικων.
Με 40-60 ευρώ βρίσκεις Canon, Μιnolta, αυτοί οι Ρώσικοι σαν Lada μου φαίνονται, και ταλαιπωρημένοι είναι και δεν έχουν την ποιότητα κατασκευής των Γιαπωνέζων. Canon FD, Μinolta ΜD.......
Δεν το χαλάς. Όλες οι απόψεις πρέπει να λέγονται. Έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ ρώσικους φακούς;
Ναι αυτό με τα πανάκια πολύ πετυχημένο!
Θα πρόσθετα στην εξίσωση ότι οι φακοί για τους οποίους μιλάμε εδώ ήταν λόγο κόστους οι πολυπληθέστεροι και βρέθηκαν και σε πολλά άσχετα χέρια εξ αρχής. Μετά, όταν εγκαταλείφθηκαν τριγυρνούσαν σε παζάρια και υπόγεια με τον κάθε περίεργο να τους καθαρίζει με το δάχτυλο. Για αυτό βρίσκεις τόσο πολλούς σε άθλια κατάσταση..
ετσι βρηκαν ευκαιρια μερικοι να πουλησουν οσο θελουν τον Helios 40-2 τον πουλανε εως και 600 ευρω!!
Για δες... κι εχω εναν...
καλορίζικος, να τον χαρείς
που τον βρήκες τελικά και πόσο;
Εγώ δεν εκφράστηκα καλά, ήθελα να μάθω από που θα σου στείλει ο πωλητής και αν θα παίξει τελωνείο γιατί βρήκα πολλούς από Λιθουανία κλπΤον βρήκα στο eBay σήμερα. Έχω βάλει να μου έρχονται ειδοποιήσεις για κάθε αγγελία Mir-20m που ανεβαίνει στο eBay. Εμφανίστηκε σήμερα ένας με 130 ευρώ στην κατάσταση που βλέπετε στις φωτογραφίες του προηγούμενου μυνήματος. Όσοι Mir 20m παίζουν στο eBay από 120-160 ευρώ είναι από άθλια ως μέτρια κατάσταση. Όσοι είναι στην κατάσταση αυτού που έκλεισα είναι από 200 και πάνω. Δεν τα έδινα με τίποτα.
Εγώ δεν εκφράστηκα καλά, ήθελα να μάθω από που θα σου στείλει ο πωλητής και αν θα παίξει τελωνείο γιατί βρήκα πολλούς από Λιθουανία κλπ
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.