Sab Ultimate HD

Re: SAΒ ultimate hd

έχεις κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό σου;προσωπική μου γνώμη είναι ότι ο δέκτης αξίζει.

Κοιτα.Ειχα παρει τον opticum 9600 combo και τον χαρισα στο πατερα μου οποτε εχω μεινει τωρα με ενα opticum 7300. Γενικα ειμαι πολυ ικανοποιημενος απο τους opticum αλλα λεω να αρχισω τις linux αναζητησεις και ο optibox panthera (λογικα ειναι ιδιος με τον sab ultimate 8000 hd χωρις τα επιγεια) μου φαινεται καλη περιπτωση.

linux κλειστού τύπου είναι και οι δύο. Ο κώδικας τους ακόμα δεν έχει δημοσιοποιηθεί ώστε να ασχοληθούν και ανεξάρτητες ομάδες στην εξέλιξη του λογισμικού. Για τον sab διάβασα σε ξένο φόρουμ ότι θα δωθεί αλλά πότε δεν ξέρω πότε.

Απάντηση: SAΒ ultimate hd

Τι εθνικότητας είναι οι optibox;

Τώρα που το έψαξα λίγο είδα ότι εξωτερικά είναι ιδιοι με τους SAΒ ultimate και 8000.
Είδα όμως ότι μιλάει για "2 Smart Card slot" οι SAΒ έχουν ένα.

Last edited:

Λοιπον.Μετα απο ερευνα που εκανα και εγω διαπιστωσα τα εξης:

1. Οι optibox ειναι μαλλον τουρκικης προελευσεως
  2. Το μοντελο optibox alligator ειναι σχεδον(βασικα ειναι ολοιδιο) ιδιο με το SAB Ultimedia 8000 HD
  3. Στο site της sab εχει ενα link για sab turkey στο οποιο site εχει αρκετα προιοντα εκτός απο τους δεκτες!
Στα χαρακτηριστικα των δεκτων ειναι ολα ιδια.

ο sab 8000 έχει 2 θύρες για smartcard. Μπορείς να βάλεις το ίδιο λογισμικό; το ρωτάω αυτό γιατί σε πολλούς δέκτες γίνεται αλλά σε άλλους χρειάζεται ειδική "συνταγή" για το bootloader ώστε να το δεχθεί.

Last edited:

Αυτο θα μας το πει καποιος που εχει τον optibox.θεωρω πως ναι

Οι Optibox και οι Opticum είναι από Πολωνία, οι SAB από Ολλανδία.
Η SAB στην Τουρκία είναι για αντιπροσώπευση των Ολλανδικών προϊόντων.
Στην Τουρκία υπάρχει η εταιρία NEXT που έχει και τον NEXT YE 2000 Super HDTV.
2000hd6ay.jpg

Κάποιοι δέκτες μπορούν να πάρουν λογισμικό άλλου με πείραγμα του bootloader, αυτό γίνεται τώρα τελευταία.
Κανονικά όμως, ο κάθε δέκτης παίρνει μόνο τα δικά του λογισμικά.

Απάντηση: Re: SAΒ ultimate hd

ο sab 8000 έχει 2 θύρες για smartcard. Μπορείς να βάλεις το ίδιο λογισμικό; το ρωτάω αυτό γιατί σε πολλούς δέκτες γίνεται αλλά σε άλλους χρειάζεται ειδική "συνταγή" για το bootloader ώστε να το δεχθεί.
Οπότε η διαφορά τους δεν είναι μόνο στο επίγειο κομμάτι,ο ultimate hd έχει 1 θύρα για smartcard.
Ακόμα ο 8000 δεν έχει 0/12V, ο ultimate hd έχει.

Οι Optibox και οι Opticum είναι από Πολωνία, οι SAB από Ολλανδία.
Η SAB στην Τουρκία είναι για αντιπροσώπευση των Ολλανδικών προϊόντων.
Στην Τουρκία υπάρχει η εταιρία NEXT που έχει και τον NEXT YE 2000 Super HDTV.
2000hd6ay.jpg

Κάποιοι δέκτες μπορούν να πάρουν λογισμικό άλλου με πείραγμα του bootloader, αυτό γίνεται τώρα τελευταία.
Κανονικά όμως, ο κάθε δέκτης παίρνει μόνο τα δικά του λογισμικά.

Σάκη προχτές ήμουν σε ένα κατάστημα δορυφορικών,ο ιδιοκτήτης του έχει πολλές σχέσεις με Τουρκία,και μου έλεγε για τους Opticum ότι είναι ισπανικοί ,αλλά φτιάχνονται 100% στην Τουρκία.
Δεν ξέρω άν είναι αλήθεια.

Μιλησα με καταστημα που φερνει τους optibox και μου ειπαν πως τους φερνουν απο πολωνια μαζι με τους opticum.Μαλλον θα τον αγορασω τον optibox panthera μου φαινεται πολυ καλος.

Σάκη προχτές ήμουν σε ένα κατάστημα δορυφορικών,ο ιδιοκτήτης του έχει πολλές σχέσεις με Τουρκία,και μου έλεγε για τους Opticum ότι είναι ισπανικοί ,αλλά φτιάχνονται 100% στην Τουρκία.
Δεν ξέρω άν είναι αλήθεια.
Οι Opticum δεν έχουν σχέση με Τουρκία, καθαρά από την Πολωνία είναι.
Για Ισπανία... για να σας τρελάνω λίγο... πάρτε έναν ILLUSION MAX HD!!! :2thumb22sup:
Δεν είναι Combo, αν και θα μπορούσε... στο μέλλον ίσως.

maxshd.jpg

menuinstalacion.png

για τον 8000 η τελευταία αναβάθμιση ήταν στις 20/8. Μπορείς να ελέγξεις στην σελίδα dvbstand.com για αναβαθμίσεις. Είχα πει ότι θα ανέβαζα φωτογραφίες αλλά λόγω μετακόμισης θα καθυστερήσω.

Απάντηση: Re: SAΒ ultimate hd

για τον 8000 η τελευταία αναβάθμιση ήταν στις 20/8. Μπορείς να ελέγξεις στην σελίδα dvbstand.com για αναβαθμίσεις. Είχα πει ότι θα ανέβαζα φωτογραφίες αλλά λόγω μετακόμισης θα καθυστερήσω.
Το έχω κάνει φίλε μου ,έχει από τις 28-04.

Πολύ καιρό δεν έχει να βγει αναβάθμιση για τον SAΒ ,τι έγινε τον παρατήσαν και αυτόν!
Για ONLIEN 6060 hd η τελευταία ήταν 29/07. Τι έγινε, οι Άραβες πέρασαν τους Ολλανδούς? :guitarist:

Δεν είναι απαραίτητα κακό να μην κυκλοφορεί αναβάθμιση για κάποιο δέκτη. Ίσως αυτό σημαίνει ότι λειτουργεί σωστά.
Αν υπάρχει κάποιο σοβαρό bug, τότε όντως είναι αρνητικό.

Του ONLIEN αυτό που του προσθέσαν είναι υποστήριξη DIGI.
Γενικά για κάποιους δέκτες βγαίνουν αναβαθμίσεις με ανεπίσημη υποστήριξη και όχι επίσημες για διόρθωση προβλημάτων.
Βέβαια οι ανεπίσημες πατάνε επάνω στις αντίστοιχες επίσημες.
Αν και στους ONLIEN δεν νομίζω να υπάρχει ούε μία επίσημη έκδοση, μόνο ανεπίσημες υπάρχουν.

Πάντα υπάρχει κάτι που μπορείς να βελτειώσεις σε ένα δέκτη.
Βλέπω στις τελευταίες αναβαθμίσεις υπάρχει πρόβλημα με τον ήχο στο itv hd.

οι δέκτες που κυκλοφορούν και είναι ίδιοι εξωτερικα ,φαντάζομαι και εσωτερικά, είναι "αδελφάκια "με τον sab 8000 ή κλώνοι;

Οι δέκτες που μοιάζουν εξωτερικά, με τον SAB Ultimate HD είναι αντίστοιχοι.

Ο SAB Ultimedia 8000 μαζί με τον Optibox Aligator είναι οι πιο νέοι, έχουν μικρότερη κυκλοφορία στην αγορά και κυκλοφορούν σε λιγότερες χώρες. Ο λόγος είναι πως είναι Combo MPEG4 και σε πολλές χώρες είναι άχρηστο να επενδύσουν σε αυτούς, καθώς ή δεν έχουν επίγεια ψηφιακά ή δεν έχουν MPEG4 επίγεια ψηφιακά, έτσι δεν υπάρχουν (προς το παρόν?) πολλές μάρκες που να χρησιμοποιούν και αυτές τον Combo.