Sab Ultimate HD

Re: SAΒ ultimate hd

παιδιά ευχαριστώ για την απάντηση, είναι το νεκο 8/1 1.2

Απάντηση: SAΒ ultimate hd

Ναι σαν αυτό είναι, η μόνη διαφορά τους είναι οτι το πλαστικό γύρω γύρω είναι γαλάζιο

καλημέρα, πηγαίνω στο μενού του 1.1 και βάζω ως πρώτο δορυφόρο τον αστρα και τους υπόλοιπους με την σειρά όμως ο δέκτης δεν βλέπει κανένα δορυφορο, υπάρχει κάποιο άλλο μενου που οριζουμε τις πόρτες;

Ναι,τους βάζω με την σειρά που τους εχω στο diseqc αλλά τίποτα,μήπως θέλει ένα ένα τα καλώδια να τα βάζω ώστε να τα αναγνωρίζει το κάθε ένα ξεχωριστά και όχι όλα μαζί; κάτι άλλο δεν μπορώ να σκεφτώ

Ναι,τους βάζω με την σειρά που τους εχω στο diseqc αλλά τίποτα,μήπως θέλει ένα ένα τα καλώδια να τα βάζω ώστε να τα αναγνωρίζει το κάθε ένα ξεχωριστά και όχι όλα μαζί; κάτι άλλο δεν μπορώ να σκεφτώ
Δεν χρειάζεται να το κάνεις αυτό.

Αποθηκεύεις τις θέσεις;

Το διακόπτη το χρησιμοποιείς πρώτη φορά.
Το δούλεψες διαφορετικά;

αποθηκευω τις θέσεις κανονικά αλλά δεν βλέπει τίποτα, ως τώρα τον δούλευα με usals ,με diseqc καμιά φορά. δεν συνεργάζεται με το διακόπτη, ίσως να φταίει που του πέρασα το firmware digiline 7000 ,το μόνο που μένει είναι να αλλάξω διακόπτη

Βάζεις δηλαδή στο 1.0 = Α
και στο 1.1 = την αντίστοιχη θέση INP1~8 και δεν σου δουλεύει?

Δεν έπρεπε να έχεις κανένα πρόβλημα.

image-AC84_4E8F5CB3.jpg

Last edited:

sakis.kom δεν το έκανα όπως στην φωτογραφία ,δεν ήξερα ότι πρέπει το diseqc 1.0 πρέπει να είναι στο Α ,άφηνα στο κανένα.Το βράδυ μόλις γυρίσω σπίτι θα το δοκιμάσω και θα γράψω, τι κατάφερα. Σε ευχαριστώ για την φωτογραφία.

Απάντηση: Re: SAΒ ultimate hd

Καλά το είχες στο κανένα.
Σε εμένα το βάζω στο κανένα και μετά που ξανακοιτάω βλέπω ότι μπαίνει μόνο του σε κάποια πόρτα.

Last edited by a moderator:

Μετά από κόπο, βρήκα μόνο το hotbird στην θέση 3 όπως είναι και τοποθετημένος στο diseqc ,τους άλλους δορυφορους με τίποτα, μάλλον θα πάρω diseqc 1.1 και θα δοκιμάσω αύριο πάλι.

Όχι δεν είναι, είναι 1.2 αλλά μου είπε ό φίλος που μου τον έδωσε ότι θα έπρεπε να υπάρχει πρόβλημα γιατί μπορει να παίξει σαν 1.1 και να συνεργαστεί με τον δέκτη

Σε κάποιο σημείο πρέπει να έχει δύο κουμπάκια που τα ρυθμίζεις ανάλογα με το πώς θέλεις να λειτουργεί: σαν DiSEqC 1.0 ή 1.1 ή 1.2.

Θα με κάνεις να βγω με τη βροχή εξω να δω εαν έχει τέτοιο κουμπί

Τον συγκεκριμένο διακόπτη δεν το έχω.
Από τους διακόπτες που έχω ,μόνο ο EMP Centauri 16x1 έχει κουμπάκια που ρυθμίζεις το DiSEqC σε 1.0 ή 1.1 ή 1.2.

Ένα παρόμοιο διακόπτη 8x1 που έχω της EMP Centauri ,δεν έχει κουμπία .
Η ρύθμιση γίνεται από το δέκτη σε 1.1 ή 1.2.