Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

Προσοχή να μην συνδέσετε κατά λάθος 12Volts ΑC στην είσοδο της τροφοδοσίας AC.
Για να δουλέψει το DAC με 6-0-6 volts μετασχηματιστή (with centre tap) πρέπει να γίνει μετατροπή στο κύκλωμα ανόρθωσης της τάσης τροφοδοσίας του mambo.

"you have been warned"

Last edited:
εχτές αγόρασα από τον Γιατρα έναν 6v 3a τετράγωνο ακόμα βεβαία δεν έχω κάνει καμιά δοκιμή το μηχανάκι είναι ακόμα μέσα στο αντιστατικό σακουλάκι όπως μου το έφερε ο Βασίλης εδώ και ένα μήνα περιμένω αυτό πλακετακι με τις εισόδους και ακόμα έρχεται μάλλον με ταχυδρομική χελώνα

Πολύ καλή η επιλογή της τάσης των 6V, αλλά καλού κακού μέτρησε την και με ένα πολύμετρο για να είσαι σίγουρος ότι η τάση είναι 6V με το μικρό φορτίο που καλείται να οδηγήσει , το mambo dac.

Να πούμε κίολας ότι μετα απο δεύτερη ματιά στο κύκλωμα της τροφοδοσίας και εντέλει πονηρη ματία , η ιδέα του common ground ειναι κοπιράιτ του Γιώργου ( internet King ) απίστευτη βελτιώση τα μάλα ..

Απάντηση: Re: Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

Στην i2s είσοδο υπάρχουν 4 επαφές, συνδέουμε μόνος τις 3 και γιατί;

Τέσσερις συν το ground (επάνω στην κλέμα)=5.
Αφήνουμε απ' έξω το ρολογάκι μιας κι έχουμε δικό μας πιο ζόρικο.

Re: Απάντηση: Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

Μιά από τα ίδια και από μένα :

αν έβαζες μεγαλύτερο κουτί και τις πλακέτες δίπλα δίπλα θα είχες σχεδόν μηδενικά καλώδια στο i2s

Απάντηση: Re: Απάντηση: Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

αν έβαζες μεγαλύτερο κουτί και τις πλακέτες δίπλα δίπλα θα είχες σχεδόν μηδενικά καλώδια στο i2s

Το κουτί είναι πολύ πρόχειρο και γι' αυτό είναι τόσο στενάχωρα εκεί μέσα,ειδικά μάλιστα μετά τον μεγαλύτερο μετασχηματιστή.
Ετοιμάζομαι να παραγγείλω ενα κουτί απο τον ιταλό όπως αυτό εδώ :http://www.modu.it/galaxy.html το οποίο θα είναι 80mm ύψος (λόγω του ύψους του μετασχηματιστή) και πλάτος 230mm με μήκος 230mm η 280mm.
Οπότε πιστεύω ότι θα είναι πολύ πιο άνετα τα εξαρτήματα μέσα σε αυτό το κουτί.
Επι τη ευκαιρία αν ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος φίλος,απο Αθήνα,να παραγγείλει και αυτός κάποιο κουτί απο το συγκεκριμένο κατάστημα ας επικοινωνήσει μαζί μου με πμ,μήπως και εκμεταλευτούμε κάποια μικρή έκπτωση,που κάνει για πάνω απο δύο κουτιά και φυσικά να μοιραστούμε τα μεταφορικά που δεν είναι και λίγα,λόγω UPS.

Επειδή θέλω να φτιάξω και ενα ζευγάρι καλωδίων interconnect,για σύνδεση του mambo με τον ενισχυτή,μπορεί κάποιος φίλος να προτείνει λύσεις vfm και σε καλώδιο και σε rca;
Εχω διαβάσει πολλά νήματα σχετικά και έχω ''χαθεί'' λίγο.
Η αγορά προτιμώτερο είναι να γίνει απο κάποιο κατάστημα στην Αθήνα,αλλά αν υπάρχει και κάποια αξιόλογη λύση απο εξωτερικό δεν το απορρίπτω.

Τάσο έχω δοκιμάσει της canare και είμαι πολύ ευχαριστημένος ειδικά για την τιμή τους (θα τα έλεγα ουδέτερα - δεν επηρεάζουν το χαρακτήρα των μηχανημάτων)
Στη διάθεσή σου αν θες να τα δοκιμάσεις. ;-)

Αγορά δυστυχώς απ'έξω (εγώ τα πήρα μτχ)

Τάσο έχω δοκιμάσει της canare και είμαι πολύ ευχαριστημένος ειδικά για την τιμή τους (θα τα έλεγα ουδέτερα - δεν επηρεάζουν το χαρακτήρα των μηχανημάτων)
Στη διάθεσή σου αν θες να τα δοκιμάσεις. ;-)

Αγορά δυστυχώς απ'έξω (εγώ τα πήρα μτχ)

Τι;Εννοείς πως δεν έχεις τουλάχιστον Valhalla επάνω και περιμένεις να παίξει;:flipout:
Εμένα έκατσαν πολύ ωραία πάντως κάποια της Chord (δεν νομίζω να είναι ακριβά) μονόκλωνα.
Λοιπά στοιχεία όταν γυρίσω σπίτι.

Έχω και chord (δεν τα κόβω όμως για μονόκλωνα, είναι αρκετά εύπλαστα)... μια χαρούλα παίζουν και αυτά (λίγο ρολ οφφ κάνουν στις υψηλές, που μπορεί να ευνοήσει κάποια συστήματα)
τα ξέχασα αυτά γιατί για κάποιο λόγο δεν κάνουν καλή επαφή με τα θηλυκά στο σασί (τι έγραψα πάλι ο που...? :flipout:)

Τάσο στη διάθεσή σου και αυτά

sok πολύ βουνό ρε άνθρωπε... έχεις αλλάξει τις κλιματολογικές συνθήκες της Πελοποννήσου ένα πράμα.
έχεις σκεφτεί να πάρεις μαζί τα ηχεία? ...έχω ακούσει ότι είναι καλά για λιθοτριψία! :worshippy:

sok πολύ βουνό ρε άνθρωπε... έχεις αλλάξει τις κλιματολογικές συνθήκες της Πελοποννήσου ένα πράμα.
έχεις σκεφτεί να πάρεις μαζί τα ηχεία? ...έχω ακούσει ότι είναι καλά για λιθοτριψία! :worshippy:

Έχει πολλά βουνά εδώ,εμποδίζουν την θέα στην θάλασσα,δεν κάνει.
Να σου πω για τα ηχεία καλά τα λες...ούτε άδειες,ούτε τίποτα...
-Μουσικούλα ακούμε κυρ-αστυνόμε...:flipout::flipout:

Επειδή θέλω να φτιάξω και ενα ζευγάρι καλωδίων interconnect,για σύνδεση του mambo με τον ενισχυτή,μπορεί κάποιος φίλος να προτείνει λύσεις vfm και σε καλώδιο και σε rca;
Εχω διαβάσει πολλά νήματα σχετικά και έχω ''χαθεί'' λίγο.
Η αγορά προτιμώτερο είναι να γίνει απο κάποιο κατάστημα στην Αθήνα,αλλά αν υπάρχει και κάποια αξιόλογη λύση απο εξωτερικό δεν το απορρίπτω.

Για vfm ριξε μια ματια εδω
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/26820-Interconnects-και-αλλαγη-στον-ηχο

Επειδη ψαχνομαι κι εγω, αν βρεις κανενα αλλο ενδιαφερον νημα στειλε κανενα πμ,
να το ξεψαχνισω:ernaehrung004:

να ρωτήσω κάτι

όσοι από εσάς αγόρασαν αυτό το

(24bit /192KHz CM6631A USB to SPDIF coaxial DAC SC Assembled)

το αγόρασαν από αυτόν τον πωλητή ; http://www.ebay.com/itm/370851652075?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

και αν ναι σε πόσο χρόνο το παρέλαβαν γιατί μετά από ένα μήνα ακόμα το περιμένω είμαι βεβαία σε επικοινωνία μαζί του και αν δεν έρθει μέχρι την άλλη παρασκευή θα μου στείλει άλλο η θα μου γυρίσει να χρήματα πίσω

Απάντηση: Re: Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

να ρωτήσω κάτι

όσοι από εσάς αγόρασαν αυτό το

(24bit /192KHz CM6631A USB to SPDIF coaxial DAC SC Assembled)

το αγόρασαν από αυτόν τον πωλητή ; http://www.ebay.com/itm/370851652075?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

και αν ναι σε πόσο χρόνο το παρέλαβαν γιατί μετά από ένα μήνα ακόμα το περιμένω είμαι βεβαία σε επικοινωνία μαζί του και αν δεν έρθει μέχρι την άλλη παρασκευή θα μου στείλει άλλο η θα μου γυρίσει να χρήματα πίσω

Α καλά....έχουμε ήδη κλείσει 50 ημέρες κι ακόμα.....