Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

:SFGSFGSF::SFGSFGSF:
Και δυο ερωτήσεις.
Τι περίεργη σύνδεση έχεις κάνει στις εισόδους dc;
Γιατί τα χαΐεντάδικα καλωδιάκια στο I2S κι όχι κανονικά που θα σου έδιναν σχεδόν μηδενικά μήκη;
Μερακλίδικη κατασκευή,και πάλι εύγε!

Ποιά είναι η περίεργη σύνδεση Σωκράτη στο DC;
Έχω βάλει ένα πυκνωτάκι όπως μας είχε προτείνει ο φίλος InternetKing σε παλαιότερο πόστ.
Το άσπρο καλώδιο είναι το common του Μ/Σ 6-0-6V.
Τα χαΐεντάδικα καλωδιάκια στο I2S είναι πολύ κοντά στο μήκος,3-5cm.

Ποιά είναι η περίεργη σύνδεση Σωκράτη στο DC;
Έχω βάλει ένα πυκνωτάκι όπως μας είχε προτείνει ο φίλος InternetKing σε παλαιότερο πόστ.
Το άσπρο καλώδιο είναι το common του Μ/Σ 6-0-6V.
Τα χαΐεντάδικα καλωδιάκια στο I2S είναι πολύ κοντά στο μήκος,3-5cm.

Δεν φαίνεται καλά αν έχεις κόψει τις διόδους γι´αυτό ρώτησα.Αν είναι κομμένες,πάσο.
Είναι και πλεγμένα τα δευτερεύοντα και δεν βλέπω τι πάει που,γι' αυτό ρώτησα.
Σε εμένα τα δευτερεύοντα είναι το (+) του ενός με το (-) του άλλου στο (-) του DC και μετά το (-) του ενός στο ένα άκρο του AC και το (+) του άλλου στο άλλο άκρο.

Μπράβο για την κατασκευή!

Διαφωνώ όμως με την καλωδίωση και τη θέση του Μ/Σ.
Καλώδια υψηλής και χαμηλής τάσης ποτέ μαζί.
Ο Μ/Σ ίσως θα έπρεπε να κεντραριστεί για καλύτερη κατανομή του βάρους και να μην είναι βιδωμένος κοντά στις γρίλιες για περισσότερη ασφάλεια.

Σαν ηλεκτρολόγος εγκαταστάσεων και ειδικά σε βιομηχανικούς χώρους έχω μάθει να προσέχω και να διαχωρίζω τα ισχυρά από τα ασθενή ρεύματα και όχι να διαχωρίζω τις χαμηλές τάσεις,γιατί και τα 230V θεωρείται χαμηλή τάση στην ηλεκτρολογία.
Τώρα όπως ανάφερα και στο προηγούμενο πόστ επειδή είναι το πρώτο ολοκληρωμένο project που φτιάχνω,(συναρμολογώ είναι η αλήθεια),σε σχέση με ηλεκτρονικά και δεν είμαι γνώστης του αντικειμένου,απλά τώρα προσπαθώ να μάθω και ειδικά από τους φίλους που ασχολούνται χρόνια με το άθλημα και έχουν φτιάξει η και σχεδιάσει πολύ καλά project,είμαι ανοιχτός σε όποιες συμβουλές και διορθώσεις.:ears:

Display μούρη παγούρι χαιενταδικη που να γράφει συχνότητα και πηγή γουστάρεται ? :2thumb22sup:

:music-smiley-005::music-smiley-005:

:7SFGSFG:

Μόνο για τα s/pdif ή και για τα I2S?

Θα μιλάς δηλαδή με το 8804 ή με το 9023;

Δεν φαίνεται καλά αν έχεις κόψει τις διόδους γι´αυτό ρώτησα.Αν είναι κομμένες,πάσο.
Είναι και πλεγμένα τα δευτερεύοντα και δεν βλέπω τι πάει που,γι' αυτό ρώτησα.
Σε εμένα τα δευτερεύοντα είναι το (+) του ενός με το (-) του άλλου στο (-) του DC και μετά το (-) του ενός στο ένα άκρο του AC και το (+) του άλλου στο άλλο άκρο.

Οι δίοδοι είναι κομμένες αλλά δεν πολυκατάλαβα τι γίνεται στο δικό σου μετασχηματιστή,έχεις δύο δευτερεύοντα τυλίγματα με 4 καλώδια;
Ο δικός μου έχει ένα κοινό και δύο 6V.
Οπότε στο (+) του DC δεν έχω κανένα καλώδιο.

Οι δίοδοι είναι κομμένες αλλά δεν πολυκατάλαβα τι γίνεται στο δικό σου μετασχηματιστή,έχεις δύο δευτερεύοντα τυλίγματα με 4 καλώδια;
Ο δικός μου έχει ένα κοινό και δύο 6V.
Οπότε στο (+) του DC δεν έχω κανένα καλώδιο.

Ναι,ξεχωριστά δευτερεύοντα.
Τώρα πως και τι μην ρωτάς και πολλά,την εγχείρηση μου την έκανε ο γιατρός,στο διάλειμμα ακρόασης-πιτσών-μπυρών μπροστά από ένα διάσημο τζάκι.:flipout:

Μπράβο για την κατασκευή!

Διαφωνώ όμως με την καλωδίωση και τη θέση του Μ/Σ.
Καλώδια υψηλής και χαμηλής τάσης ποτέ μαζί.
Ο Μ/Σ ίσως θα έπρεπε να κεντραριστεί για καλύτερη κατανομή του βάρους και να μην είναι βιδωμένος κοντά στις γρίλιες για περισσότερη ασφάλεια.

Επίσης ξέχασα να αιτιολογήσω την θέση του Μ/Σ,ήθελα να απομακρυνθώ όσο περισσότερο γινόταν από τις δύο πλακέτες του mambo και του usb converter,παρ' όλο που ήθελα και 'γώ να τον βάλω στο κέντρο για ισοκατανομή του βάρους,επίσης τον πήγα και λίγο πρός την μία πλαϊνή πλευρά του κουτιού γιατί ήθελα να έχω χώρο στο κέντρο και μπροστά γιατί ο Βασίλης μάλλον κάτι καλό ετοιμάζει ,βλέπε display και πρέπει να υπάρχει ο κατάλληλος χώρος.:Banane0:
Επίσης φρόντισα να αφήσω επαρκή χώρο και γύρω από την οπή του usb,για να υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης άλλης πλακέτας πιό μεγάλης και με διαφορετική διάταξη από το cm6331a όπως π.χ http://luckit.biz/new/?tcp_product=waveio

attachment.php

μερακλΑΝΤΑΝ !

:worshippy:

Απάντηση: Re: Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

ΤΑ πάντα όλα , τσιμπάω το lrclock το δίνω σε ένα sence pin στο arduino ,,μαγειρευω κώδικα

done !

Ακούγεται αρκετά ενδιαφέρων...πως το σκέπτεσαι να το υλοποιήσεις...diy προς την κοινότητα ή θα το πατρονάρεις ως κατασκευαστής;

diy προς την κοινότητα , δεν είμαι κατασκευαστής .. το σενάριο είναι μεταξύ χόμπυ και κανα στραβό μεροκάματο , τουλάχιστον πρός το παρών , ειναι έτοιμο το κόλπο δεν έχει μυστικά , μια πονηρη ιδέα μου ήρθε το ψιλοέψαξα το δοκίμασα στην πράξη και δουλέυει δε με οποιοδήποτε ιντερφείζ , θέλει ένα arduino και ένα display , λίγο κωδικα ,, και είναι οκ ,

Βασίλη το ως προς το "κατασκευαστή" δεν νομίζω να το πήρες στραβά, έτσι; ¨Αλλωστε δεν είναι καθόλου άσχημο ως εξέλιξη, εκτός φυσικά εάν δεν σε ενδιαφέρει.

Η λύση σου θα προσφέρει μία σειρά άλλων λύσεων.
Τι εννοώ, αν το τελειοποιήσεις με Arduino<->display<->κώδικα, θέλει λίγο παραπάνω κώδικα και για remote έλεγχο γύρω από ένα καλό IC volume και το λουκούμι δένει σε ένα πολυσύνθετο μηχάνημα από dac μέχρι και παθητικό προενισχυτή ικανό να οδηγήσει το 95% των τελικών της αγοράς.

Με ποιο arduino δουλεύεις;
Προσωπικά θα σε περιμένω, ανελλιπώς!

Βλέπω να μας το τρώνε τα βουβάλια το dispay,ήδη είχαμε κρούσματα :flipout::jester:

Το καλό με όλα αυτά είναι ότι είναι πια σχεδόν τζάμπα να τα φτιάξεις.. Παίρνεις 1.8" TFT από το ebay με 3-4 , βάζεις και ένα arduino (ή και σκέτο το chip αν έχεις θέμα χώρου ή κόστους) και έχεις τελειώσει..

Re: Απάντηση: Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

Βασίλη το ως προς το "κατασκευαστή" δεν νομίζω να το πήρες στραβά, έτσι; ¨Αλλωστε δεν είναι καθόλου άσχημο ως εξέλιξη, εκτός φυσικά εάν δεν σε ενδιαφέρει.

Η λύση σου θα προσφέρει μία σειρά άλλων λύσεων.
Τι εννοώ, αν το τελειοποιήσεις με Arduino<->display<->κώδικα, θέλει λίγο παραπάνω κώδικα και για remote έλεγχο γύρω από ένα καλό IC volume και το λουκούμι δένει σε ένα πολυσύνθετο μηχάνημα από dac μέχρι και παθητικό προενισχυτή ικανό να οδηγήσει το 95% των τελικών της αγοράς.

Με ποιο arduino δουλεύεις;
Προσωπικά θα σε περιμένω, ανελλιπώς!

Σιγα βρε μην στραβώσω :ernaehrung004: θεωριτικά βάσει του σκατοχαρτου που έχω κατασκευαστής μπορεις να πείς ,, " ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΚΑΤΑΚΕΥΗ ΚΥΚΛΩΜΑΤΩΝ ΡΑΔ/ΤΗΛΕ/ " η κάτι τέτοιο που παραπέμπει σε " αυτη την στιγμή λείπω ρίψατε σημείωμα κάτω απο την πόρτα " :flipout::flipout:

με το uno παίζω ! :bebored: και ναι έχει τρομερό ενδιαφέρον να κάνεις σχεδόν τα πάντα !

Επιτέλους,μετά από αρκετό καιρό,βρήκε και το δικό μου mambo το ''σπίτι του'' σε ένα όμορφο και προσεγμένο κουτί από τον Ιταλό,εξ'ολοκλήρου από αλουμίνιο και με πρόσοψη,hi-end,απο 10 mm βουρτισμένο αλουμίνιο :Banane0:.
Βέβαια ότι πληρώνεις παίρνεις,συνήθως,οπότε βγήκε αρκετά ακριβούτσικο αν και μοιραστήκαμε τα μεταφορικά με ένα άλλο φίλο.
Λοιπόν στο διαταύτα τώρα,μετά από δύο ημέρες εργασία κατάφερα μετά κόπων και βασάνων να ολοκληρώσω το ''project'',μιά ημέρα στο εργαστήριο της δουλειάς για τις διάφορες τρύπες και μιά ημέρα στο σαλόνι του σπιτιού όπου είχα εγκαταστήσει το εργαστήριο μονταρίσματος.
Συνεχίζονται οι ακροάσεις για να έρθει στα ίσα του με το τελικό στρώσιμο,αλλά με τον Βασίλη που έχουμε ''μπλέξει'' όλο σε ωραίους μπελάδες θα μας βάζει κάθε τρείς και λίγο,τη βλέπω την δουλειά.:flipout:
Λόγω υπέρμετρου ενθουσιασμού(πρώτη DIY κατασκευή ενός ολοκληρωμένου μηχανήματος,έστω και συναρμολογημένης) πιστεύω να μου δικαιολογήσετε τίς πολλές φωτό.

Τάσο απλά respect! Είμαι σίγουρος ότι το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει..Συγχαρητήρια.

-bye-
Τάσο απλά respect! Είμαι σίγουρος ότι το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει..Συγχαρητήρια.

Ανδρέα σε ευχαριστώ πολύ ρε φίλε και Χρόνια σου Πολλά για την ονομαστική εορτή σου,έστω και ετεροχρονισμένα,θα κανονίσουμε να βρεθούμε στις γιορτές.
Επίσης ευχαριστώ όλους τους φίλους για τα καλά τους λόγια και όπως έχω πεί είμαι ''ανοιχτός'' σε κάθε παρατήρηση η συμβουλή από τους φίλους της DIY κοινότητας που ασχολούνται χρόνια με το ''άθλημα''.-bye-

Κάποιες επεμβάσεις σίγουρα βελτιώνουν το αισθητικό μέρος της κατασκευής μας, αλλά δυνητικά θα μπορούσαν να προκαλέσουν ακόμα και διαφοροποιήσεις στο ηχητικό αποτέλεσμα. Κάθε παράλληλη σύνδεση που μεταφέρει ψηφιακό σήμα ή σήμα χρονισμού εάν δεν απομονωθεί πλήρως από το υπόλοιπο κύκλωμα μπορεί να δημιουργήσει αναρίθμητα άλλα προβλήματα.

Τάσο (ford focus) η κατασκευή σου είναι υποδειγματική. Μπράβο σου !