Internet King
Supreme Member
Επειδή μας αρέσει η τελειότητα, θα ήθελα να ρωτήσω αν αχολήθηκε κάποιος επό εσάς με τη "σωστή" -από ηχητικής πλευράς- σύνδεση της "φάσης" στο πρωτεύον και στο δευτερεύον τύλιγμα του μετασχηματιστή τροφοδoσίας.
Επειδή μας αρέσει η τελειότητα, θα ήθελα να ρωτήσω αν αχολήθηκε κάποιος επό εσάς με τη "σωστή" -από ηχητικής πλευράς- σύνδεση της "φάσης" στο πρωτεύον και στο δευτερεύον τύλιγμα του μετασχηματιστή τροφοδoσίας.
Ήρθα και εγώ στην παρέα καθώς έγινα και εγώ κάτοχος του mambo.
Και πρώτα απ' όλα τα θερμά μου συγχαρητήρια στον Βασίλη για την τρομερή δουλειά που έκανε και ένα μεγάλο ευχαριστώ που την μοιράστηκε μαζί μας. Το έβαλα μπρός πριν δυό μέρες και απο την spidif ήδη κάνει θαύματα... φαντάσου να στρώσει κιόλας. Το τροφοδοτώ από touch και η αναβάθμιση ειναι το κάτι άλλο. Θέλω να ξεθάψω ένα squeezebox classic να δω αν μπορεί να απογειώσει ένα παλαιότερο μηχάνημα.
Βασίλη και πάλι μπράβο και αν θέλεις μιά και έχω ασχοληθεί με τα arduino ειμαι στην διάθεσή σου να βοηθήσω σχετικά με τον κώδικα.
Δηλαδή τι ακριβώς εννοείς;
Για να μπορέσουμε και 'μείς να καταλάβουμε καλύτερα μιάς και έχεις ασχοληθεί αρκετά με το θέμα τροφοδοσίας του mambo και σε ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο που έχεις διαθέσει όλοι εμείς,οι ήδη κάτοχοι του.
Ευχαριστώ πολύ και πάλι όλους σας για τα καλά σας λόγια!!!
To κλασικό πλέον θέμα που αφορά την επιλογή της "σωστής" -από ακουστικής πλευράς- φάσης στη σύνδεση του μετασχηματιστή τροφοδοσίας δείχνει να επηρεάζει και το mambo, όπως άλλωστε συμβαίνει και με πολλές άλλες συσκευές ήχου που τροφοδοτούνται από έναν ή περισσότερους μετασχηματιστές τροφοδοσίας.
Στην απλή σύνδεση του Μ/Σ τροφοδοσίας που προτείνει ο κατασκευαστής, όπου ο Μ/Σ έχει ένα μόνον δευτερεύον τύλιγμα, κάθε αλλαγή της φάσης στο πρωτεύον κατά 180 μοίρες δημιουργεί την αντίστοιχη αλλαγή και στο δευτερεύον. Η αλλαγή της φάσης κατά 180 μοίρες στο πρωτεύον πραγματοποιείται εύκολα αλλάζοντας τη φορά με την οποία συνδέεται το φισ του καλωδίου ρεύματος της τροφοδοσίας με την πρίζα του πολύπριζου.
Η διαδικασία της επιλογής της σωστής φάσης γίνεται και με μέτρηση, κάτι που εμένα προσωπικά με βοηθάει αφού δεν χρειάζεται να ακούω επανειλημμένα το ίδιο χαιεντάδικο μουσικό θέμα προκειμένου να αποφασίσω με ποια σύνδεση ακούγεται πιο σωστά το mambo.
Πως μετράμε για να μπορέσουμε να βρούμε που πάει η φάση;
Πολύμετρο,δοκιμαστικό κατσαβίδι,κλπ...
Μόλις το δοκίμασα και δεν μου βγάζει κάτι τέτοιο. Όπως και να το βάλω το βύσμα στη πρίζα μου βγάζει τα ίδια βολτ και λόγω ότι είναι AC δεν μου βγάζει πολικότητα.
:hmmmm2:
δεν το κατάλαβα. Αυτή τη στιγμή ο μετασχηματιστής είναι στον αέρα μιας και περιμένω κάποια υλικά ακόμα για να μπουν όλα μαζί στο κουτί. Τι πρέπει να κάνω για να πω ότι η φάση του μετασχηματιστή είναι το δεξί ή το αριστερό ποδαράκι;
Όταν ο Internet King έγραφε για τη σωστή φάση στο μετασχηματιστή εννοούσε ότι η φάση που έρχεται από τη πρίζα θα πρέπει να πάει να κολληθεί στο πρωτεύον του εκεί που ο κατασκευαστής αρχίζει το δεξιόστροφο τύλιγμα του νήματος και ο ουδέτερος εκεί που τελειώνει το τύλιγμα γιατί με αυτό τον τρόπο έχουμε την καλύτερη επαγωγή στο δευτερεύον με αποτέλεσμα μικρότερες απώλειες και για κάποιο λόγο καλύτερο ήχο από τη συσκευή μας. Στις hi end συσκευές και καλώδια ρεύματος η φάση είναι σημαδεμένη. Εμείς που παίρνουμε ένα σκέτο μετασχηματιστή καλούμαστε να βρούμε την φάση του μετασχηματιστή και να την κολλήσουμε πάνω. Αυτή την διαδικασία θέλω να μας πει ο Βασιλιάς του Internet για να την κάνουμε.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.