Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

Σωκράτη, τώρα είδα καλύτερα το πως το έχεις ενώσει.
Νομίζω ότι το γεφύρωμα της γείωσης προς το σημείο της γείωσης ενός u.fl, δεν ήταν απαραίτητο.
Εφόσον αποφάσισες να κάνεις το στρίψιμο γείωσης σε κάθε κλάδο του i2s, μάλλον οι επιλογές σου ήταν δύο.
'Η να οδηγούσες όλα τα gnd στο κοινό gnd του μπλε molex ή να χρησιμοποιούσες έτοιμα u.fl καλώδια με ελεύθερες τις απολήξεις όπου θα έβαζες μεταλλικά πιν για σύνδεση στη usb πλακέτα (νομίζω υπάρχουν τέτοια u.fl καλώδια).

Πάμε τώρα και στα αρχεία υψηλής ανάλυσης. Μου επιβεβαίωσες αυτό που είδα τελευταία μετρητικά.
Προφανώς η Sabre για λόγους συμβατότητας δίνει το 192Khz ως σίγουρο, αλλά το σαυράκι πάει και υψηλότερα.

Σωκράτη, πρώτον εξακρίβωσε ότι σίγουρα δεν γίνεται κάποιο downsampling από το λογισμικό και ότι όντως στέλνει σήμα 352 προς το dac και κατά δεύτερον δοκίμασε και ένα 382άρη.
Μετρητικά στο 382άρη, ενώ κλείδωνε είχε κάτι μικρά περίεργα τεχνουργήματα στη βάση του θορύβου (κατώφλι) και παρουσίαζε στιγμιαία αστάθεια στο κλείδωμα. Δεν αναφέρομαι στο κλείδωμα με το led, αλλά πως εμφάνιζε το FFT.
Για DSD δεν είμαι σίγουρος, γιατί ενώ η γεννήτρια μου έχει και έξοδο DSD και μάλιστα ρυθμιζόμενη, δεν θυμάμαι να είχα δει κλείδωμα μέσω αυτής.
Για την ακρίβεια τελευταία χρησιμοποιώ μια ψηφιακή γεννήτρια Altor 384 Gen και έχω αρχίσει να βλέπω αρκετά ωραία πράγματα μέσω αυτής...

Μάνο,στο u.fl δεν έχω ενώσει,απλώς πατάω κι έχω κολλήσει με την γνωστή χαιεντ κόλλα.:flipout:

Στην ουσία αυτό που λες κάνω,από το κοινό ground τράβηξα αυτή την γεφυρούλα απλώς και μόνο για να εκπληρώσω την απαίτηση για ίδια μήκη μεταξύ καλωδίων και μεταξύ καλωδίων και του καλωδίου ground τους,πριν το στρίψιμο.
Μην κοιτάς που το ground στις limited εκδόσεις του v1 ήταν γυμνό :flipout:

Εξακρίβωση δεν χρειάζεται,εφ' όσον είναι αναμμένο το μπλε λαμπιόνι επάνω δεξιά στο Jriver,είναι native χωρίς απολύτως καμία επεξεργασία.
Βεβαίως και το ξεψάχνισα,εννοείται,παίζει και στο foobar μόνο που ο δόλιος εκδότης του skin μου δεν προέβλεψε πέμπτο digit εκεί που δείχνει την δειγματοληψία.οπότε κι αντί να αναφέρει 16.934 Kbps,αναφέρει 1.693. :flipout:

Κατά τα άλλα τα πάει αέρα,το άφησα να παίζει,πήγα θάλασσα,γύρισα κι ακόμα κελαηδάει DXD.:Banane0:

Θα δοκιμάσω και τα 382 και θα αναφέρω.

Για το dsd:
Δεν παίζει,το έχω δοκιμάσει.
Εφ´όσον όμως παίζει τα μεγάλα,δεν χάνουμε απολύτως τίποτα,υπερδειγματοληψία του κάνουμε στην ουσία αν το παίξουμε στα 352.8.

Οι δοκιμές έγιναν.
Κι αφού δοκιμάζουμε,είπα να το πάω τέρμα κι εκτός από 24/384 του πάτησα και 32/384.
Πολύ χρήσιμα test files εδώ για όποιον θέλει.

Τα έπαιξε και τα δύο.
Το 32άρι όμως είχε πολύ υψηλό κατώφλι θορύβου.Το 24άρι ήταν άψογο.

Και φώτο για να μην λέμε λόγια του αέρα:
(Ξαναλέω πως όταν το μπλε λαμπάκι είναι αναμμένο,παίζουμε bit perfect.Για όσους δεν ξέρουν από jriver ή εξήγηση. )

ΓŽΕ‘ΓŽΒ±Γβ€žΓŽΒ±ΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ?.JPG1ΓŽΕ‘ΓŽΒ±Γβ€žΓŽΒ±ΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ?.JPG

Update:
Στο foobar παίζει άψογα και το 32άρι.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Θα πρέπει να πούμε βέβαια,πως θα πρέπει και το USB>i2s να μπορεί να υποστηρίζει τις παραπάνω αναλύσεις,μην προσπαθήσει κανείς με πχ.,24/192 modules και αποτύχει και μας βρίζει μετά... :flipout:

Λοιπον οπως σας ειπα θα δοκιμαζα το isolated xmos του diynhk (http://www.diyinhk.com/shop/audio-k...i2sdsd-pcb-with-ultralow-noise-regulator.html) με φυσικα την απολυτη και αμεση βοηθεια του Βασιλη.
Μου περασε και την πλακετιτσα με τα led για τις αναλυσεις κλπ... και ξεκινησα τις δοκιμες...

Η πλακετα εχει εισοδο για εξωτερικη 5V τροφοδοσια ακυρωνοντας το +5v του USB και ο βασιλης το εκανε... πλεον παιρνει μονο το Data +/- και τιποτα αλλο απο το USB και εχω ενα DAC με θορυβο "σβηστου".
Το αποτελεσμα ειναι απιστευτο (για το sabre του βασιλη δεν εχω να πω κατι παραπανω, ειναι οτι καλυτερο εχω δοκιμασει) και αρχισα μετα τις αλχημειες με τις αναλυσεις...

Κλασικα περνουσε οπως πριν μεχρι 24/192 και ειπα να παω παραπανω...

Jriver: Με wasapi περασε μεχρι και 24/384 (με το αντιστοιχο μπλε λαμπακι του jriver που ειπε και ο sokmav) αλλα στα 32bit εκανε resample στα 24bit και εσβηνε το μπλε σηματακι. Μετα ειπα να δοκιμασω τους ASIO και προς εκπληξη μου περασε καθαρο 32/384 στην i2s (με το μπλε λαμπακι) και το sabre εδινε κανονικα ηχο στις εξοδους...
Σε asio παντα, DXD 24bit/352.8 wav επαιξε κανονικα παλι bit perfect, DSD64 επαιξε κανοντας μετατροπη στο ευρος απο 64bit σε 32bit (ετσι εγραφε το jriver) και DSD128 δεν επαιζε αν δεν του εβαζα εγω μετατροπη σε χαμηλοτερη δειγματοληψια... οποτε bit perfect δεν εχει σε DSD.

Foobar: Ισχυει οτι παραπανω εκτος απο τα DSD... Δειχνει οτι παιζει (μετρανε δευτερολεπτα και το spectrum δουλευει) αλλα ηχο δεν δινει στην εξοδο... Νομιζω ειναι επειδη το xmos εχει αλλες εξοδους για dsd (οπως αναφερει στις οδηγιες για αναπαραγωγη dsd) και τις εχουμε αφησει εκτος για προφανεις λογους... Το θεωρω προσωπικα ενα αχρηστο φορματ με μικρη απηχηση και κανενα προσωπικο αρχειο...

Δεν ξερω πως και τι γινεται εσωτερικα στο sabre... το σιγουρο ειναι ομως οτι πλεον παιζει οτι υπαρχει...

Βασιλη, σε ευχαριστω πολυ για ακομη μια φορα!!!

Re: Απάντηση: Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

Νομιζω ειναι επειδη το xmos εχει αλλες εξοδους για dsd (οπως αναφερει στις οδηγιες για αναπαραγωγη dsd) και τις εχουμε αφησει εκτος για προφανεις λογους...

Μέσω i2s μεταφέρεται και το DSD
Οπότε εφόσον η σύνδεση σου είναι i2s και το firmware δεν είναι κάνα παράξενο αλλά ακολουθεί τον open source κώδικα (όλοι αυτόν αξιοποιούν), δε χρειάζεται οποιαδήποτε άλλη σύνδεση.

μια παρένθεση, επειδή αγοράζω Salas ΒιΒ, ο teabag εφόσον πρόκειται για dac με ρωτάει γιατι δεν παιρνω το Reflektor-D. Eπειδή δεν εχω παρακολουθήσει τα σχετικά Salas' projects με ευλάβεια, το reflector παιζει καλύτερα σε dac ? υποτιθεται ότι ειναι εξειδικευμένο για ψηφιακά. Κάνει για το mambo v2?

μια παρένθεση, επειδή αγοράζω Salas ΒιΒ, ο teabag εφόσον πρόκειται για dac με ρωτάει γιατι δεν παιρνω το Reflektor-D. Eπειδή δεν εχω παρακολουθήσει τα σχετικά Salas' projects με ευλάβεια, το reflector παιζει καλύτερα σε dac ? υποτιθεται ότι ειναι εξειδικευμένο για ψηφιακά. Κάνει για το mambo v2?

Το reflektor θα πάρεις. Tο Συγκρίναμε με bib πάνω στο v2 και ήταν αισθητά καλύτερό του για τροφοδοδία του dac.
Θα σου το βεβαιώσει και ο Βάσος που ήταν παρόν.

Μετά από πολύ δρόμο διαφόρων δοκιμών και οδών, το πολυπειραματιζόμενο mambo2 αποκτά πρόχειρο μεν κουτί, αλλά τελικό σετάπ δε.

Από πάνω προς τα κάτω διακρίνονται και εκ των αριστερών προς τα δεξιά:
1) μπάφερ JG, τροφοδοσία συμμετρική Salas BiB, Μ/Τ
2) CM6631A, τροφοδοσία μέσω της γνωστής πλακέτας TI LDO 47XXXX, M/T
3) mambo2, τροφοδοσία Reflektor-D, M/T

Χωριστές τροφοδοσίες με αυτόνομους M/T για κάθε συσκευή, διακόπτης εξόδου direct/buffer για εύκολη διαμεταγωγή εξόδου.
Στο γνωστό μπάφερ του J.G, άφησα τελικά το φίλτρο ως είχε αρχικώς σχεδιαστεί αλλά άλλαξα τον μικρό πυκνωτή φίλτρου 150pF (603 smd) ανά κανάλι σε Polystyrene (Styroflex) που νομίζω ότι είναι ιδανικότερο.

Περιμένω να συμπληρώσει κάποιες ώρες αναπαραγωγής, αλλά στα πρώτα ακούσματα πάει αρκετά καλά και το μπάφερ δεν δείχνει να επηρρεάζει "αρνητικά" τον ήχο, βασικά έχει βάλει κάποια μικρά στοιχεία ανόδου.
Νομίζω ότι είναι ο καλύτερος ακουστικός συνδιασμός που έχω βγάλει μέχρι στιγμής από το mambo2, αν και κάποιες αντιστάσεις τόσο στο BiB όσο και στο Reflektor χρήζουν αλλαγής.

Περισσότερα, εν καιρώ...

Attachments

• dac.jpg
    dac.jpg
    234.1 KB · Views: 351
Και οι απαντήσεις οι γνωστές ξεκάθαρες του τύπου "δίνει έναν άλλον αέρα, μία "γεύση" al dente, που σε συνδιασμό με τις ακουστικές αρμονικές, σε ταξιδεύουν....

Τι λες δεν είναι άψογη ακουστική μεταφορά;

Παιδες αν αυτο το εργαλειο θελουμε να το συνδεσουμε με τον υπολογιστη για αναπαραγωγη ηχου, και θελουμε volume control παιζει καμια λυση;
Εχω studio monitor ηχεια

Νομιζω πως ναι.Καποια στιγμη συζηταγα με τον Τασο κ απ οτι μ ελεγε μεσω κωδικα κανεις πολλα
οπως κ αυτο.

Επιπρόσθετες λύσεις, ένας εξωτερικός εξασθενητής σήματος (attenuator) όπως το δοκιμασμένο PGA2311 ή κάτι σαν αυτό που ετοίμασε ο diyhnik όπου σε μία CM6631A έβαλε volume control.

Κατ´αρχήν να ρωτήσω για να μην πω κουλαμάρα.
Όταν επιλέγουμε εξωτερικό ρολόι με το jumper κι έχουμε το Μ.Clock συνδεδεμένο,παίζουμε με τα ρολόγια του αμανέρο;

Το έχω έτσι κάνα δυο μέρες.
Δεν θα πω πολλά,απλώς δοκιμάστε το και πείτε κι εσείς.