Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

Να σας πώ και εγω 2 πραγματάκια γιατι το onboard πάιζει πολύ καλά συγγριτικά με το απλό και όχι τόσο σοφιστικέ σχεδιασμό του , πρώτον έχεις μεγάλη διαφορά πρως το τελικό αποτέλεσμα βάζοντας επιλεγμένα υλικά αυστηρα πρώτης ποιότητας , δλδ πάνω έχει ένα ταπεινό 7805 για prereg , ναι μεν αλλα ... δεν είναι 7805 της σειράς , ειναι διαλεγμένο μετα απο πολλές δοκιμές και είναι το mc7805 smd package της ON , και σε σχέση με την συγκεκριμένη χωριτικότητα και ποιότητα των nicicon , φέρνει το ζητούμενο αποτέλεσμα ,

αυτό είναι μια παράμετρο , η άλλη είναι ότι καπάκι μετά το mc παίζουν μπάλα τα πραγματικα ακριβά και υπέροχα σε χαρακτηριστικά ultra low noise reg της texas , τόσο καπάκι όμως που δεν προλαβαίνει να πάρει ¨ ανάσα ¨ το rail ,

γενικά η σφικτή σχεδιάση φέρνει σε ευαισθητα κυκλώματα τα επιθυμητα αποτελέσματα που επιθιμείς ,

κατ ουσιάν το πλακετάκι είναι μια πιστη εφαρμογή αυτων των κανόνων που επισυνάπτω ,

http://www.ti.com/lit/ml/slyp173/slyp173.pdf

επίσης δοκιμάστηκε και σε πλακέτα rogers 403c army , με ακόμα καλύτερα αποτελέσματα ,, εκτοξέυοντας στο θεό το κόστος ... οπότε ,, δεν ..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

Για να φτάσεις στο συμπέρασμα ότι προτιμάται on board regulator,... ποιες σταθεροποιημένες τροφοδοσίες έχεις δοκιμάσει? έχεις δοκιμάσει με Salas?

Τα τροφοδοτιοκά που δοκίμασα ήταν όλα ιδιοκατασκευής, series regulators με ολοκληρωμένα και με διακριτά εξαρτήματα, shunt regulators με ολοκληρωμένα και διακριτά καθώς και μπαταρίες διαφόρων τύπων.
Παρατήρησα ότι ακόμα και το καλώδιο που συνέδεε το εξωτερικό τροφοδοτικό με το mambo dac επηρρέαζε τον ήχο του συστήματος και δεν ξέρεις ποτέ αν φταίει το καλώδιο διασύνδεσης ή το ίδιο το τροφοδοτικό. Τα shunt regulators στη συγκεκριμένη υλοποίηση δεν εμφανίζουν κάποια πλεονεκτήματα επειδή στο κύκλωμα υπάρχουν τα on-board regulators που είναι τύπου σειράς (series regulators). O θόρυβος που παράγουν τα onboard regulators είναι αμελητέος για τη συγκεκριμένη εφαρμογή που προορίζεται για αναπαραγωγή ήχου και όχι για μετρητικό σύστημα ακριβείας. Ο θόρυβος όλων ανεξαιρέτως των ηχογραφήσεων που αναπαράγουμε στα σπίτια μας είναι χιλιάδες φορές μεγαλύτερος ως μέγεθος από τον θόρυβο που παράγουν τα ίδια τα onboard regulators.
Salas shunt regulator δεν έχω δοκιμάσει. Πολύ θα χαρώ να μου δώσει κάποιος ένα για να το δοκιμάσω στο σύστημά μου. Να είναι ρυθμισμένο κάπου μεταξύ 5 και 6 Volts DC.

Τα τροφοδοτιοκά που δοκίμασα ήταν όλα ιδιοκατασκευής, series regulators με ολοκληρωμένα και με διακριτά εξαρτήματα, shunt regulators με ολοκληρωμένα και διακριτά καθώς και μπαταρίες διαφόρων τύπων.
Παρατήρησα ότι ακόμα και το καλώδιο που συνέδεε το εξωτερικό τροφοδοτικό με το mambo dac επηρρέαζε τον ήχο του συστήματος και δεν ξέρεις ποτέ αν φταίει το καλώδιο διασύνδεσης ή το ίδιο το τροφοδοτικό. Τα shunt regulators στη συγκεκριμένη υλοποίηση δεν εμφανίζουν κάποια πλεονεκτήματα επειδή στο κύκλωμα υπάρχουν τα on-board regulators που είναι τύπου σειράς (series regulators). O θόρυβος που παράγουν τα onboard regulators είναι αμελητέος για τη συγκεκριμένη εφαρμογή που προορίζεται για αναπαραγωγή ήχου και όχι για μετρητικό σύστημα ακριβείας. Ο θόρυβος όλων ανεξαιρέτως των ηχογραφήσεων που αναπαράγουμε στα σπίτια μας είναι χιλιάδες φορές μεγαλύτερος ως μέγεθος από τον θόρυβο που παράγουν τα ίδια τα onboard regulators.
Salas shunt regulator δεν έχω δοκιμάσει. Πολύ θα χαρώ να μου δώσει κάποιος ένα για να το δοκιμάσω στο σύστημά μου. Να είναι ρυθμισμένο κάπου μεταξύ 5 και 6 Volts DC.

Θέλω κι εγώ να επιβεβαιώσω την διαφορά με την αλλαγή καλωδίων τροφοδοσίας.
Το καλύτερο αποτέλεσμα το πήρα με καλώδιο 3χ2.5 (!) ,θωρακισμένο,με floating ground.
Με το συγκεκριμένο καλώδιο,είχα το πιο μαύρο υπόβαθρο που έχω ακούσει από πηγή μου.

Θέλω κι εγώ να επιβεβαιώσω την διαφορά με την αλλαγή καλωδίων τροφοδοσίας.
Το καλύτερο αποτέλεσμα το πήρα με καλώδιο 3χ2.5 (!) ,θωρακισμένο,με floating ground.
Με το συγκεκριμένο καλώδιο,είχα το πιο μαύρο υπόβαθρο που έχω ακούσει από πηγή μου.

Να ρωτησω κι εγω ο αδαης (που ενδιαφερομαι) τι σημαινει μαύρο υπόβαθρο?

Να ρωτησω κι εγω ο αδαης (που ενδιαφερομαι) τι σημαινει μαύρο υπόβαθρο?

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

The Silence Of The Lambs!
(Ησυχία στο background εννοώ,που εφόσον την είχα,τώρα μου φαίνεται αφύσικο.Απαντάω κι ας με δουλεύετε βρε..)

The Silence Of The Lambs!
(Ησυχία στο background εννοώ,που εφόσον την είχα,τώρα μου φαίνεται αφύσικο.Απαντάω κι ας με δουλεύετε βρε..)

Καθολου δε σε δουλευω. Οντως δεν το ηξερα.
Εγω το Gojakla πειραξα που ενω ειπα οτι ειμαι αδαης μου απαντησε με τροπο, εχμμ, οχι και πολυ περιγραφικο, με αποτελεσμα παλι να μην καταλαβω.
Τωρα επιασα κατι παραπανω. Δεν το συνεχιζω για να μην μαμησουμε και το νημα του ανθρωπου.

Υγ. Mambo dac rulzzz!:worshippy:

Τα σημερινά on board regulator, είναι όντως χαμηλού θορύβου τουλάχιστον στο φάσμα 10Hz-100KHz. Το εν λόγω που χρησιμοποίησε ο Βασίλης αναφέρει 42μV που είναι εντυπωσιακά χαμηλό.
Το θέμα είναι τι αντίσταση εξόδου δίνουν στο ακουστικό φάσμα και εδώ είναι μάλλον το πλεονέκτημα των shunt regulator. Αυτή την πληροφορία συνήθως δεν τη δίνουν ή εάν τι δίνουν αναφέρεται μόνο σε μία συχνότητα και συνήθως αυτής του 1KHz.
Στο ψηφιακό το θέμα είναι προφανώς πιο περιορισμένο από ότι στο αναλογικό μέρος της τροφοδοσίας και συνήθως μία καλή υλοποίηση μέσω ενός χαμηλοθόρυβου on board είναι υπεραρκετή στην πλειονότητα των περιπτώσεων.
Εάν και τα έχουμε πει τηλεφωνικά με το Βασίλη, να το συγχαρώ και σε αυτό το νήμα για αυτή του την υλοποίηση.
Το ESS9023 δείχνει να είναι πολλά υποσχόμενο και κυρίως με την ανάγκη υποστήριξης ελάχιστων περιφερειακών ηλεκτρονικών για τη σωστή αναπαραγωγή.

Μετα απο αρκετες δοκιμές πάντως και με τυπου shunt , αλλα και διακριτά τροφοδοτικά με reference παράξενα και ακριβοθώρητα τρανζιστοράκια , στη αρχή ενθουσιάζεσαι και λές αυτό είναι !! σε κανα 2 ώρες που ακούς αρχίζεις και κουράζεσαι , ο ήχος αποκτάει μια λαμπράδα στα μεσο-υψηλά που το μπερδέυεις για διαφάνεια και λεπτομέρεια ,, αμ δε ... μεταφορικά θα έλεγα εάν ήταν εικόνα ότι βάζουμε το sharpnes μπουνια , και πέφτουμε στο λεγόμενο εφέ ,, μου ξυρίσε τα αυτιά ,,

αυτά

εν τω μεταξύ βλέπω να χάνω και τα 2 αυτια μου απο τα ακουστικά ...

Last edited:
φιλε sokmav το καλωδιο απο που το πηρες? η απλα πηρες μπλενταζ ηλεκτρολογικο?
και θελει να παρω ενα μετασχηματιστη αφου ακομη παιζω με εξ,τροφοδοτικο. υπαρχει κατι συγκεκριμενο η να κανω δοκιμες?

φιλε sokmav το καλωδιο απο που το πηρες? η απλα πηρες μπλενταζ ηλεκτρολογικο?
και θελει να παρω ενα μετασχηματιστη αφου ακομη παιζω με εξ,τροφοδοτικο. υπαρχει κατι συγκεκριμενο η να κανω δοκιμες?

Το καλώδιο είναι DIY,ηλεκτρολογικό με συστραμμένους αγωγούς και μπλενταζ.Στα άκρα με απλά supra iec (απ' τα λίγα που χωράνε στα Densen γι' αυτό έχω απόθεμα :flipout: )
Το πήρα από τον εισαγωγέα που προμηθεύομαι και βιομηχανικά καλώδια.
Για μετασχηματιστή,εγώ παίζω με τοροειδή,όμως ακόμα το τι του πάει καλύτερα είναι υπό διερεύνηση,οπότε καλύτερα να περιμένεις τις εξαντλητικές δοκιμές που υφίσταται από όλους μας.

Sok μπας και να έφερνες αύριο το mambo σου (με το καλώδιο με το μαύρο υπόβαθρο) να κάναμε ένα Α-Β?

Η πλακέτα usb to i2s με το cm6631a αφίχθει,συνδέθηκε με το mambo και το usb-dac ''κελαηδάει'' στο σύστημα μου.
Πραγματικά παίζει υπέροχα,στα δικά μου πάντα αυτιά,δεν προλαβαίνω να ακούσω ένα κομμάτι ολόκληρο και ''πηδάω'' σε άλλο και μετά σε άλλο και σε άλλο.
Δεν το χορταίνω αυτό που ακούω,γιατί πρώτη φορά ακούω έτσι τα αυλα μουσικά μου αρχεία.
Αν ακούγεται έτσι άστρωτο,με ένα τελείως απλό μετασχηματιστάκι και με diy καλώδια τι θα ακολουθήσει μετά;
Παράγγειλα και ένα μετασχηματιστή απλό τετράγωνο 2x6 V,οχι τοροειδή κατόπιν προτροπής του Βασίλη,θα τον έχω μεσοβδόμαδα και θα τον δοκιμάσω για ακόμη καλύτερα μουσικά αποτελέσματα,απ' ότι μου λέει ο Βασίλης,που σημειωτέον έχει ''λειώσει'' στις δοκιμές για ακόμη περαιτέρω μουσική βελτίωση του mambo.
Πόσο περισσότερο μπορεί να πάει μουσικά αυτό το dac είμαι πολύ περίεργος μετά απ' αυτό που ακούω σήμερα.
Είχαν δίκιο τα παιδιά που το είχαν ακούσει απο usb σύνδεση,είναι απόλαυση.
Και μερικές φωτό:

Attachments

• IMG_5291.jpg
    IMG_5291.jpg
    155.8 KB · Views: 198
  • IMG_5292.jpg
    IMG_5292.jpg
    135.2 KB · Views: 191
  • IMG_5293.jpg
    IMG_5293.jpg
    149.5 KB · Views: 189
  • IMG_5294.jpg
    IMG_5294.jpg
    145.8 KB · Views: 190
  • IMG_5295.jpg
    IMG_5295.jpg
    143.5 KB · Views: 191
Η δοκιμή έγινε λοιπόν.
Στο σύστημα του Νίκου ακούσαμε ως εξής:
Με το δικό του Mambo να τροφοδοτείται από το CM 6631 μέσω I2S το αποτέλεσμα ήταν ομολογουμένως συνολικά καλύτερο.
Με το δικό μου μέσω Spdif το αποτέλεσμα ήταν ΠΑΡΑ πολύ κοντά.Η εντύπωσή μου είναι πως η συγκεκριμένη υλοποίηση υλοποίηση του WM8804 είναι κορυφαία και δεν θα λείψουν και πολλά σε όποιον αποφασίσει να το αφήσει έτσι.

Σήμερα άλλαξα και τον μετασχηματιστή του με κάτι πιο σπέσιαλ,λιγότερα Volt απ' τον εννιάρι τοροειδή που είχα επάνω,τετράγωνο και δυσεύρετο στα 7 περίπου Volt.
Εχω την εντύπωση πως με αυτή την αλλαγή ο ήχος έγινε πιο φυσικός,μαζεύτηκαν ελάχιστα τα άκρα (έσφιξαν θα έλεγα) κι ανέβηκε λίγο η ανάλυση.
Περίμενα πως ίσως θα έχανα σε ενέργεια με την αλλαγή όμως δεν συνέβη τίποτα τέτοιο.Και το μάζεμα που εννοώ,μάλλον έγκειται στον έλεγχο που είναι πια λίγο αυστηρότερος.
Θα περιμένω φυσικά να στρώσει και θα επανέλθω σε μερικές μέρες.

(Υπάρχει βέβαια ακόμα μια αλλαγή,αλλά είναι λίγο extreme :FSGSFGS4: και δεν θα ήθελα να πάρω κάποιον στο λαιμό μου,στο καιρό θα μας τα πει ο αρμόδιος.
Πάντως μιλάμε για θρίλερ...:flipout: )

Ευχαριστώ πολύ τον Νίκο (Dalanic),το επόμενο στάδιο τέτοιας φιλοξενίας και περιποίησης είναι η υιοθεσία,δεν ξέρω πως αλλιώς να το πω.
Όλα έγιναν παρουσία και του Βασίλη,που επίσης ευχαριστώ πολύ για όλα.(Ακόμα και για τις σκηνές τρόμου,ήταν για καλό σκοπό.)

ωραιος...
ρε σεις μη γελασετε ομως..η εναλαγη πηγης πως γινεται?. δηλαδη αν εχω στο usb το Pc και στην ομοαξονικη το cd..

.
.
.
ωπα βλακεια..τωρα ειδα τα Jumpers.. :Banane0:

το επόμενο στάδιο τέτοιας φιλοξενίας και περιποίησης είναι η υιοθεσία,

:flipout::flipout::flipout:
Δεν υπάρχεις βρε....

Νόμιζα ότι θα το κρατάγαμε μυστικό, οπότε αφού τον έδωσες ας γράψω και εγώ. :music-smiley-005:

Συμφωνούμε σε όλα, λαμβάνοντας υπόψιν το σύστημα που έπαιζε πάντα!!!, όπως τα είπαμε και απο κοντά άλλωστε.
Απο την i2s η ανάλυση είναι μια κλάση επάνω... συνεπακόλουθο να κάνει αισθητή διαφορά και στη σκηνή και στην στερεοφωνία και στο διαχωρισμό των οργάνων.
Αυτό βέβαι δεν ξέρω πόσο θα το εκτιμήσουν όλα τα συστήματα, εγώ είμαι και ευαισθητούλης στην αληθοφάνεια... θέλει προσοχή γενικώς.
Δεν είναι λύση για πάσα νόσο.

Το δικό σου απο την spdif έπαιξε μια κλάση πάνω απο την δική μου spdif. Ειδικά δε μετά τη μόντα (έχουμε εξαγοράσει απο τον Βασίλη την πατέντα, οι υπόλοιποι κλάφτε :music-smiley-004::jester:) η διαφορά για τα δεδομένα του συστήματός μου (δεν ακούει εύκολα, το ξέρω καλά) αποτελεί έκπληξη.
Το μαύρο υπόβαθρο :Banane0: έγινε ακόμα πιο "μαύρο" και πήγε ακόμα "βαθύτερα", το μπάσο πλούτισε και το mambo έγινε σφιχτό σαν τους ποπούς των κοριτσιών που το χορεύουν!

Να... καπως έτσι...
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Δεν έχω ιδέα τι θα παίξει στο σύστημά σου, αλλά έχε έτοιμη τη κάμερα... κρίμα είναι να έρθει η usb και να το χάσουμε. :2thumb22sup:

Κατα τα άλλα...
Τσίκης ρουλζ μπλα μπλα μπλα...
βρες σωβρακάκι μπλα μπλα μπλα...
φτιάξε και usb to ι2s γιατί σε λίγο θα σε κυνηγάνε στους δρόμους της Παλήνης

μπλα μπλα μπλα μπλα...

Περάσαμε πολύ ωραία, μακάρι να κάτσει να το επαναλάβουμε σύντομα!

:ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

ωραιος...
ρε σεις μη γελασετε ομως..η εναλαγη πηγης πως γινεται?. δηλαδη αν εχω στο usb το Pc και στην ομοαξονικη το cd..

.
.
.
ωπα βλακεια..τωρα ειδα τα Jumpers.. :Banane0:

Αμ βάζει διακοπτάκι ο κόσμος,εγώ θα στα λέω βρε;