Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

Και μην φαντάζεσται ότι υπάρχει καμιά σειρά παραγωγής που τρέχει απο πίσω ,, ντιούικης κατευθινσης αντικείμενο απο λίγους για λίγους είναι ,,

Όχι δεν θα καταλάβεις κάτι τόσο απλά , μετράμε dc να δούμε εάν έχει πρόβλημα ο τελεστικός του και έχει ¨ αρπάξει " και βγάζει συνεχές ,, χοντρα χοντρα ,, πάλι ,, .. είναι ένα μεγάλο κύκλωμα με παράμετρους σε κάθε στάδιο ,,

Last edited:
Απάντηση: Re: Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

Που κολλάει αυτό ρε συ lemon με το ότι δίνω μία πιθανότητα να φταίει ο (εξωτερικός) προενισχυτής?
Το γνωρίζω ότι η υποστήριξη του Βασίλη είναι άψογη.

H απάντησή μου δεν ήταν ως προς το τι μπορεί να έκανε ο προενισχυτής, αλλά ως προς το ότι ότι δεν πρέπει να έχει καθόλου dc-offset η έξοδος - σε αυτό αναφερόμουν ότι είναι αμελητέο το ποσό που μέτρησε και πλησίον των προδιαγραφών.
Σταύρο δεν προσπάθησα να διαφωνήσω για το ποια μπορεί να ήταν τα αίτια...αλλά να διασαφηνίσω ότι αυτό που μετρά δεν είναι εκτός προδιαγραφών.

Ειμαι και εγω ενας χαρουμενος κατοχος μιας σαυρας απο τον Βασιλη που οσα ευχαριστω και να πω μετα απο αυτο που ακουσα ειναι λιγα!!!
Εχω τον xindak XA6950II hybrid ως ενισχυτη και τα chario premium 2000T για ηχεια. Ο ενσωματομενος DAC του ενισχυτη αν και ειχε καθαρο ηχο, ηταν λιγο ξερος και του ελειπε ογκος και σωμα στον ηχο καθως και ηταν αυστηρα 16bit/44-48khz η καρτα του οποτε ο foobar επαιζε αρκετα με resample γιατι αλλιως πετουσε προβληματα (στα αρχεια 24bit & 48-96-192khz).
Οταν κουμποσα το dac αντιμετωπισα ενα προβληματακι με την usb που πετουσε παρασιτα απο διαφορες συσκευες γυρω μου, το ιδιο το pc κλπ με αποτελεσμα να ακους ενα σταθερο υψησυχνο ηχο καθως και την cpu οποτε δουλευε, ή το mouse (ασυρματο) κλπ... Φυσικα οταν ακους ενα κομματι αυτα ειναι τοσο χαμηλα που δεν τα ακους, αλλα σιγουρα μεταφερονται και αναπαραγονται στο μεγαφωνο (αρκει να χαμηλωσει κανεις την ενταση απο το foobar ωστε να αναδειχτουν.
Εψαξα λιγο το usb προτυπο και ειπα να δοκιμασω να αφαιρεσω μερικα καλωδια...
usb-pinout-diagram.gif

Δυστυχως μονο με data +/- (ασπρο/μαυρο) δεν παιζει γιατι η καρτουλα usb2iis θελει και τροφοδοσια, ετσι της εδωσα και το +5V (κοκκινο) και αναγνωριστηκε αμέσως απο το PC... ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΡΑΣΙΤΟ!!! Ακομη και με τα καλωδια ξεντεριασμενα!!! Συνδεοντας την γειωση (μαυρο) περνουσαν ολα τα παρασιτα ξανα και αφαιρεθηκε αμεσα. Συνδεοντας το πλεγμα του καλωδιου (ειναι το μεταλικο γυρω απο τα φις) ξαναπερνουσαν παρασιτα... ετσι τα μονωσα και εχω ενα ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ ηχο!!!
Δεν ξερω γιατι περνουν ολα αυτα απο την καρτουλα, δεν ειναι το PC παντως γιατι με το dac του xindak δεν περναει τιποτα. Κατι πρεπει να παιζει με την καρτουλα του κινεζου αλλα αφου βρηκα την λυση δεν με απασχολει πια (απλα το εγραψα μηπως και συμβει σε καποιον αλλο να εχει μια προχειρη αλλα αποτελεσματικη λυση). Drivers περασα, απο αυτους που εδωσα πριν λιγες μερες (μονο ο 1.03 δεν λειτουργει) και δουλεψε και με wasapi (push οχι event) και με τους asio αλλα με διαφορα με wasapi εχω καλυτερο ηχο ακομη και με το φθηνουλι συστημα μου! Οι asio παρουσιαζαν ενα αδειασμα στις μεσαιοχαμηλες αν και ηταν πεντακαθαρο, σε on the fly αλλαγη σε wasapi την ωρα που επαιζε κομματι σαν να προσθετε συχνοτητες και να γεμιζε ο χωρος με την ιδια ακριβως λεπτομερεια και καθαροτητα ψηλα.
Γενικα να επιστρεψω στο ακουστικο μερος (ως μουσικος) εχω παθει πλακα με την ποιοτητα του δημιουργηματος του Βασιλη. Προσπαθω να ξανακουσω ΟΛΗ μου την συλογη, οτι εχω περασει σε flac απο CD και δεν πιστευω τι ακουγα πριν και τι τωρα. Να σημειωσω οτι μεχρι και σε mp3 (160 και πανω) ακουω οπως δεν ειχα ακουσει ποτε κομματια μεχρι τωρα (τα 128αρια αν και βελτιωνονται εχουν θεμα με τις ψηλες λογω συμπιεσης).
Βασιλη σε υπερ ευχαριστω για το μερακι, τη δουλεια σου, τη βοηθεια και πανω απο ολα τον ανθρωπο που εδειξες!
Εισαι παλικαρι απο τα λιγα και ειναι τιμη μου που εχω δουλεια σου σπιτι μου!
Ευχαριστω!

φίλε είχα το ίδιο πρόβλημα με τον θόρυβο (το παράξενο σε μένα ήταν ότι εμφανίστηκε σε δεύτερο χρόνο! ίσως αλλαγή καλωδίου, ίσως usb θύρας, ίσως κάτι άλλο... δεν ξέρω)
Η κάρτα δεν έχει γαλβανική απομόνωση οπότε περνάνε και τα σκουπίδια.

Εγώ το έλυσα με ξεχωριστή τροφοδοσία της usb - απομόνωσή της απο τη βρωμιά του pc, όπως μου πρότεινε ο Βασίλης και το αποτέλεσμα ήταν κανένας πλέον θόρυβος!
Αν δεν θες να ξεντεριάζεις καλώδια, έχε και αυτόν τον τρόπο κατα νου.

ps Πρέπει να ήρθε γάντι ο ήχος του mambo με xindac/premium 2000... έχω ακούσει το συνδυασμό με τα βάσεως και είμαι σίγουρος ότι τo dac σου έδωσε μεταξύ άλλον καλύτερη ροή και αέρα. Κάτι σαν να ξεχώρισαν η νότες ένα πράγμα. :grinning-smiley-043

Δοκιμασα 3 καλωδια με το ενα να ειναι επιχρυσο της supra και τιποτα δεν αλλαξε, καθως και οποιαδηποτε απο τις 3 usb του intel NUC, οποτε ξεντεριασα το πιο φθηνο καλωδιο και εγινε δουλεια.
Για ξεχωριστη τροφοδοσια δεν εχω την εμπειρια να προσθεσω αλλα δεν ξερω αν χωραει και στο κουτι μου. Αφου ομως με αυτο το τρικ δουλεψε ειμαι ευτυχισμενος.
Το ακουσμα ειναι απιστευτο, το πως διαχωρισαν αμεσως τα οργανα και πως ανοιξε η στερεοφωνια δεν περιγραφεται! Το καθε τσικ των οργανοπαιχτων ακουγεται! Σε συνδιασμο με τα νεα καλωδια ηχειων AudioQuest FLX/SLiP 14/4 που ειναι απιστευτα για τα χρηματα τους και ειχα καλωδια 30φορες την αξια τους (αλλα δεν με εφταναν στο νεο σπιτι), ελαμψαν επιτελους και τα tower της chario γιατι με την ρυθμιση των tweeter τοσο χαμηλα νομιζα οτι ποτε δεν θα εχω κρυσταλινο ηχο. Αφου ελεγα να ψαχτω με δοκιμες σε λαμπες στην προενισχυση του xindak... ΜΠΑ! ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΤΕΛΙΚΑ!
Γενικα, δεν εχω ακριβο συστημα αλλα πλεον δεν μπορω να περιγραψω τον ηχο, μου εχει δημιουργησει απεριγραφτα συναισθηματα και χαμογελα τις τελευταιες 2 μερες. Τωρα θα επικεντρωθω στη μουσικη και την απολαυση! Γιατι ολο αυτο για μενα δεν ειχε σκοπο το ατελειωτο ψαξιμο, δοκιμες και τη συνεχη αναβαθμιση, αλλα να ακουω μουσικη και να ταξιδευω!

....... Τωρα θα επικεντρωθω στη μουσικη και την απολαυση! Γιατι ολο αυτο για μενα δεν ειχε σκοπο το ατελειωτο ψαξιμο, δοκιμες και τη συνεχη αναβαθμιση, αλλα να ακουω μουσικη και να ταξιδευω!

:SFGSFGSF:

Επειδή περιμένω ένα κουτί απο τον Ιταλό για να στεγάσω το mambo,θα ήθελα να ρωτήσω που θα βρώ αντικραδασμικά ποδαράκια για να βάλω από κάτω;
Έχει κάποιος φίλος να μου προτείνει κάτι συγκεκριμένο;

Του Ιταλού πως και δεν σου κάνουν; Είναι αξιοπρεπέστατα..

Δυστυχώς πάνω στον ''πανικό'' στο να διαλέξω το κατάλληλο κουτί,τα ξέχασα τελείως και όταν το θυμήθηκα ήταν αργά γιατί η παραγγελία είχε δοθεί,έτσι πρέπει να βρώ κάτι άλλο,γιατι τα μεταφορικά του Ιταλού τσούζουν αρκετά για να τα παραγγείλω σκέτα.

Δυστυχώς πάνω στον ''πανικό'' στο να διαλέξω το κατάλληλο κουτί,τα ξέχασα τελείως και όταν το θυμήθηκα ήταν αργά γιατί η παραγγελία είχε δοθεί,έτσι πρέπει να βρώ κάτι άλλο,γιατι τα μεταφορικά του Ιταλού τσούζουν αρκετά για να τα παραγγείλω σκέτα.

Αν δεν έχει ξεκινήσει η αποστολή,προλαβαίνεις να τους πάρεις ένα τηλέφωνο και να στα στείλουν μαζί.

http://www.acdcshop.gr/accessories-c-26_99.html

Mambo DAC-test κουτί #2-(High-End Version).
(Και για να μην μας λένε μερικοί πως είμαστε μόνο για τα σίδερα :flipout:.)

IMG_0402.jpg

IMG_0403.jpg

IMG_0405.jpg

IMG_0406.jpg\

IMG_0401.jpg

Μάστορα όλα καλά, πρόβλεψες και πάρκινγκ κτλ... αλλά ένα φάουλ...
(δύο φάουλ, αλλα για το χρώμα σε έκραξα ιδιωτικώς λολ)

Δε βγάζουμε ποτέ mambo με το λεντάκι πράσινο... ή το mambo παίζει αδιαλείπτως ή είναι βαμμένο με μαρκαδόρο!

γεια στα χέρια σου μάστορα (και στα δικά μου!)

Μάστορα όλα καλά, πρόβλεψες και πάρκινγκ κτλ... αλλά ένα φάουλ...
(δύο φάουλ, αλλα για το χρώμα σε έκραξα ιδιωτικώς λολ)

Δε βγάζουμε ποτέ mambo με το λεντάκι πράσινο... ή το mambo παίζει αδιαλείπτως ή είναι βαμμένο με μαρκαδόρο!

γεια στα χέρια σου μάστορα (και στα δικά μου!)

Εμένα πρασινί είναι όταν παίζει....να τα κάνω τούμπα λες να δείχνει πορτοκαλί όταν παίζει;

Υ.Γ Το ξύλο είπαμε,θα τραβήξει το πρώτο και θα περαστεί ξανά έως ότου γίνει κατράμι.
Υ.Γ.2 Το καπάκι το χοντρό δεν χωρούσε,έβαλα το λεπτό,χαμένο δεν θα πάει ούτε εκείνο βέβαια.

Και στα δικά σου,εννοείται,είναι η ευχή που εκτιμώ.

Σωκράτη , τοποθέτησε μια κανονική ασφαλειοθήκη επάνω στο σασί, γιατί έτσι όπως την έχεις χύμα στο κύμα, θα την πατήσει κανένα διερχόμενο όχημα ...