Πρωτεύον (P1 & P2)
Δευτερεύον (S1 & S2)
Ασχολήθηκα το απόγευμα για να βρώ την σωστή πολικότητα του μετασχηματιστή,σύμφωνα με το παραπάνω σχηματικό και κάποιες μέθοδοι που αναφέρθηκαν σε προηγούμενα πόστ,λοιπόν τα αποτελέσματα μου είναι τα εξής:
Επειδή ο μετασχηματιστής που χρησιμοποιώ έχει δύο τυλίγματα στο δευτερεύων,με κοινό ακροδέκτη,μετρώντας την τάση σύμφωνα με την μεθοδολογία του παραπάνω σχηματικού στο ένα τύλιγμα μέτραγα 225V και στο άλλο 238V.
Όταν άλλαζα την φορά του φις οι μετρήσεις δεν άλλαζαν σαν τιμές αλλά σε διαφορετικά τυλίγματα,δηλαδή δεν μπόρεσα να μετρήσω και στα δύο δευτερεύοντα τυλίγματα κάτω απο 230V.
Είναι φυσιολογικό αυτό;
Τι σημαίνει αυτό δηλαδή;Ότι δεν μπορούν να είναι συμφασικά και τα δύο τυλίγματα του δευτερεύοντος με το πρωτεύων;
Μετά μέτρησα με το πολύμετρο διαφορά δυναμικού πάνω στο σασί,χωρίς την γείωση επάνω,και είχα μιά μέτρηση 2,5V και με την ανάποδη φορά του φίς 4,8V.
Ετσι βρήκα και την σωστή θέση της φάσης πάνω στα φίς προτιμώντας φυσικά την θέση με τα λιγότερα Volt.
Επίσης παρατήρησα και το εξής περίεργο,στην θέση του φίς με τα 2,5V πάνω στο σασί είχα 4,8V πάνω στο rca socket και όταν άλλαζα την φορά του φίς είχα τις ανάποδες μετρήσεις,δηλαδή 4,8V πάνω στο σασί και 2,5V πάνω στο rca.
Γιατί συνέβαινε αυτό;Δεν έπρεπε να παίρνω τις ίδιες μετρήσεις και πάνω στο σασί και πάνω στο rca;
Την φάση πάντως την άφησα στην θέση όπου είχα την μικρότερη τάση πάνω στο σασί και όχι στο rca.
Τώρα ακούω εδώ και αρκετές ώρες με πολύ ευχάριστο ήχο στα αυτιά μου και όσο πάει και στρώνει το ''εργαλείο'' φέρνοντας και τις υψηλές συχνότητες εκεί που πρέπει έτσι ώστε να απολαμβάνω τα ψηφιακά μουσικά μου αρχεία όπως ποτέ άλλοτε.
Βέβαια η τελειοποίηση του project ''mambo dac'' θα συνεχιστεί και στο ηχητικό κομμάτι με diy καλώδιο ρεύματος και interconnect και στο οπτικό κομμάτι με γράμματα πάνω στις προσόψεις μπρός και πίσω και με ποδαράκια αντικραδασμικά από κάτω.
Θα ''πέσουν'' και οι αντίστοιχες φωτό όταν θα είναι έτοιμα.:music-smiley-005: