Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

Sok, μήπως έχεις και καμια αλλαγούλα απο τότε που το άκουσες με το ντόντατ?

λέω εγώ τώρα...

καμιά μετακινησούλα..., καμιά αλλαγή σε crossover....

:-)
 
Sok, μήπως έχεις και καμια αλλαγούλα απο τότε που το άκουσες με το ντόντατ?

λέω εγώ τώρα...

καμιά μετακινησούλα..., καμιά αλλαγή σε crossover....

:-)

Μωρε αλλαγές πολλές από την αρχή.
Από προχθές σε χθες όμως;
Όταν κατέβεις (λέμε τώρα),θα στο βάλω και με τα δύο,5' θα κάνουμε για την αλλαγή.Και θα μου πεις κι εσύ,εμένα δεν με θεωρώ και πολύ αξιόπιστο.:flipout::flipout::flipout:
 
Τη δική μου την άποψη τη ξέρεις.
Δε λέω στην πρόσφατη αλλαγή. Μιλάω για το ντόνατ προ καιρού. Πόσο καλά να το θυμάσαι και πόσο επηρέασαν αυτό που θυμάσαι οι αλλαγές? Που ήταν και σημαντικές, έτσι?
Εφόσον δεν μιλάμε για τερατώδης διαφορές θα ακουστεί διαφορετικό (το mambo, αλλού καλό κι αλλού καλύτερο!).

Πάιζει ανάλογα με το υπόλοιπο σύστημα και ματσάρει πολύ περίεργα!!! Το έχω διαπιστώασει αυτό...
Αν ταιριάξει με τo υπόλοιπο / κυρίως κομμάτι της αλυσίδας.... είναι να βάζεις τα γέλια!

Το θέμα της τροφοδοσίας εχει επισημανθεί απο την αρχή. Θέλει παιγνίδι.

(άμα έρθω σφύρα μου!:smash:)
 
Από αυτή την άποψη,σωστά τα λες.
Ίσως η παραπάνω ενέργεια του mambo με το ντόνατ να έδεσε με το τον φινετσάτο και μαλακό ήχο του τωρινού κρος.
Ομοίως και η ανάλυση,που με δυο μαλακά μαζί να έχανε κάτι ελάχιστα.
Τα πιο εξευγενισμένα ψηλά και μεσαία όμως;Κι αυτό είναι και το πιο ακουστό!

Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι πως αφού 'μάζεψε' κι έσφιξε κάπως κάτω,να πήραν λίγο παραπάνω αέρα.
Και για τον ίδιο λόγο να ανέβηκε κι ελάχιστα η σκηνή,τις φωνές που δοκιμάζω συνήθως τις ακούω ελάχιστα πάνω από την νοητή ευθεία ανάμεσα στα τουιτ,τώρα είναι λίγο πιο επάνω.
Άσε με,έχω καταμπερδευτεί :BDGBDGB53:
 
δε χαίρεσαι που έχεις κάτι να παιζεις?

Για σκέψου τώρα να δοκίμαζες το τάδε dac του χιλιάρικου, σε σχέση με το δείνα αντίστοιχης τιμής? λολ
 
μερικες φωτο απο το αποτελεσμα.20140308_145606 (1280x960).jpg20140308_145735 (1280x960).jpg20140308_173611 (1280x960).jpg20140308_173647 (1280x960).jpg

το κουτακι αυτο του ιταλου ειχε ξεμεινει εδω και χρονια, ιδυσκολο λογο υψους στα 4εκ, αλλα βολικο κατα τα αλλα μιας και ταξιδευω "ελαφρια" τα τελευταια χρονια και καθε ποντος κοστιζει στις μεταφορικες. Ολα εχουν τοποθετηθει ετσι ωστε το αποτελεσμα να ειναι στιβαρο και να μην κουνιεται φυλλο. Ο μπρουτζινος πατος ειναι για να μην χιλιοτριπαω το σασι (εχουν μπει κανα δυο αλλα ντακ μεχρι τωρα) και ευελπιστο οτι κανει και λιγο shielding. Προς το παρον δεν εχω συνδεσει spdif, ισως στο μελλον αν την χρειαστω να την βαλω.
Το xmos του DIYNHK παιζει μια χαρα, πραγμα που με παραξενεψε γιατι συνηθιζει να τα κανει μανταρα με τις διαφορες εκδοσεις των πλακετων του. Για τα 40 ευρω που το πηρα τοτε, μια χαρα ειναι. Του εχω βαλει και ενα εξωτερικο τροφοδοτικακι με ενα περισσευουμενο shunt και ολα καλα.

Καποια στιγμη επειδη εχω χασει λιγο την μπαλα στο νημα, ας εξηγησει καποιος αν πρεπει να μπει πυκνωτης μεταξυ + και - της κλεμμας του dc και εαν ναι γιατι
προς το παρον απολαμβανω και το τουνιαρισμα αργοτερα
 
Ωραίος και πολύ συμμαζεμένος!

Το φίλτρο στην είσοδο του ρεύματος είναι τελικά απαραίτητο, το είδα κι εγώ αφού μόλις το τροφοδοτήσω από αποκλειστικά δικό του φίλτρο ο ήχος αλλάζει προς το καλύτερο, οπότε συστήνεται σε όλους. Η δοκιμή με τον έξτρα πυκνωτή στην κλεμα του DC είναι εύκολη και μπορείς στα γρήγορα να δεις αν έχει αποτέλεσμα και τι είναι αυτό. Για να προχωρήσουμε σε δοκιμές παρακαλώ...
 
Απάντηση: Re: Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

Κάποια πρόταση για σκέτο φίλτρο για το mambo υπάρχει;
Αφού τα υπόλοιπα έχουν τοποθετηθεί και λειτουργούν.
Κάτι είχε πάρει το μάτι μου στον Φανό αλλά δεν ξέρω τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει.
 
Έχω δοκιμάσει κι αυτά του Φανού και είναι αρκετά καλά, και στα σίγουρα καλύτερα από το να μην έχει υπάρχει καθόλου. Schaffner δεν είναι αλλά από το τίποτα (επίσης το IEC της Schaffner ως βύσμα είναι καλύτερο από τα του συρμού)...
 
Απάντηση: Re: Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

Τι χαρακτηριστικά πρέπει να προσέξω να έχει για το mambo;
Ο μ/σ που έχω είναι αυτός :

IMG_5297.jpg
 
Επειδή ο συγκεκριμένος Μ/Σ διαθέτει δύο δευτερεύοντα τυλίγματα, θα πρέπει να τροποποιηθεί το στάδιο ανόρθωσης του πρώτου σταδίου τροφοδοσίας του mambo, όπως αρκριβώς το είχα προτείνει πριν μερικούς μήνες στον Βασίλη-Τ.
Επειδή δεν γνωρίζω ποιες τροποποιήσεις έχει εφαρμόσει ο καθένας μας, από την αρχική έκδοση του mambo μέχρι σήμερα, φοβάμαι ότι αρχίζει να χάνεται η μπάλα.
Σε κάθε περίπτωση, ο συγκεκριμένος Μ/Σ από πλευράς ισχύος θεωρώ ότι είναι επαρκής και δεν χρειάζεται να τοποθετηθεί μεγαλύτερος.
 
Last edited:
Επειδή ο συγκεκριμένος Μ/Σ διαθέτει δύο δευτερεύοντα τυλίγματα, θα πρέπει να τροποποιηθεί το στάδιο ανόρθωσης του πρώτου σταδίου τροφοδοσίας του mambo, όπως αρκριβώς το είχα προτείνει πριν μερικούς μήνες στον Βασίλη-Τ.
Επειδή δεν γνωρίζω ποιες τροποποιήσεις έχει εφαρμόσει ο καθένας μας, από την αρχική έκδοση του mambo μέχρι σήμερα, φοβάμαι ότι αρχίζει να χάνεται η μπάλα.
Σε κάθε περίπτωση, ο συγκεκριμένος Μ/Σ από πλευράς ισχύος θεωρώ ότι είναι επαρκής και δεν χρειάζεται να τοποθετηθεί μεγαλύτερος.

Εμένα με ενδιαφέρει τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει ένα σκέτο φίλτρο ρεύματος για να το προσαρμόσω στο mambo.
 
1Α / 230V AC
Θωρακισμένο πλήρως με υψηλή κανότητα απόρριψης ΕΜΙ

Ωραία σε ευχαριστώ,μήπως υπάρχει κάποια συγκεκριμένη πρόταση από Ελλάδα η από εξωτερικό με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά;
Να προτιμήσω κάποιο Schaffner,αν βρώ,η και κάποιο άλλο με παρόμοια χαρακτηριστικά μας κάνει την δουλειά μας;
 
"Καποια στιγμη επειδη εχω χασει λιγο την μπαλα στο νημα, ας εξηγησει καποιος αν πρεπει να μπει πυκνωτης μεταξυ + και - της κλεμμας του dc και εαν ναι γιατι
προς το παρον απολαμβανω και το τουνιαρισμα αργοτερα"

Ο πυκνωτής αυτός, κοιτάζοντας το κύκλωμα πριν από λίγο, μπαίνει παράλληλα με την τάση τροφοδοσίας μετά το πρώτο regulator. Άρα αυξάνει τη συνολική χωρητικότητα της τροφοδοσίας του mambo με ότι συνέπειες έχει αυτό (καλό είναι να είναι low impedance, π.χ. LXV της Nippon Chemicon).
 
Re: Απάντηση: Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

Ωραία σε ευχαριστώ,μήπως υπάρχει κάποια συγκεκριμένη πρόταση από Ελλάδα η από εξωτερικό με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά;
Να προτιμήσω κάποιο Schaffner,αν βρώ,η και κάποιο άλλο με παρόμοια χαρακτηριστικά μας κάνει την δουλειά μας;

Πάρε το καλύτερο που μπορείς από πλευράς ποιότητας (και τα Schaffner είναι από τα καλύτερα). Αν δεν σου είναι εύκολο, από το τίποτα καλό είναι και ένα κατώτερης ποιότητας...
 
Απάντηση: Re: Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

Παραγγηλα και εγω ενα ντακ απο τον Βασιλη,χωρις και να ξερω πολλα απο ντακ και αρχεια,νομιζω για αρχη εχω κανει μια αριστη επιλογη.Και μια ερωτιση παιδια, ακουγωνται διαφορες στις δυο θεσεις του βαθυπερατου φιλτρου.