SACD Players: Η καλύτερη επένδυση σε πηγή;

Απάντηση: SACD PLAYERS:Η καλύτερη επένδυση σε πηγή;

Ολοι οι κατασκευαστές συστήνουν σύνδεση XLR. (Εκτός από την Arcam) Αλλά αυτό δεν λέει τίποτα. Αφού την έχουν συμπεριλάβει στα πιο ακριβά μηχανήματά τους προφανώς θα σου λένε και να την χρησιμοποιήσεις. Διαφορετικά τι να σού έλεγαν; Οτι σε βάλαμε να πληρώσεις διπλά κυκλώματα για την υλοποίηση του balanced (άρα και ακριβότερο μηχάνημα) χωρίς λόγο;

Η ουσία είναι ότι αν έχεις balanced σύνδεση προφανώς θα την χρησιμοποιήσεις (αφού την έχει πληρώσει άλλωστε) κι εγώ την χρησιμοποιώ, απλώς δεν θα πρέπει να είναι κριτήριο επιλογής κάποιου οικιακού player η ύπαρξή της ή όχι.

Αν μιλάμε για επαγγελματικό CD player τότε αλλάξει το πράγμα...

Re: SACD PLAYERS:Η καλύτερη επένδυση σε πηγή;

Η XINDAK πάντως σε ερώτησή μου παλαιότερα, μου είχε απαντήσει πως καλύτερα να χρησιμοποιούσα την unbalanced συνδεσμολογία παρόλο που είχε ΚΑΙ balanced επιλογή.Οι άνθρωποι ήτανε συνειδητοποιημένοι μάλλον..

Σαν να λέμε ότι η YAMAHA π.χ. έβγαλε το 2000 ενώ θα μπορούσε να περιοριστεί στο 1000 αλλά δεν θα πούλαγε αρκετή μούρη...

Ας ελπίσουμε ότι δεν είναι λάθος συμπέρασμα...

:chinscratch:

Re: Απάντηση: SACD PLAYERS:Η καλύτερη επένδυση σε πηγή;

Σαν να λέμε ότι η YAMAHA π.χ. έβγαλε το 2000 ενώ θα μπορούσε να περιοριστεί στο 1000 αλλά δεν θα πούλαγε αρκετή μούρη...

Μη παραμυθιάζεσαι βρε, οι συσκευές balanced είναι ανώτερη ράτσα. Όσοι κατακρίνουν ή δεν εμπιστεύονται την τοπολογία balanced, απλώς δεν την έχουν κατανοήσει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: SACD PLAYERS:Η καλύτερη επένδυση σε πηγή;

Μη παραμυθιάζεσαι βρε, οι συσκευές balanced είναι ανώτερη ράτσα. Όσοι κατακρίνουν ή δεν εμπιστεύονται την τοπολογία balanced, απλώς δεν την έχουν κατανοήσει.

Eίπα και γω φίλε Κώστα μήπως ξέχασες τα λεγόμενά σου!

-bye-

Πάντως εδώ σας έχω από Γερμανικό site σύγκριση ανάμεσα σε 1000 και 2000 ΥΑΜΑΗΑ, όπου και πάλι επαναλαμβάνεται ότι η όποια μικρή διαφορά μεταξύ τους υπάρχει μόνο όταν το 2000 συνδέεται balanced: (H ...υπέροχη μετάφραση με χρέωση στο Google!)

Καλημέρα μαζί

Gerstern bin ich im Hifi-Studio gewesen und habe die Verstärker von Yamaha AS1000 und AS 2000 verglichen. Gerster, είμαι στο studio hi-fi και είχε την Yamaha AS1000 ενισχυτή και από το 2000 σε σύγκριση.

Quelle: CDS 2000 über RCA angeschlossen. Πηγή: CDS 2000, σχετικά με RCA συνδέονται.
Boxen: Focal Chorus 800 Ομιλητές: Εστιακών Ρεφρέν 800

Kurz zu der Boxenwahl: Σύντομη κουτιά για τις εκλογές:
Ich hatte extra diese gewählt, weil ich nicht mit Lautsprechen einer Diva hören wollte, da ja nicht jeder solche zu Hause hat. Είχα επιλεγεί ειδικά αυτά επειδή δεν μίλησα με Diva ήθελε να ακούσει, γιατί δεν έχει όλους εκείνους στο σπίτι. Ich selber höre mit den Temptation, die weit aus besser sind als die Chorus 800. Εγώ ο ίδιος να ακούσει τον πειρασμό, πολύ καλύτερα από το χορό 800α

Musik hatte ich mitgebracht. Μουσική είχα φέρει. Gute aufnahmen und etwas schlechtere Aufnahmen. Καλό υλικό και λίγο χειρότερα πλάνα. Richtung: Klassik, Pop und Jazz. Σκηνοθεσία: κλασική, ποπ και της τζαζ.

Vorweg genommen kann ich euch berichten, dass sich Yamaha eigene Wettbewerber mit dem 1000er geschaffen hat. Προβλεπόμενη, μπορώ να σας πω ότι την έκθεση της ίδιας της Yamaha ανταγωνιστής των 1000s δημιούργησε. Der Unterschied zu dem 2000er ist bei der Kette so marginal, dass man enttäuscht wird vom 2000er. Η διαφορά με το 2000, όταν η αλυσίδα είναι τόσο οριακή που θα είναι απογοητευμένοι από το 2000.
Der Räumliche- und Stereoklang ist bei beiden sehr gut. Η χωρική και στερεοφωνικό ήχο είναι πολύ καλό. Unterschiede lassen sich nur bei gewissen Passagen heraus hören. Οι διαφορές μπορεί να ακούσετε μόνο ορισμένα αποσπάσματα.
Drücken im Tiefbassbereich tun sie beide erstaunlich gut und sauber. Πατήστε στη βαθιά μπάσα φάσμα, και οι δύο εκπληκτικά καλή και καθαρή. Der Tausender hat etwas mehr Druck dahinter, aber nicht unsauber. Οι κορυφές που έχουν λίγο περισσότερη πίεση από πίσω, αλλά δεν ακατάλληλη. Die mitten und Höhen klingen kontrolliert und fein. Η μεσαία και τριπλασιασμό των ελέγχων και τη χρηστή προστίμου. Egal was man an Musik beiden zur verfügung stellt, es ist nicht zu lokalisieren, welcher der Beiden vom Klang her besser ist. Δεν έχει σημασία αυτό που εσείς οι δύο ασχολούνται με τη μουσική στη διάθεση, δεν είναι για να εντοπίσετε ποια από τις δύο με τον ήχο του το καλύτερο.

Wenn man über die XLR Anschlüsse geht, dann geht der 2000er dem 1000er laufen. Εάν έχετε την XLR υποδοχές, τότε, το 2000 για να εκτελέσετε το 1000s. Aber nicht so, dass man jetzt ein völlig anderes Bild von der Musik bekommt. Αλλά, έτσι ώστε να μην έχουν τώρα μια εντελώς διαφορετική εικόνα από τη μουσική γίνεται. Die Bühne wird etwas grösser über die XLR Anschlüsse. Η σκηνή είναι ελαφρώς υψηλότερη από την XLR υποδοχές. Dies hört man auch nur ganz genau bei Konzerten und Phil. Musik heraus. Αυτό μπορεί να ακούγεται πολύ καθαρά και σε συναυλίες μουσικής Φιλ.

Wenn ich mir den Preis unterschied anschaue, dann muss ich schon sagen, dass die bessere Wahl mit Sicherheit der SA1000 für das Geld ist. Βλέποντας την διαφορά τιμής, τότε πρέπει να πω ότι η καλύτερη επιλογή με την ασφάλεια των SA1000 για τα χρήματα. Der 2000er ist super, keine Frage, aber nur interessant, bei Verwendung der XLR Eingänge. Το 2000 είναι υπέροχη, δεν τίθεται θέμα, αλλά μόνο όταν χρησιμοποιεί το ενδιαφέρον XLR εισόδους.

So, was meint ihr, wer hat noch die gleichen Erfahrungen gemacht? Λοιπόν, τι κάνετε εσείς, που εξακολουθεί να έχει την ίδια εμπειρία;

Θα το βρείτε εδώ:

http://translate.google.gr/translate?hl=el&sl=de&u=http://www.hifi-forum.de/viewthread-100-1244.html&ei=N9gNStHZBsqR_Qbc7JXFBA&sa=X&oi=translate&resnum=7&ct=result&prev=/search%3Fq%3Dyamaha%2Bs2000%2Bvs%2Bs1000%26hl%3Del%26sa%3DG

:smile:

Last edited:

Δες "ξεκοιλιασμένα" και τα δύο players:

To 1000:
http://www.yamaha-online.de/download-pictures-new/CD-S1000_Interior.jpg

και το 2000:
http://www.yamaha-online.de/download-pictures-new/cd-s2000_intern.jpg

Πέραν της διαφορετικής τροφοδοσίας (αριστερά), η κυρίως πλακέτα (δεξιά) είναι η ίδια. Απλώς στην περίπτωση του 1000 που δεν έχει balanced εξόδους έχουν κολλήσει τα μισά εξαρτήματα.

Και τα δύο βέβαια είναι άψογα σχεδιασμένα και κατασκευασμένα!

Και όχι με CD-Rom υπολογιστή των 20 για μηχανισμό ανάγνωσης:
http://www.yamaha-online.de/download-pictures-new/cd-s2000_tray.jpg

Πω! πω! τρομερές foto! Πολύ υψηλής ανάλυσης και πολύ ενδιαφέρουσες! Το εργαλείο εν πάση περιπτώσει δείχνει τέλειο! Σκέπτεσαι αντικατάσταση του ADVANCE και εάν ναι γιατί;

:hmmmm2:

Aπό την άλλη ο "ΗΧΟΣ" στο test που έχει κάνει στο 2000, (τεύχος 417 Δεκέμβριος 2007), λέει ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά ανάμεσα σε balanced vs unbalanced! Αυτό άραγε να οφείλεται σε απροσεξία της ΥΑΜΑΗΑ η του ΗΧΟΥ;

Σκέπτεσαι αντικατάσταση του ADVANCE και εάν ναι γιατί;

:hmmmm2:

Οχι άμεσα γιατί παίζει πάρα πολύ καλά και μού αρέσει.
Κάποια στιγμή στο μέλλον μπορεί...

Aπό την άλλη ο "ΗΧΟΣ" στο test που έχει κάνει στο 2000, (τεύχος 417 Δεκέμβριος 2007), λέει ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά ανάμεσα σε balanced vs unbalanced! Αυτό άραγε να οφείλεται σε απροσεξία της ΥΑΜΑΗΑ η του ΗΧΟΥ;

Mα το θεωρούμε δεδομένο ότι οπωσδήποτε θα πρέπει να υπάρχει διαφορά;

Δεν μπορώ να δώ τις φωτο με τα τροφοδοτικά.

Αν έχουν μεγάλες διαφορές,θα έχει κι ο ήχος τους(δεν τα έχω ακούσει συγκριτικά).

Re: SACD PLAYERS:Η καλύτερη επένδυση σε πηγή;

@χελενικ βαναγκον
διαβασε προσεκτικα τι λεει ο κογιας αφου τον εκτιμας (και καλα κάνεις...)
"ανωτερη ρατσα" μεν αλλα δεν λεει ομως πουθενα οτι "ακουγονται καλυτερα".

εντιτ με προλαβατε ολοι σας...

Και διαφορές στην τροφοδοσία:
ένας EI για το 1000
ένας ΕΙ και ένας τοροειδής για το 2000
και στο dac:
pcm1796 για το 1000
pcm1792 για το 2000
και κάποιες μικροδιαφορές στα αναλογικά στάδια.
Αν τώρα ακούγονται διαφορές λόγω αυτών των αλλαγών :popcorn:...

Αν δεν υπήρχαν ευκρινείς διαφορές στον ήχο,δεν θα το έβγαζε η Υαmaha.(το 1000).

Oι πραγματικες ισορροπημενες εξοδοι εχουν λογο υπαρξης ,και οχι μοδας,οταν υπαρχουν ισορροπημενα κυκλωματα.Αν σε μια μη ισορροπημενη εξοδο βαλουμε ενα xlr ,δεν κανουμε και τιποτε σπουδαιο.Ας κοιταξουμε αν η σχεδιαση του κυκλωματος ειναι ισορροπημενη και εχει xlr τοτε να κρινουμε.Οπως μου ειπε πριν χρονια ομογενης τεχνικος που ζει στον Καναδα,αυτα ειναι κολπα για παιδακια και φιγουρα,αν δεν υπαρχει το σωστο κυκλωμα.

Oι πραγματικες ισορροπημενες εξοδοι εχουν λογο υπαρξης ,και οχι μοδας,οταν υπαρχουν ισορροπημενα κυκλωματα.Αν σε μια μη ισορροπημενη εξοδο βαλουμε ενα xlr ,δεν κανουμε και τιποτε σπουδαιο.Ας κοιταξουμε αν η σχεδιαση του κυκλωματος ειναι ισορροπημενη και εχει xlr τοτε να κρινουμε.Οπως μου ειπε πριν χρονια ομογενης τεχνικος που ζει στον Καναδα,αυτα ειναι κολπα για παιδακια και φιγουρα,αν δεν υπαρχει το σωστο κυκλωμα.

H ΥΑΜΑΗΑ τονίζει ιδιαίτερα ότι το 2000 είναι trully balanced!

Eν τω μεταξύ και χωρίς να θέλω να γίνω κακός, αλλά νομίζω πως πρέπει να το πω, ο ΗΧΟΣ σε όλα τα τεύχη του έως και του Μαΐου, βάζει στο ΥΑΜΑΗΑ το 1000 βαθμό 4,1, (χωρίς να διευκρινίζει αν αφορά σε CD η SACD), ενώ στο SONY 5400 4,2, (με την ίδια λογική), άρα εμφανίζεται να θεωρεί το SONY ανώτερο του YAMAHA, ενώ στο συγκριτικό βάζει στο 1000 4,2 στο SACD και μεγαλύτερο στο CD από το SONY, λέγοντας τελικά ότι το YAMAHA είναι καλύτερο! Την ίδια στιγμή στο τεύχος του TEST στις πίσω σελίδες, επιμένει στο 4,1 για το 1000 !

:violent-smiley-011:

Re: Απάντηση: SACD PLAYERS:Η καλύτερη επένδυση σε πηγή;

Eν τω μεταξύ και χωρίς να θέλω να γίνω κακός, αλλά νομίζω πως πρέπει να το πω, ο ΗΧΟΣ σε όλα τα τεύχη του έως και του Μαΐου, βάζει στο ΥΑΜΑΗΑ το 1000 βαθμό 4,1, (χωρίς να διευκρινίζει αν αφορά σε CD η SACD), ενώ στο SONY 5400 4,2, (με την ίδια λογική), άρα εμφανίζεται να θεωρεί το SONY ανώτερο του YAMAHA, ενώ στο συγκριτικό βάζει στο 1000 4,2 στο SACD και μεγαλύτερο στο CD από το SONY, λέγοντας τελικά ότι το YAMAHA είναι καλύτερο! Την ίδια στιγμή στο τεύχος του TEST στις πίσω σελίδες, επιμένει στο 4,1 για το 1000 !

:violent-smiley-011:

Βρε αγόρι μου; Τί θέλεις τώρα! Αφού εσύ δε χαμπαριάζεις από Υψηλή Κβαντομηχανική! :flipout: :flipout: