SACD Players

Πάντως Κώστα απ' ό,τι βλέπω σε περιοδικά και σάιτς, οι περισσότεροι λένε ότι τα SACD players δεν παίζουν τόσο καλά τα red book όσο ένα απλό CDp. Μιλάμε πάντα για γήινες συσκευές, του χιλιάρικου το πολύ (δε δίνω παραπάνω για ψηφιακό).

Να σε πώ, δεν έχω απόψη γι΄αυτή την κατηγορία τιμής.
Στις πιό πάνω κατηγορίες τα players διαθέτουν δύο κεφαλές ανάγνωσης-μία για το κάθε φορμά-.Τώρα αν για λόγους οικονομίας τα φθηνότερα players χρησιμοποιούν ενα laser και για τα δύο(δεν ξέρω αν γίνεται) πολύ πιθανόν να είναι όπως τα έχεις διαβάσει.

Εκτός κι αν πάρω κάποια στιγμή μτχ Esoteric και ξενοιάσω...[/QUOTE said:
Να το πάρεις μπρέ!

DV-60 εννοούσα, όντως...

(Αν και το DV-50S με level 3 mods είναι περίπου στα ίδια απο πλευράς απόδοσης και κάπου 1000 Ευρώ φτηνότερο...)

Ναι! Πολύ καλό και το 50άρι,μόνο λίγο δυσεύρετο τώρα πιά.

Στις πιό πάνω κατηγορίες τα players διαθέτουν δύο κεφαλές ανάγνωσης-μία για το κάθε φορμά-.Τώρα αν για λόγους οικονομίας τα φθηνότερα players χρησιμοποιούν ενα laser και για τα δύο

Δύο κεφαλές; Τι είναι, Λερναία Ύδρα;

Καμμία σχέση. Είτε φθηνό είτε ακριβό το laser είναι ένα.

Η διαφορά είναι στην ποιότητα του μηχανισμού, DAC, στάδια εξόδου, στιβαρότητα και ό,τι άλλο ξεχνάω αυτή τη στιγμή.

Η διαφορά είναι στην ποιότητα του μηχανισμού, DAC, στάδια εξόδου, στιβαρότητα και ό,τι άλλο ξεχνάω αυτή τη στιγμή.

Δε νομίζω οτι εννοούσε αυτό ο Κώστας.... Ο φακός είναι ένας και η δέσμη όντως μία.

Αλλά επειδή το CD διαβάζεται απο υπέρυθρο φώς με συχνότητα 780nm και το DVD απο ερυθρό φώς με συχνότητα 635-650nm οι σχεδιασμοί είναι 2 : είτε θα έχεις μια πηγή φωτός με μεταβλητή συχνότητα, είτε θα έχεις 2 διακριτές πηγές φωτός. (Το NA - Numerical Aperture - του φακού δέν έχει πρόβλημα προσαρμογής καθώς το ΝΑ στα CD είναι στο υποδεέστερο 0.45 ενώ στα DVD είναι στο 0.6).

Κατά τα άλλα, ασφαλώς και τα υπόλοιπα που ανέφερες παίζουν ρόλο !

ΧΑΧΑΧΑ!!
Βαράει και η ζέστη!
Οντως χρειάζομαι διακοπές!!!
Ευχαριστώ φίλε mouratos!!

Ευχαριστω ολους για την ανταποκριση... Με την (αργη, αλλα σταθερη) εισαγωγη μου στην κλασικη μουσικη, το SACD γινεται ξαφνικα... χρησιμο!

Ειπα, λοιπον, να αρχισω να σκεφτομαι σιγα-σιγα την αναβαθμιση. Απο φθινοπωρο, θα κλεψω χρονο για ακροασεις και επισκεψεις σε φιλους και αντιπροσωπειες - και βλεπουμε.

Δυστυχως ειναι κοινος τοπος οτι τα SONY SACD Players ειναι καλα. Απλα εχω ενα "κολλημα"¨με τη Sony - δεν μπορω με τιποτα να εχω ενα προιον της στο "καλο" μου συστημα. Την εχω στο μυαλο μου για φτηνα (και μη συμβατα με αλλες μαρκες) προιοντα... ξερω, χαζα ειναι αυτα που λεω (βλ. PS3, projectors,κλπ), αλλα πιστευω με καταλαβαινετε - ο καθενας μας με τα κολληματα του!

Οσο για την επιλογη SACD (ξεχναμε Ελλαδα) ειναι διευρυμενη, αλλα περαν της κλασσικης, δε μπορω να ξαναδω τα γνωστα κλασσικα ροκ αλμπουμ, "best of" και συναφεις αρπαχτες των εταιριων. Πραγμα που θα δουμε και με το Blu-Ray Audio (παμε παλι Rolling Stones και Dire Straits).

ΥΓ>> http://www.sa-cd.net Πολυ Γιαπωνεζικο πραμα,ε?

:2thumb22sup:

Είναι λίγο θορυβώδες,αλλά κατ´εμέ το μεγαλυτερό του πρόβλημα αν θές
είναι ότι ζεσταίνεται πάρα πολύ.
Τα CDs βγαίνουν ζεματιστά από μέσα!
Τό ηχητικό μέρος του τώρα,δεν είναι κακό ΑΝ και παίζει πολύ καλύτερα
είναι με σύνδεση Cast.

Στα καινουρια krell sacd εχουν βαλει νεο μηχανισμο transport....Οταν το ειχα ακουσει με τον τοτε ολοκληρωμενο μου 400ix ταιριαζε καλητερα αποτι το εξισου καλο esoteric dv-50ή60 δεν θυμαμε...Το esoteric ηταν καπως πιο στρογγυλο στον ηχο του με ωραιες ''υγρες'' μεσαιες αλλα το sacd krell ηταν το αλλο του μισο...Με αλλα ενισχιτηκα δεν ξερω πιο θα ταιριαζε καλητερα αλλα το σετακι αυτο παιζει...

Και τα δύο είναι αξιόλογα cd players στη κατηγωρία χρημάτων που κινούνται,αλλά το Yamaha απο θέμα στιβαρότητας υπερτερή έναντι του sony.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Έχεις δουλέψει με κάποιο από τα δύο από κοντά; Για το Yamaha cd-s2000 λέγεται ότι έχει θορυβώδες drive και αυτό είναι πολύ ενοχλητικό για μένα αν όντως ισχύει. Δεν ξέρω αν αφορούσε τα πρώτα κομμάτια της παραγωγής.

Το Sony 5400 είχε βγει τρελό giant killer, από τα λίγα φθηνά προϊόντα που το Stereophile το είχε Class A recommended.
Τώρα όμως έβαλαν στη θέση του το oppo 95, το οποίο μάλιστα φοράει και δυο ESS Sabre 9018, ένα για τα δικάναλα κι ένα για τα πολυκάναλα φορμά.

Α, ναι το Oppo. Γνωστό και μη εξαιρετέο, αλλά ψυχολογικά το έχω κατατάξει περισσότερο σαν πηγή εικόνας παρά ήχου. Προκατάληψη μου, μάλλον. Δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να το βρει κανείς στην Ελλάδα... Και μετά μένει πάλι το ερώτημα με τον θόρυβο του drive ακόμη και σε αυτό.

Τα Yamaha CD-S1000 και CD-S2000 έχουν το πιο αθόρυβο transport αλλά το drive όταν λειτουργεί κάνει ένα ψιλό θόρυβο ακούγεται το μοτέρ που δουλεύει!
Ο θόρυβος χάνεται στα 2+ μέτρα.
Από ήχο (είμαι κάτοχος του 1000) είναι ζεστό , ισορροπημένο με καλό μπάσο και φανταστικό πεδίο ειδικά στο SACD.
Αν δεν θέλεις balanced έξοδο , η μόνη διαφορά για τα αυτιά μου μεταξύ 2000-1000 είναι ότι το 2000 είναι ελάχιστα πιο αναλυτικό (στην Balanced έξοδο)
και λίγο πιο μεταλλικό - ψυχρό.

Απ' ό,τι βλέπω, στην Ελλάδα μόνο από τον αντιπρόσωπο, την Twin Digital.
Με τα βουβαλο-dac που έχει πάντως, για μένα είναι μακράν ανώτερο.

Το Sony 5400 δυστυχώς είναι πλέον δυσεύρετο, απ' όσο ξέρω είναι πλέον εκτός παραγωγής, οπότε πιο πιθανή περίπτωση είναι το Yamaha.

Εγώ θα προτιμούσα το oppo, μια και συνδυάζει τα πάντα κυριολεκτικά: Παίζει μέχρι και ματρόσκες από θύρα eSATA, Ethernet, USB, πιθανότατα μπορείς να κάνεις stream κι αρχεία ήχου από το δίκτυο ή κάποιο εξωτερικό σκληρό, οπότε συνδυάζει τα πάντα όλα (και τα κοάλα τίποτα :p)...

το 5400 το έχω και εγώ ... αν κατέβεις Αττική ευχαρίστως να έρθεις να τ' ακούσεις μόνος σου ... εγώ είμαι σούπερ ευχαριστημένος, ... μάλιστα, σε κάποιες δοκιμές που κάναμε στον χώρο μου με αρκετά ακριβότερα πλέυερς και ντακς, το Σόνυ επικράτησε σχετικά εύκολα ...

Τα Yamaha CD-S1000 και CD-S2000 έχουν το πιο αθόρυβο transport αλλά το drive όταν λειτουργεί κάνει ένα ψιλό θόρυβο ακούγεται το μοτέρ που δουλεύει!
Ο θόρυβος χάνεται στα 2+ μέτρα.
Από ήχο (είμαι κάτοχος του 1000) είναι ζεστό , ισορροπημένο με καλό μπάσο και φανταστικό πεδίο ειδικά στο SACD.
Αν δεν θέλεις balanced έξοδο , η μόνη διαφορά για τα αυτιά μου μεταξύ 2000-1000 είναι ότι το 2000 είναι ελάχιστα πιο αναλυτικό (στην Balanced έξοδο)
και λίγο πιο μεταλλικό - ψυχρό.

Διευκρινίζεις σε παρακαλώ; Από τη μια λες ότι είναι ό,τι πιο αθόρυβο υπάρχει και από την άλλη ότι ακούγεται ένας ψιλός θόρυβος. Προσωπικά θα κάθομαι στα 2,8 μέτρα και το μηχάνημα για την ώρα θα είναι κλειστό σε ντουλάπι με διαφανές τζάμι. Αργότερα ίσως το βγάλω έξω (άμα μεγαλώσουν τα πιτσιρίκια).

Ο μεταλλικός ήχος και πάλι από τις balanced;

το 5400 το έχω και εγώ ... αν κατέβεις Αττική ευχαρίστως να έρθεις να τ' ακούσεις μόνος σου ... εγώ είμαι σούπερ ευχαριστημένος, ... μάλιστα, σε κάποιες δοκιμές που κάναμε στον χώρο μου με αρκετά ακριβότερα πλέυερς και ντακς, το Σόνυ επικράτησε σχετικά εύκολα ...

Ευχαριστώ για την πρόσκληση! Ευκαιρία να γνωριζόμαστε και από κοντά! Από θόρυβο πώς πάει όσον αφορά το drive; Ο λόγος που επιμένω τόσο πολύ σε αυτό το θέμα είναι ότι για μένα αποτελεί κριτήριο αγοράς για cd player. Είχα μια φορά ένα universal player της Denon που κόντευε να... απογειωθεί!!!

δεν υπάρχει θέμα θορύβου στο Σόνυ ... δεν έχω στήσει το αυτί μου από πάνω του, αλλά ουδέποτε παρατήρησα κάτι που να με ενοχλήσει .... και το ξέρω γιατί το προηγούμενο πλέυερ μου (το εξαιρετικό κατά τα λοιπά) Philips 963 πράγματι ακουγόταν και με ενοχλούσε ...

το πρόβλημα είναι ότι το 5400 είναι σχετικά δυσεύρετο σαν καινούριο και δύσκολα βγαίνει και στις αγγελίες ...

Διευκρινίζεις σε παρακαλώ; Από τη μια λες ότι είναι ό,τι πιο αθόρυβο υπάρχει και από την άλλη ότι ακούγεται ένας ψιλός θόρυβος. Προσωπικά θα κάθομαι στα 2,8 μέτρα και το μηχάνημα για την ώρα θα είναι κλειστό σε ντουλάπι με διαφανές τζάμι. Αργότερα ίσως το βγάλω έξω (άμα μεγαλώσουν τα πιτσιρίκια).

Ο μεταλλικός ήχος και πάλι από τις balanced;

Το μοτέρ και ο μηχανισμός φόρτωσης είναι τα πιο αθόρυβα της αγοράς.
Το μοτέρ που γυρνάει το cd ακούγεται απειροελάχιστα μην φανταστείς τίποτα τρομερό μιλάμε όταν η μουσική έχει πλήρη παύση στην ησυχία και από απόσταση 1,5-1,90μ.
Αυτό συμβαίνει μου είπε ο ειδικός από Αθήνα που πήρα τηλ.(γιατί είμαι σπασίκλας με την λεπτομέρεια) διότι λόγω κατασκευής το καπάκι του transport δεν κλείνει
''αεροστεγώς'' όπως παλιά, με πλεονέκτημα όμως την floating θέση που διαβάζει το cd ώστε να υπάρχει ισορροπία και πλήρης έλλειψη μηχανικών κραδασμών.
Στα 2,8μ δεν θα ακούς κιχ ακόμα και χωρίς το γυαλί.
Το 2000 είναι γενικά πιο ψυχρό και αναλυτικό και με την balanced έξοδο ακόμα πιο πολύ (εννοείται σε συνδυασμό με ενισχυτή με balanced είσοδο όπως ο A-S2000)
Αν είσαι λάτρης της λεπτομέρειας θα το λατρέψεις.Για κλασσική μουσική και τζαζ εγώ προτίμησα το 1000.
Η υπογραφή σου λέει ότι είσαι από Θεσσαλονίκη , στον Νάκα λοιπόν στην Πλαστήρα τα έχει όλα στημένα για να κάνεις όλων των ειδών τις συγκρίσεις.
(α προσοχή στα universal players γιατί πολλές φορές έχουν κάτι σπαστικά ανεμιστηράκια για ψύξη - νομίζω και το oppo - που θα σε κάνουν να θέλεις να αυτοκτονήσεις!)