Salas DCG3 προενισχυτής (γραμμής & ακουστικών)

Βέβαια μην ξεχάσεις να χρησιμοποιήσεις ΤΟ-220 διόδους καλές soft recovery γιατί οι μικρές φτηνές Schottky δεν θα είναι αξιόπιστες γέφυρες με διπλά DCG3 φορτία πλέον.

Εχω ηδη μια 8αδα DSEP8-06B που τις προοριζω αποκλειστικα για εκει.

Το κουτι μαλλον θα το φτιαξω εγω, σκεφτομαι ομως και τον τροπο που ακολουθουσε η παλια Plinius (dual chassis in a box) με ενα κουτι μεν αλλα με δυο πατωματα οπου οι μετασχηματιστες με η' και χωρις γεφυρες, μιας και οι διαδρομες θα ειναι ασημαντες, στο κατω πατωμα αναποδα στερεωμενα ολα.

Καπως ετσι :
6Nl9Swk.jpg

ZEZGWUk.jpg

Βεβαια θελει σκεψη ακομα οποτε οταν φτασουν και οι πλακετες θα το δω στην πραξη.
Ευχαριστω και παλι.

Αν το κάνεις έτσι αξίζει να ζητήσεις μαγνητικά θωρακισμένους Μ/Τ γιατί το διπλό πάτωμα/χώρισμα, από ότι και μέταλλο να είναι, το πεδίο 50HZ δεν θα το κόψει αρκετά. Με τίποτα όσο μπορούν δύο απομακρυσμένα κουτιά τουλάχιστο.

Νίκο,

Μπορεί το Zin να αυξηθεί σε 500K ?

To Zout μπορεί να μειωθεί σε 20 ή 10 Ωμ ?

Ευχαριστω

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Όχι ότι τα υπάρχοντα δεν είναι επαρκή, αλλά λέμε τώρα. :a0210:

Το Ζι ορίζεται τελικά από το ποτενσιόμετρο. Από μόνο του ναι μπορεί (R2).

Η έξοδος ακουστικών ξεκινάει από 0 Ζο για παράδειγμα άρα φυσικά μπορεί και η έξοδος γραμμής αλλά κερδίζει λίγο περιθώριο φάσης ακόμα στα 50Ω και είναι καλό για απομόνωση. Τόσο είναι και το εργαστηριακό στάνταρντ όπως στις γεννήτριες κλπ.

Θα τον τροφοδοτήσω σε πρώτη φάση με BIB.

Έχω να βάλω Elna Silmic II 220μF στο Vref και ΜΚP 4.7 μF + R στο Zobel

Τι λέτε, θα είναι ΟΚ ?

Απάντηση: Re: Salas DCG3 προενισχυτής (γραμμής & ακουστικών)

δυστυχώς...

Κάνε απλή σύνδεση μόνο καλωδίων φορς προς τον προ (τα σενς ενωμένα στα φορς με κοντούς βραχυκυκλωτήρες επιτόπου στον κονέκτορα εξόδου του BIB)

Απάντηση: Re: Salas DCG3 προενισχυτής (γραμμής & ακουστικών)

Καλησπερα, θα ηθελα να ρωτησω σχετικα με τα ταιριασμενα υλικα.

Απο αυτα που παρελαβα απο τον Tea-Bag, οι μετρησεις στο ενα ζευγος των uPA68H ειναι 6.93 το ενα fet και 7.18 το αλλο. Στο αλλο ζευγαρι ειναι 7.49 το ενα fet και 7.89 το αλλο.

Οποτε με το σκεπτικο οτι θα μπουν σε δυο DCG3 πλακετες, λογω balanced, να τα αφησω ως εχουν, δλδ το ενα ζευγαρι οπως ειναι στο pcb για το δεξι καναλι και το αλλο ζευγαρι στο αριστερο η' να τα 'τροποποιησω" καπως ?

Αν αλλαξω τα ζευγη ως εξης, το ενα ζευγος 6.93+7.49 και το αλλο 7.18+7.89, θα εχει νοημα αυτο ?

Το ιδιο με προβληματιζει και για τα PF5102 στο DCSTB. Στο ενα ζευγος που παρελαβα ειναι 7.6 και τα δυο fet ενω στο αλλο ειναι 6.2 το ενα και 6.1 το αλλο fet. Να βαλω τα ζευγη ως εχει το καθενα στην πλακετα του η' μπορω να τα αλλαξω (και) αυτα ?
Δλδ, θα ειναι σωστο αν γινουν 7.6+6.2 και 7.6+6.1 ?

Και μια τελευταια ερωτηση για τις αντιστασεις RXJ & RYJ (1R) στο DCSTB, η επιλογη της τιμης τους ειναι προσαρμοσιμη αναλογως με το πως θα συμπεριφερθουν τα DC10EWA η' οπως και να εχει ειναι φιξαρισμενες στο 1R ?

Ευχαριστω πολυ

Είναι εντάξει οι αξίες που αναφέρεις. Μην τα ανακατέψεις δεν αλλάζει κάτι, τα ελέγχουν άλλες παράμετροι.

Και τα PF είναι εντός ορίων που έθεσα, όλα καλά. Τα μετριάζουν οι 33Ω. Οι μπάρες LED θα δώσουν παραπλήσια Βολτ έτσι και αλλιώς.

Για τις 1Ω αναφέρουν αναλυτικά οι οδηγίες. Βασικά καλύτερα τις κολλάς κάτω από την πλακέτα να είναι βολικές και αν βγουν πολύ ανόμοια τα βολτ τότε κοιτάς μήπως αλλάξεις τιμή σε κάποια να προσθέσει λίγη τάση σε κάποια αδύναμη γραμμή. Αλλά και αυτό για τα μάτια είναι, δεν χαλιέται ο προ για offset με μικρές διαφορές στις τροφοδοσίες. Είναι single ended κύκλωμα.

Για τις 1Ω αναφέρουν αναλυτικά οι οδηγίες. Βασικά καλύτερα τις κολλάς κάτω από την πλακέτα να είναι βολικές ...

Οκ, βασικα στην 1Ω, για την περιπτωση που χρειαστει η οποια αλλαγη, εβαλα pins-προεκτασεις για να γινει πιο ευκολα. Το ιδιο εκανα και στις πλακετες του DCG3 στην R6 γιατι δεν ξερω πως θα ταιριαξει το gain.
Εννοειται βεβαια πως μετα θα μπουν κατευθειαν στην πλακετα οι αντιστασεις μονιμα ...

Και μερικες φωτο απο την μεχρι τωρα συναρμολογηση του προ :

EdaMeJp.jpg

M3c4yoB.jpg

rc630sx.jpg

Με το θεμα των μ/σ υπαρχει μια ψιλοεμπλοκη μιας οι γαλλοι δεν απαντουν(δεν με παραξενεψε βεβαια) ουτε οι πολωνοι της ΤΜΕ για talema, οποτε με βλεπω η' για toroidy (αν απαντησουν κι αυτοι) αλλιως mouser παλι για toroidal hammond η' triad. Αν παω για triad θα δω και την περιπτωση των medical grade που εχουν.
Αυτοι οι προβληματισμοι ομως αφορουν πλεον το νεο ετος, οποτε μετα τις γιορτες θα δω τι επιλογες υπαρχουν.

:ernaehrung004:

Άντε με το καλό να βλέπουμε και τι πρώτες ελληνικές κατασκευές αυτού του προενισχυτή.

Τα φετάκια και οι 100uF ηλεκτρολυτικοί ήθελαν να πάνε πιο κάτω, κατά τη γνώμη μου, τα άφησες να αγναντεύουν κάπως...

Οι συγκεκριμένοι 100μF Panasonic δεν πάνε γιατί φαίνονται να είναι 3.5χιλ απόστασης ποδιών που ανοίγει σε 5χιλ (cowboy legs ammo tape pack). Οι R6 μόνο ελπίζω να μην πιάσουν τίποτα πρωτοχρονιάτικες εκπομπές έτσι που είναι με τα πόδια μακριά στον αέρα, γιατί είναι και πάνω στο feedback. Αλλά μάλλον για δοκιμή εντάξει. Τα uPA δεν είναι εύκολο να δείχνει η γενική φωτό αλλά έτσι όπως κοιτάμε από τους κονέκτορες προς αυτά, στο αριστερό να διαβάζουμε τα γράμματα του ενώ στο δεξί να κοιτούν προς τα Μόσφετ είναι η σωστή τοποθέτηση.

Τα φετάκια και οι 100uF ηλεκτρολυτικοί ήθελαν να πάνε πιο κάτω, κατά τη γνώμη μου, τα άφησες να αγναντεύουν κάπως...

Οι συγκεκριμένοι 100μF Panasonic δεν πάνε γιατί φαίνονται να είναι 3.5χιλ απόστασης ποδιών που ανοίγει σε 5χιλ (cowboy legs ammo tape pack).

Ακριβως, συγκεκριμενα αυτους χρησιμοποιησα :

G2rM2TP.jpg

Ε, τα fet τωρα περισσοτερο για λογους πρακτικους δεν τα φυτεψα στην πλακετα αλλα δεν ειναι και προβλημα το υψος. Πολλες συσκευες εχουν fet υπερυψωμενα.

Τα uPA δεν είναι εύκολο να δείχνει η γενική φωτό αλλά έτσι όπως κοιτάμε από τους κονέκτορες προς αυτά, στο αριστερό να διαβάζουμε τα γράμματα του ενώ στο δεξί να κοιτούν προς τα Μόσφετ είναι η σωστή τοποθέτηση.

Εδω φαινονται καλυτερα νομιζω :

yiAu7W9.jpg

LyxQCxi.jpg

Καλυτερη χρονια να εχουμε με υγεια.

:happynewyearblue:

Ένα μικρό λαθάκι στη τοποθέτηση ενός εξαρτήματος με πήγε 2 μέρες πίσω, αλλά το διόρθωσα και τώρα όλα καλά.

Έχω λοιπόν δυο μέρες που τον ακούω και οφείλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στον Salas για αυτό το πρόσφατο δημιούργημα του.

Μην έχοντας, προς το παρόν, τελικό ενισχυτή, τον σύνδεσα ανάμεσα στο CD και τον ολοκληρωμένο μου.
Παρόλο που τον έχω με μια προσωρινή τροφοδοσία, κοινή και για τα δύο κανάλια, η διαφορά που έκανε ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής.
Μεγαλύτερη ανάλυση, πιο πολλά άκρα, με διαύγεια και αέρα που το μέγεθος τους το αντιλαμβάνεσαι πιο πολύ όταν τον απομακρύνεις από την ακουστική αλυσίδα.

Όποιος βρει το λάθος κερδίζει... :chinscratch:

pre1.jpg

Στη συνέχεια λέω να του βάλω κάποιες μπουτίκ αντιστάσειςσε επιλεγμένα σημεία και θα χαμηλώσω το ρεύμα ηρεμίας στα 100mA γιατί με την αντίσταση των 10Ω που έχω τώρα είναι στα 135mA. Και βέβαια θα αλλάξω την τροφοδοσία σε 2 BIB, ένα ανά κανάλι.

Last edited: