Salas Reflektor-D reg

Απάντηση: Re: Salas Reflektor-D reg

Tωρα οσο αφορα τις μετρησεις γινονται με το τροπο που εχεις δειξει με την γειωση προσαρμοσμενη στην μυτη του probe, και ειναι απο την πλευρα του Reg .Προσωπικα το ελυσα το προβλημα αν ηταν προβλημα και τωρα εχω ευθειες γραμμες.

Έβαλες coaxial sense καλώδιο; Παρεμβολή από ρολόι ήταν;

Nίκο εχω δεν εχω βαλει coaxial καλωδιο αν και εχω διαβασει τις αναφορες για coaxial καλωδιο ( μολις παρηγγειλα RG179 2.5mm για Ι2S και θα δοκιμασω να βαλω και στα τροφοδοτικα ) εχω συστρεμμενα ζευγη utp ευκαμπτα καλωδια.Δεν ξερω αν το ελυσα 100% μιας και διαφορα ακουστικη δεν ειχα , αλλα πανω στη κλεμα που επαιρνα αυτες τις μετρησεις τωρα παιρνω ευθεια σαν την καλη που εδειξα .Δεν ειχα χρονο να παρω μετρησεις πανω στο Dac εκει που κουμπωνουν οι τασεις, αλλα θα το κανω ... Ειναι γεγονος οτι τροφοδοτουμενα φορτια ψηφιακα διμιουργουν θεματα οπτικα στις μετρησεις.

Με εφτιαξες με το smd! Εχεις υπ' όψιν υποκατάστατα σε smd και για τα ΜΤΡ και 2Ν;

Το ΜΤΡ μάλλον με μεγάλο ground plane για απαγωγή θερμότητας...

Δέν πάμε εύκολα σέ shunt reg δυνατού bias γιά όχι through hole καί τρισδιάστες ψύκτρες στά κυρίως MOSFET. Μπορείς νά ερευνήσεις αντίστοιχα σέ SMD μέ κύρια συμβατότητα σέ Ciss, Crss, gfs, Vgs(off), αλλά τό κύκλωμα πελάτης θά πρέπει νά έχει μικρή κατανάλωση καί κοντή δυναμική διαφορά μέσου όρου καί οροφής της. Ώστε τό σέ αναμονή CCS bias κατώφλι καί τό λελογισμένο έξτρα ρεύμα αυτοκατανάλωσης νά παραμένουν αρκετά χαμηλά γιά έκλυση θερμότητας στό full SMD πλέον regulator.

Νίκο σε γνωρίζω και προσωπικά.
Αυτή η προσπάθειά σου να είσαι πάντα δίπλα στην υποστήριξη των κατασκευών σου είτε στα ελλαδικά κοινωνικά μέσα δικτύωσης είτε στα ξενόγλωσσα, με τρόπο ουσιαστικό και κυρίως με τρόπο εφαρμοσμένο, τι να πω.

Εύγε και πάλι εύγε!
Οφείλω να στο πω κα με τη νέα μου ιδιότητα ως συντονιστής της DIY κατηγορίας.

:) καταλαβαίνω. Σε ψηφιακό κύκλωμα με κατανάλωση στα 50-100ma πιστεύω θα το καταφέρω! Τα 2Ν δεν πιστεύω να έχουν πρόβλημα ένιγουει,
για το ΜΤΡ δύσκολα, αλλά υπάρχουν τεχνικές για απαγωγή θερμότητας που σε χαμηλή κατανάλωση μπορεί να βοηθήσουν.
πχ ψύκτρα για groundplane. Θα το συζητήσω με φίλους σχεδιαστες, προς το παρον επιφυλασσομαι.

για τα 2Ν τι χαρακτηριστικα να κοιτάξω;

Base spread resistance Rbb' 50Ω καί κάτω. (Γνησίως low noise κατηγορίας τρανζίστορ δηλαδή).

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Νίκο σε γνωρίζω και προσωπικά.
Αυτή η προσπάθειά σου να είσαι πάντα δίπλα στην υποστήριξη των κατασκευών σου είτε στα ελλαδικά κοινωνικά μέσα δικτύωσης είτε στα ξενόγλωσσα, με τρόπο ουσιαστικό και κυρίως με τρόπο εφαρμοσμένο, τι να πω.

Εύγε και πάλι εύγε!
Οφείλω να στο πω κα με τη νέα μου ιδιότητα ως συντονιστής της DIY κατηγορίας.

Ευχαριστώ γιά τά καλά σου λόγια, φυσικά καί εγώ βοηθιέμαι όμως.

23d76582db8452260f85b85cc9886d92.jpg

Διάβαζα το μάνουαλ και έχω μια απορία, ίσως μου ξέφυγε καμιά σελίδα:
Θέλω να τροφοδοτήσω κύκλωμα με απαιτήσεις σε συνεχές: 5,2βολτ@0,750μιλιαμπέρ.
Καταρχήν βλέπω δεν είμαι "μέσα" στο πινακάκι του μάνουαλ. Εκεί βλέπω πάει ως 450μίλιαμπέρ φορτίο.
Τι αλλαγές πρέπει να κάνω, και πόσο ccs θέλω σε αυτή την περίπτωση;

Επίσης δεν μου είναι ξεκάθαρο πως υπολογίζουμε απαιτήσεις ρεύματος και τάσης του μτς στο reflektor σε αντίθεση με το BiB
που στο μάνουαλ του ήταν ξεκάθαρο για κάθε περίπτωση. Για το reflektor έχουμε rule of thumb?

Νομίζω πως έθεσες άσκηση για δυνατούς λύτες!
Δεν είμαι σε θέση να σου απαντήσω άμεσα, εάν δεν ψάξω τα αρχεία ή να κάνω υπολογισμούς, αλλά το πρώτο πρόβλημα που μου έρχεται στο νου μου, είναι το θέμα ψύξης.
Ας υποθέσουμε ότι ταιριάζει για αυτό το ρεύμα μια αντίσταση χαμηλότατης τιμής και συνάμα αξιόλογης γιατί εδώ δεν θέλει παιχνίδια.
Δεν μπορώ να φανταστώ, τι ψύκτρες θα βάλεις στα σημεία που ορίζονται πάνω στην πλακέτα.
Ακόμη και εάν ανιστρέψεις τα 9610, 3555 βάζοντας τα από κάτω από την πλακέτα, έτσι ώστε να βάλεις μια δική σου πολύ μεγάλη ψύκτρα, θα σε δυσκολέψει γιατί δημιουργείται ανάποδο Π και η πρόσβαση στο κεφάλι της βίδας (που θα πρέπει να είναι τώρα εξάγωνο), να γίνει μόνο με γαλλικό κλειδί.

Για το ρεύμα που πρέπει να μένει στο εσωτερικό του του ρεγκ για τις δικές του ανάγκες, νομίζω οι οδηγίες αναφέρουν 150-250mA. Οπότε προσεγγίζεις τα 0.9-1.0Α ρεύμα συνολικά!

Από ότι έχω δει στο αρχείο οδηγιών του Salas, το όλο σκεπτικό ήταν για ρεύμα τριγύρω από τα 450mA. Πάνω σε αυτό βασίζονται - κατά τη γνώμη μου - οι οδηγίες, δίνοντας βοήθεια για την επιλογή στις ψύκτρες, στο ρεύμα, στο Μ/Τ ο οποίος συστήνεται στα 9Vac (και 10αρης) με τουλάχιστον 30VA.
Να πω χοντρικά, ότι για 900mA θέλεις από ≥60VA...

Τότε καλύτερα να το σπάσω σε 2 πλακέτες, χοντρικά στα 400 μίλι, με δευτευρεύον 9βολτ@ 30βολτάμπερα έκαστη.
Καλύτερα;
Εχω 2 πλακέτες του τσάγια έτοιμες, οπότε είμαι γκουντ του γκόου.

Το ριμάδι το usb to i2s είναι που κάνει τη ζημιά, ζητάει μισό αμπέρ...

Έχουμε την τύχη, να συμμετέχει και ο σχεδιαστής του κυκλώματος, ο οποίος έχει αποδειχθεί "χρυσός"!

Ας περιμένουμε τη γνώμη του, αν και από ότι βλέπω έχεις τη δυνατότητα να μοιράσεις τις καταναλώσεις...μάλλον αυτό θα έκανα, γιατί στα ψηφιακά δεν μου αρέσουν οι "τάξεις Α". Το αναφέρω ως προς τις θερμοκρασίες που γεννιούνται και διαχέονται στο ψηφιακό περιβάλλον...γνωρίζεις πολύ καλά ότι τα ψηφιακά θέλουν σταθερό περιβάλλον και όχι χαμάμ!
Για good to go, όπως όμορφα έγραψες!

Καλά τά λέτε, δέν έχω νά προσθέσω κάτι. Οί οδηγίες καί τά Specs είναι μέ 600-700mA max CCS κατά νού. Ρεύμα CCS=0.6V/R1. Τό IRF9610 δέν είναι γιά βαριά χρήση έστω καί μέ εξωτερικά μεγάλα ψυγεία εξάλλου.

Αγαπητέ Ulyseas, από όλα αυτά που αναφέρεις, χαμηλή κατανάλωση έχει μόνο το Amanero (μετρημένα μέγιστο μέχρι 130mA αναλόγως το κομμάτι), τα άλλα δύο απογειώνονται ≥500mA για τις δύο μεριές τροφοδοσίας.
Επίσης την ίδια κατανάλωση σαν το amanero, έχει η CMedia6631A η οποία ακόμη και στη γαλβανική της έκδοση θέλει μέγιστο 130mA+15mA.