Salas Shunt Reg For TP Buffalo Dac (συζήτηση + υλικά + κατασκευή)

Έτσι φαίνεται. Θα ήθελα να ρίξω μια ματιά και σε ένα βουβάλι με "μαμά" τροφοδοτικά shunt της twisted pear, για να δω πόσο καθαρή τροφοδοσία δίνουν.

Αν υπάρχει κανένας εθελοντής, ευχαρίστως κάνω on site επίσκεψη με laptop + παλμογράφο.. :D

Δέν είναι τροφοδοσία αυτά συνήθως. Είναι απόσβεση, πεδία, γειώσεις, παρασιτικές χωρητικότητες κλπ. Κανένα DC τροφοδοτικό δέν είναι ικανό νά δείνει παράξενα πράγματα στά 300kHz άν δέν είναι μία φανερή ταλάντωση. Ή αναφορά του δουλεύει στά 0Hz. Αλλά όσο ποιό ανοιχτός είναι ό ενισχυτής του μπορεί νά τά πιάνει σάν ραδιόφωνο. Κάποτε ένας τύπος μέ ένα 150MHz GW Instek παλμογράφο ψηφιακό έφτιαξε 1.2R γιά ένα oven oscillator γιά τό DAC του, κάτι όχι ζώο δέν θυμάμαι. Άκουγε γαμώ κλπ σέ σχέση μέ τό μαμά όλα καλά. Βάζει πρόμπ...98MHz ημίτονο. Ζόρι έψαχνε τί νάναι, πορώθηκε καί ξαναβάζει άντε πάλι μανούβρα τό μαμά νά δεί τί έπαιξε. Τό βρήσκει ποιό πολύ! Αμάν ζημιά... Έβαζε φίλτρα, πείραζε τήν πλακέτα, πέταγε κάτι άλλα. Τελικά τό κατάλαβε. Ήταν ή 5η αρμονική τού clock του! Έ ξανάβαλε τό 1.2R γιατί τόν είχε ξενερώσει τό μαμά άκουσε πάλι ωραία καί τελείωσε τόν πόλεμο.

Ναι αυτό θα ήταν το βέλτιστο.
Και θα εξηγηθεί και το κατά πόσο τα μαμά τροφοδοτικά είναι της "αρπαχτής" ή έχουν σχεδιαστεί ειδικά για αυτό το κύκλωμα λύνοντας τις όποιες "ιδιοτροπίες" του.

Αν και είσαι σχολαστικός, να υπενθυμίσω να δοκιμάσεις και τα δύο αυτά καλώδια (θωρακισμένο και utp) στο μαμά βουβαλάκι.

Νίκο (Dalanik) ακούς, ωρέ;
Για βοήθα το Δημήτρη σε αυτό που προτείνει...

Μου άρεσαν τα γραφόμενά σου Νίκο, τα διάβασα σαν μια ωραία περιπέτεια!
Επειδή όμως θα βρεθούν αρκετοί - σε προσωπικές συζητήσεις - που θα λένε όχι Salas στα βουβάλια γιατί δεν ταιριάζουν το είδαμε στο φόρουμ, ας δοκιμάσει και τα μαμά τροφοδοτικά να δούμε τι γίνεται και εκεί.
Κατανοητά πάντως τα όσα γράφεις ότι συνήθως αυτά δεν σχετίζονται με προβλήματα τροφοδοσίας αλλά με άλλα συστατικά της τούρτας...

Απάντηση: Re: Salas Shunt Reg For TP Buffalo Dac (συζήτηση + υλικά + κατασκευή)

Κάτι πρέπει να παίζει όταν συνδέονται βουβάλι + IVY III. Αν κατάλαβα καλά τότε γίνεται το κακό. Θα κάνω κι άλλες δοκιμές απόψε.

Κάτι επιδρούν αλλά εσύ πάρε μέτρα, π.χ. όλα θωρακισμένα σέ όλα τά τροφοδοτικά, άν δέν πιάσουν τά άλλα πού είπαμε, μέχρι νά βρείς τό καλύτερο.Είναι εκατομύρια τρανζίστορ καί πολλές γρήγορες παλμοσειρές εκεί. Είναι σάν νά έχεις μικρά vodafone εκεί μέσα.

Μου άρεσαν τα γραφόμενά σου Νίκο, τα διάβασα σαν μια ωραία περιπέτεια!
Επειδή όμως θα βρεθούν αρκετοί - σε προσωπικές συζητήσεις - που θα λένε όχι Salas στα βουβάλια γιατί δεν ταιριάζουν το είδαμε στο φόρουμ, ας δοκιμάσει και τα μαμά τροφοδοτικά να δούμε τι γίνεται και εκεί.
Κατανοητά πάντως τα όσα γράφεις ότι συνήθως αυτά δεν σχετίζονται με προβλήματα τροφοδοσίας αλλά με άλλα συστατικά της τούρτας...

Τά βάζει πολύς λαός πού είχε καί τά μαμά καί εκ τού υποκειμενικού αποτελέσματος έγεινε διάσημος συνδιασμός στό εξωτερικό από τούς χρήστες. Έγώ δέν τά πρότεινα γιά κάτι συγκεκριμένο, άς βάζει ό καθείς ότι νομίζει, μετρώντας, ακούγοντας. Τό τροφοδοτικό είναι general purpose.

Last edited:
Ναι αυτό θα ήταν το βέλτιστο.
Και θα εξηγηθεί και το κατά πόσο τα μαμά τροφοδοτικά είναι της "αρπαχτής" ή έχουν σχεδιαστεί ειδικά για αυτό το κύκλωμα λύνοντας τις όποιες "ιδιοτροπίες" του.

Αν και είσαι σχολαστικός, να υπενθυμίσω να δοκιμάσεις και τα δύο αυτά καλώδια (θωρακισμένο και utp) στο μαμά βουβαλάκι.

Νίκο (Dalanik) ακούς, ωρέ;
Για βοήθα το Δημήτρη σε αυτό που προτείνει...

Τώωωωωωρα.... κανονίστηκε ήδη! :p

Εμείς πότε θα βρεθούμε βρε?

Last edited:

Όσοι βγάζουν γρήγορα συμπεράσματα καλύτερα να αποφεύγουν να κάνουν αναφορές σε DIY threads.
:D
Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι ασχολούνται πάνω από χρόνο -μέχρι κάπου να πάρουν μια ανάσα- με το βουβάλι ή άλλες σύνθετες κατασκευές, και μετά πάλι αρχίζουν να διυλίζουν τα κουνούπια και τις μύγες.
Θέλει κόπο χρόνο και υπομονή και να στρώσεις κ*λ* κάτω στον πάγκο.

Ένα σωρό γενικές συζητήσεις υπάρχουν πέρα της DIY για όποιον θέλει να έχει άποψη σε δυο λεπτά.

Τάσο τα λόγια σου μου θύμισαν ένα φίλο τεχνικό, που μεταξύ άλλων λέγαμε για μια περίπτωση τύπου που πέταξε τον ενισχυτή του ως άχρηστο και τελικά με σωστή ρύθμιση το μηχάνημα έπαιζε παπάδες!
Μου έλεγε "το άθλημα, απαιτεί δυνατούς κώλους και γερά νεύρα, που μερικοί δυστυχώς δεν το καταλαβαίνουν και γρήγορα βγάζουν συμπεράσματα..."

Έτσι είναι αλλά έπρεπε να το αναφέρω, γιατί σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς όταν κάτι το ελληνικό πάει ψηλά, πάντα πρέπει να το υποστηρίζουμε! Γιατί δυστυχώς ο συνέλληνάς μας έμαθε ή τον έμαθαν - δεν θα διαφωνίσω - όταν βλέπει το διπλανό του να ανεβαίνει "σκαλοπάτια" επιτυχίας ή να του βάζει τρικλοποδιές ή να περιγελά την επιτυχία του αντί να περιγελά τη δική του ανυπαρξία...

(off topic) - Νικόλα, να τα πούμε τηλεφωνικά; Πάρε με τηλέφωνο όποτε θέλεις...

Δέν έχουν νόημα αυτά ρέ παιδιά τί λέτε. Χόμπυ κάνουμε. Δέν είπαμε βάλτε αυτό-εκείνο, χαλαρά. Εγώ νά δώσω καμμιά ιδέα γράφω. Δέν έχω κάν ζώο. Όποιος τά συνδιάζει είναι καί δουλειά του νά δεί άν τού συνδιάζονται καλά ή νά τά παντρέψει βέλτιστα .

Θά κοίταζα πώς συνδιάζω τό καλύτερο σέ καθαρά παλμογραφήματα στήν θέση σου, καί μετά φυσικά τί ακούω στό τέλος. Απλά. Δέν έχουμε πλήρη εικόνα τού τί έφτιαξαν όλοι οί άλλοι ή γιατί έβγαζαν τά μαμά καί προτειναν αυτά μέ μεγάλη πίστη. Στατιστικό ρεύμα έχουμε όχι ανάλυση. Καί είναι ενδιαφέρον πού τό ψάχνεις, ώστε νά κάνεις πρότυπη έρευνα νά πατήσουν όσοι πιστοί άν είναι ωραία τά αποτλεσματα. Πολύ καλά κάνεις. Έυχομαι επιτυχία.

Όχι βρε παιδιά, δεν έχει γίνει τίποτα και κανένας δεν έχει κάνει καμία πατάτα!
Η συζήτηση μια χαρά ροή έχει.
Τώρα εάν ο γραπτός μου λόγος - υπέρ ελλήνων - φάνηκε λίγο "υψηλός" είναι λόγω των καιρών και αυτά που τραβάμε ως έλληνες.

Μια χαρά πάμε...πάμε παρακάτω ... κάτσε να βάλω και μια φατσούλα για να δείτε πως αισθάνομαι :ernaehrung004:

Όχι βρε παιδιά, δεν έχει γίνει τίποτα και κανένας δεν έχει κάνει καμία πατάτα!
Η συζήτηση μια χαρά ροή έχει.
Τώρα εάν ο γραπτός μου λόγος - υπέρ ελλήνων - φάνηκε λίγο "υψηλός" είναι λόγω των καιρών και αυτά που τραβάμε ως έλληνες.

Μια χαρά πάμε...πάμε παρακάτω ... κάτσε να βάλω και μια φατσούλα για να δείτε πως αισθάνομαι :ernaehrung004:

Μιά χαρά παιδιά μπορούμε νά είμαστε, αλλά μάς βάζανε από παλιά νά μαλώνουμε αναμεταξύ μας γιατί είχαν στό μάτι τό οικοπεδό μας...

http://www.youtube.com/watch?v=38kv5phyAOg

Απάντηση: Re: Salas Shunt Reg For TP Buffalo Dac (συζήτηση + υλικά + κατασκευή)

Ακριβώς Νίκο (Salas) αλλά το είχαμε και εμείς λίγο στο αίμα μας...τη διαφωνία και τον αλληλοσκωτομό για τρίχες πράγματα και διαφορές ιδιωτικές...το αποδυκνείει περίτρανα η ιστορία μας.
Αυτά βλέπαν και οι έξω και για να πάρουν το κομμάτι της πίτας, έρχονταν ως συνενετικοί ή ως χορηγοί (οικονομική βοήθεια την έλεγαν) και μας έκαναν δικούς τους.
Στο μόνο που δεν μας έπιαναν με τίποτα, ήταν στην τρέλα του ξεσηκωμού και του "αέρα" τη στιγμή που όλα πήγαιναν να διαλύσουν...

Αλλά ας σταματήσω το off topic και να δούμε τη συνέχεια της συζήτησης των βουβαλιών...

κύριε κύριε...:idea:

- Κάτσε κάτω μικρέ υπέρηχα, σήμερα είσαι τιμωρία γιατί κοιτούσες την Ανούλα (από κάτω) :flipout:

Re: Απάντηση: Salas Shunt Reg For TP Buffalo Dac (συζήτηση + υλικά + κατασκευή)

Θά κοίταζα πώς συνδιάζω τό καλύτερο σέ καθαρά παλμογραφήματα στήν θέση σου, καί μετά φυσικά τί ακούω στό τέλος. Απλά. Δέν έχουμε πλήρη εικόνα τού τί έφτιαξαν όλοι οί άλλοι ή γιατί έβγαζαν τά μαμά καί προτειναν αυτά μέ μεγάλη πίστη. Στατιστικό ρεύμα έχουμε όχι ανάλυση. Καί είναι ενδιαφέρον πού τό ψάχνεις, ώστε νά κάνεις πρότυπη έρευνα νά πατήσουν όσοι πιστοί άν είναι ωραία τά αποτλεσματα. Πολύ καλά κάνεις. Έυχομαι επιτυχία.

Σ' ευχαριστώ πολύ Νίκο.

Έχω ήδη δυο εθελοντές / υποψήφια θύματα για παλμογραφήσεις.. Ο ένας με Placid HD και ο άλλος με Salas 1.1. Οπότε έχει ενδιαφέρον..

Ωραία Δημήτρη, θα περιμένουμε να δούμε τι ενδείξεις θα έχεις και σε δύο άλλα βουβάλια.
Του Νίκου κάψτο στις δοκιμές...είναι σκληρόπετσο μου είπε και δεν καταλαβαίνει τίποτα!

Ελπίζω μόνο να μην έχω κάνει εγώ κάπου κάποια χοντρή μ$%$%^ και γιαυτό να γίνονται αυτά που γίνονται.. :flipout:

Δεν υπαρχει πιστευω κοντα ασυρματο ποντικι και ρουτερ εκει που κανεις τις δοκιμες; επηρεαζουν πολυ.