Salas Shunt Reg For TP Buffalo Dac (συζήτηση + υλικά + κατασκευή)

Πολύ καλό αποτέλεσμα άν είναι τά πάντα καλά μηχανικά δεμένα καί υπάρχει καλή θερμαγώγιμη πάστα σέ κάθε επαφή.

το 01 και 06 όταν δοκιμάσω τις πλάτες τους με το Buzzer σε όλα στιγμιαία ακούγεται και μετά σταματάει.
είναι νορμάλ αυτό?

Κοίτα μέ τό 0 Ohm γιατί σέ πολλά πολύμετρα τό buzzer βαράει μέ κατώφλι 10δες-100δες Ohm. Τό 06 πρέπει νά δείξει κοντά 0 μέ ότι είναι καί γή, τό 01 ψηλά, καί μεταξύ τους ψηλά.

βασικά τί να δώ
τις πλάτες μεταξύ τους ?
ή κάθε πλάτη με gnd?

σε όλα όμως κάνει για μισό δευτερόλεπτο.
Σαν να εκφορτίζει κάτι.
Μετα από λίγο όμως ξανα κάνουν όλα

μετακινησα το ένα rail στην πλαινη ψύκτρα, οι μετρήσεις καλές (1+γη γύρω στα 4-5ΜΩ,6+γη γύρω στα .7Ω και μεταξυ τους 2-3ΜΩ

όμως κάτι έγινε με τις πολλές μετακινήσεις και τώρα στα ένα δεν μου ανάβουν τα κόκκινα λεντ....

και άντε να το σκαλίξεις τώρα που είναι κολλημένο στο πλαι.

γιατρέ τι λες?
κάψαμε τίποτα>?

ευτυχως όλα καλά....

η μετακίνηση του neg rail στο πλάι επέβαλε μεγαλύτερα καλώδια στην έξοδό του και φυσικά πάνω στη βιασύνη και τα διάφορα της μέρας έφεραν την πατάτα.
Τα sense και τα - μπήκαν ανάποδα, (διότι έβλεπα τις θέσεις στην πλακέτα 1 και 3 και όχι τα FS0-) με το αποτέλεσμα που περιέγραψα.
Ευτυχώς εκτός από την στιγμιαία μη λειτουργία (το εκλεινα αμέσως) ούτε το ρεγκ ούτε το λεγκάτο φαίνεται να είχαν πρόβλημα. Παραδόξως, ιδίως στο λεγκάτο που έφαγε ανάποδα ρεύμα, μάλλον το - γειώθηκε....

Το συμπέρασμα
με το ρεγκ στο πλάι του κουτιού με την μεγάλη αλουμινένια ψύκτρα των 10Χ25 στο τέταρτο είναι κρύο....γύρω στους 30-35 βαθμούς, ενώ το άλλο που δεν μετακινήθηκε έχει πάνω στην νορμαμποξ 35-40, ενώ στην μικρή που είναι το εξόδου γύρω στους 67-70.
Αρα ο ΔΔ είχε απόλυτο δίκιο εξ αρχής και κακώς παιδευτήκαμε μέχρι στιγμής (Πέτρο).
Βέβαια το ψηφιακό θερμομετράκι που δανείστηκα δεν είναι laser ώστε να ξέρω ακριβώς αν χτυπαω πυρήνα
Αλλά...λεπτομέρειες.
Εντός της εβδομάδας μετακινείται και το άλλο του λεγκάτο, και θα δούμε τι θα κάνουμε με το τρίτο του βουβαλιού.
Βέβαια ήδη μου μπήκαν υποψίες, ότι όταν ήταν βραστά και τα δυό παίζαν καλυτερα...

Τώρα, άλλο ερώτημα.
Τα έχω με τις μικες. Σκέτες.
Χωρίς πάστα.
Να βάλω?

Τό λέιζερ είναι σημάδι απλά, δέν μετράει μέ λέιζερ αλλά μέ infrared. Ένα κώνο ενέργειας κοιτάει πού επιστρέφει σέ ένα waveguide καί βγάζει νούμερο. Τό προμπάκι είναι ίσως καί πιό συγκεκριμένο. Τό πιστόλι είναι βασικά σωστό αλλά πολύ εύκολο στήν χρήση. Πέτυχες πολύ καλές θερμοκρασίες καί χωρίς πάστα, αδιάφορο νά βελτιώσεις περισσότερο, άν δέν βαριέσαι μόνο.

για τη σκόπευση το θέλω το laser.
η προβοσκίδα καλή, αλλά υποθέτω θέλει ένα αρκετό χρόνο για να ανταποκριθεί και φοβάμαι τον κίνδυνο βραχυκυκλωμάτων. Γι αυτό λέω αν είναι να χτυπήσω να πάρω πιστολάκι. Αν χάσουμε και 1-2 βαθμούς δεν πειράζει.

Οι θερμοκρασίες που έχω καλές είναι αλλά θεωρώ τον χρόνο δοκιμής μη ρεαλιστικό, όταν πχ ιδίως το ΣΚ το σύστημα είναι ΟΝ 2.5/24.
Και ιδίως το καλοκαίρι με κλειστό κουτί και σε σοφίτα όπου έχω +2-3 βαθμούς.

τα Ουκρανά πάντως κάνουν όλη τη δουλειά, αν και από την τελευταία φορά που άκουσα έχουν γίνει 3 αλλαγές...
ξαναμπήκε η λάμπα
μπήκαν τα ουκρανά
έγινε bypass στους ηλεκτρολυτικούς του legato...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Salas Shunt Reg For TP Buffalo Dac (συζήτηση + υλικά + κατασκ

όχι
καμμία σχέση...

Ναι βρε.
Στο all shook up πήγαινε ο Έλβις :D

το ξέρω...
αλλά εγώ το εβαλα για μένα....

ακόμα χαμογελάω...

Εμ, αν είναι να κάνουμε τόσο κόπο και να μην υπάρχει ανταμοιβή θα το γυρίζαμε στο ψάρεμα όπου και πάλι θα μέναμε με το τηγάνι αδειανό!
Καλοάκουστο!

νάσαι καλά....

θέλει συμμάζεμα τώρα, γιατί στριμωχτήκαμε....

και τα καλώδια είναι από τις προηγούμενες θέσεις...