--- Samsung 2009 LCD κ' Plasma ---

καλημερα παιδια.

Υπαρχει καποιος που εχει δει την σειρας7000 (led) που να μπορει να μας πει αν το auto dimming ειναι ενοχλητικο?

Διαβαζω στο hdtvtest τα παρακατω

However, because the light output on the Samsung UE40B7000 was globally reduced once the Average Picture Level (APL) of the content being displayed on screen dropped below a certain threshold, predominantly dark scenes would appear a touch lifeless and desaturated. Needless to say, in these darker scenes shadow detail suffered a bit as well due to the drop in overall luminance.

Our main bugbear with the auto-dimming/ black level fluctuation on the Samsung UE40B7000 is not so much the black level fluctuation itself (we really do think that the actual dimming process is for the most part reasonably subtle and not distracting), but the depressed luminance of the brighter elements within a mostly dark scene resulting in poorer perceived contrast.
The most obvious examples in Body of Lies are the numerous insertions of faded-in white text on a black background stating the location of the next scene. In spite of inkier blacks, the lower overall luminance on the Samsung UE40B7000 (brought about by global auto-dimming) meant that the white text was not delivered with the desired impact. This was especially obvious during the daytime (not that we’re recommending this for critical viewing… just trying to make a point): stronger competing ambient light made the dip in perceived contrast even more noticeable when it came to displaying predominantly dark content.

Επισης αυτο το ....the numerous insertions of faded-in white text on a black background stating the location of the next scene... δεν το καταλαβα (εχω μαλλον χασει επεισοδια).

και κατι τελευταιο.
Οι αντανακλασεις σ αυτο το πανελ ειναι λιγοτερες απο αλλα πανελ της samsung? Eιναι το crystal clear αν δεν κανω λαθος. Διαβασα οτι ειναι mildly reflective. Ειχα παρατηρησει πολυ αντανακλαση παλαιοτερα κ αναρωτιομουν αν υπαρχει και αλλο πανελ με περισσοτερες αντανακλασεις?
(εχω αγχος λογω πλαινων παραθυρων και φωτιστικων).

Παντως στα καταστηματα που υπαρχει συνηθως πολυ εντονος φωτισμος δεν παρατηρησα ιδιαιτερο προβλημα με τις ανακλασεις...

Nilo αν δεν κανω λαθος εχεις μια 40D3000...τι γινεται με αυτην? Φανταζομαι οτι δουλευει ακομη μια χαρα οπως και η δικια μου...-bye-

Φαντασου ποσο καιρο εχω να μπω στις τηλεορασεις που δεν ειχα παρει χαμπαρι οτι αλλαξες ονομα. Εψαχνα να βρω ποστς του Rivers (εμπιστευομαι τα γραπτα σου απο παλια) κ ανησυχησα. Τελικα σ εντοπισα.

Η d3000 ζει και βασιλευει. Μεταξυ σπιτιου εξοχικου και γραφειων, εμπλουτιστηκε και με την 46χ3500 (η καλυτερη εικονα που εχω δει) και την 52w4500. Tωρα ειπα να κοιταξω και προς samsung που μου αρεσει πολυ σαν design.

Γι αυτο το auto dimming τι λες? Εχεις πετυχει τιποτα αναφορες απο Αγγλια? Ειναι ενοχλητικο?

Και εγω πηρα μια 46W4000 στο ενδιαμεσο...-bye-

Σαν design οντως η 7000 ειναι μακραν μπροστα απο οτιδηποτε αλλο...το auto dimming απενεργοποιειται στο "game mode".Κοιταξε και εδω...

http://www.avforums.com/reviews/Samsung-UE40B6000VW-LED-LCD-TV-Review.html

Η B6000 ειναι ιδια σε εικονα αλλα δεν εχει τις δυνατοτητες αναπαραγωγης αρχειων.... Αισιοδοξω οτι θα βγαλει καποιο firmware update η Samsung και θα προσθεσει επιλογη απενεργοποιησης συνολικα.-bye-

Δυστυχως δεν νομιζω οτι το game mode ειναι η απολυτη λυση

With [Game Mode] engaged, video processing on the Samsung UE40B7000 took a hit in the following manner:
Slightly worse video-mode deinterlacing (more jaggies seen);
No film-mode deinterlacing;
Marginally worse digital noise suppression at baseline;
[100Hz Motion Plus] greyed out and therefore cannot be activated; and
Subtle telecine judder witnessed with 1080p/24 material.
Points 1 and 2 can easily be circumvented by outsourcing the deinterlacing process to a competent external device (i.e. send a progressive video signal from your DVD player/ set-top box/ external video processor); and point 3 is basically a non-issue. As far as we’re concerned, the 2 significant downsides to engaging [Game Mode] is lower motion resolution, and the introduction of subtle telecine judder when the UE40B7000 is fed with 1080p/24 signal.

Eχετε ακουσει αν η σειρα 8000 θα εχει το "ιδιο θεμα"?

Ειναι μαλλον παιδικες ασθενειες και θα διορθωθουν (μακαρι να λυνεται με firmware update) αλλα ειναι κριμα γιατι ειναι τοσο ωραια τηλεοραση.
Και απο οτι καταλαβαινω το φαινομενο μπορει να γινει ενοχλητικο.

ps)φοβερο review στο avforums. Δεν ηξερα οτι κανουν και reviews. Τhanks for pointing it out.

Last edited:
Δυστυχώς δεν νομίζω πως πρόκειται να λυθεί το πρόβλημα του auto dimming με κάποιο firmware update και ούτε είναι τυχαίο που υπάρχει στις 6000/7000 (υποθέτω και στην 8000) με side leds και όχι στις απλές 650/750. Νομίζω πως το auto dimming υπάρχει για να δικαιολογεί το "απόλυτο" μαύρο των τηλεοράσεων με LED, ακόμα κι αν οι συγκεκριμένες δεν μπορούν να το πετύχουν. Εντυπωσιακές μεν, αλλά με πολλά προβλήματα στα σκοτεινά. Η εικόνα των 5 IRE στο review του αγγλικού φόρουμ είναι χαρακτηριστική της αδυναμίας των πλαινών leds να φωτίσουν την οθόνη ομοιογενώς.

Δυστυχώς δεν νομίζω πως πρόκειται να λυθεί το πρόβλημα του auto dimming με κάποιο firmware update και ούτε είναι τυχαίο που υπάρχει στις 6000/7000 (υποθέτω και στην 8000) με side leds και όχι στις απλές 650/750. Νομίζω πως το auto dimming υπάρχει για να δικαιολογεί το "απόλυτο" μαύρο των τηλεοράσεων με LED, ακόμα κι αν οι συγκεκριμένες δεν μπορούν να το πετύχουν. Εντυπωσιακές μεν, αλλά με πολλά προβλήματα στα σκοτεινά. Η εικόνα των 5 IRE στο review του αγγλικού φόρουμ είναι χαρακτηριστική της αδυναμίας των πλαινών leds να φωτίσουν την οθόνη ομοιογενώς.

thanks George!

Και εγω πηρα μια 46W4000 στο ενδιαμεσο...-bye-

Σαν design οντως η 7000 ειναι μακραν μπροστα απο οτιδηποτε αλλο...το auto dimming απενεργοποιειται στο "game mode".Κοιταξε και εδω...

http://www.avforums.com/reviews/Samsung-UE40B6000VW-LED-LCD-TV-Review.html

Η B6000 ειναι ιδια σε εικονα αλλα δεν εχει τις δυνατοτητες αναπαραγωγης αρχειων.... Αισιοδοξω οτι θα βγαλει καποιο firmware update η Samsung και θα προσθεσει επιλογη απενεργοποιησης συνολικα.-bye-

Θεωρεις οτι η β7000 ειναι καλη επιλογη η οχι>???σε σχεση με β650/750???

Σαν design η B7000 ειναι μακραν οτι καλυτερο υπαρχει , σαν εικονα παλι την κατατασω στις κορυφαιες αλλα στις σκοτεινες σκηνες φαινεται να εχει καποια προβληματα (auto dimming , ανομοιομορφια οθονης).

Παντως το Αμερικανικο CNET εγραψε οτι η B750 ειναι καλυτερη απο τις 6000/7000 και μαλλον πρεπει να εχουν δικιο.-bye-

Σαν design η B7000 ειναι μακραν οτι καλυτερο υπαρχει , σαν εικονα παλι την κατατασω στις κορυφαιες αλλα στις σκοτεινες σκηνες φαινεται να εχει καποια προβληματα (auto dimming , ανομοιομορφια οθονης).

Παντως το Αμερικανικο CNET εγραψε οτι η B750 ειναι καλυτερη απο τις 6000/7000 και μαλλον πρεπει να εχουν δικιο.-bye-

αυτα τα μικροπροβληματα για τα οποια Mιλας ειναι για τηλεοπτικο σημα η για θεαση ταινιων dvd,blue ray??

αυτα τα μικροπροβληματα για τα οποια Mιλας ειναι για τηλεοπτικο σημα η για θεαση ταινιων dvd,blue ray??

Μιλαμε για σκοτεινες σκηνες (οταν στην οθονη εχουμε λιγο εως ελοαχιστο φως) ανεξαρτητα απο το υλικο.

Εδω φαινεται η διαφορα B6000 με Pioneer LX5090...

http://www.avforums.com/reviews/includes/displayimage.php?s=reviews/54/comp2.jpg

Παντως κατα την αποψη μου ακομη και ετσι η B7000 αποτελει μια απο τις καλυτερες τηλεορασεις σε εικονα. Μαλιστα ενας μη ειδικος μπορει καν να μην προσεξει τις λεπτομερειες αυτες.

Μιλαμε για σκοτεινες σκηνες (οταν στην οθονη εχουμε λιγο εως ελοαχιστο φως) ανεξαρτητα απο το υλικο.

Εδω φαινεται η διαφορα B6000 με Pioneer LX5090...

http://www.avforums.com/reviews/includes/displayimage.php?s=reviews/54/comp2.jpg

Παντως κατα την αποψη μου ακομη και ετσι η B7000 αποτελει μια απο τις καλυτερες τηλεορασεις σε εικονα. Μαλιστα ενας μη ειδικος μπορει καν να μην προσεξει τις λεπτομερειες αυτες.

say no more.θα παω τριτη τεταρτη να την παραγγειλω.