--- Samsung 2009 LCD κ' Plasma ---

Καλά, άμα είναι οι Plasma να αποκτήσουν τη γωνία θέασης των LCD, ζήτω που καήκαμε... :flipout: :flipout:

Καλησπέρα σε όλους :)
Θα με ενδιέφερε να αγοράσω μια samsung LE40B και έχω γοητευτεί απο τα features της LE40B650. Θα ήθελα να μάθω αν η (οικονομικώς πιο προσιτή) LE40B550 έχει ενσωματωμένο media player ανάλογο με αυτόν της 650. Επίσης κάπου διάβασα ότι η 550 είναι 100Hz. Δεν αληθεύει κάτι τέτοιο σωστά?
Ευχαριστώ!

Η 550 δεν εχει την καινουργια επεξεργασια εικονας "Crystal Full HD engine" , οποτε μονο και μονο γι'αυτο δεν αξιζει σαν αγορα.

Samsung UE46B8000 Review

Με την οθόνη ρυθμισμένη, η στάθμη μαύρου κινείται στα 0.001 nits, δηλαδή κάτω από τα όρια μέτρησης του οργάνου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να είναι και 0,0000001 nits (να η πρώτη διαφορά με την UE46B7000) και η φωτεινότητα αγγίζει τα 120 nits, πράγμα που σημαίνει ότι ο λόγος αντίθεσης ξεπερνά κατά το ελάχιστο το 12000:1 ή και το 120000:1

Μαλλον θα βαλει στο fullhd διαφημιση η Samsung , πολυ χαμηλα το βλεπω το μαυρο...-bye-

Ελπίζω να μην είναι κανένας φθηνιάρικος spider μόνο, και αν μπορεί να καλιμπραριστεί να το έκανε... Άραγε με τη θερμοκρασία πώς να επηρεάζονται;

Πάντως από την Β7000 που είδα, μάλλον τα LED είναι στα 2 κατακόρυφα άκρα... :flipout: Η 8000 λες να τα έχει αλλού;

Να κοιτάξουμε και τα άλλα, ή μόνο τις μετρήσεις αντίθεσης; 1 review διάβασα (W5500) και έχω παρατηρήσεις: (σιγά μην δεν είχα :flipout:)

"Colour temperature is a little too high, which means that the screen has a reddish tinge/push." :blink:

Στις μετρήσεις χρωματικής ακρίβειας, καταλαβαίνω ένα ΔΕ 6-8 (για εμένα μια χαρά):
"A delta value over 4 or 5 results in wrong colours." -> "As you can see there are not very significant deviations in colour reproduction." :blink:

Samsung UE46B8000 Review

Με την οθόνη ρυθμισμένη, η στάθμη μαύρου κινείται στα 0.001 nits, δηλαδή κάτω από τα όρια μέτρησης του οργάνου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να είναι και 0,0000001 nits (να η πρώτη διαφορά με την UE46B7000) και η φωτεινότητα αγγίζει τα 120 nits, πράγμα που σημαίνει ότι ο λόγος αντίθεσης ξεπερνά κατά το ελάχιστο το 12000:1 ή και το 120000:1

Μαλλον θα βαλει στο fullhd διαφημιση η Samsung , πολυ χαμηλα το βλεπω το μαυρο...-bye-

ηδη εχει banner LED TV

Να κοιτάξουμε και τα άλλα, ή μόνο τις μετρήσεις αντίθεσης; 1 review διάβασα (W5500) και έχω παρατηρήσεις: (σιγά μην δεν είχα :flipout:)

"Colour temperature is a little too high, which means that the screen has a reddish tinge/push." :blink:

Στις μετρήσεις χρωματικής ακρίβειας, καταλαβαίνω ένα ΔΕ 6-8 (για εμένα μια χαρά):
"A delta value over 4 or 5 results in wrong colours." -> "As you can see there are not very significant deviations in colour reproduction." :blink:

Α, αυτοί θα μας τα μάθουν πάλι από την αρχή... :flipout:

Υψηλή θερμοκρασία λευκού και η οθόνη έχει κοκκινωπή απόχρωση... Μάλιστα... Και στη χαμηλή μπλεδίζει; Οφθαλμίατρο πότε επισκέφθηκαν τελευταία φορά τα παιδιά; :BDGBGDB55:

Ε, ένα λάθος κάνανε οι άνθρωποι... Που να ήξεραν ότι θα τους διαβάσουμε; :flipout:

Εμένα περισσότερο με φόβισε, το ότι ο τσελσι επεμβαίνει παντού και μου θύμισε κάτι ενισχυτές που πειράζαν ακόμα και το 1080p και οι κάτοχοι τους είχαν αγανακτήσει. Ηδη στην b650, νομίζω ότι και noise reduction στο off, δεν έχει την ποσότητα κόκκου που έβλεπα στην παλιά 32άρα. Ισως να φταίει και το γεγονός, ότι εκείνη την είχα στο personal, ενώ η καινούργια είναι καλιμπραρισμένη.
Επίσης το backlight στο 6, κάπως υπερβολικό δεν είναι?

Οταν στις ρυθμισεις βαζουμε Noise reduction (η οποιαδηποτε αλλη ρυθμιση πχ. βελτιωση αντιθεσης) στο off , μην νομιζεις οτι απενεργοποιειται πληρως , στο παρασκηνιο τα βασικα της επεξεργασιας εικονας συνεχιζουν να λειτουργουν κανονικα αναμεσα σε αυτα και το noise reduction που υποθετικα ειχαμε απενεργοποιησει.

Απλως το off ριχνει την μειωση θορυβου στο ελαχιστο σημειο που επιτρεπει ο κατακευαστης.

Γενικοτερα η επεξεργασια εικονας των Samsung φετος ειναι πολυ πανω απο τον μεσο ορο και μονο με την αντιστοιχη των Pioneer Κuro μπορει να συγκριθει οποτε δεν βλεπω για ποιον λογο να ανησυχείς , σε 1080p ειδικα οι επεμβασεις του συστηματος σε ολες τις Samsung ειναι διακριτικες χωρις να κανει αισθητη την παρουσια του.

Εγώ πάλι δεν μπορώ να πω ότι είδα διαφορές μιας Β750 δίπλα σε μια Α956, χωρίς να δω 24p όμως (μπορεί εκεί να υπάρχουν όντως διαφορές). Βέβαια η Β750 μου φάνηκε εφάμιλλη της Α956 σε κίνηση και εικόνα, οπότε ίσως εκεί να είναι η βελτίωση (στο ότι μικρότερα μοντέλα ισοφαρίζουν τα περσινά κορυφαία)...

Σε ενα καταστημα ποτε δεν θα δεις το βελτιστο της εικονας ενος μοντελου , συνηθως η εικονα ειναι μετρια αφου το σημα μοιραζεται σε πολλες τηλεορασεις και οι ρυθμισεις ειναι κατα 90% αυτες που εχει out of the box η καθε τηλεοραση.

Γενικοτερα παντως η B7000 μου φανηκε οτι ισοφαριζει την εικονα της κορυφαιας περυσινης Α956. Η Β750 μου φανηκε λιγο υποδιεστερη σε χρωματα αλλα και παλι δεν μπορω να ειμαι σιγουρος καθως την ειδα μονο σε ενα καταστημα.

Σε κατάστημα που τις είδα δίπλα-δίπλα (Β7000, Α956) δεν την ισοφαρίζει. Νομίζω η Α956 έχει λίγο καλύτερη λεπτομέρεια και κίνηση. Ίσως και καλύτερα χρώματα out of the box. Δεν ξέρω τι ρυθμίσεις είχαν, αλλά η Β είχε πιο κορεσμένα χρώματα, μεγαλύτερη φωτεινότητα, μεγαλύτερο lag (σημαντικά) και bleeding στις κατακόρυφες πλευρές (όχι μόνο στις γωνίες).
Βέβαια αν μου την χαρίζανε, θα την δεχόμουν :flipout:
Αλλά για αγορά, θα περίμενα κάποιο μοντέλο πιο ψηλά στην ιεραρχία...

Σημερα έστησα και εγω μια samsung 32" στο υπνοδωμάτιο. Παρατήρησα οτι με τα 100hz δεν παιζει και πολυ ικανοποιητικά. Δηλαδη η κίνηση ωρες ωρες επιταχύνεται και ώρες ώρες επιβραδύνεται. Αυτο συμβαινει καποιες φορες οχι παντα αλλα οχι και σπανια. Σκεφτομαι να το απενεργοποιησω ή να παιξω λιγο με τις ρυθμίσεις. Ενα αυτο που δεν μου αρεσε. Ενα 2ο ειναι οτι ενώ πριν εβλεπα ολα τα καναλια πολυ καλα τωρα δεν πιανει την ΕΤ3 ξαφνικα. Και πριν ειχα μια μικρη 20" αλλα δεν ειχα κανενα προβλημα συγκεκριμένα με την ΕΤ3. Οχι οτι με καιει λεμε τωρα. Περα απο αυτα η τηλεόραση μου αρεσε παρα πολυ σαν εικονα. Και δεν εχω δει κατι πααραπανω απο αναλογικη tv. Επισς εχει ωραια καλουδια που μου αρεσαν αρκετα οπως οι multimedia δυνατοτητες που εχει για να βλεπεις φωτογραφιες μουσικη και video οπως και καποιες υπηρεσίες μεσώ internet. Καιρος youtube κλπ. Το μοντελο της tv ειναι αυτο εδώ